Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#501 Postautor: dilucio » 26 maja 2005, o 12:03

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#503 Postautor: $korzen$ » 26 maja 2005, o 12:35

Dla mnie to raczej oslabienie, Bager w zadnym wypadku nie gwarantuje wiecej niz Brhel, wystarczy takze popatrzec na wyniki w innych ligach. Nie rozumiem posuniecia Opolan.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#504 Postautor: grzesieck » 26 maja 2005, o 13:54

$korzen$ pisze:Dla mnie to raczej oslabienie, Bager w zadnym wypadku nie gwarantuje wiecej niz Brhel, wystarczy takze popatrzec na wyniki w innych ligach. Nie rozumiem posuniecia Opolan.

Moze maja za duzo pieniedzy? :wink:

Pewnie poprostu nie chca doprowadzic do sytuacji, ze kibice odwroca sie od klubu... Licza, ze ludzie przyjda "na Bagera" :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#505 Postautor: Soluk » 26 maja 2005, o 22:19

Wie ktos na ile strarow zakontraktowali Brhela?- moze w tym jest przyczyna. pewnie szukaja oszczednosci a Bager na pewno jest tanszy, albo buduja juz druzyna drugoligowa :D

Awatar użytkownika
istred
Trener

#506 Postautor: istred » 29 maja 2005, o 20:06

W Rybniku ROW gromi Grudziądz! Jak na razie wygrali 6 biegów po 5:1! :shock: Czyżby sprzęt ekipie z Grudziądza się posypał? Brak kasy na remonty? Jak tak dalej pójdzie, może będzie okazja na nasze drugie zwycięztwo na wyjeździe.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#507 Postautor: papi » 29 maja 2005, o 20:06

dzisiejsze wyniki (szczególnie ten z Opola) powalają nam realnie myśleć o awansie do play-offów. Kilka dni temu ktoś stwierdzil ze w grudziądzu mozna powalczyc o zwycięstwo. Wtedy byłem przekonany, że jest to niemozliwe, ale po tym jak po 7 biegach w Rybniku wynik brzmi 35:7 dla miejscowych pojawila sie iskierka nadziei. Mimo, że GTŻ jeździ bez obcokrajowca to po dotychczasowych biegach przypuszczam, że mozemy tam sie pokusic o zwycięstwo. Szkoda tylko, że do meczu z GTŻ jest kawałek czasu, bo w obecnej dyspozycji nawet ze straniero i na swoim torze mieliby duze problemy z pokonaniem kogokolwiek :roll: :roll:
Dla zainteresowanych relacja TUTAJ

Geest
Senior

#508 Postautor: Geest » 29 maja 2005, o 20:16

grudziadz pewnie sobie po prostu odpuscil...

kazdy kij ma jednak dwa konce: jesli GTÅ» juz osiagnal plan minimum na ten sezon (utrzymanie) i do konca rundy zasadniczej ma zamiar jechac na luzie, to i Krosno moze na nich zrobic wiecej niz 2 punkty :roll:
oby wiec z Krosnem, szczegolnie na wyjezdzie, zagrali o cala pule...

inna sprawa, ze jesli u siebie, w pelnym skladzie przeciw krajowce RKM wtopili, to o co tu walczyc w rewanzu?

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#509 Postautor: jas » 29 maja 2005, o 20:25

ja chcialem tylko zwrocic uwage, ze Krosno nie jest mimo dzisiejszej porazki, az takie slabe. wg mnie przegrali glownie przez bezsensowana zmiane stranieri i w nastepnych meczach tego bledu zapewne nie powtorza.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Geest
Senior

#510 Postautor: Geest » 29 maja 2005, o 20:37

z drugiej zas strony jakies cuda wyprawiali Truminsen i Pawliczek bodajze. pierwszy wykluczony za przejechanie linii (bieg zakonczyl sie 0:5), drugi sie gdziestam o bandy obijal i juz w przedostatnim biegu ledwie dojechal do mety, w ostatnim gdzies sie rozbil po drodze. do tego brak Schmidta w skladzie.

a ze z Ljungiem przekombinowali to inna sprawa

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#511 Postautor: RadeKas » 29 maja 2005, o 20:38

Jezeli juz o stranieri mowa, to niech mi ktos powie po co Opole kontraktowalo Bagera skoro Brhel jezdzi wyjatkowo dobrze? Czyzby mieli za duzo kasy :roll:.

Co do Krosna, to uwazam, ze w meczu z nami moze zdarzyc sie wszystko. Nasi zawodnicy sa tak nieprzewidywalni, ze zadna ich zdobycz punktowa mnie nie zdziwi. Miejmy tylko nadzieje, ze na mecz z Wilkami, trafia oni akurat w swoja lepsza, zuzlowa polowe :roll:.

ps. wie ktos moze jak to sie stalo, ze w meczu w Opolu wykluczono dwoch zawodnikow gospodarzy? Pytam z ciekawosci.

edit: Geest mi odpowiedzial, zanim zadalem pytanie. Moc w nim silna jest :wink:
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Geest
Senior

#512 Postautor: Geest » 29 maja 2005, o 20:46

RadeKas pisze:Jezeli juz o stranieri mowa, to niech mi ktos powie po co Opole kontraktowalo Bagera skoro Brhel jezdzi wyjatkowo dobrze?

moze motywacja dla Brhela...

[ Dodano: Nie 29 Maj, 2005 ]
RadeKas pisze:Geest mi odpowiedzial, zanim zadalem pytanie. Moc w nim silna jest :wink:

wlasnie nie do konca :wink: Trumna za przejechanie linii, ale drugi co z nim tam jechal (Rembas??) to nie wiem, bo Pawliczek to jeszcze osobna historia...

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#513 Postautor: boxing » 29 maja 2005, o 21:55

Geest pisze:grudziadz pewnie sobie po prostu odpuscil...

kazdy kij ma jednak dwa konce: jesli GTÅ» juz osiagnal plan minimum na ten sezon (utrzymanie) i do konca rundy zasadniczej ma zamiar jechac na luzie, to i Krosno moze na nich zrobic wiecej niz 2 punkty :roll:
oby wiec z Krosnem, szczegolnie na wyjezdzie, zagrali o cala pule...

inna sprawa, ze jesli u siebie, w pelnym skladzie przeciw krajowce RKM wtopili, to o co tu walczyc w rewanzu?

Grudziadz moze i odpuscil, bo sporo ich kosztowaly przegrane mecze: sporo malych punktow meczowych zdobyli w Gorzowie i Rzeszowie - punktowe trzeba bylo zaplacic, a punktow meczowych nie bylo.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#514 Postautor: papi » 29 maja 2005, o 22:19

Geest pisze:wlasnie nie do konca :wink: Trumna za przejechanie linii, ale drugi co z nim tam jechal (Rembas??) to nie wiem, bo Pawliczek to jeszcze osobna historia...
Bieg trzeci zakończył się nietypowym rezultatem 0-5 dla Krosna. Na drugim wirażu jadący na ostatnim miejscu Rembas najechał na rywala, upadł na tor i został wykluczony z biegu. W powtórce Trumiński przegrał start i został zamknięty przez Barana i Łukaszewicza, przejechał on jednak dwoma kołami kredę na pierwszym wirażu i został wykluczony z biegu. Fakt ten szybciej zasygnalizował startowy niż sędzia, więc sytuacja zdezorientowała nieco zawodników, którzy zwolnili po czym znów przyspieszyli wprawiając w zdziwienie kibiców.
PS. Wynikła troche śmieszna sytuacja, ale przy wyniku 0:5 kibicom Kolejarza chyba zbyt do śmiechu nie było :wink:

Shack
Administrator

#515 Postautor: Shack » 30 maja 2005, o 12:37

fotki z wczorajaszego meczu Marma - Intar sÄ… w galerii

http://foto.zuzel.info/galeria.html

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#516 Postautor: Apocalips » 30 maja 2005, o 14:53

Shack pisze:fotki z wczorajaszego meczu Marma - Intar sÄ… w galerii

http://foto.zuzel.info/galeria.html

O masz... Stachyrowie, Śledź, Ziółkowski... Teraz Ty Shack ?! Kto następny ?!

:wink: :wink:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

meesha
Trener
Kontakt:

#517 Postautor: meesha » 1 czerwca 2005, o 12:56

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.d ... T/50530017

No i zaczynamy realizować nasz misterny plan :lol: Gorzów pierwszy (mnie osobiście szkoda że akurat Gorzów bo ich lubię), ciekawe kto następny 8) Choć muszę przyznać, że nie rozumiem takich "kibiców" - w mieście gdzie żużel jest niemal religią przychodzi na mecz ledwie 2 tys. widzów (pewnie z tego ponad tysiąc nie płaci za bilet bo ma już karnet). I jakie to ma znaczenie czy przyjeżdża Rzeszów, Rybnik czy słabiutkie Krosno albo Lublin :roll: Jestem szczerze zaskoczony taką sytuacją :|
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#518 Postautor: papi » 1 czerwca 2005, o 15:09

jednak widać efekty takich, a nie innych dzialań zarządu klubu. Kiedy przed sezonem mówiło sie o około 5-milinowym zadłużeniu wiedziałem, ze to musi sie tak skonczyc. Jak typowaliśmy zwycięzce ligi raczej nie bralem pod uwagę Gorzowa właśnie z tego względu. Nawet jesli wiekszosc kasy zostala splacona to pozostają bieżące wydatki, teraz wlasnie widzimy tego skutki. Wydaje mi sie ze zarowno Stal Rzeszow jak i Ostrów są zorganizowane dużo lepiej, tam nie ma przypadkow, dzialacze są na wszystko przygotowani, a jak sie okazalo w Gorzowie niestety jest inaczej. Trzeba czekać co dalej z tego wyniknie, ale ilosc kibicow raczej nie zachęci nowych sponsorów, więc moze być nieciekawie :roll: :roll:

Siwek Patataj

#519 Postautor: Siwek Patataj » 1 czerwca 2005, o 15:28

Myślę, że te obawy o Gorzów są i przedwczesne i bezpodstawne. Tak podpowiada mi mój nos po wysłuchaniu i przeczytaniu kilku wywiadów z Kałamagą (szef Marsa AGD RTV). Nie lubię takich buców, zadufanych w swojej wielkości i nieomylności, ale przyznać muszę że jego stanowczość w realizowaniu postawionych celów bardzo mi się podoba. Podoba mi się także plan, w oparciu o który buduje jego firma strategię marketingową przy współudziale klubu żużlowego. To co przeczytałem i czego wysłuchałem po prostu trafiło mi do przekonania. To dobra wizja rozwoju biznesu i przy okazji klubu.

Myślę więc także, że ten lament nad klęską gorzowskiego urodzaju jest przedwczesny i zupełnie niepotrzebny. Klub ma dobrego, dużego wypłacalnego sponsora, który ma wizję swojego rozwoju opartą o kilkuletnie współdziałanie z klubem. Cele są realizowane, a trudności w płynności finansowej spowodowane niespodziewanie niską frekwencją z pewnością na pniu będzie w stanie pokonać strategiczny sponsor Stali. Życzyłbym naszym włodarzom, abyśmy mieli takie dylematy jakie ma w tej chwili Gorzów i mieli takiego sponsora. Mimo całej mojej niechęci do Kałamagi jako osoby wykazuję respekt przed jego działaniami. Znam tę firmę jeszcze jako partnera handlowego mojego byłego pracodawcy i wiem, że Mars AGD RTV dba o rozwój i swój i wszystkich parnerów, którzy pozostają z nim w kooperacji.

Byłbym więc o Gorzów zupełnie spokojny. Nie pocieszajmy się chwilową krzywdą konkurencji, bo my wypadamy przy nich naprawdę bardzo ubogo. I wciąż pozostają dla mnie równorzędnym razem z Rzeszowem kandydatem do awansu. I wydaje mi się, że teraz po zakontraktowaniu Pecyny i gdy wróci Loram Gorzów będzie kroczył prosto do awansu.

ukłoniki
lucki73

PS. Kałamaga i Półtorakowa są dla mnie gwarantami sukcesu. Tacy ludzie przegrywać nie lubią.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#520 Postautor: papi » 1 czerwca 2005, o 15:39

lucki73 pisze:Byłbym więc o Gorzów zupełnie spokojny. Nie pocieszajmy się chwilową krzywdą konkurencji, bo my wypadamy przy nich naprawdę bardzo ubogo. I wciąż pozostają dla mnie równorzędnym razem z Rzeszowem kandydatem do awansu. I wydaje mi się, że teraz po zakontraktowaniu Pecyny i gdy wróci Loram Gorzów będzie kroczył prosto do awansu.

Lucki a czy ktoś sie cieszy :?: Ja mimo, ze za Stalą nigdy nie przepadałem nie chciałbym zeby klub popadł w tarapaty finansowe, mysle ze wiekszosc osob ma podobne zdanie. Dla mnie Stal i Piła są gwarantami świetnej pracy z młodzieżą i obu klubom nie zycze niczego zlego, bo polski zuzel jesli chodzi o organizacje jest w kryzysie i tylko kluby ktore mają dobre wyniki z mlodzieża mogą nas z tego kryzysu wyciągnąć. Stawianie na wychowankow powoduje że klub nie tylko oszczędza, ale zarabia, bo wiadomo, ze kibice wolą oglądać "swojego" zawodnika. Jesli chodzi o awans to wydaje mi sie ze jednak Ostrow, ale beda play-offy i wyniki z sezonu zasadniczego pojda w zapomnienie, wiec niczego nie mozna wykluczyc :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#521 Postautor: Koper » 1 czerwca 2005, o 17:46

papi pisze:Jesli chodzi o awans to wydaje mi sie ze jednak Ostrow, ale beda play-offy i wyniki z sezonu zasadniczego pojda w zapomnienie, wiec niczego nie mozna wykluczyc :wink:
A ja stawiam na czarnego konia tej rozgrywki o awans czyli Rybnik ktory przed sezonem nie byl uwzgledniany do walki o awans w takim stopniu jak Ostrow,Rzeszow i Gorzow a przez niektorych nawet byl pomijany w przedsezonowych prgonozach awansu.

Awatar użytkownika
Mrucky

#522 Postautor: Mrucky » 1 czerwca 2005, o 17:54

Koper pisze: A ja stawiam na czarnego konia tej rozgrywki o awans czyli Rybnik ktory przed sezonem nie byl uwzgledniany do walki o awans w takim stopniu jak Ostrow,Rzeszow i Gorzow a przez niektorych nawet byl pomijany w przedsezonowych prgonozach awansu.

Tylko wyjątkowi "znawcy" pomijali Rybnik przy "symulacjach". RKM budżet już ma ekstraligowy (coś ponad 3 mln. złotych) i to bez sponsora strategicznego. Zawodnikom nie pozostaje tam nic innego jak tylko jechać.

Koper
Trener
Kontakt:

#523 Postautor: Koper » 1 czerwca 2005, o 19:48

Mrucky pisze:
Koper pisze: A ja stawiam na czarnego konia tej rozgrywki o awans czyli Rybnik ktory przed sezonem nie byl uwzgledniany do walki o awans w takim stopniu jak Ostrow,Rzeszow i Gorzow a przez niektorych nawet byl pomijany w przedsezonowych prgonozach awansu.

Tylko wyjątkowi "znawcy" pomijali Rybnik przy "symulacjach". RKM budżet już ma ekstraligowy (coś ponad 3 mln. złotych) i to bez sponsora strategicznego. Zawodnikom nie pozostaje tam nic innego jak tylko jechać.

To ze budzet jest extraligowy Rybnika o czym mozna bylo przeczytac chyba w ostatnim Tygodniku Zuzlowym to jedno a to ze Rybnik rozsadnie podszedl do transferow to drugie, podobnie jak Lublin nie zatrzymywal na sile zawodnikow ktorzy stawiali wygorowane rzadania finansowe (u nas Knapp u nich takim przykladem moze byc Wegrzyk).

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#524 Postautor: Talib » 2 czerwca 2005, o 12:40

Koper pisze:To ze budzet jest extraligowy Rybnika o czym mozna bylo przeczytac chyba w ostatnim Tygodniku Zuzlowym to jedno a to ze Rybnik rozsadnie podszedl do transferow to drugie, podobnie jak Lublin nie zatrzymywal na sile zawodnikow ktorzy stawiali wygorowane rzadania finansowe (u nas Knapp u nich takim przykladem moze byc Wegrzyk).

Tylko, że:
1. Z Rybnika nie odeszła połowa składu.
2. Ci co zostali i tak gwarantowali lepszy poziom od tych co zostali u nas.
3. Tym co odeszli od nas idzie w swoich obecnych drużynach chyba trochę lepiej niż tym co odeszli z Rybnika.

meesha
Trener
Kontakt:

#525 Postautor: meesha » 3 czerwca 2005, o 00:21

Taka sobie ciekawostka z Opola tudzież Wrocławia... To juz jest niezła desperacja (ze strony opolan) i trochę dziwne podejście Wrocławia do całej sprawy. Ale cóż, w końcu to klub który chciał kasę za nieboszczyka więc co się dziwić :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...