DPÅš

liga polska, ligi zagraniczne, GP

Który z reprezentantów TŻ-u zaprezentuje sie najlepiej w DPŚ ?

Czas głosowania minął 5 sierpnia 2003, o 17:16

Lee Richardson (Wielka Brytania)
10
91%
Hans N. Andersen (Dania)
1
9%
Attila Stefani (Węgry)
0
Brak głosów

Liczba głosów: 11

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

DPÅš

#1 Postautor: Erwin » 24 lipca 2003, o 17:16

Niebawem rozpocznie się Drużynowy Puchar Świata. Proponuje wyrażać swoje opinie i typy na te ciekawie zapowiadające sie zawody :wink:

W tym turnieju wystąpią trzej nasi stranieri w reprezentacji Wielkiej Brytanii Lee Richardson, w teamie duńskim Hans Andersen i Attila Stefani w drużynie węgierskiej. Powodzenia :!:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#2 Postautor: kdsz » 25 lipca 2003, o 00:47

Obrazek Mnie szczegolnie zaskoczyl fakt powolania do naszej reprezentacji Ulamka. Mysle, ze nalezalo dac szanse jakiemus perspektywicznemu zawodnikowi, bo Sebastian jezdzac z dzika karta podczas GP w Chorzowie nawet nie podjal walki [zreszta Jego poprzednie wystepy w GP rownierz byly bezbarwne]. A tak mozna bylo dac szanse jakiemus mlodemu zawodnikowi [chocby Szuminie czy Hampelowi], przynajmniej by sie chlopaki objezdzali w doborowym towarzystwie. Ale jest jak jest, kontuzja Cegly to ogromne oslabienie dla naszej druzyny i nikt nie jest, poki co, w stanie zastapic Krzyska.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#3 Postautor: Erwin » 25 lipca 2003, o 09:08

Miom zdaniem te zawody nie są po to by młodsi zawodnicy sie objeżdżali to jest bardzo ważny (chyba najważniejszy) turniej dla każdej reprezentacji i wiadomo że Polska chce w nim wypaść jak najlepiej, a nasi jeszcze juniorzy i tak mają bardzo duzo startów i objeżdżają sie jak tylko mogą, ale nie można też ich zajechać. Sądze, że wzieli Ułamka na DPŚ bo wiedzą że to doświadczony zawodnik i jak mu dopasuje tor to na pewno przywiezie sporo punktów, natomiast przy zawodnikach poniżej 21 roku życia jest większa niewiadoma niż przy starsdzych jeźdźcach, może on pojechać bardzo dobrze a może i przywieżć komplet .. zer. DPŚ to zawody dla najlepszych zawodników danego kraju i w tym nie ma już kombinacji jadą najlepsi i walczą jak tylko mogą 8) pozdro

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#4 Postautor: Sprawiedliwy » 25 lipca 2003, o 10:47

Ułamek jak mało kto z Polskiej reprezentacji zna duńskie tory już nieraz tam zawitał na mecze ligowe. A co do Szuminy, każdy się nim zachwycał przed meczem z Tarnowem.
Wg. mnie co niektórzy przesadzają z obsadzaniem juniorów na różne imprezy. W GP z dziką kartą oczywiście junior, SWC kto?? oczywiście junior. Dlamnie to popadanie w skrajnowść. Oczywiście powinien być akcent juniorski i unas jest i to nawet 3. Wcale nieoznacza że będą siedzieć na ławce.
Ja tam o występ Ułamka jestem spokojny, bardziej mnie martwi postawa Bajerskiego. Nigdy niewidziałem duńskich torów i niewiem jak tam się jeździ, ale jeśli nie tak jak w SGP czyli przy krawężniku to niewróże temu zawodnikowi zbytnio dużych zdobyczy punktowych.

Mój skład na mecz w grupie eliminacyjnej:

1. Tomasz Gollob
2. Sebastian Ułamek
3. Piotr Protasiewicz
4. Jarosław Hampel
5. Krzysztof Kasprza/Tomasz Bajerski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#5 Postautor: kdsz » 1 sierpnia 2003, o 00:36

www.przegladzuzlowy.pl pisze:Rafał Kurmański nie wystartuje w Drużynowym Pucharze Świata! Taką informację przekazał na antenie Radia Zielona Góra prezes ZKŻ quick mix Zielona Góra, Robert Smoleń. - "Rafał po prostu nie czuje się na siłach i poprosił, aby zastąpił go ktoś inny. Poza tym niedawno nasz junior miał problemy zdrowotne i dlatego nie jest w najwyżej formie "- powiedział Smoleń. Ponadto włodarz zielonogórskiego klubu zaprzecza, jakoby istniał konflikt na linii Kurmański - Zbigniew Jąder (trener ZKŻ). - "Byłem w parkingu i nie widziałem, aby pomiędzy tymi panami były nieporozumienia. Mało tego, podczas zebrania zarządu trener potwierdził, że nic takiego nie ma miejsca i że jest to jedynie plotka" - powiedział prezes Smoleń.

Od kilku dni trwa burza wokół zielonogórskiego klubu po wywiadzie, jaki przeprowadzono na antenie Radia Zielona Góra z byłym kierownikiem ZKŻ quick mix, Lucjanem Gościakiem.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#6 Postautor: Erwin » 3 sierpnia 2003, o 17:14

Pierwszy turniej za nami, wygrali faworyzowani Duńczycy wyprzedzając drugiego kandydata do awansu z tej grupy Czechów o 12 pkt. najlepszym zawodnikiem zawodów był Duńczyk uczestnik GP 2003 Nicki Pedersen.

A oto wyniki 1 turnieju DPÅš (Holsted):

I. Dania - 62
1. Nicki Pedersen 15 (3,3,3,3,3)
2. Niels-Kristian Iversen 10 (3,2,d,3,2)
3. Bjarne Pedersen 12 (3,3,2,1,3)
4. Kenneth Bjerre 12 (1,3,3,2,3)
5. Hans Andersen 13 (3,3,3,1,3)

II. Czechy - 50
1. Ales Dryml 8 (2,2,2,1,1)
2. Lukas Dryml 11 (2,1,2,2,2,2)
3. Bohumil Brhel 15 (2,2,2,3,3,3)
4. Tomas Topinka 12 (2,d,3,3,4)
5. Josef Franc 4 (2,0,2)

III. Finlandia - 32
1. Kaj Laukkanen 9 (1,2,1,2,2,1)
2. Kauko Nieminen 3 (0,1,1,1,0)