Lubelski klub w sezonie 2013
Re: Lubelski klub w sezonie 2013
heh - no właśnie. A mi się serce kraje jak widzę w nazwie takiego sponsora, jak widzę przychylność miasta jakiej nigdy nie było, jak widzę na turnieju towarzyskim tyle ludzi jak za Hansa - i jak jednocześnie widzę w składzie np. Lamparta i dalszy ciąg podcierania dupy szkłem. A dziadostwo to lubelski stan umysłu, z którego ciężko się będzie wyzwolić. O ile prezes musi czasem zadziadować - o tyle martwi mnie, że przechodzi to na kibiców.
Ale ja nie bardzo rozumiem o co się rozchodzi...Mamy zakontraktować Miśka, Walaska, Ljunga, Okonia i Pedersena skończyć sezon z bilansem minus 2 miliony i liczyć na cud, że Bogdanka dorzuci albo Żuk się zlituje? A może na jakiegoś "lubelskiego Karkosika"? 
Czas się pogodzić, że Prezes "stara się" (słowo klucz
) pilnować wydatków. Na więcej po prostu w tej chwili nas nie stać. Jak będzie stać, to będą armaty. W tej kolejności, nigdy odwrotnie.
Czas się pogodzić, że Prezes "stara się" (słowo klucz
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
Mam jakieś nieodparte wrażenie że jakiś czas temu już to słyszałem, a potem jakoś tak śmiesznie się to skończyło. I raczej to chyba był czarny humor.

" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- niespokojny
- Trener
Niech nas bedzie stac nie jest wcale takim glupim zdaniem jak sie niektorym wydaje. Wszystkie niemal sporty na lubelszczyznie to 3 liga. Samych firm notowanych na gieldzie jest sporo. Jest gdzie szukac i kogo namawiac. Ale czy mozna traktowac powaznie goscia ktorego wali ile bedzie osob na trybunach? Nie. On dba o swoj interes, tylko ze nie widzi zagrozenia dla swojej posadki. Przecietnosc niektorym wystarcza. Zamiast sie bujac po jakichs apelach i wiecach, moze by tak kolejnych sponsorow pozukac? Jestem ciekaw ile daje LW. Ponizej 500 tys. to nawet jakas Lechma nie schodzila. Prezes ostatnio sie pochwalil ze 880 tys dostalismy w zeszlym roku. Wiecie ile Gniezno dostawalo w I lidze? 300... samo 700 tys mozna by z palcem w tylku z biletow zgarnac. Wystarczy jazda o awans a nie pierwsza 4 ktora daje tyle samo co 5 i 6 miejsce, czyli utrzymanie. Doliczajac Reall, Centrochem, Tyskie, innych mniejszych sponsorow to calkiem ladna sumka wychodzi. Wystarczy troche pomyslec a nie slepo wierzyc w kazde slowo prezesa, ktory kreci i bedzie krecil. A my co? Jezdzimy Trojanami, Kudriaszowami, Baranami.. ledwo sie utrzymalismy. Tymczasem kluby z budzetem w okolicach 2,5- 3 mln jak Grudziadz maja gwiazdy i co roku walcza o awans. Cos tu chyba nie gra?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
Zaratustra
- Kadrowicz
klops pisze:Ale ja nie bardzo rozumiem o co się rozchodzi...Mamy zakontraktować Miśka, Walaska, Ljunga, Okonia i Pedersena skończyć sezon z bilansem minus 2 miliony i liczyć na cud
A kto komu każe kontraktować 5 liderów?
Co do rozsądku klubowego... Jakby tak przeanalizować ten rozsądek, to go chyba w ogóle nie było, choć głośno było podkreślane, że prezesu nad tym czuwa
Wniosek? Chyba nasze miejsce, z tym zarządem, miejscem, miastem itd. jest w II lidze. Po kiego sztucznie przedłużać żywot zainfekowanego tworu o nazwie klub żużlowy z Lublina.
A jeśli tak nie jest i jest jakiś plan, to chyba zakłada jakiś rozwój? Odrzucenie sprawdzonej ekipy i sprowadzenie w większości nowych przeciętniaków na pewno rozwojowi nie służy.
A może w tym wszystkim chodzi o to, żeby po prostu istnieć dopóty, dopóki komuś się to będzie kalkulowało i to wcale nie klubowi.... O tak o : bez ambicji, kreatywności, podejmowania ciekawych rozwiązań, żeby nie pisać już tego słowa "ryzyko"
Skoro Sprawka taki niepoważny, to dlaczego ci poważni działacze z innych dyscyplin nie wyciągają od tych spółek notowanych na giełdzie kasy? Skąd wiesz, że Sprawka nie rozmawiał już z tymi sponsorami? Typowy niepodparty danymi bełkot.niespokojny pisze:Wszystkie niemal sporty na lubelszczyznie to 3 liga. Samych firm notowanych na gieldzie jest sporo. Jest gdzie szukac i kogo namawiac. Ale czy mozna traktowac powaznie goscia ktorego wali ile bedzie osob na trybunach? Nie. On dba o swoj interes, tylko ze nie widzi zagrozenia dla swojej posadki.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
- niespokojny
- Trener
Bełkotem jest niestety każdy twój klakierski post. Gdybyś przeczytał o 3 ligowych klubach to byś może wiedział co mam na myśli. Niepoparty danymi? To sobie je zdobądź. Jak ktoś ma rozum na swoim miejscu to sam oceni ile firm i na jakie kluby przypada np. w takiej Wielkopolsce, w porównaniu do Lubelszczyzny.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Czas się pogodzić, że Prezes "stara się" (słowo klucz) pilnować wydatków. Na więcej po prostu w tej chwili nas nie stać. Jak będzie stać, to będą armaty. W tej kolejności, nigdy odwrotnie.
Nikt nie oczekuje zakontraktowania ośmiu ekstraligowców w tym czterech mistrzów świata. Ja oczekuję jedynie zakontraktowania dwóch bardzo mocnych pierwszoligowców, żeby nie musieć drżeć o utrzymanie. Czemuś ten smród z oszczędnościami musiał służyć. Wciąż naiwnie wierzę, że właśnie temu. I wciąż uważam, że czas najwyższy poważnie pomyśleć o ekstralidze. Ale tu potrzebne jest ryzyko. Kto nie ryzykuje - ten nie pije szampana