Szkółka
Re: Szkółka
Prawda jest taka, że jeśli stadion Motoru powstanie w tym dziesięcioleciu to będzie nie lada sukces... Przecież oni "budują" ten stadion od 2001 czy 2002 roku. Jak na razie to trochę ziemi tylko przerzucili.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
No bez przesady, przetarg juz rozstrzygniety, buduje go solidna firma Budimex i w umowie ma terminy w ktorych musi sie wyrobic. Nie popadajmy w paranoje.
Póki nie wejdę na trybunę nie uwierzę, projekty przyjmowali już nawet chyba był przetarg ale coś wypadło i prace stanęły.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Można stawiać, że stadion powstanie w obecnym terminie.
Miasto korzysta ze środków unijnych, więc inwestycja musi zostać rozliczona do kiedyśtam bo inaczej ponoć stracą dofinansowanie - ale to ktoś kto się na tym zna mógłby wyjaśnić.
A co do samej szkółki, to najpierw musi być chęć ze strony klubu.
Później dopiero będzie sens rozmawiać o czymkolwiek. Z organizacją takiego przedsięwzięcia pewnie byłby najmniejszy problem, najważniejsze - chęci.
...ale najłatwiej już na wstępie wyszukiwać problemy, żeby mieć wytłumaczenie bierności. A nuż, znajdą się chętni na taką rywalizację? I kolejny problem będzie.
Miasto korzysta ze środków unijnych, więc inwestycja musi zostać rozliczona do kiedyśtam bo inaczej ponoć stracą dofinansowanie - ale to ktoś kto się na tym zna mógłby wyjaśnić.
A co do samej szkółki, to najpierw musi być chęć ze strony klubu.
Później dopiero będzie sens rozmawiać o czymkolwiek. Z organizacją takiego przedsięwzięcia pewnie byłby najmniejszy problem, najważniejsze - chęci.
...ale najłatwiej już na wstępie wyszukiwać problemy, żeby mieć wytłumaczenie bierności. A nuż, znajdą się chętni na taką rywalizację? I kolejny problem będzie.
Największym problemem szkółki jest chyba jej trener a raczej jego brak.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
Ciekawostka... Piotr Więckowski chce wyszkolić drużynę żużlową
Wiosenna oferta złożona w klubie pozostała bez odpowiedzi.
Dlaczego mnie to nie dziwi...
Oczywiście pomysł dość odważny, a warunki dość... dyskusyjne.
Ale na pewno warto choćby usiąść do rozmów.
Więckowski jest osobą kontrowersyjną, ale sukcesów na polu sportów motorowych, prowadzenia klubu, szkolenia młodzieży, organizacji imprez nie można mu odmówić.
Też to przeczytałem i jedyną nadzieją jest Prezydent Żuk
Projekt bardzo wzniosły ale myślę ze pan Więckowski mógłby być takim drugim Dzikowskim. Wnieść nowe standardy w naszym klubie, bo nie ukrywajmy ale Pan Studziński był świetnym zawodnikiem, ale trenerem szkółki jest mizernym.Z projektem Więckowskiego obiecuję zapoznać prezydenta Lublina. Wiem, że jest zwolennikiem szkolenia młodzieży a nie bezsensownych zakupów.
Wieckowski to ten co na posiedzeniach RM udupial zuzel?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Pewnie to ten sam ale widocznie zmądrzał. Lepiej późno niż wcale.
I oby był dużo lepszy od Studzińskiego, który nie ma pojęcia o szkoleniu młodzieży.
I oby był dużo lepszy od Studzińskiego, który nie ma pojęcia o szkoleniu młodzieży.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Ja bym takiemu jak on w zyciu nie zaufal po jego wyczynach w Radzie Miasta.
Richie Faulkner:
A tutaj nie chodzi o zaufanie tylko wyszkolenie zawodników.
Albo wyszkoli albo nie wyszkoli. Póki co Studziński tylko bierze kasę za brak wyszkolenia. A on jak wyszkoli to zarobi a jak nie wyszkoli to nie zarobi. Czysty biznes. I mnie takie warunki przekonują. A nie takie czy sie stoi czy się leży ileś tam kasy się należy.
Albo wyszkoli albo nie wyszkoli. Póki co Studziński tylko bierze kasę za brak wyszkolenia. A on jak wyszkoli to zarobi a jak nie wyszkoli to nie zarobi. Czysty biznes. I mnie takie warunki przekonują. A nie takie czy sie stoi czy się leży ileś tam kasy się należy.
niespokojny napisał(a):
Temat byl dyskutowany.. dosc szeroko.
Mi pomysl wydaje sie w miare uczciwy i calkiem dobry. Tyle, ze nie przejdzie.
To tak jakby po ostatniej tragedii Amerykanie chcieli Ruskim wyszkolic hokeistow. Przeciez taka propozycja to obraza. Nie przejdzie, za duze ambicje tych zdziesiatkowanych.
No i jeszcze pozostaje kwestia, jak kase z miasta na szkolenie zuzlowcow przekazac motokrosowcom?
Mi pomysl wydaje sie w miare uczciwy i calkiem dobry. Tyle, ze nie przejdzie.
To tak jakby po ostatniej tragedii Amerykanie chcieli Ruskim wyszkolic hokeistow. Przeciez taka propozycja to obraza. Nie przejdzie, za duze ambicje tych zdziesiatkowanych.
No i jeszcze pozostaje kwestia, jak kase z miasta na szkolenie zuzlowcow przekazac motokrosowcom?
Gdzie te obiecane dwie licencje w tym roku ja się pytam?? Za czasów tej szkółki po reaktywacji dorobiliśmy się jednego zawodnika, który zdał licencje w ostatnim roku juniorskim i przejechał 5 biegów.
Ciężko było krytykować Studzińskiego na początku drogi. Ale teraz już można. Mija 4 lata jego pracy. Efektów zero. Im prędzej znajdzie się jego następcę tym lepiej. Gorzej być już po prostu nie może.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Wg mnie pieniądze włożone w szkółkę w takim stanie jak jest, jest trochę jak wrzucanie w błoto, bo niema na to gwarancji. Byłem na kliku treningach szkółki i tam niema życia. Potem się możemy tylko denerwować na Łukaszewskiego czy na rzeszowski zaciąg ale kto ma jeździć jak wychowanków niema, a ci co są to się sprzedali.
- tezetomaniak
- Trener
tezetomaniak wybacz ale taki mam stosunek do Jeleniewskiego. Facet który woził ogony w e-lidze, który wszedł na zaplecze tez nic wielkiego nie zwojował śmie stawiać warunki ze wróci jak będzie pierwsza liga. Teraz ma ambicje?? Zobaczył trochę grosza w klubie to jak by mógł to by nocował na Zygmuntowskich aby tylko dobry kontrakcik wpadł.
- tezetomaniak
- Trener
no GeloG89 wybacz, ale nie każdy ma przyjemność ścigać się z Rembasami, Miturskimi lub Kiełbasami. Miejsce Jelenia jest obecnie jak najbardziej w 1 lidze.
Wiem, że niektórym ciężko się pogodzić z tym, że żużel to też praca ;]
Wiem, że niektórym ciężko się pogodzić z tym, że żużel to też praca ;]
GeloG89 pisze: Teraz ma ambicje??
a kiedy nie miał ???
Jak cała drużyna. Smutne jest to wywlekanie Dagapolis.
ciekawe kiedy sie doczkamy jakiegos juniora z lublina ?? moze ktoś wie??
W poniedziałek.
istred pisze:W poniedziałek.
ale ja poważnie pytałem:p jest tam jakiś perspektywiczny zawodnik?? czy z tych których widziałem na meczu z krakowem u nas coś będzie??