Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#877 Postautor: meesha » 16 marca 2007, o 10:43

Na Zygmuntowskich remont i stadion tylko pod zuzel, na murawie mini tor.
Dodatkowo przesunięcie drugiego łuku "do środka" skutkujące skróceniem długości toru oraz umożliwiające zabudowanie tegoż łuku trybuną od strony Startu (może być nawet "kiedyś tam w przyszłości").

No ale po co <sciana> :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

harry
Trener

#878 Postautor: harry » 16 marca 2007, o 10:49

Problem polega na tym, że pieniądze z Unii można wydać TYLKO na stadion przy Zygmuntowskich bo tak ktoś wpisał w projekcie, bo taki był pierwszy pomysł, ze wszyscy znowu razem.
Teraz gdy jest koncepcja, ze bierzemy rozwód to w zasadzie nie ma wyjścia. Przy takim remoncie, a w zasadzie budowie nowego stadionu ( po wyburzeniu starego) przez 2 lata nie będzie toru. Dlatego jedyną koncepcją jest szybkie zbudowanie toru przy Kresowej w tym roku [ na co są pieniądze ( podobno 5-7 mln???)] i pod koniec roku można zacząć prace wyburzeniowe przy Zygmuntowskich. Bo z kolei to jest warunek Unii.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#879 Postautor: Cooper » 16 marca 2007, o 10:50

Gawrzyk pisze:
Przeciez oczywiste jest, ze latwiej przeniesc jest pilkarzy niz zuzel..

ale przeciez piłkarze też tam nie bedą grac.

Tym bardziej ta cala "przebudowa" jest calkiem z dupy. I jest najbardziej skomplikowanym i chorym pomyslem, ze wszystkich mozliwych do wyboru opcji. Takie decyzje moze podejmowac albo glupek, albo ignorant.

Ale co tu sie dziwic. Wiadomo, ze gdy chodzi o efektywne wykorzystanie kasy, to takie rzeczy na pewno nie w Polsce.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
bienio
Kontakt:

#880 Postautor: bienio » 16 marca 2007, o 10:52

WedÅ‚ug MOSiR piÅ‚ka jest bardziej popularnÄ… dyscyplinÄ… i bardziej ”rozwojowÄ…”. Nowy stadion, czy przebudowany może powstać tylko na Zugmuntowskich, w żadnym innym miejscu, wiÄ™c wybudowanie nowego piÅ‚karskiego na Kresowej jest niemożliwe.

meesha
Trener
Kontakt:

#881 Postautor: meesha » 16 marca 2007, o 10:56

bienio pisze:WedÅ‚ug MOSiR piÅ‚ka jest bardziej popularnÄ… dyscyplinÄ… i bardziej ”rozwojowÄ…”.
Zgoda
Nowy stadion, czy przebudowany może powstać tylko na Zugmuntowskich
Tylko właśnie tego nie mogę zrozumieć :roll: Co za debil to wymyślił...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#882 Postautor: maestro76 » 16 marca 2007, o 10:57

jedynÄ… koncepcjÄ… jest szybkie zbudowanie toru przy Kresowej w tym roku

w sumie to moze i lepiej....nie bedzie krat a zamiast betonu miekka trawka pod tylkiem :twisted:
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#883 Postautor: Cooper » 16 marca 2007, o 10:58

A wg mnie hokej na trawie jest jeszcze bardziej rozwojowy. W koncu liczymy sie w swiecie. Co to w ogole za argument? Pierwszym kryterium powinno byc jak najbardziej efektywne wykorzystanie srodkow unijnych. Drugim kryterium powinno byc jak najbardziej efektywne wykorzystanie srodkow unijnych. A trzecim zapenienie jak najlepszych warunkow do uprawiania dwoch najbardziej popularnych dyscyplin na najblizsze 50 lat.

A MOSiRowi powinni zakazac dozywotnio decydowania i glosu w takich sprawach. Po tym co wyprawiali z Hala na Globusie, czy nawet hala MOSiR na Zygmuntowskich. Niech sie zajma Zalewem Zemborzyckim. Inwestycjami powinni sie zajmowac menedzerowie i fachowcy, a nie mosirowcy.

Ehh, az sie zdenerwowalem. Czy naprawde nie ma takiej sily, ktora moze powstrzymac ta eskalacje glupoty, ktora sie dzieje na naszych oczach? (lotnisko, stadion...).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#884 Postautor: harry » 16 marca 2007, o 11:06

MOSiR przedstawi tylko kilka koncepcji. Władze miejskie będą decydować.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#885 Postautor: harry » 16 marca 2007, o 11:08

maestro76 pisze:
jedynÄ… koncepcjÄ… jest szybkie zbudowanie toru przy Kresowej w tym roku

w sumie to moze i lepiej....nie bedzie krat a zamiast betonu miekka trawka pod tylkiem :twisted:

Postawiliśmy warunek, ze stadion ma być przygotowany jak do ekstraligi - czyli 5 tys krzesełek a 300 pod dachem

harry
Trener

#886 Postautor: harry » 16 marca 2007, o 11:12

meesha pisze:
Nowy stadion, czy przebudowany może powstać tylko na Zugmuntowskich
Tylko właśnie tego nie mogę zrozumieć :roll: Co za debil to wymyślił...

Już to wyjaśniałem.3 czy 4 lata temu nikomu nie śniło się jeszcze o dwóch oddzielnych stadionach, więc do projektu wpisano obiekt przy Zygmuntowskich i tylko on może teraz dostać pieniądze z Unii z wszelkimi dalszymi konsekwencjami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#887 Postautor: Gelo » 16 marca 2007, o 11:14

Już widzę te protesty na warkot motocykli z Odlewniczej, Montażowej i Łęczyńskiej, swoje zrobi jeszcze Kalina.

harry
Trener

#888 Postautor: harry » 16 marca 2007, o 11:17

Mają być zainstalowane ściany dźwiękochłonne.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#889 Postautor: maestro76 » 16 marca 2007, o 11:20

:shock:

nie mowcie ze i oswietlenie jest w planach :o
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#890 Postautor: Gelo » 16 marca 2007, o 11:21

harry pisze:Mają być zainstalowane ściany dźwiękochłonne.

Podobno. Ale ściany, krzesełka, dach, zaplecze - jakos nie wierzę w powodzenie. To jest Lublin.

rob7
Senior

#891 Postautor: rob7 » 16 marca 2007, o 11:26

nowy Prezydent, nowa Rada Miasta, może będzie normalnie ...

meridol

#892 Postautor: meridol » 16 marca 2007, o 11:28

Gelo podobnie jak ty, jakoś nie mogę uwierzyć w stadion na Kresowej i czytając te ostatnie posty harrego przecieram oczy ze zdumienia :shock: Oby się udało !!!

harry
Trener

#893 Postautor: harry » 16 marca 2007, o 12:07

Panie i Panowie!
Jeżeli nie zbudują tego stadionu a wyniesiemy się ze starego to władze miasta mają ciepłotkę. Oni zdają sobie sprawę, ze żużel to nie piłka ręczna kobiet, która ma i sukcesy ale kibiców jak na lekarstwo. Ostatnia akcja emailowa kibiców zrobiła wrażenie, i te kilka tysięcy na stadionie i kilkanaście tysięcy śledzących to jest coś. Zadowolony kibic nie musi iść głosować. Ale wściekły kibic na pewno pójdzie i zagłosuje na "nie". A to już jest "coś". Ostatnie wybory pokazały, ze czasami te kilka tysięcy może wszystko zmienić.
Dlatego strzelanie sobie samobójów na początek to nie jest dobry pomysł.

meridol

#895 Postautor: meridol » 16 marca 2007, o 12:35

Czyli wreszcie mamy władze, które choć trochę liczą się z kibicami żużlowymi??? Super :D

wojteko
Senior

#896 Postautor: wojteko » 16 marca 2007, o 12:38

harry pisze:Ostatnia akcja emailowa kibiców zrobiła wrażenie, i te kilka tysięcy na stadionie i kilkanaście tysięcy śledzących to jest coś.

niewiem ile tysiecy @maili poszlo na skrzynke Prezydenta w Naszej sprawie stadionu-ligi-zuzla(czy jak kto chce to sobie nazywac) ale Ja wyslalem 2 "listy" z roznych skrzynek i roznej lokalizacji........... powiem szczerze ze mialem lekkie problemy ponieważ poczta "wracala" do mnie z powodu zapchanej skrzynki P.Prezydenta (niemam pojecia jakiej jest pojemnosci?) Jesli to "zrobilo wrażenie" to tylko sie narazie cieszyc :!: łudzac sie dalej ze bedzie normalniej niz do tej pory(ze strony miasta), czekam na skutek :shock: :wink:

rob7
Senior

#897 Postautor: rob7 » 16 marca 2007, o 12:50

sting126 pisze:Ja w sumie po analizie jestem pozytywnie nastawiony do przenosin na Kresowa. Przemawiaja za tym takie wzgledy jak - mozliwosc budowy toru calkowicie od podstaw, ktory moglby sie stac naszym ogromnym atutem (marzy mi sie taki 440m), z minitorem w srodku, mozliwosc przeprowadzania treningow o dowolnej porze dnia (w sasiedztwie nie ma zadnych biur) i weekendy (nie graja pilkarze), brak 3,5 metrowych krat.

Owszem mam pewne obawy czy ta koncepcja zostanie w pelni zrealizowana i stadion bedzie spelnial wszelkie wymogi i czy nie powtorzy sie historia z Globusem. Mam jednak podstawy sadzic, ze tak sie nie stanie i w niedlugim czasie bedziemy mieli w Lublinie stadion tylko dla zuzla.

miejmy nadzieję że uda się to sfinalizować to w miarę szybko, trzeba liczyć na p.p. Krakowskiego i Więckowskiego którzy są sympatykami sportów motorowych...
440 m??? byłby to najdłuższy tor w Polsce, sadze że raczej trzeba przyjąć kierunek "angielski" i tak 320-330 m + "kopa" to byłoby to co umożliwiałoby walkę na torze a nie start, szybki sprzęt igęsiego do mety

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#899 Postautor: Radzio » 16 marca 2007, o 13:08

i z jednym łukiem o koncie 90 stopni i bez krzesełek sama trawka stadion z Anglii wzięty. 8) Teraz poważnie. Było by to fantastycznego jak by udało się stworzyć stadion typowo żużlowy. Tylko aby nie zamknąć sobie drogi do rozbudowy trybun poprzez infrastrukturę. Trzeba dobrze rozplanować i tak na początek ok 7000 miejsc byłby super jak na Lublin. Mini tor i te inne bajery.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#900 Postautor: Sledzio » 16 marca 2007, o 13:39

Jakoś nie wyobrażam sobie żużla bez zygmuntowskich, każdy chodzi na ten stadion od urodzenia i teraz przenieść się gdzie indziej bo jacyś idioci tak powiedzieli ? Piłkarze mogą iść na kresową ale nie żużel, tutaj sa wspomnienia radości smutki czego nam więcej trzeba ?
Stanowczo mówie NIE !