Motor Lublin w sezonie 2018
-
TreleMorele
- Senior
Re: Motor Lublin w sezonie 2018
Panowie spokojnie nie podpalajmy się już niedługo się przekonamy kto dołączy do naszej drużyny ,negocjacje z lepszymi zawodnikami są spewnoscia bardzo trudne - wszyscy mają kasę i zawodnicy zacierają ręce .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
-
TreleMorele
- Senior
Peter Ljung jest wolny , sezon 2017 miał udany.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Jak nie Gdansk a dogadany to pasuje mi na Lodz - spinaloby sie z lista zyczen Slaczki. Bogdanows z juniorami potrafili stawiac opor w Lodzi, wiec Witek oslabilby niewygodnego rywala niezbyt - chyba - duzym kosztem. A sam zyskalby mocnego prowadzacego pare. I sklad trudny do ugryzienia u siebie.
9. Bogdanow
10. R.Miskowiak
11. Kosciuch
12. Tungate
13. Andersen
14. J.Miskowiak
Chyba niezbyt drogi sklad - na pewno na play- offy, moze nawet na final ligi. Troche radochy calym 2 tysiacom lodzkich kibicow z pewnoscia by dostarczyl.
9. Bogdanow
10. R.Miskowiak
11. Kosciuch
12. Tungate
13. Andersen
14. J.Miskowiak
Chyba niezbyt drogi sklad - na pewno na play- offy, moze nawet na final ligi. Troche radochy calym 2 tysiacom lodzkich kibicow z pewnoscia by dostarczyl.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
No wlasnie...a gdzie super bjarne sie dogadal ?
Ja tam wierze w fantazje zarzadu i chetnie kupie 3 karnety zeby jankesa obejrzec z kozlem na plastronie...nawet jak nas wydoi - taki mistrz dawno u nas nie jezdzil
Ja tam wierze w fantazje zarzadu i chetnie kupie 3 karnety zeby jankesa obejrzec z kozlem na plastronie...nawet jak nas wydoi - taki mistrz dawno u nas nie jezdzil
never ride faster than your angel can fly
grzesieck pisze:Zaratustra pisze:
Skład "porażka":
1. Lambert
2. Baran
3. Jeleniewski
4. Masters
5. Zawodnik nas niezadowalający(dla mnie na przykład Bogdanovs)
6. Wojdyło
7. Peroń
plus Miesiąc, Cook, Kuromonow do walki o skład.
ten sklad jeszcze 2-3 tyg. temu bylby traktowany w miare na plus ale troche rozpiescily nas syfy tymi Hancockami i Kildemandami :)
A kto w tym składzie byłby na plus?
Chyba tylko Bogdanovs.
Zarówno Baran jak i Masters to zawodnicy z pogranicza 1. i 2. ligi.
Skład na dość rozpaczliwą walkę o utrzymanie.
Baran, który potrafił namieszać w ekstralidze (pojedyncze wyścigi) i indywidualny mistrz Australii to zawodnicy z pogranicza 1 i 2 ligi? No może tak...
Jerry78 brzmi to wszystko coraz mniej optymistycznie
To jest skład absolutnie na awans, skuteczniejszy niż to co szykuje nawet Rybnik
Co do Masters to może być nawet mistrzem świata, póki jeździ w Polsce od wielkiego dzwonu i prezentuje cały czas takie podejście jest praktycznie bezwartosciowy, jedynie na straszaka, chociaż co to za straszak który ma połowę lub więcej terminów zajętych + potrafi opuścić spotkanie. To jak masz miejsce w skladzie to Masters cię może zastąpić w co 3 meczu więc i tak masz to miejsce
Zbyszek Suchecki swojego czasu potrafił niejeden mecz wygrać dla Wrocławia, a mimo to nadal jest dla mnie ogórkiem i co? Toż Karol nawet tragicznego Ułamka nie potrafił wygryzc se składu. Karol to spoko gość ale nigdy petarda w 1 lidze nie był, ale 1 ligowiec przyzwoity, a że pogranicze 1 i 2 ligi to można się poniekąd zgodzić skoro tyle lat w 2 lidze przejezdzil
boxing pisze:Jak nie Gdansk a dogadany to pasuje mi na Lodz - spinaloby sie z lista zyczen Slaczki. Bogdanows z juniorami potrafili stawiac opor w Lodzi, wiec Witek oslabilby niewygodnego rywala niezbyt - chyba - duzym kosztem. A sam zyskalby mocnego prowadzacego pare. I sklad trudny do ugryzienia u siebie.
9. Bogdanow
10. R.Miskowiak
11. Kosciuch
12. Tungate
13. Andersen
14. J.Miskowiak
To jest skład absolutnie na awans, skuteczniejszy niż to co szykuje nawet Rybnik
Co do Masters to może być nawet mistrzem świata, póki jeździ w Polsce od wielkiego dzwonu i prezentuje cały czas takie podejście jest praktycznie bezwartosciowy, jedynie na straszaka, chociaż co to za straszak który ma połowę lub więcej terminów zajętych + potrafi opuścić spotkanie. To jak masz miejsce w skladzie to Masters cię może zastąpić w co 3 meczu więc i tak masz to miejsce
Gelo pisze:Baran, który potrafił namieszać w ekstralidze (pojedyncze wyścigi) i indywidualny mistrz Australii to zawodnicy z pogranicza 1 i 2 ligi? No może tak...
Zbyszek Suchecki swojego czasu potrafił niejeden mecz wygrać dla Wrocławia, a mimo to nadal jest dla mnie ogórkiem i co? Toż Karol nawet tragicznego Ułamka nie potrafił wygryzc se składu. Karol to spoko gość ale nigdy petarda w 1 lidze nie był, ale 1 ligowiec przyzwoity, a że pogranicze 1 i 2 ligi to można się poniekąd zgodzić skoro tyle lat w 2 lidze przejezdzil
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Karol nie jest zawodnikiem na Ekstraligę i chyba każdy był mocno zdziwiony jak w ostatniej chwili podpisał w Częstochowie. Ale we współczesnym żużlu wystarczy się "wstrzelić" w silnik i taki Adrian Gała, który nie łapie się do składu w 2 lidze na początku sezonu w finale jest bohaterem i zapewnia Startowi awans. Zmierzam do tego, że taki Karol, Masters czy wspomniany Suchecki potrafią jeździć na żużlu co wielokrotnie pokazywali. Kwestia sprzętu do którego potrzeba też trochę szczęścia. A tak na marginesie to wszystkich tych zawodników po prostu lubię więc może nie jestem w pełni obiektywny:) Karola dodatkowo cenię za kilka sezonów spędzonych w Lublinie i za pomoc w barażu z Rzeszowem, w którym miał zapewne moralną zagwozdkę a jednak stanął po naszej stronie narażając się na krytykę kibiców ze swojego miasta
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Współczesny żużel umożliwia średniej jakości zawodnikom osiągać bardzo dobre wyniki. Szybki silnik, betonowe tory i gotowe. Stąd też takie wyniki choćby u Gały.
Ja również mam swoich ulubieńców wśród żużlowców, a także tych, których nie za bardzo lubię. I pewnie każdy z nas takiego "ulubieńca " przełknąłby w składzie mimo niepewnej formy w przyszłym sezonie.
Ja również mam swoich ulubieńców wśród żużlowców, a także tych, których nie za bardzo lubię. I pewnie każdy z nas takiego "ulubieńca " przełknąłby w składzie mimo niepewnej formy w przyszłym sezonie.
Gelo pisze:Karol nie jest zawodnikiem na Ekstraligę i chyba każdy był mocno zdziwiony jak w ostatniej chwili podpisał w Częstochowie. Ale we współczesnym żużlu wystarczy się "wstrzelić" w silnik i taki Adrian Gała, który nie łapie się do składu w 2 lidze na początku sezonu w finale jest bohaterem i zapewnia Startowi awans. Zmierzam do tego, że taki Karol, Masters czy wspomniany Suchecki potrafią jeździć na żużlu co wielokrotnie pokazywali. Kwestia sprzętu do którego potrzeba też trochę szczęścia. A tak na marginesie to wszystkich tych zawodników po prostu lubię więc może nie jestem w pełni obiektywny:) Karola dodatkowo cenię za kilka sezonów spędzonych w Lublinie i za pomoc w barażu z Rzeszowem, w którym miał zapewne moralną zagwozdkę a jednak stanął po naszej stronie narażając się na krytykę kibiców ze swojego miasta
Dlatego tacy zawodnicy pokroju Karola Barana czy Pawła Miesiąca będą czy to w pierwszej lidze czy drugiej ulubieńcami publiczności ich większość wyścigów ogląda się na stojąco nie ma dla nich straconych pozycji i gdyby nie betonowanie torów zawody byłby dużo ciekawsze...co pokazał też R. Lambert w zawodach z Rzeszowem w Lublinie...W exstralipie żaden zawodnik na taki tor by nie wyjechał...
https://www.youtube.com/watch?v=q45zwAojxgE
Gelu, powtarzasz jak mantrę, że sam został mistrzem Australii. OK, bardzo dobry wynik. Pokazał, że potrafi się ścigać. Natomiast ciężko wyciągać z tego wnioski, że jest to świetny zawodnik. Sam jeździ w Polsce od kilku lat i I ligi nie zawojował. Biorąc pod uwagę problemy z jego dyspozycyjnością to stawia go jako duży znak zapytania, który może wypali ...a może nie wypali.
Natomiast Baran ściga się na żużlu już od wielu lat i ciężko oczekiwać, że nagle wypali z silnikami, że będzie w czubie I ligi. Wiele sezonów jeździł w I lidze i osiągał średnie 1,7-1,9 i racjonalnie nie można oczekiwać, że w przyszłym sezonie zrobi lepszą średnią. Szczególnie, że I liga na słabą się nie zapowiada.
Moim zdaniem zaproponowany skład byłby podobny do tego z minionego sezonu, który - pamiętajmy - nie wygrał II ligi. Z tą różnicą, że juniorzy byliby wyraźnie słabsi od tych z końcówki tego roku.
Natomiast Baran ściga się na żużlu już od wielu lat i ciężko oczekiwać, że nagle wypali z silnikami, że będzie w czubie I ligi. Wiele sezonów jeździł w I lidze i osiągał średnie 1,7-1,9 i racjonalnie nie można oczekiwać, że w przyszłym sezonie zrobi lepszą średnią. Szczególnie, że I liga na słabą się nie zapowiada.
Moim zdaniem zaproponowany skład byłby podobny do tego z minionego sezonu, który - pamiętajmy - nie wygrał II ligi. Z tą różnicą, że juniorzy byliby wyraźnie słabsi od tych z końcówki tego roku.
- MikeMistrz
- Senior
Ja z kolei nie rozumiem, jak zawodnika robiącego regularnie średnią 1,7 - 1,9 w 1 lidze można nazwać 2-ligowym. Rozumiem, że analogicznie ekstraligowcy robiący takie średnie są zawodnikami 1-ligowymi - np. obaj Pawliccy, Kasprzak, Zagar, Jepsen Jensen.
A kto pisze, że Baran jest drugoligowcem?
Ja napisałem, że jest to zawodnik z pogranicza I i II ligi, bo tak wskazują jego wieloletnie starty. Ostatnie 10 lat (2008-2017) to 4 sezony w II lidze, 4 w I lidze i 2 w ekstralidze, przy czym w ekstralidze nie zrobił w zasadzie żadnego wyniku. A także uzyskiwane wyniki - dobre w II lidze, przeciętne w I lidze i bardzo słabe w ekstralidze.
1,7-1,9 w I lidze to jednak zupełnie coś innego niż taka sama średnia w ekstralidze, w której ciężko o jakiekolwiek punkty poza tymi zdobytymi na juniorach.
Ja napisałem, że jest to zawodnik z pogranicza I i II ligi, bo tak wskazują jego wieloletnie starty. Ostatnie 10 lat (2008-2017) to 4 sezony w II lidze, 4 w I lidze i 2 w ekstralidze, przy czym w ekstralidze nie zrobił w zasadzie żadnego wyniku. A także uzyskiwane wyniki - dobre w II lidze, przeciętne w I lidze i bardzo słabe w ekstralidze.
1,7-1,9 w I lidze to jednak zupełnie coś innego niż taka sama średnia w ekstralidze, w której ciężko o jakiekolwiek punkty poza tymi zdobytymi na juniorach.
... a'propos juniorow to pierwsza liga bedzie miala niezlych. Jakub Miskowiak w Lodzi, Gdansk - objezdzony Kossakowski i talent Zupinski, nawet Krakow - Pioro i talent Kowalski. Rybnik i Dauvgapils tez nie beda odstawac. Dlatego zakladam, ze sposrod 3 Wiktorow Lampart / Trofimow / Lis - pierwszy obowiazkowo, ale ktorys leszczynski tez bedzie potrzebny. Z tym ostatnim Unia nie powinna robic problemow, a chlopak moze znow nabrac ochoty do scigania. Lepiej do nas niz do Gniezna czy innej Pily.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Dawac mi tu jakies newsy! Tylko same dobre poprosze!
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
-
TreleMorele
- Senior
Gdzie te kontrakty
może jutro się coś ruszy...
Na SF pisza, ze Bjarne chce wrocic do I ligi i wie co pozmieniac zeby sobie w niej radzic.
Mam nadzieje, ze nie bedzie u nas eksperymentowal? Chyba, ze kompletnie bez gwarancji startow.
Mam nadzieje, ze nie bedzie u nas eksperymentowal? Chyba, ze kompletnie bez gwarancji startow.
go! pisze:Na SF pisza, ze Bjarne chce wrocic do I ligi i wie co pozmieniac zeby sobie w niej radzic.
https://m.sportowefakty.wp.pl/zuzel/719 ... -zawodzilo
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
I bez kasy za podpis... na te eksperymenty...
-
TreleMorele
- Senior
Mam nadzieję ze nie wyląduje u nas... jego miejsce jest w Gnieźnie.
Może za tegoroczne zasługi Gniezno go przygarnie ...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Na chwilę obecną Lamparty u Was.
Jedno jest pewne - nie chcę tego gościa widzieć w naszych barwach. Jak sobie przypomnę jego wyczyny w Gnieźnie i usuwanie się z drogi juniorowi, którego nazwiska nawet nie pamiętam albo pokraczne przejeżdżanie całych okrążeń z nogą na torze w rewanżu z Rzeszowem to do tej pory chce mi się rzygać.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
dokladnie, to sie czuje czy zawodnik jedzie dla druzyny czy dla swojego interesu.
Wole ogladac miesiaca czy barana bo oni sie utozsamiaja z klubem, miastem czy kibicami.
To bedzie ten amerykaniec u nas czy nie ?
Wole ogladac miesiaca czy barana bo oni sie utozsamiaja z klubem, miastem czy kibicami.
To bedzie ten amerykaniec u nas czy nie ?
never ride faster than your angel can fly