Dominik Kubera

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ge(L)o
Trener

Re: Dominik Kubera

#826 Postautor: Ge(L)o » 18 maja 2025, o 11:45

Ge(L)o pisze:Takie życie sportowca. Jako kibic pretensji nie mam.
Jedyne co może zmienić ten mój pogląd, to kiedy Domin nie będzie potrafił się przyznać, że odchodzi. Jak będzie ściemniał, że zobaczymy, nie wiadomo, czas pokaże, itp. Lepiej, żeby powiedział jak najszybciej, to na razie mój ostatni sezon w Motorze. Dla mnie to będzie ok.

Niedługo trzeba było czekać niestety. Bądź mężczyzną Kubera i powiedz prawdę.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#827 Postautor: Gelo » 18 maja 2025, o 12:02

Dla mnie ta wypowiedź jest jasna
Dominika w Motorze nie ma

KrzysiekS
Senior

#828 Postautor: KrzysiekS » 18 maja 2025, o 12:21

rumburaquee pisze:
luCas pisze:Lepsza kasa blizej domu, plus do tego slabsi koledzy z teamu (wiec szansa na dodatkowe punkty). Tylko idiota by nie skorzystal.
Oby sie nie zepsul jak Madsen i Mikkelsen.

No właśnie, ale nie wszystko można a nawet trzeba przeliczać na piniążki. Szczególnie jak ma się ugruntowaną pozycję w świecie a nie jest się szczeniakiem na dorobku i szuka doświadczenia.

No dobrze, ale co niby miałoby dla Domina przemawiać za Lublinem jako pracodawcą? Ja tam nie widzę nic takiego.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#829 Postautor: Perez » 18 maja 2025, o 12:22

Na nic w Motorze nie może narzekać ale analizowac inne propozycje kontraktowe trzeba xD
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Pepe37

#830 Postautor: Pepe37 » 18 maja 2025, o 12:46

Za Kubera w Lublinie przemawiają dwie firmy Mastermedia i Bmw Best Auto z Lublina ,które przekazują jak sponsor indywidualny ogromna kasę .Zielona Góra musiłaby zaproponować za podpis ok 1,8 żeby przebić ofertę klubu z i sponsorów indywidualnych .

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#831 Postautor: Rusek » 18 maja 2025, o 13:30

Perez pisze:Na nic w Motorze nie może narzekać ale analizowac inne propozycje kontraktowe trzeba xD

Na nic nie można narzekać, ale jak dają propozycje nie do odrzucenia to cóż zrobić? ;-)
Osobiście nie spodziewałem się że Dominik tak łatwo nas opuści. Ale nie ma co płakać, tak jak ktoś już tu pisał z niewolnika nie ma pracownika. Nastąpi przewietrzenie składu w zespole i już zmartwienie Kuby Kępy kto do nas dołączyć za Kubere, oraz za Holdera a zobaczymy także co będzie z Wiktorem. Na pewno w tym momencie prezes już ma rękę na pulsie i rozmowy trwają i różne opcje zapewne są brane pod uwagę. Najgorsze jest to że o odejściach dowiadujemy się w momencie gdy sezon nawet jeszcze nie jest w połowie i jak dla mnie to już jest zepsucie nie tyle atmosfery w zespole, bo nie mam wątpliwości że i tak głównym celem będzie wygranie ligi i każdy będzie starał się aby tak było, tylko pod względem kibica oklaskiwanie i kibicowanie Dominikowi pewnej części kibiców już będzie zupełnie inne. Ja czuję się tak jak w momencie gdy dowiedziałem się o odejściu Mikkela czyli wstrząśnięty nie zmieszany tak to napiszę... Kiedyś emocjonowaliśmy się transferami po sezonie i to było piękne, a teraz w lipcu sierpniu już będziemy znali składy drużyn na kolejny rok. Nie podoba mi się to i chyba nigdy się do tego nie przyzwyczaję.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

KrzyczącyK1b1c
Trener

#832 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 18 maja 2025, o 13:37

Pepe37 pisze:Za Kubera w Lublinie przemawiają dwie firmy Mastermedia i Bmw Best Auto z Lublina ,które przekazują jak sponsor indywidualny ogromna kasę .Zielona Góra musiłaby zaproponować za podpis ok 1,8 żeby przebić ofertę klubu z i sponsorów indywidualnych .

Falubaz podobno daje 1,6 mln za podpis i 13 tysięcy za punkt + pewnie jacyś sponsorzy indywidualni się znajdą :)

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#833 Postautor: Speedway » 18 maja 2025, o 13:38

Pepe37 pisze:Za Kubera w Lublinie przemawiają dwie firmy Mastermedia i Bmw Best Auto z Lublina ,które przekazują jak sponsor indywidualny ogromna kasę .Zielona Góra musiłaby zaproponować za podpis ok 1,8 żeby przebić ofertę klubu z i sponsorów indywidualnych .

Jesli wlasciciel miliarder zechce to po prostu to zrobi, dla niektorych to nie sa duze sumy. Szkoda ze Jakubas w pilce jest mniej rozrzutny ;)

P.s. tzn pewnie jest nawet bardziej, tylko ze dydcyplina inna to i wydatki nieco inne
Obrazek

rumburaquee
Zawodowiec

#834 Postautor: rumburaquee » 18 maja 2025, o 14:05

KrzysiekS pisze:
rumburaquee pisze:
luCas pisze:Lepsza kasa blizej domu, plus do tego slabsi koledzy z teamu (wiec szansa na dodatkowe punkty). Tylko idiota by nie skorzystal.
Oby sie nie zepsul jak Madsen i Mikkelsen.

No właśnie, ale nie wszystko można a nawet trzeba przeliczać na piniążki. Szczególnie jak ma się ugruntowaną pozycję w świecie a nie jest się szczeniakiem na dorobku i szuka doświadczenia.

No dobrze, ale co niby miałoby dla Domina przemawiać za Lublinem jako pracodawcą? Ja tam nie widzę nic takiego.

Np takie coś jak atmosfera pracy, uwielbienie kibiców itp itd. przy pewnym poziomie zamożności kasa już nie gra roli. Będą głosy że kariera nie trwa wiecznie itp. Mam nadzieję że to taka gra Kępy z Kuberą przeciwko mediom tzn wpuszczają ich;)

Flagg
Trener

#835 Postautor: Flagg » 18 maja 2025, o 14:07

rumburaquee pisze: Mam nadzieję że to taka gra Kępy z Kuberą przeciwko mediom tzn wpuszczają ich;)

Ja myślę, że te "ploty" w stronę mediów wychodzą bardziej od strony ZG, a nie od nas. Golinski lubi tak robić. Więc to nie jest raczej medialna gra naszych.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#836 Postautor: kibicLBN » 18 maja 2025, o 14:37

Jeśli transfer Kubery okaże się prawdą, a raczej tak będzie - to strasznie długie języki są w ich środowisku albo w otoczeniu Kubery.
Porównajcie sobie do transferu Zmarzlika - przyklejany w lutym, przecieki w lecie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Flagg
Trener

#837 Postautor: Flagg » 18 maja 2025, o 14:46

Tam przynajmniej ktoś miał jaja, zeby podjąć decyzję o poinformowaniu kibiców. U nas będzie palenie głupa do października
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Ramian1
Senior

#838 Postautor: Ramian1 » 18 maja 2025, o 14:48

Strasznie słabo, że odchodzi ale zdecydowanie słabiej, że już to ogarnęli w maju, to zaraz transfery będą z rocznym wyprzedzeniem ;)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#839 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 18 maja 2025, o 14:53

Ramian1 pisze:zaraz transfery będą z rocznym wyprzedzeniem ;)

Już są :D. Przecież o Vaculu pierwsze info było jeszcze w 2024 roku

Flagg pisze:Tam przynajmniej ktoś miał jaja, zeby podjąć decyzję o poinformowaniu kibiców. U nas będzie palenie głupa do października

Nie wiem jakie są teraz relacje Kuby z Dominem, ale jeśli dobre, to w interesie obu jest zrobić właśnie zmarzlikowy manewr i dać w trakcie sezonu jakieś wspólne oświadczenie.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#840 Postautor: tezetomaniak » 18 maja 2025, o 14:58

Ge(L)o pisze:Bądź mężczyzną Kubera i powiedz prawdę.

Myślę, że obowiązują go pewne umowy, a nawet jeśli nie, to może nie mieć ochoty :)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#841 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 18 maja 2025, o 15:01

tezetomaniak pisze:
Ge(L)o pisze:Bądź mężczyzną Kubera i powiedz prawdę.

Myślę, że obowiązują go pewne umowy, a nawet jeśli nie, to może nie mieć ochoty :)

Natomiast byłoby miło, gdyby przed końcem sezonu poinformował o odejściu. Fajnie byłoby go móc pożegnać na stadionie, tak, jak kibice Stali mieli możliwość z BZ.

samba
Senior

#842 Postautor: samba » 18 maja 2025, o 16:57

kibicLBN pisze:Jeśli transfer Kubery okaże się prawdą, a raczej tak będzie - to strasznie długie języki są w ich środowisku albo w otoczeniu Kubery.
Porównajcie sobie do transferu Zmarzlika - przyklejany w lutym, przecieki w lecie.

Dla środowiska klubu który przejmuje danego zawodnika to puszczenie takiej ploty z ich strony ma same plusy :) Kibice falubazu się cieszą i zajmą się czymś innym niż wieszaniem psów na swoich za obecny sezon a i przy okazji atmosfera u jednego z rywali siada. Jestem przekonany że to ze strony ZG poszła informacja do mediów a nie samego otoczenia Kubery

Karamba
Kadrowicz

#843 Postautor: Karamba » 18 maja 2025, o 18:04

Jeszcze się sezon nie zaczął na dobre a już zdradzeni o świcie. Słabe to jeśli to prawda. Powinni jak najszybciej dać uczciwe info, żeby wywietrzyć bąka i jechać o złoto. Flagg dobrze pisze, żeby nie palono głupa do końca sezonu.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#844 Postautor: tezetomaniak » 18 maja 2025, o 18:15

Karamba pisze:żeby wywietrzyć bąka i jechać o złoto

Ale oni jadą po złoto. Klub ma wietrzyć kibicowskie bąki?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#845 Postautor: kibicLBN » 18 maja 2025, o 18:25

samba pisze:
kibicLBN pisze:Jeśli transfer Kubery okaże się prawdą, a raczej tak będzie - to strasznie długie języki są w ich środowisku albo w otoczeniu Kubery.

Dla środowiska klubu który przejmuje danego zawodnika to puszczenie takiej ploty z ich strony ma same plusy :) Kibice falubazu się cieszą i zajmą się czymś innym niż wieszaniem psów na swoich za obecny sezon a i przy okazji atmosfera u jednego z rywali siada. Jestem przekonany że to ze strony ZG poszła informacja do mediów a nie samego otoczenia Kubery

No na moje oko i obserwacje, to przecieki zbyt wczesne, nigdy nie są mile widziane. Jednak w sytuacji Falubazu mógł to być wyciek kontrolowany, bo są w fatalnej sytuacji, a do meczu z Toruniem wyglądało to tragicznie. Pytanie czy Kępa nie ma czegoś jak Zmarzlik dograny w lutym 2022?

KrzyczącyK1b1c
Trener

#846 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 18 maja 2025, o 19:04

kibicLBN pisze:Pytanie czy Kępa nie ma czegoś jak Zmarzlik dograny w lutym 2022?

Co masz na myśli? Co miałby mieć?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#847 Postautor: kibicLBN » 18 maja 2025, o 19:21

A skąd ja mam wiedzieć co ma Kępa w głowie? Wódki z nim nie piję. Może są okoliczności o których nie wiemy, a może będziemy gasić pożar jak Holderem i Lindgrenem 3 lata temu.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#848 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 18 maja 2025, o 19:23

kibicLBN pisze:A skąd ja mam wiedzieć co ma Kępa w głowie? Wódki z nim nie piję. Może są okoliczności o których nie wiemy, a może będziemy gasić pożar jak Holderem i Lindgrenem 3 lata temu.

Ja po prostu pytam co masz ogólnie na myśli :D

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#849 Postautor: kibicLBN » 18 maja 2025, o 19:25

No nie wiem, może Kępa kogoś już przyklepał i domniemane odejście Kubery nie wywołało u niego sraczki....

KrzyczącyK1b1c
Trener

#850 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 18 maja 2025, o 19:27

kibicLBN pisze:No nie wiem, może Kępa kogoś już przyklepał i domniemane odejście Kubery nie wywołało u niego sraczki....

Przyklepał Vacula, ale według pierwotnego planu miał on być za Holdera.