Żużel w TV
- tezetomaniak
- Trener
Re: Żużel w TV
Trzeba zrobić jedną gumkę. Jestem w stanie wdrożyć to rozwiązanie w systemie "zaprojektuj i zbuduj".
Cyrk w Pile raczej nie uczy szacunku do polskich żużlowców.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Na ipli pojawił się Magazyn Żużlowy Polsatu z 16.04.2019r. T.Lorek+4 gości. Jakby ktoś chciał posłuchać o żużlu: https://www.ipla.tv/wideo/sport/Magazyn-zuzlowy/5016251
*za jakość, wstawi historyczne i ciekawostki z motocrossu nie odpowiadam
po prostu jak znajdzie się jakiś chętny na 40min materiał o żużlu i paru sprawach technicznych to może sobie obejrzeć
*za jakość, wstawi historyczne i ciekawostki z motocrossu nie odpowiadam
Czarek pisze:Cyrk w Pile raczej nie uczy szacunku do polskich żużlowców.
Ani do działaczy, komisarzy itd. Ktoś kto wydawał licencję, odbierał ten tor nie widział co się tam dzieje? Dopiero dziś się okazalo, ze jest coś nie tak??
Problem przy bandzie na prostej zasypano, więc zawalili zawodnicy, którym znowu (wcześniej w Rybniku) nie chciało się jechać.
Ale jak zasypano... proszę Cię. To , że nie było widać krawęznika nie znaczy, że go tam nie było...
Kto dopuścił do organizacji finału na torze gdzie brakuje nawierzchni,jakieś krwężniki, gwoździe... Nikt tego nie sprawdza??
Zawodnicy to swoją drogą. W Polsce zawsze marudzą...
Kto dopuścił do organizacji finału na torze gdzie brakuje nawierzchni,jakieś krwężniki, gwoździe... Nikt tego nie sprawdza??
Faktycznie ten gwóźdź zagrażał życiu i zdrowiu. Haha

No ja bym tam średnio chciał w coś takiego przypieprzyć z prędkością 100km/h...
Motor mocnyj!
Robson pisze:Ale jak zasypano... proszę Cię. To , że nie było widać krawęznika nie znaczy, że go tam nie było...
Opisz mechanizm odniesienia kontuzji po uderzeniu w taki zasypany krawężnik.
dojeżdżasz do bandy i łapiesz przyczepność na krawężniku 
Mozna narzekać na dzisiejszych żużlowców, ale jedną mądrą rzecz powiedział Krzysio Cegielski w wywiadzie dla Polsatu. Od zawodników wymaga się profesjonalizmu w kazdym calu, od długości spodni mechaników po rozmiar naklejki na kevlarze. To chyba choćby odrobiny tego samego oni mogą wymagać od włodarzy tego sportu i organizatorów zawodów? Finał Złotego Kasku, w teorii jednej z najważniejszych imprez indywidualnych w naszym kraju, a na torze betonowe krawężniki, niedomykająca się brama i jakieś wystające gwoździe? Seriously? Nie dziwię im się, ze sie nie zgodzili. Bo co innego stan nawierzchni toru spowodowany pogodą, a co innego tak rażące zaniedbania.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
qpa pisze:dojeżdżasz do bandy i łapiesz przyczepność na krawężniku
Zasypanym, a na każdym torze są takie kretowiska pod bandą.
Opisz mechanizm odniesienia kontuzji po uderzeniu w taki zasypany krawężnik.
Nie wiem. Nie jeździłem nigdy na żużlu. Spytaj Warda, Cegielskiego może... nie wiem
"słowa Cieślaka.Zawodnicy wskazywali, że główną przyczyną ich buntu był właśnie wystający krawężnik.
- Nie był regulaminowy, ale nie zagrażał nie wiadomo jak - uważa Cieślak. - Bezdyskusyjnie uważam, że ten turniej powinien się odbyć. Na zachodzie, często ci sami zawodnicy, jeżdżą w dużo gorszych warunkach i jeszcze nikt nie ma prawa się odezwać. To co się wydarzyło w Pile jest słabe. Myślałem, że moja przemowa do zawodników cokolwiek da i ich przekonam. Nic z tego. Nie chcieli mnie słuchać. !!! "
Cieslak ma posluch u swoich nie ma co hehe
Kiedys to zuzlowcy jezdzili za marne grosze na przyczepnych torach oraz i nie narzekali. Na tygodniu im nie przeszkadzal trening. Sedzia oraz komisarz zatwierdzili zawody. Stadion licencje ma. Panienki nie zuzlowcy. Jedynie Przedpelski, Woryna i Musielak chcieli jechac. szkoda kibicow, ktorzy wybrali sie do Pily by zobaczyc cyrk.
Fotograf nie zuzlowiec:

- Nie był regulaminowy, ale nie zagrażał nie wiadomo jak - uważa Cieślak. - Bezdyskusyjnie uważam, że ten turniej powinien się odbyć. Na zachodzie, często ci sami zawodnicy, jeżdżą w dużo gorszych warunkach i jeszcze nikt nie ma prawa się odezwać. To co się wydarzyło w Pile jest słabe. Myślałem, że moja przemowa do zawodników cokolwiek da i ich przekonam. Nic z tego. Nie chcieli mnie słuchać. !!! "
Cieslak ma posluch u swoich nie ma co hehe
Kiedys to zuzlowcy jezdzili za marne grosze na przyczepnych torach oraz i nie narzekali. Na tygodniu im nie przeszkadzal trening. Sedzia oraz komisarz zatwierdzili zawody. Stadion licencje ma. Panienki nie zuzlowcy. Jedynie Przedpelski, Woryna i Musielak chcieli jechac. szkoda kibicow, ktorzy wybrali sie do Pily by zobaczyc cyrk.
Fotograf nie zuzlowiec:
Z tego co można wyczytać wnioskuję, że głównym prowodyrem był młodszy Pawlicki. Gość coraz bardziej działa na nerwy żużlowej Polsce. Zapomniał jak prowadzili prace rolnicze w Lesznie i corrida była normą. Ja wiem, że tor w Pile błaga o remont, ale to co ci goście odwalili to już przesada.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jeżeli sędzia uznał, że tor jest w porządku to powinni jechać. Jak ktoś nie chce to powinni wlepiać jakieś grube kary i w razie niezapłacenia to gość nie jedzie w następnych zawodach. Wszystkim szybko by przeszły humory ;)
kibicLBN pisze:Z tego co można wyczytać wnioskuję, że głównym prowodyrem był młodszy Pawlicki. Gość coraz bardziej działa na nerwy żużlowej Polsce. Zapomniał jak prowadzili prace rolnicze w Lesznie i corrida była normą.
Przecież wtedy Romek Jankowski mu rysował przed meczem w którym miejscu jest dziura, więc Piter nie miał z tym problemu. Jak był juniorem to jakoś bardziej go lubiłem, teraz mnie również jakoś tak irytuje.
Co do dzisiejszych "zawodów" to nie chcę się wypowiadać krytycznie wobec zawodników, którzy odmówili jazdy na tym czymś. Mieliśmy sporo tragedii, speedway jest na tyle niebezpieczny, że nie ma najmniejszej potrzeby, żeby to niebezpieczeństwo zwiększać. Co innego twardość toru, a co innego tak rażące zaniedbania, jakie miały miejsce w Pile.
Pamiętajmy, że dla zawodników to też nie jest komfortowa sytuacja. Złoty Kask to eliminacje do GP i SEC, więc i tak trzeba je odjechać jak najszybciej. To oznacza, że chłopaki stracili tylko czas na ten wyjazd.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Przemek Giera nigdy nie powinien dostać licencji.
U nas wywraca się na łuku bez żadnego ataku, teraz jedzie równo z gościem i kładzie mu łokieć na przednim kole, w powtórce kładzie motocykl na łuku na własnym torze.
Jeszcze wykluczenie Pióro. Komedia.
U nas wywraca się na łuku bez żadnego ataku, teraz jedzie równo z gościem i kładzie mu łokieć na przednim kole, w powtórce kładzie motocykl na łuku na własnym torze.
Jeszcze wykluczenie Pióro. Komedia.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Tez nie moge skumac, dlaczego on jechal w powtorce...
-
mechanizator
- Junior
Grabarze przegraja ten mecz w dużej mierze przez Kędziore. Az sie prosi o taktyczne a ten zachowuje sie koń z klapkami na oczach
Chyba przyszła szansa dla Jelenia w Łodzi po tym co pokazała reszta poza Musielakiem. Chyba nikt nie powtórzy naszego wyczynu z zeszłego sezonu i nie objedzie Rybnika na ich torze, a skład osobowo mają bardzo podobny. No chyba że Witek sie wkurzy i wszystkich pogodzi biorąc Dziadzia z Ameryki i objadą ich w PO ;)
Ciekawe jak noga u Daniela, nie ma już żadnego śladu?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ślad zapewne jest, ale w Tarnowie (eliminacje ZK) był oczko wyżej niż Miesiąc i Lamparty. Za to w jakimś sparingu pojechał słabiutko.
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
Kiepski wybór Daniela jeżeli chodzi o klub. Szanse na start wobec Okonia i Tofeeka mizerne. Sklad Orła raczej jedzie o nic. Daniel bardziej by się przydał w 2 lidze albo... u nas na nasz tor. Cały czas zakładam, że Zengi w tym roku już nie pojeździ.
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Kalendarz żużlowy+tv 26.04pt - 07.05wt

PDK LIVE (youtube): https://www.youtube.com/user/83SPORT/
Studio SABMARtv (youtube): https://www.youtube.com/user/MisiuMen/
Mistrzostwa Par Klubowych Nice 1 LŻ 30 kwietnia wtorek g.17:00 https://youtu.be/yANV-VaLyXc
Finał Srebnego Kasku w Krakowie 2 maja czwartek g.16:00
Żużlowych emocji

PDK LIVE (youtube): https://www.youtube.com/user/83SPORT/
Studio SABMARtv (youtube): https://www.youtube.com/user/MisiuMen/
Mistrzostwa Par Klubowych Nice 1 LŻ 30 kwietnia wtorek g.17:00 https://youtu.be/yANV-VaLyXc
Finał Srebnego Kasku w Krakowie 2 maja czwartek g.16:00
Żużlowych emocji