ŻKS Ostrovia Ostrów - Lubelski Węgiel KMŻ - 03.06.2012
Re: ŻKS Ostrovia Ostrów - Lubelski Węgiel KMŻ - 03.06.2012
No mnie też się tak wydaje, że trzech. Nie wiem tylko o jakiej piątce bez Miśka pisze Torsen.
- niespokojny
- Trener
Gdyby Michalski jechal od nas jako gosc to bym byl w miare spokojny. A tak to bedzie ciezko bo Lukaszewski nie istnieje na wyjazdach o Tadku nie wspominajac. Moze Kociembe na goscia? Jakies punkty w EL zrobil...
Z seniorami to problem jest z jednym miejscem. CHyba Baran wydaje sie byc najpewniejszy bo juz tam jezdzil, po drugie ladnie pojechal w zeszlym sezonie i po trzecie 2 sezony z rzedu mial od nas najwyzsza srednia wyjazdowa. Tylko jak z jego objezdzeniem, bo to moze miec kluczowe znaczenie. Korneliussen tez zna tamtejszy tor dobrze, w koncu tam jezdzil. Takze spory bol glowy z obsada tego jednego miejsca. Miejmy nadzieje ze trener wybierze tego wlasciwego po jakims miarodajnym treningu,
Z seniorami to problem jest z jednym miejscem. CHyba Baran wydaje sie byc najpewniejszy bo juz tam jezdzil, po drugie ladnie pojechal w zeszlym sezonie i po trzecie 2 sezony z rzedu mial od nas najwyzsza srednia wyjazdowa. Tylko jak z jego objezdzeniem, bo to moze miec kluczowe znaczenie. Korneliussen tez zna tamtejszy tor dobrze, w koncu tam jezdzil. Takze spory bol glowy z obsada tego jednego miejsca. Miejmy nadzieje ze trener wybierze tego wlasciwego po jakims miarodajnym treningu,
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
No to jednak ja nie zrozumiałem. Sądziłem, że pisząc o "dwóch z piątki" miałeś na myśli dwóch przez siebie wymienionych, czyli Miśka i Stachyrę. Burza w szklance wodyDavv pisze:Misiek, Stachyra, dwóch z piątki, a kto będzie piątym seniorem?
No nawet ma być punktowany trening w Rzeszowie
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /120529904
W najbliższym meczu, 3 czerwca, lubelska drużyna zmierzy się na wyjeździe z Ostrovią Ostrów Wielkopolski. – W ciągu najbliższych dwóch tygodni będziemy szukać możliwości startów w turniejach indywidualnych. Część chłopaków potrenuje w Rzeszowie. Chciałbym też zrobić 1 czerwca punktowany trening z PGE Marmą na jej torze – zapowiada trener KMŻ.
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /120529904
O ile sie nie myle to za ery Dzikowskiego mial byc trening z Tarnowem 
Davv pisze:Misiek, Stachyra, dwóch z piątki, a kto będzie piątym seniorem?
Faktycznie, powinno być trzech.
Spośród trzech (Cam, Jeleniewski i Baran), którzy mogą śmiało zrobić +10 należy wybrać dwóch, a w odwodzie jest jeszcze Miesiąc, który te 6 punktów też powinien uciułać.
Jakby nie było, nie jest źle.
Baran chyba sraczki dostaje z powodu kontuzji. Chlopaki zaczeli jechac. Co ja bym dal zeby zobaczyc Jelenia, Barana i Korniszona pod tasma na treningu w walce o miejsce
. Fakt, ogladalem w internecie ale Cam mnie do siebie przekonal. Nie mial treningu na ''nowym'' torze a jechal jak natchniony 
Moim zdaniem, pewni są: Miśkowiak, Stachyra i Woodward. O dwa pozostałe miejsca powinni powalczyć Baran, Jeleń, Miesiąc i Korneliussen. Gdyby porównanie tych zawodników nie dało jednoznacznej odpowiedzi, brałbym Barana i Miesiąca, pod warunkiem, że ten ostatni spędzi w ciągu dwóch tygodni co najmniej 4 godziny tylko na trenowaniu startu. W innym wypadku, Baran i Jeleń.
Jeleniewski może zrobić każdy wynik, co przy 3-4 w miarę pewnych seniorach jest zbędnym ryzykiem. Natomiast Korneliussen, moim zdaniem, jest w tym sezonie jeżdżącą szykaną.
Jeleniewski może zrobić każdy wynik, co przy 3-4 w miarę pewnych seniorach jest zbędnym ryzykiem. Natomiast Korneliussen, moim zdaniem, jest w tym sezonie jeżdżącą szykaną.
Torsen: w ciagu paru godzin nie nadrobisz lat
Miesiac jest cienki. Niby walczak ale z tego nic nie wynika. My potrzebujemy p-ktow a nie walki za 0 badz 1.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, o 15:49 przez GIGI, łącznie zmieniany 1 raz.
Torsen pisze:Moim zdaniem, pewni są: Miśkowiak, Stachyra i Woodward. O dwa pozostałe miejsca powinni powalczyć Baran, Jeleń, Miesiąc i Korneliussen. Gdyby porównanie tych zawodników nie dało jednoznacznej odpowiedzi, brałbym Barana i Miesiąca, pod warunkiem, że ten ostatni spędzi w ciągu dwóch tygodni co najmniej 4 godziny tylko na trenowaniu startu. W innym wypadku, Baran i Jeleń.
Zgadzam się prawie w całości.
Miesiąc w Ostrowie nie gwarantuje nic, albo nawet gwarantuje prawie nic. Natomiast Jeleń (o ile tylko noga pozwoli) może zrobić dobry wynik, albo przynajmniej przyzwoity. Po prostu mniejsze zło. Chociaż zauważyłem to co Jerry78 - Jelen jedzie w kratkę i to dokładnie, więc w Ostrowie nie powinno być za dobrze.
Druga podstawowa sprawa - GOŚĆ! Kociemba to dobry pomysł, tylko trzeba już działać!
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
Ostrów to nie Dźwińsk. Tor mają znacznie łatwiejszy i mniej wymagający fizycznie, dlatego ja - mimo wszystko - zaryzykowałbym Jeleniewskiego.
Marne punkty Miesiąca, biorąc pod uwagę brak juniorów, zwycięstwa nam nie dają. Natomiast Jeleniewski, jeśli wyjdzie mu mecz tak jak z Gnieznem, może zrobić różnicę.
Marne punkty Miesiąca, biorąc pod uwagę brak juniorów, zwycięstwa nam nie dają. Natomiast Jeleniewski, jeśli wyjdzie mu mecz tak jak z Gnieznem, może zrobić różnicę.
Re: ŻKS Ostrovia Ostró�- Lubelski Węg�l KMŻ -�3.06.2012
A jeśli nie wyjdzie, to przywiezie dwa zera i defekt. Miesiąc, moim zdaniem, coś jednak gwarantuje, bo w Ostrowie da się wyprzedzać.
- niespokojny
- Trener
Jelen tez wyprzedzal w Gnieznie i to Murzyna, a Miesiac kogo tak nawyprzedzal ze chcesz go na sile wsadzac?
Torsen pisze:A jeśli nie wyjdzie, to przywiezie dwa zera i defekt. Miesiąc, moim zdaniem, coś jednak gwarantuje, bo w Ostrowie da się wyprzedzać.
Nie no bez jaj. Ty tak na poważnie? Gdyby nie kontuzja to Jeleń zrobiłby pewnie płatny komplet w niedzielę. Fakt, zaliczył dwie wpadki, ale jedna była oczywista(Długopolis), a druga (Łódź) niestety spowodowana sprzętem. Wygląda na to, że fury jadą, sprzęgło nie ciągnie i jeśli kostka się wygoi to będzie dobrze.
Przecież już ze 3 razy tłumaczyłem, że wszystkie te moje dywagacje są na okoliczność, jakby bezpośrednia konfrontacja zainteresowanych udziałem w meczu zawodników nie dała jednoznacznej odpowiedzi, kto jest w najlepszej formie. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby Jeleń zlał Miesiąca i pozostałych na treningu - wtedy nie ma tematu.
Napisałem też wyraźnie, że Miesiąc wchodzi do składu przy podobnej dyspozycji wszystkich, jeśli odrębnie przyłoży się do trenowania startu. "W innym wypadku Jeleń" - nie tak napisałem?
Więc nie wiem, skąd to zdziwienie. Tak, uważam, że jeśli na treningu będą jechać podobnie i Miesiąc skupi się poważnie na startach, by choć trochę je poprawić, wówczas ma o wiele większe szanse na dobry wynik w Ostrowie, niż Jeleń. Naprawdę
Jeleń wyprzedzający na trasie? Na wyjeździe? Hmm. Wiara góry przenosi. Może i Jelenie.
Napisałem też wyraźnie, że Miesiąc wchodzi do składu przy podobnej dyspozycji wszystkich, jeśli odrębnie przyłoży się do trenowania startu. "W innym wypadku Jeleń" - nie tak napisałem?
Więc nie wiem, skąd to zdziwienie. Tak, uważam, że jeśli na treningu będą jechać podobnie i Miesiąc skupi się poważnie na startach, by choć trochę je poprawić, wówczas ma o wiele większe szanse na dobry wynik w Ostrowie, niż Jeleń. Naprawdę
Jeleń wyprzedzający na trasie? Na wyjeździe? Hmm. Wiara góry przenosi. Może i Jelenie.
Re: ŻKS Ostrovia Ostró�- Lubelski Węg�l KMŻ -�3.06.2012
Torsen pisze:A jeśli nie wyjdzie, to przywiezie dwa zera i defekt. Miesiąc, moim zdaniem, coś jednak gwarantuje, bo w Ostrowie da się wyprzedzać.
Ja wychodzę z założenia, że przy 6 punktach Miesiąca i tak mamy małe szanse na wygraną, natomiast przy 10+ (Jeleniewskiego) te szanse rosną dramatycznie.
Dlatego warto zaryzykować. Bonus - moim zdaniem - nawet przy 0 pkt jednego zawodnika nie będzie zagrożony.
Jeśli naszą najpewniejszą trójkę (Miś, Dawid i Cam) stać łącznie na 35 punktów, wówczas "Rzeszów" dorzuca 10 i jesteśmy w domu, bo czterdziesty szósty mamy z urzędu w pierwszym biegu.
Obawiam się jednak, że najpewniejsza trójka zrobi mniej niż 30 punktów, coś koło 27. To oznacza, że na dwóch pozostałych seniorach i juniorach ciążyłaby prawie połowa wyniku, a to by oznaczało przegraną, nawet jakby w składzie był Jeleń i zrobiłby komplet.
Obawiam się jednak, że najpewniejsza trójka zrobi mniej niż 30 punktów, coś koło 27. To oznacza, że na dwóch pozostałych seniorach i juniorach ciążyłaby prawie połowa wyniku, a to by oznaczało przegraną, nawet jakby w składzie był Jeleń i zrobiłby komplet.
Torsen pisze:Jeleń wyprzedzający na trasie? Na wyjeździe? Hmm. Wiara góry przenosi. Może i Jelenie.
Czekaj, czekaj, a Toninho i Pedersena nie kicnął w Gnieźnie? Zresztą czemu zakładasz, że będzie musiał wyprzedzać? Jeleń to raczej startowiec więc jeśli będzie punktował to prawdopodobnie po dobrym starcie i bez potrzeby wyprzedzania.
Nie widziałem meczu w Gnieźnie. Ale czytałem, że tam Jeleń rzeczywiście pocisnął.
Pytanie, na ile jest to w jego przypadku regułą. Trochę go tu już chyba znamy i wiemy, że regułą nie jest to niestety wcale. Jak wystartuje, tak dojedzie - no chyba, że wystartuje ostatni, wówczas nie dojedzie w ogóle. I to u siebie.
Chyba nie zaprzeczysz?
Pytanie, na ile jest to w jego przypadku regułą. Trochę go tu już chyba znamy i wiemy, że regułą nie jest to niestety wcale. Jak wystartuje, tak dojedzie - no chyba, że wystartuje ostatni, wówczas nie dojedzie w ogóle. I to u siebie.
Chyba nie zaprzeczysz?
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Torsen pisze:
Przy szybkim sprzęcie i sprawnej nodze? Uważam, że jak najbardziej możliwe, nawet w przypadku Jelenia. W Ostrowie wyprzedza się specyficznie ("ichni" tor pozwala na wiele koncepcji wyprzedzania
Spieramy się kto ma jechać,a kto nie. Powinny to pokazać tylko i wyłącznie treningi. A poza tym.. O ile teoretycznie rola trenera w żużlu nie jest najważniejsza, to dobór odpowiedniego składu może już świadczyć o jego - trenera - wartości.
Już jego w tym głowa, żeby wybrać skład bez "zakały" na dany pojedynek. A jak mu się to nie uda? To będzie okazja obsmarować go na forum, bo póki co nie daje nam takiej okazji
Mnie martwi sprawa juniorów. O ile w tamtym roku różnicę zniwelowaliśmy Malitowskim, to w tym roku będzie o to trudniej. Na tak szybkim, nadającym się do wyprzedzania praktycznie z każdej strony torze, nie daje wielkich szans Łukaszewskiemu, nawet w przypadku wygrania startu.
Torsen pisze:Jak wystartuje, tak dojedzie (...) Chyba nie zaprzeczysz?
Pewnie, że nie. Jak wystartuje pierwszy to przeważnie dojeżdża pierwszy.
Jeleń to po Miśku zawodnik z największymi sukcesami, na pewno jeździć umie i nie wiem czemu starasz się za wszelką cenę udowodnić, że jest inaczej. Zgadza się, że nie jest typem walczaka, ale nasz lider Misiek to w tym sezonie też nie nawyprzedzał się niewiadomo ile. Z tego co widać i słychać Jeleń uporał już się z furami i powinno być tylko dobrze bo do Długopolis już jechać w zasadniczej nie będziemy.
Nie ma co dywagowac, trzeba zrobic porzadny trening. Misiak i Dawid - wiadomo. Woodward, biorac pod uwage okolicznosci w postaci braku treningu, pojechal rewelacyjnie i nie widze logicznych wskazan, zeby go do Ostrowa nie brac. Mowilem z reszta niedawno, ze Cam nas wszystkich znowu zaskoczy
A na treningu dawac pod tasme Barana-Jelenia-Miesiaca-Korniszona i najlepsza dwojka jedzie do Ostrowa. Tutaj nie ma zartow, to moze byc decydujacy mecz w kontekscie calego sezonu, wiec jak ktos oleje trening, to nara. Mam przeczucie, ze skonczy sie to ponizszym:
Miskowiak
Baran
Woodward
Jelen
Dawid
Lukaszewski
Kociemba?
Miskowiak
Baran
Woodward
Jelen
Dawid
Lukaszewski
Kociemba?
$korzen$ pisze:Miskowiak
Baran
Woodward
Jelen
Dawid
Lukaszewski
Kociemba?
Amen!
Jeśli rzeczywiście tor w Ostrowie daje tyle możliwości wyprzedzania (Nie wiem, nie byłem. Jeszcze
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
- niespokojny
- Trener
Hehe... dla Torsena Jelen jest startowcem i odpuszcza jak zle wyjedzie, a Paul Month walczakiem i gwarantuje wiecej w Ostrowie na szybkim i szerokim torze niz Jelen. Tylko ze jakos Jelen kroil na dystansie w tym sezonie Chrzanowskiego, Kołodzieja, Pedersena, Lindbaecka... a Rzeszowianin Jamroga, Karawackisa, Poudzuksa i Maxa. Chyba jestes Torsen uprzedzony do Jelenia, bo na spojrzenie chlodnym okiem to nie wyglada.
http://www.youtube.com/watch?v=9M2jwiBPsZ4
http://www.youtube.com/watch?v=9M2jwiBPsZ4
Wręcz przeciwnie. Całe lata broniłem Jelenia na tym forum. Niestety, chyba więcej sobie po jego powrocie obiecywałem. Jak pisałem, meczu w Gnieźnie nie widziałem - niestety widziałem natomiast Daugavpils. Widziałem też oczywiście rewanż i tu Jeleń też jechał bardzo słabo - czy z powodu kontuzji, czy braku sił, na jedno wychodzi. W Ostrowie miną go jak furę z sianem, jeśli się będzie składał na 3 razy jak w Lublinie.