Lubelski klub w sezonie 2011

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Filip
Junior

Re: Lubelski klub w sezonie 2011

#76 Postautor: Filip » 15 października 2010, o 12:30

SENIORZY:
Baran
Puszakowski
Tomek Rempała
Jacek Rempała
Trojanowski/K.Brzozowski
OBCO:
Fisher
Shields
Rymel
JUNIORZY:
Kostro
Sweetman
Kudriaszow/Bach

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#77 Postautor: Dobromir » 15 października 2010, o 12:31

Odnośnie juniorów. Skoro wszyscy juniorzy którzy umieją składać motocykl będą wessani przez kluby ekstra i 1 ligi. To nie mamy się czym przejmować bo w 2 lidze zostaną same odrzuty i juniorzy świerzo po licencji. Wniosek - każdy będzie miał juniora punktującego 1,0,1 itp:)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#78 Postautor: Maxx » 15 października 2010, o 12:36

Panowie gwiazd to my do II-ligowego Lublina nie ściągniemy. Teraz trzeba zrobić wszystko żeby zatrzymać Puzona i Karola. Gdyby faktycznie udało się ściągnać Jacka Rempałę to byłoby znaczące wzmocnienie i trzon drużyny już byłby. Rymel - w zależności od tego czy facet w ogóle wsiądzie na motocykl...
Ostatnio zmieniony 15 października 2010, o 12:36 przez Maxx, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#79 Postautor: GIGI » 15 października 2010, o 12:36

Po prostu musimy być szybsi tym razem.

go!
Trener

#80 Postautor: go! » 15 października 2010, o 12:46

Sztyvny pisze:Jak juz pisalem wyzej - Ulamek i Walasek tez byli bardzo solidnymi extraligowcami (napewno z lepsza renoma niz Dawid), a jednak poszli lige nizej. Sajfutdinowowi tez korona z glowy nie spadla i w Bydzi po spadku startowal. Podobnie Jacek Rempala i kontrakt w 2 lidze u nas - to tez bylo cos raczej nieprawdopodobnego w tamtym momencie.

A tak z dalszych lat - czy przypadkiem niejaki Hans Nielsen nie przeszedl do Pily, gdy ta jezdzila lige nizej?

Ja tylko przypomne ze Gdansk jechal baraze o ExtraLige i jedynym jasnym punktem tam byl Stachyra, a my bedziemy jezdzic w II lidze. Dawid to ciagle mlody zawodnik i raczej mysli o rozwoju a nie o schodzeniu w dol jak jego starsi o 15 lat koledzy. To sa fakty, a cuda pozostawiam sobie w sferze marzen.

Sztyvny
Szkółkowicz

#81 Postautor: Sztyvny » 15 października 2010, o 13:05

Pewnie masz racje, ale popytac zdecydowanie warto. Dawid jest z Lublina, my bedziemy jechali o wyrazny awans. Mozna dogadac sie z kontraktem na 2 lata.
Wiadomo, nie podpisze z nami, jesli celem bedzie "proba" awansu. Ale w przypadku zrobienia druzyny na pewny awans i celu dlugowalowego (2 - letniego) w postaci awansu do e-ligi, kto wie?

Davv
Kadrowicz

#82 Postautor: Davv » 15 października 2010, o 13:15

Dlatego trzeba złapać jakiegoś 16-latka, podpisać na kilka lat kontrakt i dawać jeździć ile się da. Zagraniczny junior w przypadku solidnej paki seniorskiej też może okazać się zbędny. Patrząc na to w jakim kierunku idzie regulamin z juniorami to starałbym się jak najwięcej dawać jazdy Polakom, a nie jakimś Sweetmanom itp. Jedyna opcja z obcym juniorem to ktoś pokroju Warda, Jespena Jensena lub nawet Gustafssona, który by jeździł na poziomie seniorów.
Ostatnio zmieniony 15 października 2010, o 13:19 przez Davv, łącznie zmieniany 1 raz.

sobi2004

#83 Postautor: sobi2004 » 15 października 2010, o 13:17

GIGI pisze:t. Tomek dla mnie to drugi Jeleniewski, u siebie prawie bezbłędny, jak wygra start to pójdzie a na wyjazdach kompletna padaka.

..większej głupoty to nie czytałem! Radze spojrzeć na wyniki np Jelenia w 2007 roku. W lublinie koło kompletu co mecz na wyjazdach 2-3 pkt mniej niż komplet (poza meczem na Łotwie)... :lol:

Davv
Kadrowicz

#84 Postautor: Davv » 15 października 2010, o 13:20

Sprzedał jak nic... 8)

Tobuls
Szkółkowicz

#85 Postautor: Tobuls » 15 października 2010, o 13:44

Spróbować, z Dawidem zawsze można, przecież to nie kosztuje :lol: Być może dałby się przekonać, że byłby jednym z podstawowych filarów w przypadku awansu. Myślę, ze nie stoimy na z góry przegranej pozycji.
Hlib jakby przepracował zimę i przygotował sprzęt też mógłby niezłe wymiatać i porządnie się przygotować na I Ligę w 2012r.

Ja twierdzę, że lepiej jest inwestować i szukać pośród takich zawodników , z których będzie większy pożytek i perspektywa w razie awansu w I L, niż w emeryta J Rempałę który raczej o powrocie do I L na serio nie myśli, a jeżeli tak to powodzenia :lol: , czy też Drabika itp.
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#86 Postautor: Cooper » 15 października 2010, o 13:45

Nie bardzo moge pojac to wstawianie do skladu Trojanowskiego. Nie dosc, ze zawsze kojarzyl mi sie z nadmierna liczba dzwonow, to jeszcze w mijajacym sezonie za wiele nie pojezdzil, czyli nie zarobil. Pewnie ze sprzetem stoi nizej niz poziom II ligowy.
Co do skladu - moze np. Karpov?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Davv
Kadrowicz

#87 Postautor: Davv » 15 października 2010, o 14:05

Ja tam jednak szukałbym przede wszystkim młodych chłopaków, którzy chcą jeździć i inwestować w sprzęt. Jest przecież Gomólski, Jamroży, Brzozowski, Mroczka czy nawet Stachyra. Na pewno baaaaaaaardzo ciężko było by ich namówić do jazdy w II lidze, ale od nich przydałoby się zacząć. Rempała jest drogi, Trojanowski ma syndrom podobny do Piszcza. Sensownych i pewnych obcokrajowców nie widzę.

straho
Junior

#88 Postautor: straho » 15 października 2010, o 14:12

a ja widze chociazby Ferjan mysle ze jest w naszym zasiegu
Z niczego może być tylko nic.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#89 Postautor: niespokojny » 15 października 2010, o 14:30

Cooper pisze:Nie bardzo moge pojac to wstawianie do skladu Trojanowskiego. Nie dosc, ze zawsze kojarzyl mi sie z nadmierna liczba dzwonow, to jeszcze w mijajacym sezonie za wiele nie pojezdzil, czyli nie zarobil. Pewnie ze sprzetem stoi nizej niz poziom II ligowy.
Co do skladu - moze np. Karpov?

18 Rafał TROJANOWSKI 1976 PSŻ Poznań 14-startow 1,928-średnia

Tak bylo rok temu w I lidze. W tym sezonie sie zdecydowanie pogubil, chociaz koncowke mial juz calkiem calkiem.

39 Łukasz JANKOWSKI 1982 PSŻ Poznań 12 1,381

48 Daniel PYTEL 1987 PSŻ Poznań 12 1,158

Dla porownania. A szansa na niego jest dosc realna, bo bedzie chcial sobie odrobic finansowo miniony sezon :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#90 Postautor: GIGI » 15 października 2010, o 14:45

sobi2004 pisze:
GIGI pisze:t. Tomek dla mnie to drugi Jeleniewski, u siebie prawie bezbłędny, jak wygra start to pójdzie a na wyjazdach kompletna padaka.

..większej głupoty to nie czytałem! Radze spojrzeć na wyniki np Jelenia w 2007 roku. W lublinie koło kompletu co mecz na wyjazdach 2-3 pkt mniej niż komplet (poza meczem na Łotwie)... :lol:

mów mi jeszcze...;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#91 Postautor: kibicLBN » 15 października 2010, o 15:10

Gelo pisze: Jaca? Jak najbardziej :) - zaraz sie na harrego i na mnie posypią gromy :)

Może nie gromy, ale ja uważam, że znajdą się inni ciekawi zawodnicy ;) Według mnie warto wziąć przykład z Łodzi i zagranicznych seniorów traktować jako straszak lub rezerwa.
Chyba że któryś z dwójki panów Fisher i Rymel, stwierdzi, że po co śmigać 50 zawodów w Anglii, jak w Polsce pojedzie 20 meczy i zarobi tyle samo. Ponadto ma szansę stać się bożyszcze lubelskich kibiców, a to bardzo cenne :lol: Poza tym lepiej wypieprzyć się w dmuchawca niż w zwykłą bandę. Ale na to szanse są mniejsze niż na Tadzia, który chce negocjować. Chłopakowi naprawdę zależy i jakby miał kasę na sprzęt to jak dla mnie w każdym meczu 5 i wyżej.
Ja widzę skład w ten sposób:
4 bardzo, ale to bardzo mocnych seniorów np.: Baran, Puzon, Pytel, Trojan, no już mógłby być ten farbowany Jacek, Barker, Hlib, Watt :mrgreen: lub Jankes.
2 seniorów pokroju Burzy, T. Rempały, którzy walczyliby o 5. miejsce
2 zagranicznych z wysp: Ryan i Adrian nawet niedyspozycyjnych, ale na wypadek gdyby któryś z liderów zaniemógł.
no i Tadzio + jakiś ogóreczek ;)
W ten sposób nie ma co prawda Dream teamu, ale jest to możliwe do pozyskania i utrzymania, patrzmy realnie. 5 armat to tylko w Lesznie jest możliwe :).
4 takich seniorów sypnie 35-50 pkt.zawsze, niezależnie od toru, pogody i fazy księżyca też, nawet od tego czy zupa nie była za słona. Ten 5 doda swoje i juniorzy min. 2. Każdy mecz jest na 90% do przodu,a jakby był jakiś megatrudny mecz to któryś z wysp mógłby nas wzmocnić.
PS> Tomek Rempała w pierwszym meczu w Łodzi machnął 9 pkt. i pomógł chonorowo wyjść z 30, ponadto miał tam mijankę, a wtedy to było nie lada wyzwanie ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

szela

#92 Postautor: szela » 15 października 2010, o 15:17

sobi2004 pisze:

no i spojrzałem na wyniki Jelenia z 2007 roku. czy takie komplety u nas i 2-3 pkt mniej na wyjazdach? no nie wiem. Z całym szacunkiem i jak by nie było moją sympatią do Daniela to uważam że nie jest to zawodnik gwarantujący komplety czy 12-13 pkt w każdym meczu nawet w 2 lidze. zawsze na wyjeździe miałbym wątpliwości co do pokaźnej zdobyczy punktowej. no ale tematu startu Jelenia w 2 lidze pewnie nie ma i nie będzie.
szela

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#93 Postautor: Pietter » 15 października 2010, o 15:43

Puszakowski
Baran
Piszcz
Ferjan/Vlasov/ O.Allen
Hougaard/Kus/
Kostro/Mat.Łukaszewski/C.Szymko
Kenneth. D Jensen/ Nikolaj. B Jakobsen / Mikkel Michelsen

Dennis Andersson i Simon Gustafsson będą wolni. Ale zapewne przebić trzeba będzie oferty 1ligowców. Myślę, że skład gwarantujący emocje ;d Na juniorkę najlepiej jakiegoś Duńczyka czy Ruskiego. Nie uwzględniam nikogo z Premier League(Rymel, Fisher) Allen myślę że wróci do EL i byłby dobrym wzmocnieniem. O Hougaarda warto powalczyć myślę ,że poniżej 10 to by raczej nie schodził. A ci trzej duńczycy może nikomu nic nie mówią ale to jest to złote pokolenie Michaela Jepsena Jensena z miniżużla i ich wyniki z 1 ligi duńskiej naprawdę budzą podziw, a mają dopiero po 16 lat. Myślę, że spokojnie mogliby być odkryciem roku 2011. Można też wychowywać przez rok Falubazom Loktaeva. Opcji jest sporo trzeba tylko mieć argumenty ($$) i dobry pomysł na zespół. Aha no i zmienić funkcję Wilka w klubie ew out, a na trenejro Stachyrę.

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#94 Postautor: Piocze » 15 października 2010, o 15:52

Mam pytanie - czy któryś z naszych zawodników (nawet jakieś borodaje czy izotowy) ma już kontrakt na 2011? Tzn czy ktoś miał umowę na 2 lata itp? Wydaje mi się, że nie, ale wolę się upewnić :wink:
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#95 Postautor: KosaRKS » 15 października 2010, o 16:07

Ja chciałbym, żeby Kirił wrócił :D
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#96 Postautor: rAdEk23 » 15 października 2010, o 16:18

Zgodzę się z większością ze trzeba zatrzymać Barana i Puzona a do tej dwójki dopierać następnych. Trzecim liderem jak najbardziej Jacek wątpię żeby pchał się do pierwszej ligi, a u nas kasa na czas i walka o awans, czego chcieć więcej 8) . Do tej trójki jak najbardziej Fisher(z odpowiednim sprzętem) i Marcin Rempała bądź Paweł Hlib(Dwaj młodzi, ambitni, na pewno utalentowani z dobrym sprzętem spokojnie poradzili by sobie w pierwszej lidze). Do tej piątki dorzucił bym Tomka Rempałę, Adriana Rymla, Aleksieja Charczenkę i Ludvig-a Lindgren-a. A jako polskiego juniora wystawił bym tego chłopaka który będzie zdawał licencje na wiosnę, niech się objeżdża, bo za dwa lata obudzimy się. z ręką w nocniku.
Co do Watt-ów, Ward-ów itp zawodnikom to nie przesadzajmy, wątpię żeby taki zawodnik chciał jeździć w drugiej a jesli już to za kosmiczną kasę a to nie ma sensu.

1.Baran
2.Fisher
3.Puzon
4.M.Rempała/P.Hlib
5.J.Rempała
6.Wychowanek
7.Lindgren

Rez;
T.Rempała
A.Charczenko
A.Rymel(Podejrzewam że Adrian znów wybierze ligę Angielską ale jako rezerwowy mógł by być bardzo przydatny w razie kontuzji )

Tym składem wygrywamy wszystko moim zdaniem.
Sipma Lublin :D :D :D

Davv
Kadrowicz

#97 Postautor: Davv » 15 października 2010, o 16:20

Pietter pisze:Puszakowski
Baran
Piszcz
Ferjan/Vlasov/ O.Allen
Hougaard/Kus/
Kostro/Mat.Łukaszewski/C.Szymko
Kenneth. D Jensen/ Nikolaj. B Jakobsen / Mikkel Michelsen

Piszcz? Mimo iż to jedyny racjonalny wychowanek to ja bym nie ryzykował. Ferjan i Allen to niby solidne chłopaki, ale pewnie dość drodzy. Wlasow - jest sporo pewniejszych Polaków...
Juniorzy to jak już pisałem - albo 16 latkowie z kontraktem na kilka lat, a jeśli zagraniczny to tylko pewniak mogący robić robotę seniora.
Pietter pisze:Można też wychowywać przez rok Falubazom Loktaeva.

Świetny pomysł. Za dwa lata znów kogoś będziemy wychowywać i tak w kółko...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#98 Postautor: kibicLBN » 15 października 2010, o 16:28

rAdEk23 pisze:Co do Watt-ów, Ward-ów itp zawodnikom to nie przesadzajmy, wątpię żeby taki zawodnik chciał jeździć w drugiej a jesli już to za kosmiczną kasę a to nie ma sensu.

Stąd też buźka odpowiednia. Po prostu marzy mi się ten rajder w naszym zespole, ale raczej w I lidze ;) Zobaczymy, co zrobią włodarze, co rzuci Bogdanka.
Zastanawia mnie to czy faktycznie Rawicz się chce tak zbroić. Jeśli tak to po co? Awans ich byłby bez sensu, bo I liga dla kilkuset no może tysiąca kibiców to paranoja.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#99 Postautor: grzesieck » 15 października 2010, o 16:35

ja bym chetnie pochodzil na taka ekipe:

Baran
Puzon
Fisher
Hlib
M. Rempala
Rymel