Nowy klub
Re: Nowy klub
a wiadomo cos na temat szkółki?? chce to ktoś prowadzic i wogóle szkolic młodych żużlowców??
z tego co mi wiadomo to na dzien dzisiejszy nie ma kogo szkolic. Sadze, ze moze AKZ sie za to wezmie. Ale to tylko takie moje przypuszczenia.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Gelo pisze:mikas pisze:Tak jeszcze jedno
Czyli co najmniej jedna z firm wymienionych przez harrego (Perła, Bogdanka oraz Kangur, inne nazwy chyba na forum nie padaly ostatnio) nie była dogadana jak pisał Harry i pan Tarkowski nie mial z przynajmniej jedna z nich ustalonych warunkow wspolpracy?
P.S. No i wynika z tego że jednak do konca mosty nie sa spalone, skoro firmy deklaruja w kazdej chwili chec rozmowy, to jest pocieszajace
Tak - w przypadku jednej z tych trzech firm harry rozminął się z prawdą. A biznes w Lublinie nie ogranicza sie do trzech firm na krzyż. Pamiętaj o tym.
Już nie wiem, który raz to napiszę. Ale dla niektórych i 10 razy to za mało widać. Od listopada nie zajmuję się żużlem i nie mam najmniejszego zamiaru tego robić dalej. Co najwyzej na wyraźną prosbe reanimatorów TŻu coś pomogłem w pojedynczej sprawie. To A. Tarkowski chodził po sposnorach i to on mi przekazał wiadomości co załatwił. Napisałem o tych firmach bo akurat to były konkretne informacje. Perła obiecała dać nie mniej jak w tamtym roku, Bogdanka chciała przejąć opłacenie całkowite Dawida ( czyli kontraktowe i całą punktówke - to naprawdę duzo) a Kangur też czekał tylko na licencje i był przygotowany na sponsoring. Jeżeli coś jest nieprawdą to albo Tarkowski coś pokrecil, albo zmyslil ( ale te wszystkie rzeczy są realne) albo ktoś chciał zbyc Gela bo nie miał ochoty z nim gadac.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Ale przeciez ani ja ani Gelo nie napisalismy ze to Ty zalatwiales a jedynie, że przekazales taka informacje od osob probujacych ratowac TŻ. Z zadnej z naszych wypowiedzi nie wynikalo ze to Ty negocjujesz czy zalatwiasz, a nawet w moim poscie byla wyraźnie podkreslona rola pana Tarkowskiego i to, że to on rozmawial z tymi firmami. Takze spokojnie wszystko jest jasne i klarowne i nic powtarzac 10 razy nie trzeba 
jak to nie ma kogo szkolic?? to co moze sugerujesz mi ze zaden młodzieniec nie chce zajac sie tym sportem gdyby mu dano tak możliwośc??
szkolke ma poprowadzic AKZ
meesha pisze:Zapalencow to jeszcze w miare latwo da sie znalezc, zobaczymy jak bedzie z dalsza realizacja pomyslu, bo samym zapalem w lidze ciezko wystartowac. W kazdym razie za ok. dwa tygodnie chcemy zorganizowac spotkanie w sprawie powolania do zycia nowego stowarzyszenia (czyli klubu). Poki co poszukujemy jakiegos lokum na takie spotkanie, tak zeby sie zmiescilo ze 100 osób i jednocześnie zeby nie zrujnowac naszego skromnego budzetu wynajmem tejze sali. A pozniej sie okaze, czy cos sie z tego wykluje. Oby
![]()
Jak tylko bede wiedzial kiedy dokładnie i gdzie odbedzie sie to spotkanie to natychmiast sie o tym dowiecie.
EDIT:
Z tego co slyszalem to aby liczyc na dotacje z miasta to stowarzyszeniemusi istniec co najmniej 3 lata (podobno) wiec taki nowy twor nie bedzie mial od razu latwiej tylko dlatego, ze nie nazywa sie TZ
Do diabła z Gelem. Niech se tam swoje szczeka. Teraz kilka moich uwag:
To wspaniała wiadomość te spotkanie i Ci zapaleńcy. Jeżeli się uda faktycznie zebrac taką ekipe to bedzie dobry znak. Ale wydaje mi sie ze koniecznie nowa ekipa MUSI spotkac sie ze Zdichem Czarnym czyli prezesem AKŻ-tu. Lublina naprawde nie stac na dwa KONKURENCYJNE kluby żuzlowe. Trzeba wypracowac porozumienie. Nawet jak Zdzichowi uda się sciagnąc Jacka Ziolkowskiego to sam Jacek nie poradzi sobie. W naszym przypadku naprawde potrzeba sztabu ludzi, poniewaz nie mamy wielkich sponsorów to musimy szukac armii malych sponsorow. Szukanie malych sponsorow zajmuje bardzo duzo czasu i jeden czlowiek nie poradzi sobie tym bardziej ze ma na glowie cala papierkowa robote. Dlatego jeszcze raz apeluje: potrzeba porozumienia, potrzeba spotkania i dowiedzenia sie jakie sa plany AKŻ-tu. Wspólnie na pewno się uda.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Ale wydaje mi sie ze koniecznie nowa ekipa MUSI spotkac sie ze Zdichem Czarnym
Jesteśmy tego samego zdania
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Gelu, wszyscy jestesmy mocno sfrustrowani tym, ze zuzla w tym sezonie nie bedzie, ale czesc z nas postanowila ta skumulowana energie przekuc w starania o odrodzenie tego sportu w Lublinie, zamiast tluc posty z wrzutami na forum. Tobie tez to polecam, jak widac masz sporo kontaktow, wiedze tez posiadasz, mam nadzieje, ze mozna na Ciebie liczyc.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Może rzeczywiście warto spróbować na świeżo. W końcu, jak mawiał Einstein, "gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie, i to robi".
Powodzenia.
Powodzenia.
Panowie skonczcie te przepychanki, bo to do niczego dobrego nie doprowadzi. Nam(kibicom i zapalencom) trzeba teraz jednosci, zeby jak najszybciej stworzyc podwaliny dla nowego klubu, ktory moglby wystartowac juz w przyszlym sezonie. Ciesze sie, ze szybko powstal temat nowego klubu. Podpisuje sie pod tym rekami i nogami. Jesli bede mogl i potrafil chetnie pomoge w sprawach organizacyjnych. Chodze na zuzel od 19 lat(licze sobie 22 wiosny) i nie wyobrazam sobie, aby w Lublinie nie bylo klubu zuzlowego. Powtorze jeszcze raz w tym momencie trzeba nam jednosci bardziej niz kiedykolwiek. Trzeba ratowac nasz ukochany sport w rodzinnym miescie.A przy zaangazowaniu do tego osob znanych i zwiazanych z Lublinem oraz przy naglosnieniu sprawy poprzez media jest duza szansa na powodzenie tej calej akcji. Trzeba tylko te znane osoby w odpowiedni sposob naklonic do wspolpracy:) mam nadzieje ze sie uda:)
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."
Proponuje przestac niezdrowo podniecać się trupem (TZ) i wziac sie do konstruktywnej roboty. Jesli niedlugo powolano by nowy klub to byc moze wchodzilby on na sportowy rynek w tym samym czasie co nowe firmy otwierajace swoja dzialalnosc w lubelskiej strefie ekonomicznej. Zapewne tym firmom przydalaby sie promocja poprzez profesjonalnie zorganizowany klub...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:Proponuje przestac niezdrowo podniecać się�rupem (TZ) i wziac sie do konstruktywnej roboty. Jesli niedlugo powolano by nowy klub to byc moze wchodzilby on na sportowy rynek w tym samym czasie co nowe firmy otwierajace swoja dzialalnosc w lubelskiej strefie ekonomicznej. Zapewne tym firmom przydalaby sie promocja poprzez profesjonalnie zorganizowany klub...[/qu[te]
Nic dodać,nic ująć, ale do kogo ten apel?
Bo jeśli do tych "starych" czy "nowych" zbawców żuża
to długo nie siądziemy na trybunach.
Gelo ma w jednym racje, metody stosowane do zarządzania
klubem się nie sprawdzły a jak się czyta że z sponsorem rozmawia się "przy wódce"
to pusty śmiech człowieka ogarnia, jakie rozmowy tacy sponsorzy, jacy sponsorzy
taka kasa.
Artykul niewatpliwie napawa optymizmem. Widac ze czlowiekowi zalezy na dobrym zuzlu w Lublinie. Oby teraz znalezli sie sponsorzy gotowi dzwignac nas z niebytu. Wierze ze sie uda 
Oj to takie gdybanie, no ale zobaczymy zawsze jest nadzieja.
Jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil 
Ja jestem pelen nadziei i optymizmu
Jak co sezon zreszta jak jeszcze TZ istnial 
Ja jestem pelen nadziei i optymizmu
Dobrze, ze pojawila się taka deklaracja ze strony p. Czarnego, bo moim zdaniem jest to w tym momencie jedyny człowiek, ktory posiada trzy niezbedne cechy do wskrzeszenia ligowego zuzla w Lublinie - checi, kompetencje oraz srodki.
Troche szkoda, ze tak pozno, ale niestety gdy był na to czas glosno deklarowalo się trzech innych panow, ze zaloza nowy klub
A w sumie powstanie kilku klubow, to najgorsze co nas moze teraz spotkac. Niedawno przerabiala to Pila i teraz nie wystartuja nawet w amatorach.
A nas czeka rok wytezonej pracy, bo samo wycofanie z ligi nie jest rownoznaczne z upadkiem zuzla. Można powrocic i to w dobrym stylu co pokazal w latach 90' Ostrow. Oby tylko znalazl sie ktos, kto ta prace faktycznie wykona.
Troche szkoda, ze tak pozno, ale niestety gdy był na to czas glosno deklarowalo się trzech innych panow, ze zaloza nowy klub
A nas czeka rok wytezonej pracy, bo samo wycofanie z ligi nie jest rownoznaczne z upadkiem zuzla. Można powrocic i to w dobrym stylu co pokazal w latach 90' Ostrow. Oby tylko znalazl sie ktos, kto ta prace faktycznie wykona.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2008, o 23:18 przez RavLit, łącznie zmieniany 1 raz.