Stadion
Re: Stadion
Nie.
Nie zluzuję.
https://kurierlubelski.pl/pseudokibic-s ... r/10058898
Kiedyś bywałem na piłce jeszcze na Zygmuntowskich ale widząc co się tam wyprawia dałem sobie spokój.
Sorry ale byłem na meczach żużlowych z największymi "kosami" i jakoś nigdy nie widziałem zakrwawionych przyjezdnych leżących pod bramą wejściową.
Kiedyś z kolei kiedyś wybrałem się na piłkarskie Randez-Vous Motor-Widzew i podchodząc pod bramy stadionu widziałem na własne oczy jak "Rycerze Koziego Grodu"
(po stroju przypuszczam lokalni kominiarze) maltretowali gościa, który przyjechał z Łodzi i miał na sobie szalik Widzewa.
Na żużlu nie widziałem, żeby kibice robili sobie zawody kto celniej rzuci butelką po Perle w sektor gości,
nie widziałem też żeby gonili przyjezdnych po Parku Ludowym do dworca PKP,
nie widziałem też żeby przegonili zawodników z toru co by powyjaśniać sobie czy lepiej chmiel się waży w Lublinie czy w Gdańsku ?
https://www.youtube.com/watch?v=MAv46k5VqQI
Nie zluzuję.
https://kurierlubelski.pl/pseudokibic-s ... r/10058898
Kiedyś bywałem na piłce jeszcze na Zygmuntowskich ale widząc co się tam wyprawia dałem sobie spokój.
Sorry ale byłem na meczach żużlowych z największymi "kosami" i jakoś nigdy nie widziałem zakrwawionych przyjezdnych leżących pod bramą wejściową.
Kiedyś z kolei kiedyś wybrałem się na piłkarskie Randez-Vous Motor-Widzew i podchodząc pod bramy stadionu widziałem na własne oczy jak "Rycerze Koziego Grodu"
(po stroju przypuszczam lokalni kominiarze) maltretowali gościa, który przyjechał z Łodzi i miał na sobie szalik Widzewa.
Na żużlu nie widziałem, żeby kibice robili sobie zawody kto celniej rzuci butelką po Perle w sektor gości,
nie widziałem też żeby gonili przyjezdnych po Parku Ludowym do dworca PKP,
nie widziałem też żeby przegonili zawodników z toru co by powyjaśniać sobie czy lepiej chmiel się waży w Lublinie czy w Gdańsku ?
https://www.youtube.com/watch?v=MAv46k5VqQI
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Magiczne słowo "KIEDYŚ". Tym samym sam piszesz, że już nic takiego na Arenie się nie dzieje.
Natomiast:
skomentuję tym: Speed Car - GKM Grudziądz 7 kwietnia 2019:
Nie brnij i nie rób na siłę z ludzi chodzących na żużel nie wiadomo jakich aniołków, abstynentów i elity miasta bo tak nie jest. Takiej alkoholowej patologii nie ma na żadnym innym obiekcie w Lublinie jak przy Z5. Przypominasz jakieś prehistoryczne dzieje(w sposób tak absurdalny, że głowa mała, biedny widzewiak dostał za darmo po głowie, ciekawe, że nie nie był w sektorze gości) bo tylko to pozostało a mówimy przecież o teraźniejszości.
Kiedyś.
Natomiast:
Na żużlu nie widziałem, żeby kibice robili sobie zawody kto celniej rzuci butelką po Perle w sektor gości
skomentuję tym: Speed Car - GKM Grudziądz 7 kwietnia 2019:
W stronę zawodników poleciał przedmiot(butelka), który miał trafić jadącego żużlowca. Za to kibice gości odpalili race na trybunach.
Nie brnij i nie rób na siłę z ludzi chodzących na żużel nie wiadomo jakich aniołków, abstynentów i elity miasta bo tak nie jest. Takiej alkoholowej patologii nie ma na żadnym innym obiekcie w Lublinie jak przy Z5. Przypominasz jakieś prehistoryczne dzieje(w sposób tak absurdalny, że głowa mała, biedny widzewiak dostał za darmo po głowie, ciekawe, że nie nie był w sektorze gości) bo tylko to pozostało a mówimy przecież o teraźniejszości.
Kiedyś.
No i gość, który rzucił butlą został szybciutko potępiony, spacyfikowany i wyprowadzony.
Natomiast co do rac... proszę Cię ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- tezetomaniak
- Trener
Podsumujmy:
piłka nożna - patologia i dresiarstwo,
żużel - jedzą, piją, lulki palą, tańce, hulanka, swawola.
Dla wszystkich będzie najlepiej, jak żużel na Arenie nie zagości.
piłka nożna - patologia i dresiarstwo,
żużel - jedzą, piją, lulki palą, tańce, hulanka, swawola.
Dla wszystkich będzie najlepiej, jak żużel na Arenie nie zagości.
Kargolo pisze:No i gość, który rzucił butlą został szybciutko potępiony, spacyfikowany i wyprowadzony.
No ale jednak się zdarzyło. Takich rzeczy na Arenie nie uświadczyłeś. Kolega bez sensu wypomina jakieś stare dzieje bo nie miał się do czego przyczepić więc odpowiedziałem, tyle.
Sciśnijcie pośladki!
Scibi pisze:Sciśnijcie pośladki!
Lubię to !
Czyżby? A zgon kibica po bójce w kiblu na meczu z Podhalem? A ustawki w terenie? Proszę nie kłamać. To nie są żadne stare dzieje. Nie ma żadnej legitymacji żeby dalej w tą patologię i sportowe dno pakować pieniądze. A kibice kopaczy zrobią najlepiej jak skorzystają z prawa do milczenia.Raczejjj pisze:Kargolo pisze:No i gość, który rzucił butlą został szybciutko potępiony, spacyfikowany i wyprowadzony.
No ale jednak się zdarzyło. Takich rzeczy na Arenie nie uświadczyłeś. Kolega bez sensu wypomina jakieś stare dzieje bo nie miał się do czego przyczepić więc odpowiedziałem, tyle.
Jutrzenka Giebułtów 1 : 0 Motor Lublin
Uważam,że na podsumowanie tego wszystkiego podany wyżej wynik wyjaśnia wszystko.

Uważam,że na podsumowanie tego wszystkiego podany wyżej wynik wyjaśnia wszystko.
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.
Po co ta spina. Przecież jeśli nawet żużel przejdzie na Arenę (co nie jest jeszcze takie pewne) to nie na zawsze, a tylko na sezon albo dwa. Moim zdaniem sytuacja w klubie piłkarskim to skandal i kpina z kibiców Motoru. Dziwi mnie, że tyle krzyczą o żużlu, a tak niewiele robią żeby tą patologię zlikwidować żeby klub awansował, a wtedy trybuny Areny się zapełnią. Wg mnie ta cała sytuacja z piłkarskim Motorem nadaje się do zbadania przez CBŚ (ale nie ten lubelski :)))). NIK i prokuraturę. Może trzeba katarsis żeby się coś zmieniło. Nie dopuśćmy do sytuacji żeby między kibicami dla których te same barwy są drogie (choć w innych dyscyplinach) doszło do awantur i przepychanek. Pomagajmy sobie wzajemnie. Szanujmy się. Pozdro
-
TreleMorele
- Senior
Gelo pisze:Czyżby? A zgon kibica po bójce w kiblu na meczu z Podhalem? A ustawki w terenie? Proszę nie kłamać. To nie są żadne stare dzieje. Nie ma żadnej legitymacji żeby dalej w tą patologię i sportowe dno pakować pieniądze. A kibice kopaczy zrobią najlepiej jak skorzystają z prawa do milczenia.Raczejjj pisze:Kargolo pisze:No i gość, który rzucił butlą został szybciutko potępiony, spacyfikowany i wyprowadzony.
Patologia jest wszędzie , stadion jest typowo piłkarski i taki powinien zostać .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Stadion jest typowo miejski i o jego przeznaczeniu powinno rozstrzygnąć referendum tak aby jak najwięcej mieszkańców miało z niego pożytek. ;) Niech ludzie zdecydują... a politycy przekonają się na kogo mają odtąd stawiać i w co inwestować ;)
TreleMorele pisze:Gelo pisze:Czyżby? A zgon kibica po bójce w kiblu na meczu z Podhalem? A ustawki w terenie? Proszę nie kłamać. To nie są żadne stare dzieje. Nie ma żadnej legitymacji żeby dalej w tą patologię i sportowe dno pakować pieniądze. A kibice kopaczy zrobią najlepiej jak skorzystają z prawa do milczenia.Raczejjj pisze:No ale jednak się zdarzyło. Takich rzeczy na Arenie nie uświadczyłeś. Kolega bez sensu wypomina jakieś stare dzieje bo nie miał się do czego przyczepić więc odpowiedziałem, tyle.
Patologia jest wszędzie , stadion jest typowo piłkarski i taki powinien zostać .
Gdyby w momencie oddawania stadionu, znajdowało się tam boisko do krykieta, to czy kibice drużyn tego sportu mieliby racjonalne powody do głoszenia, że jest to stadion typowo krykietowy? To absurdalny argument.
Stadion jest zasobem wszystkich mieszkańców miasta, a nie jednej czy drugiej drużyny, która uzurpuje sobie prawo do jego wyłącznego użytkowania. Powinien być wykorzystywany zgodnie z interesem wszystkich lublinian, a tak się dziwnie składa, że mamy jedną drużynę reprezentującą nasze miasto na ogólnopolskim poziomie rozgrywek.
Dalszą egzystencję piłkarskiego Motoru na Arenie możemy porównać do palenia stuzłotówkami w kominku. Można, pytanie tylko po co? Ani ten stadion nie przystaje do poziomu organizacji klubu, ani do poziomu sportowego rozgrywek w których tenże występuje, ani też do poziomu finansowego. Miasto - czyli my wszyscy - musi dotować klub, żeby ten mógł w ogóle rozgrywać swoje mecze na takim obiekcie z Wólką Pełkińską.
To jest absurdalna sytuacja, a próby jej obrony przez kibiców piłkarskiego Motoru, sam nie wiem czy są bardziej śmieszne czy żałosne. Typowe chciejstwo pewnej grupy, którą nieco rozpuściły miejskie władze w przeszłości, idąc im wielokrotnie na rękę, czy choćby utrzymując sam Motor na powierzchni mimo braku jakichkolwiek perspektyw na sukcesy sportowe.
Aha - stadion jest typowo piłkarski więc nie organizujmy na nim koncertów? Przecież jest piłkarski nie koncertowy. Naprawdę śmiech ogarnia jak kibice kopaczy próbują walczyć. Właśnie - tylko o co?
-
TreleMorele
- Senior
tyle lat czekał Lublin na obiekt piłkarski gdzie siedzi się blisko boiska , A teraz ktoś wpadł na cudowny pomysł aby wsadzić tam tor zuzlowy ( sorry mini tor ) istny absurd możliwy chyba tylko w tym mieście czego Orzel nie jeździ na stadionie Widzewa :)
P.S Czas pokaże co wymyśli władza ,bo ekstraliga ma takie wymagania że 2021r na Zygmuntowskich nie pojedziemy.
P.S Czas pokaże co wymyśli władza ,bo ekstraliga ma takie wymagania że 2021r na Zygmuntowskich nie pojedziemy.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
TreleMorele pisze:tyle lat czekał Lublin na obiekt piłkarski gdzie siedzi się blisko boiska.
A ile lat czeka Lublin na to, by drużyna piłkarska grała na wysokim poziomie, w przynajmniej I lidze? By na mecz na tak pięknym stadionie można było przyjść całą rodziną, bez narażania dzieci na oglądanie chamstwa?
Motor mocnyj!
-
TreleMorele
- Senior
Ludzie przychodzą z dziećmi i nie widzą chamstwa tak jak i na zużel ( kto chce to zobaczy pijanych pajaców) , co do poziomu to już pytanie do trampkarzy co nie potrafią awansować,a zarabiają na poziomie 1ligowców.
P.S Nie widziałem żadnej zadymy na Arenie A przecież takich mamy strasznych kiboli wandali itp :) , a to że kibice piłkarscy nie stawiają piwek kibicom drużyny przeciwnej i ich nie oklaskuja to inna sprawa :)
P.S Nie widziałem żadnej zadymy na Arenie A przecież takich mamy strasznych kiboli wandali itp :) , a to że kibice piłkarscy nie stawiają piwek kibicom drużyny przeciwnej i ich nie oklaskuja to inna sprawa :)
TreleMorele pisze:Ludzie przychodzą z dziećmi i nie widzą chamstwa tak jak i na zużel ( kto chce to zobaczy pijanych pajaców) , co do poziomu to już pytanie do trampkarzy co nie potrafią awansować,a zarabiają na poziomie 1ligowców.
Jak oceniasz wyzywanie, w obecności dzieci, kibiców i piłkarzy gości od k...w?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
TreleMorele
- Senior
a kibice zuzlowi nie wyzywaja na Zygmuntowskich chyba z Leszna ostro zaczęli jechać :) co na to dzieci? jeżeli komuś to przeszkadza to pozostaje mu tylko wyjście z rodziną do teatru.
P.S Szczerze od kiedy piłkarze grają na Arenie , ludzie którzy piją strasznym jadem do ich kibiców nie mają żadnych argumentów.
P.S Szczerze od kiedy piłkarze grają na Arenie , ludzie którzy piją strasznym jadem do ich kibiców nie mają żadnych argumentów.
Jak nic mnie przekonaliście co do swojej racji.
Od dziś również i ja uważam, że kibice piłkarskiego Motoru to zacni obywatele głoszący pokój.
W jak wielkim błędzie byłem, że osądzałem ich od czci i wiary ?
Wiadomym przecie, że w przypadku awansu piłkarzy - policja nie będzie musiała na sygnale eskortować kibiców przyjezdnych.
Nie zawita również pod stadion z owczarkami niemieckimi, nie podjedzie też żadna armatka wodna.
Oto bowiem młyn Motoru wespół z młynami Cracovii, Widzewa, Legii, Lecha, zamiast używać pięści,
będzie na pobliskich bulwarach Bystrzycy razem z nimi zgłębiać dzieła Nietzschego i Hegla.
Uważając zarazem by we wzajemnym kontrpunktowaniu argumentów swoich interlokutorów nie użyć sformułowań,
które mogłyby sugerować braki podstawowego svoir-vivre'u.
Od dziś również i ja uważam, że kibice piłkarskiego Motoru to zacni obywatele głoszący pokój.
W jak wielkim błędzie byłem, że osądzałem ich od czci i wiary ?
Wiadomym przecie, że w przypadku awansu piłkarzy - policja nie będzie musiała na sygnale eskortować kibiców przyjezdnych.
Nie zawita również pod stadion z owczarkami niemieckimi, nie podjedzie też żadna armatka wodna.
Oto bowiem młyn Motoru wespół z młynami Cracovii, Widzewa, Legii, Lecha, zamiast używać pięści,
będzie na pobliskich bulwarach Bystrzycy razem z nimi zgłębiać dzieła Nietzschego i Hegla.
Uważając zarazem by we wzajemnym kontrpunktowaniu argumentów swoich interlokutorów nie użyć sformułowań,
które mogłyby sugerować braki podstawowego svoir-vivre'u.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
-
TreleMorele
- Senior
Dla Ciebie już za późno , za dużo widziałeś w latach 90:)
P.S Co do osób dopingujacych( oddani kibice ) żużlowców to Scibi w innym wątku ładnie do podsumował dobrze że chociaż te 10osob się znalazło .
P.S Co do osób dopingujacych( oddani kibice ) żużlowców to Scibi w innym wątku ładnie do podsumował dobrze że chociaż te 10osob się znalazło .
Ostatnio zmieniony 12 października 2019, o 18:50 przez TreleMorele, łącznie zmieniany 2 razy.
TreleMorele pisze:a kibice zuzlowi nie wyzywaja na Zygmuntowskich chyba z Leszna ostro zaczęli jechać :) co na to dzieci? jeżeli komuś to przeszkadza to pozostaje mu tylko wyjście z rodziną do teatru.
Zgadzam się, że jest lepiej, ale bluzgi są dalej standardem, co jako wyjątek ma miejsce na żużlu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
TreleMorele
- Senior
Czarek pisze:TreleMorele pisze:a kibice zuzlowi nie wyzywaja na Zygmuntowskich chyba z Leszna ostro zaczęli jechać :) co na to dzieci? jeżeli komuś to przeszkadza to pozostaje mu tylko wyjście z rodziną do teatru.
Zgadzam się, że jest lepiej, ale bluzgi są dalej standardem, co jako wyjątek ma miejsce na żużlu.
Zgadzam się na piłce jest dużo więcej ale jak dla mnie dużo się zmieniło na plus od czasów Zygmuntowskich .
Gelo pisze:Aha - stadion jest typowo piłkarski więc nie organizujmy na nim koncertów? Przecież jest piłkarski nie koncertowy. Naprawdę śmiech ogarnia jak kibice kopaczy próbują walczyć. Właśnie - tylko o co?
No widzisz. Trzeba patrzeć szerzej. Jeżeli żużel wejdzie na Arenę to piłkarze będą musieli grać gdzie indziej. Jeżeli jakiś polityk mówi, że to tylko 2 lata to nie wiadomo jak to się skończy. Ale to tyllko takie pierdololo
Kogo to obchodzi gdzie będą kopać czwartoligowi kopacze? Sygnał Lublinianka Zamość gdziekolwiek. Nie ma to żadnego znaczenia i nie powinno mieć. Piłka kopana powinna być w Lublinie marginalizowana adekwatnie do poziomu. Czas najwyższy oswoić się z myślą, że Lublin to żużel, a żużel to jedyna wizytówka tego miasta na taką skalę. I właśnie wszystko powinno być podporządkowane temu priorytetowi. Jest to w interesie miasta.