Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
lucki73
Kontakt:

#626 Postautor: lucki73 » 15 września 2005, o 13:16

Myślę Mikas, że jesteś na tyle uprzedzony do moich treści, że wnioskujesz z nich to co chcesz, a nie to co jest w nich napisane. Przykro mi, że z tych słów (jakże niewinnych i opatrzonych w dodatku uśmieszkiem) wywnioskowałeś, że kogoś wrzuciłem do worka. A najdziwniejsze jest to, że... sam teraz napisałeś że za kołnierz nie wylewasz, a poczułeś się obrażony :)

lucki73

PS. Zainteresowanym przypominam, że Forum daje możliwość nie czytania postów od osób, które działają Wam na nerwy. Wystarczy wcisnąć przycisk "Ignoruj", który znajduje się w prawym górym rogu postu od osoby, która powoduje Wasz niepokój.
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#627 Postautor: mikas » 15 września 2005, o 13:27

A gdzie ja sie poczułem obrażony?? Zwróciłem jedynie uwagę,że ijak zwykle uogolniasz i tylko tyle.Akurat czy mnie nazwiesz alkoholikiem czy napiszesz że nie wylewam za kołnierz to mnie to ani grzeje ani ziębi. Ale robienie z całego Fan Klubu alkoholików (a takie wnioski może wyciągnąc osoba czytająca Twoje posty a nie mająca pojecia tak jak i Ty o tym co sie dzieje w Fan Klubie) jest delikatnie mówiąc niesmaczne, pomijając juz nawet to, że są to bzdury.

P.S. Przypominam,że ten temat dotyczy zupełnie czegoś innego,więc może pora zakonczyć tą durną dyskusje. I wcale nie jestem uprzedzony do Twoich treści,poprostu z większością tego co piszesz(mimo,że często teoretycznie trzyma sie to kupy,ale tylko teoretycznie niestety) nie zgadzam się i takie moje prawo.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

lucki73
Kontakt:

#628 Postautor: lucki73 » 15 września 2005, o 13:59

Mikas, wiadomość poszła na PW, bo już publicznie nie chce mi się odnosić do tych bzdur, które Ty wyczytujesz sobie gdzieś między wersami moich wypowiedzi. Amen.

lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak

i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#629 Postautor: Talib » 15 września 2005, o 14:09

istred pisze:Pooglądaj zdjęcia... kibole podchodzą na tyle blisko, żeby uderzyć ręką, nawet jakims przedmiotem policjanta. Wtedy za fraki i na dołek...

Przecież to takie proste, Są zdjęcia? Są nagrania video? Można rozpoznać sprawców? No to może czas wprowadzić identyfikatory i zacząć rozdzielać dożywotnie zakazy stadionowe od I do IV ligii? Założę się, że jeśli kilkudziesięciu "bohaterów" w szalikach Motoru i Chełmianki od meczu z Avią do końca życia nie mogło by wejść na żaden stadion piłkarski w Polsce, to kilkudziesięciu ich kolesi może następnym razem przed wszczynaniem burd na stadionach użyło by głowy do myślenia zamiast do golenia na łyso jak dotychczas. A kto to ma zrobić? PZPN? A jeśli skorumpowanym dziadkom się nie chce, to może sam klub? Chyba, że piłkarskim działaczom podobał się przygotowany przez "Rycerzy z Koziego Grodu" spektakl na 55-lecie. Ciekawe co przyszykują na 60 rocznicę powstania klubu...

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#631 Postautor: ZÅ‚oty » 15 września 2005, o 14:32

sting126 pisze: a debile i tak sobie poradza...

jak komus zalezy zeby sie pobic na stadionie to kase znajdzie; jaki dla nich problem napasc kogos i skroic z kasy. Zaden.
Obrazek

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#632 Postautor: _piotrusss » 15 września 2005, o 15:16

sting126 pisze: a debile i tak sobie poradza...

Przed tym nieszczęsnym meczem sam byłem świadkiem jak grupa około 5 szalikowców przeskoczyło sobie przez ogrodzenie przy bocznym wejściu... Im bilety niepotrzebne, by się dostać na stadion.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#633 Postautor: Talib » 15 września 2005, o 15:17

I jeszcze taka luźna refleksja. Wczoraj w wieczornych wiadomościach pokazano centrum Mielca, gdzie ok. 200 osobowa grupa pijanych wyrostków usiłowała zatrzymywać przejeżdżające samochody oraz pozwoliła sobie pobić reportera TVP. Wszystko oczywiście w proteście przeciwko policji, przez którą podobno zabił się jakiś 16-letni motocyklista (pusty śmiech mnie ogrania, jak słyszę powtarzane z całą powagą podobne bredzenia łysych ćwiergłówków, dla których każdy pretekst do awantury jest dobry). O czym zbolałym i nabożnym głosem poinformował dziennikarz ilustrując widoczne w tle nagranie. Na zakończenie postanowił wlać nieco otuchy w serca widzów i poinformował, że po około dwóch godzinach cała grupa na szczęście się rozeszła. Policja oczywiście się nie pojawiła... Co to za państwo? Polska właśnie.

Mnie tam policja na stadionie nigdy nie przeszkadzała, przeszkadzała natomiast zawsze i przeszkadzać zawsze będzię tym, którzy przychodzą w celu wszczynania burd. A takich gości trzeba bezwzględnie ze stadionów usunąć. Im szybciej tym lepiej. Niech swój "honorowy" chuligański trud realizują po lasach na ustawkach (jak w Holandii, czy Wlk. Brytanii). Wtedy to jak dla mnie nawet policja nie musi interweniować, bo im więcej tego tałatajstwa zginie tym lepiej. Tylko co z grzybiarzami...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#634 Postautor: sadychor » 15 września 2005, o 15:23

Sprawa jest prosta: chcesz dostać w łeb-idź na mecz piłki nożnej. Kilku moich przedmówców to już napisał(m.in.Gelo i Lucki). Recepta jest naprawdę prosta, normalni ludzie przestaną się pojawiać na stadionach piłkarskich i wtedy Policja będzie mogła urządzić sobie strzelnice bez jakiegokolwiek uszczerbku dla poziomu inteligencji społeczeństwa(no nie wojtku_78 :?: ).

PS Się Metall i Mikas czepiacie Luckiego zupełnie jak On Harrego. Dajcie spokój, koleś naprawdę żartował :P
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Snys
Zawodowiec

#635 Postautor: Snys » 15 września 2005, o 15:25

sting126 pisze:Identyfikatory maja byc wprowadzone dla wszystkich kibicow i to juz od nastepnego meczu rozgrywanego przy Al. Zygmuntowskich z udzialem publicznosci. A

Narazie to stadion zamknięty do odwołania rowniez dla piłkarzy,ktorzy teraz nie mają gdzie grać.....nierozumiem zupełnie takiej decyzji.
Co do idetyfikatorow to mam nadzieje ze to początek drogi do bezpieczenstwa na stadionie, ale oby sie na tym nie skonczyło...

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#637 Postautor: luCas » 15 września 2005, o 15:46

Komentarze sa dobre, tylko niektorzy zapominaja, ze w zasadzie to nie p. Pruszkowski zamkna stadion, tylko "kibice" swoim zachowaniem sami go sobie "zamkneli" :roll:
Wiadomo,ze pewna kwota z miejskich pieniedzy pojdzie na zuzel, pan Kolodziej wymysla turniej zamiast wyplacic zalegle pieniadze zawodnikom, dziwne :roll:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

sledzio

#638 Postautor: sledzio » 15 września 2005, o 16:46

luCas pisze:Komentarze sa dobre, tylko niektorzy zapominaja, ze w zasadzie to nie p. Pruszkowski zamkna stadion, tylko "kibice" swoim zachowaniem sami go sobie "zamkneli" :roll:
Wiadomo,ze pewna kwota z miejskich pieniedzy pojdzie na zuzel, pan Kolodziej wymysla turniej zamiast wyplacic zalegle pieniadze zawodnikom, dziwne :roll:

Zamknąć stadion ZGADZAM SIĘ ale nie wywalenie piłkarzy z miasta NIE ZGADZAM SIĘ !!!

Davv
Kadrowicz

#639 Postautor: Davv » 15 września 2005, o 16:57

sledzio pisze:
luCas pisze:Komentarze sa dobre, tylko niektorzy zapominaja, ze w zasadzie to nie p. Pruszkowski zamkna stadion, tylko "kibice" swoim zachowaniem sami go sobie "zamkneli" :roll:

Zamknąć stadion ZGADZAM SIĘ ale nie wywalenie piłkarzy z miasta NIE ZGADZAM SIĘ !!!

Przecież nikt ich z miasta nie wywalił. Po prostu będą grali przy pustych trybunach. Chyba, że coś źle przeczytałem. Ale wydaje mi się że Pruszkowski zabronił organizowania imprez masowych, czyli grać chyba mogą :roll:

Snys
Zawodowiec

#640 Postautor: Snys » 15 września 2005, o 17:04

Davv pisze:
sledzio pisze:

Przecież nikt ich z miasta nie wywalił. Po prostu będą grali przy pustych trybunach. Chyba, że coś źle przeczytałem. Ale wydaje mi się że Pruszkowski zabronił organizowania imprez masowych, czyli grać chyba mogą :roll:

Wlasnie o to chodzi ze NIE MOGÄ„

Także wczoraj prezydent Andrzej Pruszkowski wydał do odwołania zakaz organizowania przez LKP Motor imprez masowych na terenie Lublina

http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,2917100.html

Michael

#641 Postautor: Michael » 15 września 2005, o 17:07

I bardzo dobrze.

W koncu na jakis czas zrobi sie spokojnie.

Glupki z motoru tlumacza sie ze stadion nie ejst bezpieczny.

Dziwnym trafem tak sie sklada ze na zuzlu nie ma burd i kazdy czuje sie bezpiecznie...

Michael

#642 Postautor: Michael » 15 września 2005, o 18:06

Najlpiej niech ich wywala na Kresowa i tam sobie podaja pileczke.

Wtedy mielibysmy spokoj na amen i moae by sie zrobilo tak ja w Toruniu tor do minizuzla na plycie boiska...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#643 Postautor: kilar » 15 września 2005, o 18:53

Stadion zamkniety i Motor nie moze organizowac meczow na terenie Lublina :shock: Ciekawe gdzie beda rozgrywac swoje mecze? Ktory zespol zechce poswiecic swoj stadion? Zaczynaja sie problemy, ktore zainicjowali chuligani - uwazajacy sie za kibicow Motoru.
Dobrze, ze w zuzlu nie ma takich "sympatykow" i mam nadzieje, ze nie bedzie... AMEN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#645 Postautor: Gelo » 15 września 2005, o 19:24

Ja mam tylko prośbę, żeby nie powielać bzdury, że stadion jest zamknięty. Stadion nie jest zamknięty. A tylko klub LKP Motor nie może z niego korzystać do odwołania. A to jednak różnica.

Davv
Kadrowicz

#646 Postautor: Davv » 15 września 2005, o 19:51

Według mnie to jest tak:
:arrow: Motor "kopany" może rozgrywać mecze na Zygmuntowskich
:arrow: W czasie meczu nie może być na trybunach więcej niż 1000 osób

Snys
Zawodowiec

#649 Postautor: Snys » 15 września 2005, o 20:21

Info ze strony Motoru

W dniu dzisiejszym w Kielcach, prowadzący rozgrywki trzeciej ligi, grupy czwartej Świętokrzyski Związek Piłki Nożnej, po wysłuchaniu opinii dyrektora Motoru Lublin Romana Dębińskiego oraz delegata na mecz pomiędzy Motorem Lublin a Avią Świdnik, postanowił ukarać LKP Motor Lublin rozegraniem jednego meczu na Stadionie przy Alejach Zygmuntowskich bez udziału publiczności. Klub LKP Motor nie został ukarany finansowo, duży znaczenie miał fakt, iż Motor przedstawił plan poprawy bezpieczeństwa. Nie doszło także do przerwania meczu, a zamieszki toczyły się głównie poza stadionem. Decyzja ŚZPN jest ostateczna a więc czekamy co teraz zrobi Prezydent Miasta, który jak wiemy zakazał Motorowi (drużynie seniorów) rozgrywania meczów w Lublinie.