Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Skład na sezon 2014

#576 Postautor: jerry78 » 14 listopada 2013, o 21:14

Nie uważam, że to sukces, bo zawsze lepiej mieć wychowanka u siebie niż u przeciwnika, ale okoliczności były takie jakie były i tutaj raczej od początku nie było szans na Daniela. Nie wynikało to tylko ze strony klubu, ale też samego Jelenia. Powiem w skrócie: nie było chemii od początku z obu stron i żadne złotówki by tego nie zmieniły.

Zaratustra
Kadrowicz

#577 Postautor: Zaratustra » 14 listopada 2013, o 21:18

jerry78 pisze: Klub był na to przygotowany od samego początku i dalej realizuje swoją strategię krok po kroku. Czy się wszystko uda? Zobaczymy, bo wiadomo, że dopóki nie ma podpisu, nie ma zawodnika.

Ciekawa strategia. Po każdym sezonie odpuszczamy liderów i kreujemy nowych 8)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#578 Postautor: Łoptymista » 14 listopada 2013, o 21:18

Ale brak chemii nie wzial sie z powietrza tylko byl wynikiem konkretnych dzialan zarzadu, prawda?

To czekam na te armaty... jak mam czekac do polowy grudnia, trudno. Wytrwam.

Na pocieszenie poprosze za to lecencje, ale taka 100 proc, bez warunkow. Da sie to zrobic? :?

jerry78
Trener

#579 Postautor: jerry78 » 14 listopada 2013, o 21:25

Brak chemii był wynikiem działania klubu i zawodnika. Jeleń nie jest bez winy, bo zachował się ... również bardzo nieładnie.

Kalhorn
Junior

#580 Postautor: Kalhorn » 14 listopada 2013, o 21:27

Byle by nie zabrakło chemii pomiędzy klubem a kibicami. Strata "Jelenia" to jedno... Ale wypowiedź prezesa o tym, że ma gdzieś czy na mecz przyjdzie 500 czy 5 tys. kibiców, byle by mu się kasa zgadzałą uważa za "dętkę sezonu". Wiem, że to nie były włąściwe słowa, ale tak zapewne nie tylko ja jako kibic to zinterpretowałem.

Ale kasa ma być, sponsorzy też, piękny skład również... Więc może i kibice znajdą chemie z klubem.

henek1234
Szkółkowicz

#581 Postautor: henek1234 » 14 listopada 2013, o 21:30

Łoptymista pisze:Ale brak chemii nie wzial sie z powietrza tylko byl wynikiem konkretnych dzialan zarzadu, prawda?

Na pocieszenie poprosze za to lecencje, ale taka 100 proc, bez warunkow. Da sie to zrobic? :?

już pisałem o licencji że ds się nie chwali że dokumenty gotowe :) a na armaty nie ma co liczyć i na farta człowieka tylko przez przypadek postawionego :( na jego nieszczęście na stołek zwany prezes klubu żużlowego niczym Nikuś Dyzma :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#582 Postautor: Łoptymista » 14 listopada 2013, o 21:35

jerry78 pisze:Brak chemii był wynikiem działania klubu i zawodnika. Jeleń nie jest bez winy, bo zachował się ... również bardzo nieładnie.

co zrobil? zarysowal honde brata prezesa? napisz prosze, bo naprawde nie wiem.

jerry78
Trener

#583 Postautor: jerry78 » 14 listopada 2013, o 21:44

No bez jaj. Każdy zorientowany kibic widział zachowanie Jelenia, a Ty się do takich chyba zaliczasz. Nie pamiętasz kto był prowodyrem buntu?

Łoptymista pisze:To czekam na te armaty... jak mam czekac do polowy grudnia, trudno. Wytrwam.

A co do tych armat to fajnie by było, ale ja się po prostu na nic nie nastawiam. Mogą być, może ich nie być. Co będzie to będzie i moje chciejstwo i nerwy nic tu nie dadzą. Ja po prostu cierpliwie czekam.
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2013, o 21:48 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#584 Postautor: $korzen$ » 14 listopada 2013, o 21:48

Dobra dajcie spokoj po co odswiezac takiego smierdzacego kotleta?

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#585 Postautor: kilar » 14 listopada 2013, o 21:53

W historii KMZ praktycznie zawsze najlepsi zawodnicy odchodzili po sezonie. Tak bylo w przypadku Jacka Rempaly przed 2010, Miskowiaka, czy teraz Jelenia i zapewne Kuciapy. Raz udalo sie Puzona zatrzymac i tyle.

Wy tu o Nicholsach, Ulamkach :lol: a ja juz nie moge sie doczekac kontraktu z 2 ligi.

I bardzo dobrze, ze sie buntowali. Za pol darmo to sie mozna na rowerach poscigac.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#586 Postautor: Łoptymista » 14 listopada 2013, o 21:55

@ Jerry
Chwila, ale zdefiniukmy podstawowe pojecia.
Na poczatek bunt.
Zbuntowali sie zawodnicy czy klub? Bo na wszystko mozna popatrzec z roznych stron.

Zakladam, ze uwazasz, ze buntownikami byli zawodnicy, ale co oni zrobili:
- przyjeli metode prezesa i poszli do mediow
- nie chcieli sie zgodzic na radykalna zmiane warunkow gry w jej trakcie?

To wystarczy, aby zostac buntownikiem? Plzzz

Zarzad powinien zrozumiec to o czym pisal poniekad harry: w zuzlu nie mozna sie obrazac na smierc i zycie, trzeba wznosic sie ponad wlasne ego i dumy na honorze. Wiem, ze to latwe nie jest, ale doprowadzenie do konfliktu z cala druzyna i odpuszczenie Jelenia to blad i tyle.

@ $korzen$ trzeba odgrzewac, swieze kotlety maja byc w polowie grudnia :p

jerry78
Trener

#587 Postautor: jerry78 » 14 listopada 2013, o 22:02

kilar pisze:I bardzo dobrze, ze sie buntowali. Za pol darmo to sie mozna na rowerach poscigac.

Ciekawe czy te pół darmo to było więcej niż Jeleń zarabiał w Szwecji czy mniej? Jak myślisz? Jakoś jestem dziwnie spokojny, że więcej. A naginał po marne korony tyle km. :?

Łoptymista, sorry, ale nie chce mi się ciągnąć tego wątku. Już wiele razy pisałem, że Sprawka podjął dobrą decyzję, tylko z wykonaniem było gorzej. Tak samo uważam, że wychowanek nie powinien srać we własne gniazdo i wiem, że jakby nie Jeleń to pozostali nie zrobiliby takiego cyrku. Zakończmy na tym ten wątek.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#588 Postautor: Łoptymista » 14 listopada 2013, o 22:11

Skonczymy, pewnie, bo co sie stalo to sie nie odslanie. Nie bardzo wiem skad tylko w necie ten trend na wypominanie Jeleniowi, ze jest wychowankiem? To znaczy, ze ma jezdzic za czapke sliwek?
Poza tym nadal nie uwazam aby zawodnicy nasrali na klub, a jesli mamy trzymac sie tej fekalnej metaforyki to przyznac trzeba, ze wczesniej klub zrobil to na nich, ale w tym miejscu dochodzimy do tego o czym juz napisales czyli wykonania wprowadzenia oszczednosci. Tragedia i tyle.

Wiec prosba nie wyskakujmy z teksami o: powinnosciach wychowankow, prowodyrze, buntach itp. To niczemu nie sluzy, a tylko popsuje nam przyjemnosc z ogladania DJ kiedy wroci do Lublina. Stracilismy Jelenia juz kilka miesiecy temu. Pytanie czy klub wyciagnal z tej zadymy jakies wnioski czy uznal, ze wina lezy tylko po stronie zawodnikow.

PS. Skoro nie o zawodnikach to moze popiszmy sobie o naszej licencji. Zarzad cos mowil o tym?

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#589 Postautor: stefanzdzialek » 14 listopada 2013, o 22:14

Wszystko się zgadza, ale jak się ustala zasady gry przed jej rozpoczęciem, to nie można ich zmieniać w trakcie tej gry. Daniel wiedział, za co ma jeździć w Szwecji. Jakby mu tam przed ostatnim meczem zmienili warunki, to pewnie by nie pojechał na ten mecz.

Kalhorn
Junior

#590 Postautor: Kalhorn » 14 listopada 2013, o 22:23

A ja mam nadzieje ze nie stracimy "superstar'a" (wcale nie ironizuje) Miesiaca! Facet pokazał (zwłaszcza) na wyjazdach jak i u nas na nieprzyczepnym torze, że można powojować . Odpuszczenie tego zawodnika w tym roku może okazać się błędem.

Awatar użytkownika
Loljan

#591 Postautor: Loljan » 14 listopada 2013, o 22:39

Ups i jeden już wypadł :) tak więc kolego nie wypowiadaj sie proszę na temat składu,bo popeline aby siejesz.

Pewnie wypadnie więcej. Piszę o zawodnikach z jakich DS poważnie (o ile takie słowo można użyć w tym kontekście) bierze pod uwagę w negocjacjach. Rozumiem, że po kolejnym który nie podpisze kontraktu zaczaisz się na stadionie za wózkiem z popcornem i będziesz polował by na mnie nakrzyczeć za tę "popelinę". Zwyczajnie możesz ignorować moje posty, Twoje święte prawo.

Mamy prosty wybór - albo będziemy się dzielić zdobytą wiedzą (nawet jesli jest ona niepełna) lub zaczynac każde zdanie od "prawdopodobnie". Zakładałem że ten wątek dotyczy rozmów na temat potencjalnego składu i się tego trzymam.

A Jeleń dał tydzień DS na podjęcie finalnych rozmów. Dla mnie oznacza to jedno. Znam już drugiego zawodnika który zawita do naszego klubu (była opcja Jeleń lub...) ale by nie siać popeliny daruję sobie nazwisko. Do miłego
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

Awatar użytkownika
Loljan

#592 Postautor: Loljan » 14 listopada 2013, o 22:47

stefanzdzialek pisze:Wszystko się zgadza, ale jak się ustala zasady gry przed jej rozpoczęciem, to nie można ich zmieniać w trakcie tej gry. Daniel wiedział, za co ma jeździć w Szwecji. Jakby mu tam przed ostatnim meczem zmienili warunki, to pewnie by nie pojechał na ten mecz.

Stawka szwedzka: zwrot kosztów dojazdów na mecz tylko w przypadku zdobycia min 2 pkt. Mniej - zero kasy za dojazd i pkt (nawet za te 2 pkt). Zwrot kosztów dojazdu ryczałt 1500 PLN. Kasa za podpis - brak. Stawka za pkt w przeliczeniu na PLN = 600 (za 3 i więcej).

Zmienić takie zasady na gorsze? chyba się nie da.....

Stawki zawodnika a'la Jeleń. 150 000 podpis/2000 za pkt/zwrot kosztów dojazdu min 1500 PLN.

Za podpis nie zabierzesz, zwrotu kosztów nie zabierzesz. Ale jak zaproponujesz 1000 za pkt na wyjeździe i 700 za dom to chyba świat się nie zawali?
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#593 Postautor: mlody26 » 14 listopada 2013, o 23:02

Superstary z Rzeszowa są blisko.. Rzeszowa ;)
Ale uwaga! Larsen negocjuje. Info 100% KMO 8)
O "armacie" wiem ale nie powiem.

max3
Zawodowiec

#594 Postautor: max3 » 14 listopada 2013, o 23:11

Mam nadzieje ,ze za Jelenia nie przyjdzie Lampart,tylko zawodnik pokroju Miskowiaka ,Ljunga .

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#595 Postautor: GIGI » 14 listopada 2013, o 23:32

jerry78 pisze:
Ciekawe czy te pół darmo to było więcej niż Jeleń zarabiał w Szwecji czy mniej? Jak myślisz? Jakoś jestem dzliwnie spokojny, że więcej. A naginał po marne korony tyle km. :?

Co Ty z tą Szwecją?? To złe porównanie. Tam jeździł po nowe doświadczenia/ poznawanie nowych torów bardziej niż zarobkowo. Nie od dziś wiadomo że tylko najlepsi wyciągają coś z jazdy w Szewcji czy Anglii. Przeca za transport mu zwracali.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#596 Postautor: Gelo » 14 listopada 2013, o 23:44

Trochę szkoda, ale tak jak pisałem - dla mnie przejście Jelenia z Lublina do Grudziądza jest niezrozumiałe wielopłaszczyznowo. Nie będę popularny, ale nie życzę Danielowi powodzenia w nowym klubie. Mam nadzieję, że pojedzie w Grudziądzu na swoim poziomie i że będzie miał zakaz trenowania na naszym torze.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#597 Postautor: stefanzdzialek » 15 listopada 2013, o 00:30

Czy będzie miał zakaz czy nie to mam nadzieję, że trzaśnie 18 pkt w Lublinie i 15 przeciwko KMŻ w Grudziądzu, chociaż go zbytnio nie lubię, to życzę mu tego z całego serca, a przed meczem w Lublinie mam nadzieję że jednak uda mu się potrenować, już moja w tym głowa.

Dziadowi, który wciąż narzeka i żebrze, przy współudziale swojego poplecznika z PJN??? życzę żeby zamkną nam wszystkim gębę przed 15.XII mega kontraktami z rakietami i petardami.

A tak na marginesie, żeby coś fajnego pojechać w 2014, wystarczyło Kuciapę zamienić na Miśka i wyłożyć kasę na dobrego juniora np Łęgowik albo Pieszczek (wiem wiem nierealne, ale to nierealne w Lublinie , bo np w Krośnie lub Pile da się :) :) :) :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#598 Postautor: kibicLBN » 15 listopada 2013, o 01:28

Łoptymista pisze:Ale brak chemii nie wzial sie z powietrza tylko byl wynikiem konkretnych dzialan zarzadu, prawda?

Na pocieszenie poprosze za to licencje, ale taka 100 proc, bez warunkow. Da sie to zrobic? :?

Z tą licencją też dziwnie , miały być oszczędności i mieliśmy być pierwsi, chyba pierwsi będą jednak ostatnimi...
jerry78 pisze:
kilar pisze:I bardzo dobrze, ze sie buntowali. Za pol darmo to sie mozna na rowerach poscigac.

Ciekawe czy te pół darmo to było więcej niż Jeleń zarabiał w Szwecji czy mniej? Jak myślisz? Jakoś jestem dziwnie spokojny, że więcej. A naginał po marne korony tyle km. :?

Łoptymista, sorry, ale nie chce mi się ciągnąć tego wątku. Już wiele razy pisałem, że Sprawka podjął dobrą decyzję, tylko z wykonaniem było gorzej. Tak samo uważam, że wychowanek nie powinien srać we własne gniazdo i wiem, że jakby nie Jeleń to pozostali nie zrobiliby takiego cyrku. Zakończmy na tym ten wątek.

Wiesz co jerry? Od dłuższego czasu używasz argumentów na poziomie Macierewicza i jego wyznawców, zmień poziom bo nikt nie będzie z Tobą rozmawiał. Serio :?
Idź do szefa powiedz że rozumiesz cele firmy i pracuj za kilkanaście procent wynagrodzenia, i zaargumentuję podobnie: W Afryce lub na dalekim wschodzie za to samo płacą mniej. Czujesz czy nadal myślisz na poziomie Sprawki ???
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Sober
Senior

#599 Postautor: Sober » 15 listopada 2013, o 04:07

mlody26 pisze:O "armacie" wiem ale nie powiem.

Karol, Karol B! Karol Baran! Ole!
....?

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#600 Postautor: Mars » 15 listopada 2013, o 07:16

Ja ogólnie jestem zadowolony że Jeleń odszedł, przecież to żadna gwiazda ,zbliżającym sezonie poprzeczka pójdzie dużo dużo wyżej i Danielek na wyjazdach będzie robił marne pkt , po sezonie wróci.... bo w Grudziądzu za często jeżdzić nie będzie jak zawali dwa mecze, grzecznie usiądzie w kolejce oczekujących i będzie ala Chrzanowski z obecnego sezonu. Nam pozostaje czekać cierpliwie na pierwsze kontrakty w Lublinie :)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol: