Motor Lublin w sezonie 2018
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Re: Motor Lublin w sezonie 2018
Kolejna genialna propozycja. Aż czytać trudno
Wiadomo, że extraliga powinna być najważniejsza, bo to produkt wiodący żużla, ale takie "cukierki " tylko ośmieszają tych, którzy je tworzą. Najsmutniejsze jest to, że tworzą coś na potrzeby chwili, przewracają rynek do góry nogami, a za rok wymyślają co innego.
miedziany pisze:od 1 listopada mozna podpisywac ?
Ta. Dzwine ze nie wiesz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Kildemand szuka miejsca, gdzie tylko może
http://www.przegladsportowy.pl/zuzel/pg ... 1,984.html
http://www.przegladsportowy.pl/zuzel/pg ... 1,984.html
-
Zaratustra
- Kadrowicz
I chyba on sam ma parcie na to, żeby zostać w elicie. Ciekawi mnie na kogo jeszcze zagięliśmy parol, bo z Duńczykiem może być kłopot.
Pewnie na większość zawodników, którzy mogliby być wzmocnieniem w I lidze.
Dużo klubów w tym roku ma dobrą sytuację finansową zarówno w ekstralidze jak i w I lidze, w związku z czym może być trudniej niż w poprzednich latach zakontraktować dobrych zawodników.
Dużo klubów w tym roku ma dobrą sytuację finansową zarówno w ekstralidze jak i w I lidze, w związku z czym może być trudniej niż w poprzednich latach zakontraktować dobrych zawodników.
W negocjacjach trzeba mieć żelazne nerwy. Co chwila się zmienia, a za chwilę ruszy prawdziwe szaleństwo. I tak mamy mniejszy problem niż takie zespoły jak np. Tarnów. Oni się muszą zbroić a praktycznie nie mają już bardzo kim. Wiadomo, że sprawa się w większości rozbija o ilość biletów NBP na stole. Pozostałe rzeczy to niuanse. Ponieważ Kildemand to duńczyk, mógłby w negocjacjach pomóc Nielsen i szepnąć mu słówko o naszej wypłacalności. Pytanie tylko czy warto się o niego zabijać. Jeśli ma zostać w ekstralidze, to może lepiej aniżeli miałby zasilić np. Orła. A że szuka miejsca? Przemek Pawlicki też niby dogadany z GKM a podobno szuka dalej. Ma ten komfort, że jest pewny a może trafić lepiej. Wszystko się może jeszcze zdarzyć, jeśli ten czy ów tylko nie podpisał wcześniej in blanco bez daty. W najgorszym razie pojedziemy Mastersem i Baranem albo jakimś Ljungiem. Nie przesądzona jeszcze sprawa Kościucha i paru innych gdzie trafią. Na chwilę obecną widzę u nas dwa możliwe warianty: wariant pierwszy pesymistyczny- jedziemy tym co mamy bo mniej więcej wiadomo już kto u nas podpisze (wcale nie taki mało prawdopodobny ten wariant bo jeżeli okazałoby się prawdą z braćmi Lampartami to też podejrzewam że to niemałe pieniądze), wariant drugi optymistyczny- jest jeszcze kilka dni ale wkrótce nasz klub złoży intratną ofertę nie do odrzucenia zawodnikowi którego upatrzył, a który jest jeszcze do wzięcia. Bez względu na to który wariant zwycięży, sezon 2018 zapowiada się niezwykle interesująco. Miło by było mieć poważne nazwisko-lidera w składzie, ale większość zespołów ma ten sam problem, a najważniejsze, żebyśmy zbudowali zgraną równo punktującą drużynę.
Analizujac na chlodno, to Michelsen i pakiet Lampartow na playoff wystarczy
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Michelsen też już gdzieś chyba dogadany, więc trzeba szukać dalej; )
lombard pisze:Ponieważ Kildemand to duńczyk, mógłby w negocjacjach pomóc Nielsen i szepnąć mu słówko o naszej wypłacalności..
aha :D
to moze jeszcze niech Adams szepnie slowko paru Australijczykom na temat naszej wyplacalnosci, to juz bedziemy miec dwie nacje z glowy
METHANOL ADVENTURE TEAM
Jestem zaniepokojony zainteresowaniem mediow odnosnie Lampartow. Co raz to nowe newsy odnosnie ich osoby. Czy sami wysuwaja informacje na swoj temat aby podbijac cene czy nadal szukaja?
Jakos nie widze newsow co tydzien odnosnie Miskowiakow a sytuacja jest dosyc analogiczna.
Wszystko to jest jakies dziwne, raz news o Kildemandzie ze Lublin zainteresowany, dzis Kildemand w Falubazie.
Dlaczego nikt nie pisze o Rybniku czy wzmocnieniach Lodzi. Ktos chce zaszkodzic Motorowi w negocjacjach?
Ps. Zajrzalem na espeedway.pl tam sa newsy o Miskowiakach i Tungate, ktorzy maja zostac w Orle.
Jakos nie widze newsow co tydzien odnosnie Miskowiakow a sytuacja jest dosyc analogiczna.
Wszystko to jest jakies dziwne, raz news o Kildemandzie ze Lublin zainteresowany, dzis Kildemand w Falubazie.
Dlaczego nikt nie pisze o Rybniku czy wzmocnieniach Lodzi. Ktos chce zaszkodzic Motorowi w negocjacjach?
Ps. Zajrzalem na espeedway.pl tam sa newsy o Miskowiakach i Tungate, ktorzy maja zostac w Orle.
A ja bym się uspokoił i w ogóle nie przywiązywał wagi do tych wszystkich pseudonewsów. Sami tak naprawdę nie wiemy, z kim dokładnie rozmawia nasz klub i kogo z mocnych obco w efekcie uda się pozyskać, a pismaki niby wiedzą wszystko o każdym klubie i każdym zawodniku. Takie aż wtyki mają? Nie dajmy się zwariować.
Motor mocnyj!
Perez pisze:miedziany pisze:od 1 listopada mozna podpisywac ?
Ta. Dzwine ze nie wiesz.
No czlowiek byl zarobiony przez caly miesiac to nie wiedzial.
Kildemand i Lampartowie przez te newsy na syfach beda mogli niezle podbijac stawki, szczegolnie Dawid i Wiktor. Cos czuje ze niezla kase za nich trzeba bedzie wybulic.
Przypominam, ze Lampart juz w 2012 wyciagnal fortune za jazde w Tarnowie, byl wtedy przepis o koniecznosci posiadania 2 polskich seniorow w skladzie. A Tarnow tak sie wypompowal na Hancocka, Vaculika i Magica (jeszcze juniora) jednoczescie probujac przyoszczedzic na drugim polskim seniorze pod 10-tke... ze zostali w koncu z niczym.... na rynku byl wtedy wlasciwie tylko Lampart i nasz mistrz negocjacji zarobil w Tarnowie podobno kolo 2 baniek... a pojechal zaledwie w kilku spotkaniach i nie przypominam sobie, zeby w jakims zrobil wiecej niz 3-4pkt
o ile mnie pamiec nie myli przegral walke o sklad po kilku kolejkach z Jamrogiem, ktory byl wtedy jeszcze mega ogorkiem. I tak jak wtedy skorzystal na regulaminie tak teraz byc moze korzysta z mlodszego brata. Rynek znowu wyjatkowo sprzyja
Jak wymagania beda oderwane od rzeczywistosci to juz lepiej ta kase zainwestowac w Pajaka i powalczyc o Bobera lub Larsa Skupienia. Aczkolwiek Lampart jest przy tym chyba troche "leniwy" dalej niz do Tarnowa i Lublina sie w karierze nie wybieral. Ja na jego miejscu robilbym wszystko, zeby wyladowac w tym momencie w Lublinie. Nasz klub w zeszlym sezonie wyrobil sobie dobra renome, jak nie Lamparty to na pewno ktos inny-solidny u nas podpisze. Niemniej ja caly czas uwazam, ze Lublin na teraz to raj dla takich Lampartow i jak Lamparty maja troche oleju w glowie to tez powinni to wiedziec. Latwo jest podpisac kontrakt zycia a pozniej skonczyc jak Kildemand w Rzeszowie czy Miskowiak w Gdansku. 3/4 sezonu jazda za free bo juz nie taki numery sie w zuzlu zdarzaly. Nie ma co rozbijac budzetu na jozkow, zwlaszcza, ze Dawid w e-lidze nie pojezdzi i bedzie po kilku kolejkach blagalnie pelzal pod naszym budynkiem klubowym. Wiktor Lampart tez ma zaledwie 16 lat i jak nie trafi w sprzet to moze byc kaplica, a nawet jak trafi to po roku juz go moze nie byc. No chyba, ze Dawidowi zalezy tylko na hajsie, ale w wieku 27 lat powinno mu jednak zalezec jeszcze nadal glownie na jezdzie. Ja tam jestem spokojny, mam pelne kibicowsie zaufanie do ludzi, ktorzy obecnie sa w tym klubie. Zdenerwowac mnie moga w zasadzie tylko... Baranem 
Ja też uważam, że o Lampartów nie ma co się zabijać.
Wszystko zależy od tego jakie cele stawiamy na ten sezon i jak długi kontrakt młodszy Lampart chce podpisać i jakie on ma cele.
Jeżeli chce podpisać na kilka lat i rozwijać się w Lublinie to OK. Warto w niego zainwestować.
Natomiast jeśli miałby podpisać roczny kontrakt, a za rok znów szukać sobie klubu to nie widzę sensu płacenia Lampartom większych pieniędzy.
Wszystko zależy od tego jakie cele stawiamy na ten sezon i jak długi kontrakt młodszy Lampart chce podpisać i jakie on ma cele.
Jeżeli chce podpisać na kilka lat i rozwijać się w Lublinie to OK. Warto w niego zainwestować.
Natomiast jeśli miałby podpisać roczny kontrakt, a za rok znów szukać sobie klubu to nie widzę sensu płacenia Lampartom większych pieniędzy.
To sa przeklejanki z PS. A PS to wielki szmatlawiec. Juz tyle klubow z Nice bedzie atakowac Ekstralige, ze ciezko policzyc. Lodz, Lublin a teraz Pila bierze Okoniewskiego i zostawia Kosciucha, i Gapinskiego. Za 5 minut Lamparty beda gdzie indziej. Pisza cokolwiek aby nabijac klikalnosc.
grzesieck pisze:lombard pisze:Ponieważ Kildemand to duńczyk, mógłby w negocjacjach pomóc Nielsen i szepnąć mu słówko o naszej wypłacalności..
to moze jeszcze niech Adams szepnie slowko paru Australijczykom na temat naszej wyplacalnosci, to juz bedziemy miec dwie nacje z glowy
Nie wiem co chciałeś osiągnąć tą wypowiedzią bo jest ona nie na miejscu. Przypomnę Ci, że to Nielsen "załatwił" nam Patryka Hansena, to Nielsen bywa w Lublinie i to Nielsen wie jakie wielkie rzeczy się teraz u nas dzieją. Adams niech cieszy się jak najlepszym zdrowiem czego mu osobiście życzę, a Lublinem to on się dawno nie interesuje.
Prędzej Nielsen Hansenowi załatwił Lublin.
Czytaj ze zrozumieniem
lombard pisze:grzesieck pisze:lombard pisze:Ponieważ Kildemand to duńczyk, mógłby w negocjacjach pomóc Nielsen i szepnąć mu słówko o naszej wypłacalności..
Nie wiem co chciałeś osiągnąć tą wypowiedzią bo jest ona nie na miejscu. Przypomnę Ci, że to Nielsen "załatwił" nam Patryka Hansena, to Nielsen bywa w Lublinie i to Nielsen wie jakie wielkie rzeczy się teraz u nas dzieją. Adams niech cieszy się jak najlepszym zdrowiem czego mu osobiście życzę, a Lublinem to on się dawno nie interesuje.
to powiedz mi o jakiej wyplacalnosci mowisz? chyba nie o wyplatach na czas dla Hansena, ktorego to 'zalatwil' nam Nielsen, a ktory nie pojechal ani jednego meczu w naszach barwach?
METHANOL ADVENTURE TEAM
Zdaje się, że z listy potencjalnych nazwisk można skreślić Mikkela Michelsena. Zamieszczony przez niego na fb post wskazuje na to, że podpisze w Rybniku.
grzesieck pisze:
to powiedz mi o jakiej wyplacalnosci mowisz? chyba nie o wyplatach na czas dla Hansena, ktorego to 'zalatwil' nam Nielsen, a ktory nie pojechal ani jednego meczu w naszach barwach?
Trochę się czepiasz Grzesiu. Kolega trochę przesadnie docenia kontakt jaki w ostatnim czasie ma z Lublinem Hans Nielsen, a Ty wytykasz mu, że tak naprawdę jego pomoc dla nas może być co najwyżej symboliczna. A wynika tylko z tego, że Hans odwiedza nas co jakiś czas i ma kontakt z ludźmi z klubu i widzi, że na polskie warunki jest profesjonalnie. Wyluzujcie Panowie
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
ja jestem bardzo wyluzowany, po prostu pisanie, ze Nielsen moze szepnac slowko o naszej wyplacalnosci, to troche bzdura, bo wie o tym pewnie mniej od Kildemanda (tak, zuzlowcy rozmawiaja ze soba) :)
METHANOL ADVENTURE TEAM
Dzis przy porannej kawie malo co nie spadlem z krzesla czytajac o Pile. Jeszcze tydzien temu zalegali Kosciuchowi grube tauzeny a dzis juz biora Okonia i bija sie o Elige. Maja rozmach
W Polsce jest 500+ a w zuzlu chyba milion+.
Juz kiedys zuzel zlapal zadyszke, zeby to za rok sie nie powtorzylo.
Juz kiedys zuzel zlapal zadyszke, zeby to za rok sie nie powtorzylo.
Może niech złapie? Rynek się trochę oczyści, a skorzystaliby na tym uczciwi :)
-
Zaratustra
- Kadrowicz
zarfe pisze:Zdaje się, że z listy potencjalnych nazwisk można skreślić Mikkela Michelsena. Zamieszczony przez niego na fb post wskazuje na to, że podpisze w Rybniku.
Michelsen był podobno już jakiś czas temu dogadany w innym klubie, więc nadziei na niego nie miałem. Kildemanda chyba również możemy włożyć między bajki. Na szczęście nie potrzebujemy dwóch, a jednego lidera. Jeszcze kilka dni i wszystkiego się dowiemy.