Motor Lublin w sezonie 2024
Re: Motor Lublin w sezonie 2024
Czy ktoś wie czemu w Gorican nie ma Lindgrena?
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Rusek pisze:Czy ktoś wie czemu w Gorican nie ma Lindgrena?
Z artykułu w Kurierze:
Młodzi zawodnicy przez dwa dni jeździli w słowackiej Żarnovicy, natomiast we wtorek pierwsza drużyna udała się do Gorican (oprócz Fredrika Lindgrena, który w planach ma test-mecze w Wielkiej Brytanii)
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:Rusek pisze:Czy ktoś wie czemu w Gorican nie ma Lindgrena?
Z artykułu w Kurierze:
Młodzi zawodnicy przez dwa dni jeździli w słowackiej Żarnovicy, natomiast we wtorek pierwsza drużyna udała się do Gorican (oprócz Fredrika Lindgrena, który w planach ma test-mecze w Wielkiej Brytanii)
Dzięki, nigdzie nie trafiłem na te informacje. To znów nie wybiorą kapitana bo jednego z zawodników brak ;-). Ale czuję że będzie to Dominik.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://www.youtube.com/watch?v=fk_TX5X-6Zw - można mieć różne zdanie na temat stylu Wiktorii, ale tempo wrzucania filmów robi wrażenie. Wleciał wywiad z Dominem :)
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Sorry, że post po poście, ale ważny i dosyć ciekawy komunikat, jak na Motor:
Komunikat Prasowy Zarządu Speedway Lublin
W związku z ostatnimi doniesieniami medialnymi dotyczącymi naszego klubu,
Orlen Oil Motor Lublin, chcielibyśmy wyraźnie stanąć w obronie naszej reputacji i zakończyć wszelkie spekulacje negatywnie wpływające nie tylko na naszą drużynę, ale również na całą ligę i dyscyplinę. Nasze działania mają na celu wspieranie i rozwijanie sportu, który jest bliski sercu wielu osób zaangażowanych w jego popularyzację nie tylko w Lublinie ale też w całej Polsce.
Przez ostatnie lata z ogromnym zaangażowaniem pracowaliśmy nad odbudową renomy i tradycji żużlowych w naszym mieście. Doprowadziliśmy do powtórzenia sukcesu z 1991 roku, po równo 30 latach, zdobywając drugie w historii Miasta Lublin drużynowe wicemistrzostwo Polski. W kolejnym roku drużyna wygrała rozgrywki PGE Ekstraligi zdobywając historyczne, pierwsze Drużynowe Mistrzostwo Polski dla Lublina i całej Lubelszczyzny. Następnie, zdobywszy ten tytuł, nawiązaliśmy współpracę z Orlen Oil, który od kolejnego sezonu został naszym sponsorem tytularnym.
Jesteśmy zdumieni narracją pojawiającą się w mediach, sugerującą, że nasz sukces oraz współpraca z nowymi sponsorami nosi jakiekolwiek negatywne konotacje. Pragniemy podkreślić, że Motor Lublin jest drużyną sportową pozbawioną barw politycznych, niezwiązaną z żadną organizacją. Aktualna narracja medialna, koncentrująca się na krytyce naszego klubu, stanowi niepokojący precedens. Jest to szczególnie zaskakujące, biorąc pod uwagę, że sponsoring w sporcie jest powszechną i akceptowaną praktyką.
Warto przypomnieć, że na początku tego roku Najwyższa Izba Kontroli (NIK) pozytywnie oceniła sponsoring sportowy realizowany przez spółki Skarbu Państwa, w tym w żużlu, podkreślając realne korzyści dla wspierających firm. To potwierdza, że nasze działania oraz wsparcie, jakiego doświadczamy, są efektywne i zgodne z procedurami.
Stanowczo zaprzeczamy jakimkolwiek sugestiom o nieetycznym pozyskaniu sponsorów. Jako Zarząd, zobowiązujemy się do podjęcia wszelkich niezbędnych środków prawnych w obronie dobrego imienia naszego klubu i zawodników.
Apelujemy również o spokojną analizę sytuacji i niepoddawanie się naciskom medialnym. Sport powinien łączyć, a naszym priorytetem jest budowanie silnej lokalnej społeczności. Nasze sukcesy są wynikiem ciężkiej pracy i poświęcenia wielu osób zaangażowanych w życie klubu. Nieprawdziwe informacje krążące w mediach nie powinny wpływać na mieszkańców naszego miasta, dla których żużel jest ważną częścią życia.
Ostatnio zmieniony 15 marca 2024, o 15:24 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
W końcu prawidłowa odpowiedź.
A co do Wiktorii, krytyka powinna być zawsze mile widziana, ale co niektórych tu poniosło, i użyli zdecydowanie zbyt mocnego i niegrzecznego języka.
A co do Wiktorii, krytyka powinna być zawsze mile widziana, ale co niektórych tu poniosło, i użyli zdecydowanie zbyt mocnego i niegrzecznego języka.
KrzyczącyK1b1c pisze:https://www.youtube.com/watch?v=fk_TX5X-6Zw - można mieć różne zdanie na temat stylu Wiktorii, ale tempo wrzucania filmów robi wrażenie. Wleciał wywiad z Dominem :)
Jak dla mnie bardzo przyzwoicie. Się dziewczyna rozkręci i będziemy może słuchać z przyjemnością. Teraz widać, że pytania są przygotowane i to pewnie przez osobę trzecią, ale może w czerwcu będą to wartościowe rozmowy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ważne, że coś ruszyło w tym temacie, bo to co mieliśmy do tej pory to było jawne plucie na kibiców. Wcześniej kończyło się na zapowiedziach materiałów(Q&A z zawodnikami, Motor On Tour itp.) Wiktoria na pewno z czasem się wyrobi :)
Odpowiedź klubu w punkt. A czy to wina Kępy, że zgłosiły się spółki SP ? Znaczy jest wina. Były wyniki to przyszli sponsorzy. Ale dla niektórych lepiej jakby tych wyników nie było i wrócilibyśmy do stanu tak z 2014-2015 roku.
Aczkolwiek tłuki z wielkich ośrodków miejskich i tak nie zrozumieją.
Aczkolwiek tłuki z wielkich ośrodków miejskich i tak nie zrozumieją.
Spojrzałem sobie na ten film prezentujący kewlary i trzeba przyznać, że w końcu naprawdę fajnie to zrobili. Do tej pory fotki i rolki naszego klubu nie miały podejścia do materiałów wrzucanych przez Freddiego. Niby nie ma pierdyliarda obserwatorów ale fajne te rolki z dobrze dobranymi dźwiękami.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Dla mnie filmik z Dominem bardzo w porządku. To nie wywiad, żeby "szyć" na bieżąco, wręcz dobrze, że Wiktoria przygotowana. Wzięła na pierwszy ogień najbardziej rozgadanych, Domin świetnie sobie radzi i pewnie wygadałby się spokojnie bez pomocy, więc temat dobrze przemyślany :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Dominik rośnie z każdym rokiem. Świetny inteligentny człowiek, znakomity mądry żużlowiec. Jestem jego fanem
wiemy, i jest najbardziej lubelskim zawodnikiem od reaktywacji ;)
- tezetomaniak
- Trener
Leszno ma rękę do wychowywania zawodników.
Gelo pisze:Dominik rośnie z każdym rokiem. Świetny inteligentny człowiek, znakomity mądry żużlowiec. Jestem jego fanem
A ja mogę być twoim?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
KrzyczącyK1b1c pisze:
Ciekawostka z Instagrama Wiktorii. Z chłopakami w Chorwacji jest też Dawid Grzeszczyk.
Dawidowi to dobrze, że nic się nie stało bo w Gorican wykonał kopię upadku Domina z Wawy
Hipotetyczny scenariusz. Abramczyk Polonia za rok wchodzi do elity. Wiktor Przyjemski na pewno dostaje propozycję transferu. Jaką podejmuje decyzje?
Jeśli utrzymam taką wysoką formę i średnią to podejrzewam, że otrzymam oferty od wszystkich klubów, z Bydgoszczy również, ale w tej chwili o tym nie myślę. Skupiam się na nadchodzących rozgrywkach.
Dyplomatycznie. Serce kazało by tobie wracać do domu?
Na pewno. Wspomnienia, emocje... Nie da się od tego uciec. Bydgoszcz jest i zawsze będzie w moim sercu. Wszystko wyjdzie w praniu. Wszystko jest możliwe, ale zobaczymy, jak wyjdzie.
optymistyczne słowa
całość tutaj: https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11118 ... a-pge-ekst
Szczerze mówiąc materiały wideo z Gorican wyglądają jak pierwsze wprawki amatorów. Nie odmawiam pani Wiktorii entuzjazmu, ale czy klub ekstraligowy to odpowiednie miejsce do zdobywania pierwszych szlifów przed kamerą? Po obejrzeniu filmów z obozu zaczynam podejrzewać, że prowadzenie klubowej TV to wymóg ekstraligi. Musi być TV, więc klub ją organizuje. Tak samo jak organizuje obowiązkowe konferencje prasowe z pańszczyźnianym show pana Dominika.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Oczywiście, że prowadzenie telewizji klubowej to wymóg ekstraligi tak jak te "oblegane" konferencje prasowe przed meczami. Ekstraliga musi być promowana. Wiktoria jest urodziwa i niestety na tym skończmy. Jak oglądam wypowiedzi większości żużlowców to odczuwam ciężary z jakimi muszą się mierzyć rajderzy kiedy przenoszą swoje złote myśli na mowę.
!Tylko Motor z Lublina!
Sparing z Ostrovią w czwartek na naszym torze odwołany. W sumie można było się spodziewać.
Obejrzałem kilka wyścigów Freda z wczoraj i przedwczoraj. Po trasie jest świetnie ale starty fatalne. Nigdy nie był wybitnym startowcem ale tu przegrywa nawet ze słabeuszami. Oby nie miało to przełożenia na polskie tory
Kolejny PRYWATNY sponsor o jak mi przykro pseudo znawcy z całej Polski.
Ostatnio zmieniony 21 marca 2024, o 20:50 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!