Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Piocze
Senior

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#5301 Postautor: Piocze » 21 września 2010, o 15:14

sting126 pisze:To trzeba zakasac rekawy i szukac innych sponsorow. Sami nie przyjda. A wyciaganie rak do miasta skonczy sie tak,ze na Wilczka nie beda mogli patrzec w Ratuszu.

Akurat chyba wszyscy wiemy, kto najczęściej i najgłośniej płacze o pieniądze z miasta ;) A co do sponsorów - sam na pewno dobrze wiesz, jak to jest w tym regionie ze sponsorami - w każdym sporcie. Jedna Bogdanka wiosny nie czyni.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#5302 Postautor: kibicLBN » 21 września 2010, o 15:18

Mnie za to dziwi że Motor piłkarski oszukał miasto na ponad 100 tys. a mimo to nadal dostaje niemała kasę bez żadnego zająknięcia. Jak dobrze że ten najgorszy prezydent w historii naszego miasta niebawem odejdzie, a może z nim Piątek ;). Zakały Lublina. Sądze że od Wasilewskiego każdy będzie lepszy i coś skapnie na sport.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#5303 Postautor: sting126 » 21 września 2010, o 15:30

Piocze pisze:
sting126 pisze:To trzeba zakasac rekawy i szukac innych sponsorow. Sami nie przyjda. A wyciaganie rak do miasta skonczy sie tak,ze na Wilczka nie beda mogli patrzec w Ratuszu.

Akurat chyba wszyscy wiemy, kto najczęściej i najgłośniej płacze o pieniądze z miasta ;)

No wlasnie - i dlatego na tego kogos tez juz nie moga patrzec ;)
Czas na zmiany :]

jerry78
Trener

#5304 Postautor: jerry78 » 21 września 2010, o 15:33

jedyna różnica jest taka, że inni wyciągają i dostają a Wojciechowski nie

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#5305 Postautor: Mars » 21 września 2010, o 16:10

DO MIKAS MIKAS MIKAS ;)

AD 1 Odpisałeś mi kompletnie nie na temat czy ty rozumiesz co napisałem?? Baraż z Zielonką i tłumy??( raczej to ty piszesz nie prawde nie wiem gdzie ty widziałes te tłumy) chyba byliśmy na innym meczu. Bo akurat było tak zimno że to nie zachęciło do przyjścia na to spotkanie. Co do frekwencji zuzlowej w tym sezonie,godna odnotowania, była na meczu z Łodzią i nic po za tym, co za tym idzie przyszły pikniki bo był wynik. Ale jeszcze ze 3 twoje posty i wyjdzie na to że na Krakowie czy Opolu były tłumy ludzi. ;)
P.S " frekwencja wcale nie jest znaczaco wieksza niz standardowa w ostatnich latach"- więc zdecyduj sie wkońcu jaka jest.

AD 2 W naszym mieście od X- lat większy potencjał ma żużel ,mi nie chodzi o świat tylko o nasze miasto!!, kibice piłkarscy zachowywali się tak a nie inaczej , że klub upadł bardzo nisko co za tym idzie frekwencja spadła , na meczu ze Śląskiem na mecz przyszło 4-5tys ( oczywiście frekwencja została na portalach czy w gazetach zaniżona bo klub nie ma zgody czy to mało?, akurat na te zespoły co wymieniłeś w większości frekwencja była spora, więc nie wiem z czym dyskutujesz( raczej przyznajesz mi racje) Co do twojego wniosku to się popłakałem mam odmienne zdanie.

P.S "pilka nozna jest 1000 razy popularniejsza niz zuzel i temu nie zaprzeczysz"-- i tutaj piszesz głupoty, zobacz ile ludzi chodzi na spotkania ekstraligowe a ile na ekstraklase( teraz faktycznie powstały fajne stadiony Poznan, Kraków, Wawa i Lubin) ale wcześniej 5-6tys na spotkaniach piłkarskich w dużych miastach i to jest popularniejsza dyscyplina w POLSCE??) zastanów się dwa razy.

AD 3 ten niszowy żużel przyciągał garstke kibiców , pamiętam bo chodziłem na wszystkie spotkania w tamtych czasach.
Ale i tak najwiekszą gwiazdą był Adorjan ;) ale i Castagna wcześniej dawał rade. AVE.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5306 Postautor: istred » 21 września 2010, o 16:24

Nie chcę się wtrącać, ale... się wtrącę :)
Baraż z Zielonką i tłumy??( raczej to ty piszesz nie prawde nie wiem gdzie ty widziałes te tłumy) chyba byliśmy na innym meczu. Bo akurat było tak zimno że to nie zachęciło do przyjścia na to spotkanie.
:shock: :shock: :shock: Zdjęcia sobie obejrzyj...
Szkoda z taką bzdurą dyskutować, ale nawet Harry (najlepiej poinformowana osoba) pisał kiedyś, że na barażu z Zieloną - MIMO BRZYDKIEJ POGODY - była podobna ilość ludzi jak na inaugurację w 2003 z Rybnikiem, największa w ciągu ostatnich piętnastu lat w Lublinie.
"pilka nozna jest 1000 razy popularniejsza niz zuzel i temu nie zaprzeczysz"-- i tutaj piszesz głupoty,
Bez komentarza :lol: :lol: :lol:

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#5307 Postautor: arek200 » 21 września 2010, o 17:00

Z tego co ja pamiętam, to najwyższa frekwencja była na meczu z Rzeszowem w 2004. Oficjalnie w prasie chyba nawet 10 tys. podawali.

Mars, w Polsce są 24 kluby żuzlowe. Klubów piłkarskich cale setki. Jakim cudem piłka może być w Polsce mniej popularna od żużla, kiedy większość Polaków nie ma w ogóle dostepu do tego drugiego, a futbol jest w kazdej wiosce? Nawet w Lublinie jest pewnie więcej pasjonatów piłki niz żużla, tylko oni akurat nie chodzą na mecze Motoru z wiadomych przyczyn. Większość moich kumpli ogląda regularnie Ligę Mistrzów, a na żużel chodzi tylko kilku.
Chyba całkiem stracileś wątek w tej dyskusji.

majster

#5308 Postautor: majster » 21 września 2010, o 17:07

m.in dlatego, ze po szkole nie spotykaja koledzy na motorach i nie robia wyscigow, o tor jest trudniej niz o boisko, utrzymanie motocykla kosztuje a do pilki wystarczy... pilka? co nie znaczy, ze zuzel nie jest w polsce sportem nr 1 wg popularnosci

dol:

i tak i nie, ale frekwencja na stadionach zuzlowych w ekstralidze chyba nie pozostawia wiele do zyczenia :p
Ostatnio zmieniony 21 września 2010, o 17:20 przez majster, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5309 Postautor: istred » 21 września 2010, o 17:15

m.in dlatego, ze po szkole nie spotykaja koledzy na motorach i nie robia wyscigow, o tor jest trudniej niz o boisko, utrzymanie motocykla kosztuje a do pilki wystarczy... pilka?
Właśnie wyjaśniłeś dlaczego piłka jest bardziej popularna - czyli, że się zgadzasz :)

harry
Trener

#5310 Postautor: harry » 21 września 2010, o 17:52

arek200 pisze:Z tego co ja pamiętam, to najwyższa frekwencja była na meczu z Rzeszowem w 2004. Oficjalnie w prasie chyba nawet 10 tys. podawali.

Tak na marginesie powiem jak to sie odbywało. Siedziało kilku redaktorów w pakamerze w starej budzie i jeden najstarszy mówi: "To ile dzisiaj przyszło kibiców? " Spojrzał na stadion i rzecze: "Piszemy 10 tysięcy, a co?"
Nieważne, że pojemnośc stadionu na maxa to jakieś 7-8 tys wtedy było. Jego nigdy nie dało się przekonać. Jakby naprawdę przyszedł komplet ludzi to napisałby, ze 30 tys przyszło.

Na barażu z Myszami sprzedano biletów coś około 5700, a na Rybnik w 2003 nieco ponad 6000. To były rekordy póki co nieosiagalne. Gdyby ten mecz z Łodzią był teraz u nas to pewnie zakręciłoby się koło tego.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#5311 Postautor: mikas » 21 września 2010, o 18:43

Mars pisze:DO MIKAS MIKAS MIKAS ;)

AD 1 Odpisałeś mi kompletnie nie na temat czy ty rozumiesz co napisałem?? Baraż z Zielonką i tłumy??( raczej to ty piszesz nie prawde nie wiem gdzie ty widziałes te tłumy) chyba byliśmy na innym meczu. Bo akurat było tak zimno że to nie zachęciło do przyjścia na to spotkanie. Co do frekwencji zuzlowej w tym sezonie,godna odnotowania, była na meczu z Łodzią i nic po za tym, co za tym idzie przyszły pikniki bo był wynik. Ale jeszcze ze 3 twoje posty i wyjdzie na to że na Krakowie czy Opolu były tłumy ludzi. ;)
P.S " frekwencja wcale nie jest znaczaco wieksza niz standardowa w ostatnich latach"- więc zdecyduj sie wkońcu jaka jest.

Co do tlumow na Zielonce odpisal Ci Harry, jak widac to chyba Ty na tym meczu nie byles jednak.
Najpierw piszesz, ze jak przyszla Bogdanka to zaczeli przychodzic kibice a teraz nagle, ze jedynie na Łodzi frekwencja godna odnotowania to zdecyduj sie w koncu jaka jest :lol:
Co do P.S. to widze, ze nie rozumiesz prostego jezyka i trzeba tlumaczyc jak niemowleciu. To, ze frekwencja nie jest znaczaco wieksza niz w ostatnich latach nie znaczy ze jest mala. Uwazam, ze jest spora w porownaniu z frekwencja na pilce noznej w Lublinie, ale w tym sezonie nie odstaje na plus czy na minus od poprzednich sezonow. Utrzymuje sie caly czas na porownywalnym poziomie. Teraz juz poniał? ;)
AD 2 W naszym mieście od X- lat większy potencjał ma żużel ,mi nie chodzi o świat tylko o nasze miasto!!, kibice piłkarscy zachowywali się tak a nie inaczej , że klub upadł bardzo nisko co za tym idzie frekwencja spadła , na meczu ze Śląskiem na mecz przyszło 4-5tys ( oczywiście frekwencja została na portalach czy w gazetach zaniżona bo klub nie ma zgody czy to mało?, akurat na te zespoły co wymieniłeś w większości frekwencja była spora, więc nie wiem z czym dyskutujesz( raczej przyznajesz mi racje) Co do twojego wniosku to się popłakałem mam odmienne zdanie.

A na jakiej podstawie masz to odmienne zdanie? Co przemawia za tym, ze w ostatnich latach potencjal maja wiekszy kibice zuzla? To, ze jezdzimy w ostatniej lidze czy to ze nie bylo zuzla wcale przez rok? Czy to ze pilkarze grali ostatnie sezony na zapleczu ekstraklasy najpopularniejszej dyscypliny sportowej w naszym kraju?
P.S "pilka nozna jest 1000 razy popularniejsza niz zuzel i temu nie zaprzeczysz"-- i tutaj piszesz głupoty, zobacz ile ludzi chodzi na spotkania ekstraligowe a ile na ekstraklase( teraz faktycznie powstały fajne stadiony Poznan, Kraków, Wawa i Lubin) ale wcześniej 5-6tys na spotkaniach piłkarskich w dużych miastach i to jest popularniejsza dyscyplina w POLSCE??) zastanów się dwa razy.

AD 3 ten niszowy żużel przyciągał garstke kibiców , pamiętam bo chodziłem na wszystkie spotkania w tamtych czasach.
Ale i tak najwiekszą gwiazdą był Adorjan ;) ale i Castagna wcześniej dawał rade. AVE.

Na to juz Ci odpowiedzieli inni i jak widac rowniez nie podzielaja Twojego zdania. Jak w ogole mozna pisac o tym, ze pilka nie jest najpopularniejsza dyscyplina w Polsce? Kompromitujesz sie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

alfkrystian
Szkółkowicz

#5312 Postautor: alfkrystian » 21 września 2010, o 18:43

Ja pamiętam 1 kwietnia 1990 roku (pewien debiut z ROW-em),wtedy frekfencja była napewno grubo powyżej 10 tys. z okolicznymi dachami i drzewami był pewnie jakieś 12 k.

ermen
Zawodowiec

#5313 Postautor: ermen » 21 września 2010, o 19:12

Jeśli mnie pamięć nie myli to frekwencja w prasie została oceniona wtedy, w zalezności od szmatławca, na 18-20 tys :)
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#5314 Postautor: Kshyhu » 21 września 2010, o 19:15

A może ja Wam założę specjalny wątek "Historia lubelskiego klubu"? ;) ;) Bo póki co to gadacie o frekwencji w 2003 czy 2004 roku, a wątek jest jak byk zatytułowany "w roku 2010".
Motor mocnyj!

alfkrystian
Szkółkowicz

#5315 Postautor: alfkrystian » 21 września 2010, o 19:22

Dlaczego nie ? Przecież jest co wspominać 8) ,a tak na marginesie to z Rybnikiem i Hans nam nie pomógł ,a przecież teraz Hansa nie mamy :(

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5316 Postautor: istred » 21 września 2010, o 19:23

ermen pisze:Jeśli mnie pamięć nie myli to frekwencja w prasie została oceniona wtedy, w zalezności od szmatławca, na 18-20 tys :)

Ja spotkałem się z frekwencją - ponad 30 tys. :)
Pamiętam, że po meczu z Rybnikiem podawali, że było 12 tys.

A żeby nie było, że nie na temat, to w tym sezonie frekwencja nie jest tak wysoka ;)

PS. A wątek historyczny gdzieś chyba leży zakurzony.

jerry78
Trener

#5317 Postautor: jerry78 » 1 października 2010, o 15:17

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#5318 Postautor: RadeKas » 1 października 2010, o 15:58

Wypada pogratulowac, ze zarzad nie sklada broni. Oby tak dalej. Mysle, ze Fisher przy odrobinie farta moze wypalic, byle mial na czym jechac.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

zombie
Szkółkowicz

#5319 Postautor: zombie » 5 października 2010, o 21:58

janaz

#5320 Postautor: janaz » 5 października 2010, o 22:09

To długa procedura, wezwanie jest do 29 listopada, cena wezwania niezbyt atrakcyjna
(10%) nie sądzę że przy tej cenie skupią 51% akcji ale to sygnał że lepiej awansować
w tym roku i podpisać umowę długoterminową z obecnym zarządem.

zombie
Szkółkowicz

#5321 Postautor: zombie » 6 października 2010, o 18:49

jerry78
Trener

#5322 Postautor: jerry78 » 7 października 2010, o 08:17

janaz

#5323 Postautor: janaz » 7 października 2010, o 11:56

Trzeba bić na alarm. Apeluję do rządu, parlamentarzystów i władz województwa, to będzie tragedia dla całego regionu, dla sportu również. Bez górniczych pieniędzy żużel upadnie

i ten człowiek chce być prezydentem , będzie posłem to jakiś matrix.
Proponuje korepetycje z ekonomii , wystarczą na poziomie szkoły średniej.
Bogdanka notowana jest na GPW i to akcjonariusze zadecydują czy cena
wezwania do sprzedaży jest satysfakcjonująca czy też nie i czy sprzedadzą akcje czy też nie
i żadne apele, bicie na alarm nie pomogą. Zadecyduje rynek.
Stop populizmowi.

Davv
Kadrowicz

#5324 Postautor: Davv » 7 października 2010, o 11:57

To bardziej ciąg dalszy lamentów Wojciechowskiego. Ja pierd.le jaki ten człowiek jest ograniczony - makabra...

meesha
Trener
Kontakt:

#5325 Postautor: meesha » 7 października 2010, o 12:12

:lol: :lol: :lol:

Czas siodłać Kasztankę i ułańską szarżą przegonić tych okropnych kapitalistów :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...