Finał PLŻ II Start Gniezno - Motor Lublin 17.09.2017 godz 16
-
mechanizator
- Junior
Re: Finał PLŻ II Start Gniezno - Motor Lublin 17.09.2017 god
Kto by sie spodziewał, że Pedersen tyle lat jeżdżący w Gnieznie przywiezie 4 ze Jelen nasz kapitan przywiezie 4 że Lambert w sześciu startach tylko 9. Jak niektórzy mówili po meczu w Lublinie dawać Smolińskiego to sie 90% forum w głowę pukał. Polak mądry po szkodzie.
Tyle pracy, taka promocja żużla w lublinie, tyle ludzi co mecz na stadionie i wszystko jak psu w dupe. Jest mi po ludzku smutno.
Ja będę do znudzenia powtarzał że musimy mieć atut własnego toru i potrzebujemy toromistrza z prawdziwego zdarzenia.
Tyle pracy, taka promocja żużla w lublinie, tyle ludzi co mecz na stadionie i wszystko jak psu w dupe. Jest mi po ludzku smutno.
Ja będę do znudzenia powtarzał że musimy mieć atut własnego toru i potrzebujemy toromistrza z prawdziwego zdarzenia.
Robson pisze:Ludzie ochłońcie. To jest jeden z fajniejszych sezonów pod wzgledem organizacji, atmosfery na stadionie i calej otoczki wokół żużla. Nie psujmy tego jakimis wrzutami. Nie odwracajmy sie od zawodników i działaczy! Jeszcze jakas szansa zostala. Walczmy do końca!
Nikt się od działaczy nie odwraca, a od zawodników jak najbardziej mamy prawo się odwrócić jako kibice.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
InDorka pisze:Metalliczny pisze:dzisiejsza niedziela pokazała, że zawodńicy zagraniczni nie są wartością samą w sobie szczególnie w decydującej o awansie końcówce sezonu.
No chyba, że to Lublin takie ma szczęście.
Jeśli ktoś ma skład zbudowany na obcokrajowcach w proporcjach 3+2 jak Rzeszów (w tym jeden z seniorów polskich to kevlar), to są!
Bez nich Rzeszów musiałby wystawić na seniorce Szymkę i Rząsę
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
Frustrujace jest to, ze mimo tego calego frajerstwa w dwumeczu, niezliczonych pogubionych punktow, w Gnieznie wystarczylo pojechac nominowane na remis i bysmy wygrali. To pojechalismy na 2:10.
Prawda jest taka, że Jeleniewski zawalił awans. Jako kapitan. Ten facet nie ma głowy do jazdy. Matador lubelskiego toru. I tyle. Zero zawodnika na wyjeździe. Szok. Każde pretensje do niego są uzasadnione za dzisiejszy mecz.
Podobnie rzecz ma się z Marne...
Podobnie rzecz ma się z Marne...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
RadeKas pisze:Robson pisze:Ludzie ochłońcie. To jest jeden z fajniejszych sezonów pod wzgledem organizacji, atmosfery na stadionie i calej otoczki wokół żużla. Nie psujmy tego jakimis wrzutami. Nie odwracajmy sie od zawodników i działaczy! Jeszcze jakas szansa zostala. Walczmy do końca!
Nikt się od działaczy nie odwraca, a od zawodników jak najbardziej mamy prawo się odwrócić jako kibice.
Jasne że tak. Oby działaczy Pan ZŁOTÓWA nie wyleczył z żużla. I pomijając wszystkie aspekty i możliwości. Jeśli mają w tym klubie trochę honoru to pan Pedersen nie ma prawa wystąpić w naszych barwach.
No matter what
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- Darth Vader
Ten sezon to typowy przerost formy nad trescią.
Ładne opakowanie i otoczka skrywały kiepską zawartość.
Przepłacone kontrakty zawodników w wieku emerytalnym lub przedemerytalnym z brakiem ambicji do osiągania wyniku. Łatwa okazja przy wysokiej punktówce do zarobienia dużej kasy na Rawiczach, Opolach i Krosnach. I tak wyszli na swoje. i to jest wina działaczy że tak dali się na własne życzenie ogolić. Ten chwalony przez wielu ich profesjonalizm to tylko otoczka. A to nie jest najważniejsze.
Budżet o wiele większy niż w Gnieźnie i co z tego ? Nic. Wszystko poszło w błoto.
To nie sztuka mając duży budżet i duże wpływy z biletów robić dobre wrażenie i pompować balonik emocji kibiców.
Przepłacone kontrakty zawodników w wieku emerytalnym lub przedemerytalnym z brakiem ambicji do osiągania wyniku. Łatwa okazja przy wysokiej punktówce do zarobienia dużej kasy na Rawiczach, Opolach i Krosnach. I tak wyszli na swoje. i to jest wina działaczy że tak dali się na własne życzenie ogolić. Ten chwalony przez wielu ich profesjonalizm to tylko otoczka. A to nie jest najważniejsze.
Budżet o wiele większy niż w Gnieźnie i co z tego ? Nic. Wszystko poszło w błoto.
To nie sztuka mając duży budżet i duże wpływy z biletów robić dobre wrażenie i pompować balonik emocji kibiców.
Petersen zalatwil nam awans wolny jak trup reszta ronila swoje i pech upadki defekty zabraklo poraz kolejny zuzlowego cwaniactwa, lotne starty startu!
lubię to i to bardzoDarth Vader pisze:Ten sezon to typowy przerost formy nad trescią.
Trochę emocje już mi opadły i wkur.nie powoli zaczyna przechodzić. Niestety, byliśmy słabsi. Co z tego że działacze się postarali jak reszta nie zagrała. Trzeba myśleć o II lidze w sezonie 2018, bo z Rzeszowem będzie ciężko - zwłaszcza na ich torze.
Jeśli chodzi o sezon 2018 to trzeba dokonać kilku zmian:
1. Inny trener - może warto odnowić kontakty do p. M.Wardzały czy p. G.Dzikowskiego
2. Zmiana toromistrza - tor ma być naszym atutem jak w sezonie 2012. Tak, wiem że są komisarze ale jedno drugiemu nie przeszkadza.
3. Żadnych emerytów-obcokrajowców - trzeba postawić na młodych typu Krcmar czy Berntzon a nie Pedersen
4. Jeśli chodzi o zawodników krajowych - Karol Baran wróć !
Jest wstyd - poszło dużo pieniędzy, wszystko ładnie opakowane a wyszło jak zawsze. Nad Lublinem wisi klątwa i potrzebny jest jakiś cudotwórca, zbawiciel
Śmieją się z nas Ostrowie czy Gnieźnie że "król okazał się nagi" i jest to prawda. Poprzednia ekipa też zapewne się śmieje. Mimo wszystko w tym sezonie powróciła stara miłość do czarnego sportu, mam nadzieję że rok 2018 będzie już zakończony awansem.
Jeśli chodzi o sezon 2018 to trzeba dokonać kilku zmian:
1. Inny trener - może warto odnowić kontakty do p. M.Wardzały czy p. G.Dzikowskiego
2. Zmiana toromistrza - tor ma być naszym atutem jak w sezonie 2012. Tak, wiem że są komisarze ale jedno drugiemu nie przeszkadza.
3. Żadnych emerytów-obcokrajowców - trzeba postawić na młodych typu Krcmar czy Berntzon a nie Pedersen
4. Jeśli chodzi o zawodników krajowych - Karol Baran wróć !
Jest wstyd - poszło dużo pieniędzy, wszystko ładnie opakowane a wyszło jak zawsze. Nad Lublinem wisi klątwa i potrzebny jest jakiś cudotwórca, zbawiciel
mechanizator pisze:Kto by sie spodziewał, że Pedersen tyle lat jeżdżący w Gnieznie przywiezie 4
Gdyby on przywiózł 4 to jeszcze pół biedy. 4 to zrobił Jeleń, a nawet 6.
On przywiózł 1 w czterech stratach!
0,0, 1, 0 - to realny wynik mistrza gnieźnieńskiego toru.
Przywiózł Stalkowskiego i naszych.
Gdyby nie wykluczenie Krakowiaka który na pewno by z nim wygrał, toby był ostatni także w ostatnim swoim starcie,
w którym nie miał prawa pojechać (panie Śledź!).
Zdecydowanie najgorszy zawodnik meczu.
Ja nie chcę go widzieć w lubelskim składzie.
Nie podszedł profesjonalnie do meczu, najważniejszego meczu.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
W pomeczowych wywiadach menago Gniezna mowi ze Miesiac mial silnik of Artioma a Robert of Grega Hancocka. Miesiac przed upadkiem byl rzeczywiscie piekielnie szybki. Robert mial dzwona w Niemczech wiec tez nie byl w pelni sprawny.
Silnik Artioma to legenda ekstraligi, jesli to prawda to Miesiac udwodnil swoj kunszt. Z odpowiednia fura ma szanse jeszcze cos w zuzlu pokazac. Co do silnikow Hancocka to szybkosc byla ale Lambert nie za bardzo umial ja wykorzystac. Szkoda ze Stachowi zadnej fury nie podstawili - moze by jezdzil lepiej od Marnego...
Jest jasne że Miesiąc popisowo marnuje swoją karierę, on powinien się zapożyczyć, ale odkupić parę takich ekstraligowych silników i wtedy może spokojnie tam jeździć i zarabiać. Na dobrych furach nie ma miotania się po torze
Chyba Bjarne im pozazdrościł i pożyczył "rakiety gravesena" od Kaciapy. 
- niespokojny
- Trener
Smieszny ten zuzel swoja droga. Nowak byl blisko Ostrowa i to oni by sie pewnie teraz cieszyli z awansu. Jakobsen, ktorego nikt nie chcial i wyladowal w Poznaniu dalby nam awans, gdyby jechal za naszego Duna. Trzeba miec wyczucie do kontraktow i rozeznanie w srodowisku.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Nasza drużyna pokazała jak można rozmienić zaufanie kibicow świetną frekwencję świetną otoczkę. Nie odwzajemnili sympatii kibicow i dobrego prowadzenia działaczy. Poza Miesiącem i Boberem nie chcialo im się wyszarpać tego awansu. Umówmy się - Nowaki Gały i Berntzony to łebki, które zrobiły z nas frajerów. Pojechali ambitnie z zębem i na pograniczu faulu (tak jak jezdzi się ważne mecze)
A u nas kapitan "minus dziewięć" i emeryt Bjarne wystawiający noge w połowie prostej. Ta drużyna to dziadownia. Szkoda kasy zeby za nimi jezdzic
A u nas kapitan "minus dziewięć" i emeryt Bjarne wystawiający noge w połowie prostej. Ta drużyna to dziadownia. Szkoda kasy zeby za nimi jezdzic
Ostatnio zmieniony 17 września 2017, o 22:41 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Nawet Gelo dał się w tym sezonie oszukac "na Jeleniewskiego"
O czym mowa? Zostanmy lepiej przy swoich przyzwyczajeniach, oszczedzimy sobie rozczarowan.
Pederesen? Co poniektorzy odzegnywali mnie od czci i wiary jak mowilem zeby jechac Smolinskim i Lambertem. Nie ma takiego kontraktu, ktorego nie dalo by sie zmienic w trakcie jego trwania. Kwestia dogadania. No ale nic... Pawel i Maciek jebna pewnie tera komplety w slonecznikowie i bedziem happy.
O czym mowa? Zostanmy lepiej przy swoich przyzwyczajeniach, oszczedzimy sobie rozczarowan.
Pederesen? Co poniektorzy odzegnywali mnie od czci i wiary jak mowilem zeby jechac Smolinskim i Lambertem. Nie ma takiego kontraktu, ktorego nie dalo by sie zmienic w trakcie jego trwania. Kwestia dogadania. No ale nic... Pawel i Maciek jebna pewnie tera komplety w slonecznikowie i bedziem happy.
Ostatnio zmieniony 18 września 2017, o 10:22 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
Dwumecz został przegrany w Lublinie. 1-5 w 14 Lamberta i Staszka plus śliwka Bjarne w 15. Wystarczyło ich wtedy dobić.
Po wynikach w trakcie sezonu zasadniczego w Gnieznie najlepszy rezultat gości to 37 oczek.
My ich "zrobiliśmy" 33 i już wtedy było wiadome że w dwumeczu będzie gorzej jak ciężko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Po wynikach w trakcie sezonu zasadniczego w Gnieznie najlepszy rezultat gości to 37 oczek.
My ich "zrobiliśmy" 33 i już wtedy było wiadome że w dwumeczu będzie gorzej jak ciężko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Na dzien dzisiejszy to sobie mozemy z czystym sumieniem powiedziec, ze nie mamy NIC!!!!
No nie, mamy Emlia (jak nie pojdzie gdzies sie rozwijac)
No nie, mamy Emlia (jak nie pojdzie gdzies sie rozwijac)
Bardzo boli ta porażka. Bo do momentu upadku Jeleniewskiego w biegu 11. mieliśmy mecz pod kontrolą.
Najbardziej zawiódł właśnie Jeleń. Wystarczyło dowieźć to 5-1 i byłoby luźno. Nie wiem jak to możliwe, że taki doświadczony zawodnik przewraca się sam przez nikogo nieatakowany. Nie dowierzam, zachował się tak, jakby na żużlu jeździł dwa miesiące, a nie dwadzieścia lat. To był decydujący moment spotkania.
Drugim winnym porażki jest Pedersen, który pilnował wynik Gnieznu, a jego jazda wyglądała bardzo podejrzanie.
Od tych dwóch panów mieliśmy jako kibice prawo wymagać, że w najważniejszym meczu sezonu pociągną zespół i dadzą awans. Mega zawiedli i moim zdaniem nie powinni więcej startować w naszej drużynie. Nie chciałbym już nigdy więcej oglądać ich w żółto-biało-niebieskich barwach. Ciężko mi to przechodzi przez klawiaturę (jeśli chodzi o Daniela), ale za dużo ważnych meczów Motorowi zawalił.
Lambert to młody i niedoświadczony zawodnik. Pewnie już zmęczony sezonem i nie w pełni zdrowy. Zrobił tyle, ile mógł.
Burza zrobił swoje w pierwszym meczu. Moim zdaniem niepotrzebnie został zmieniony już w drugim swoim starcie, potem ten defekt na 3.miejscu.
Od Emila nie można było dużo wymagać.
Bober bardzo dobrze. Gdyby nie on, w ogóle nie dojechalibyśmy do finału, a Gniezno rozbiłoby nas lepiej niż w rundzie zasadniczej.
Słowa uznania dla Pawła Miesiąca, jechał znakomicie, atomowe starty, popełnił jeden drobny błąd, który drogo kosztował. Decyzja sędziego na dwoje babka wróżyła. Swoją decyzją Grodzki nas trochę pogrążył (z 5-1 na 0-5, dramat...). Wstydzę się, że chciałem, żeby Paweł był odesłany na ławkę po jednym z meczów.
Czuję ogromny żal, bo bardzo liczyłem na tę drużynę i że wyrwiemy się z tego gówna, jakim jest II liga.
A Bjarne dzisiaj na nas wszystkich zrobił kupę. Choć niezmiennie uważam, że pierwszym winnym porażki jest Jeleniewski.
Co tu dużo gadać, smutek i wkurw1ienie !
Najbardziej zawiódł właśnie Jeleń. Wystarczyło dowieźć to 5-1 i byłoby luźno. Nie wiem jak to możliwe, że taki doświadczony zawodnik przewraca się sam przez nikogo nieatakowany. Nie dowierzam, zachował się tak, jakby na żużlu jeździł dwa miesiące, a nie dwadzieścia lat. To był decydujący moment spotkania.
Drugim winnym porażki jest Pedersen, który pilnował wynik Gnieznu, a jego jazda wyglądała bardzo podejrzanie.
Od tych dwóch panów mieliśmy jako kibice prawo wymagać, że w najważniejszym meczu sezonu pociągną zespół i dadzą awans. Mega zawiedli i moim zdaniem nie powinni więcej startować w naszej drużynie. Nie chciałbym już nigdy więcej oglądać ich w żółto-biało-niebieskich barwach. Ciężko mi to przechodzi przez klawiaturę (jeśli chodzi o Daniela), ale za dużo ważnych meczów Motorowi zawalił.
Lambert to młody i niedoświadczony zawodnik. Pewnie już zmęczony sezonem i nie w pełni zdrowy. Zrobił tyle, ile mógł.
Burza zrobił swoje w pierwszym meczu. Moim zdaniem niepotrzebnie został zmieniony już w drugim swoim starcie, potem ten defekt na 3.miejscu.
Od Emila nie można było dużo wymagać.
Bober bardzo dobrze. Gdyby nie on, w ogóle nie dojechalibyśmy do finału, a Gniezno rozbiłoby nas lepiej niż w rundzie zasadniczej.
Słowa uznania dla Pawła Miesiąca, jechał znakomicie, atomowe starty, popełnił jeden drobny błąd, który drogo kosztował. Decyzja sędziego na dwoje babka wróżyła. Swoją decyzją Grodzki nas trochę pogrążył (z 5-1 na 0-5, dramat...). Wstydzę się, że chciałem, żeby Paweł był odesłany na ławkę po jednym z meczów.
Czuję ogromny żal, bo bardzo liczyłem na tę drużynę i że wyrwiemy się z tego gówna, jakim jest II liga.
A Bjarne dzisiaj na nas wszystkich zrobił kupę. Choć niezmiennie uważam, że pierwszym winnym porażki jest Jeleniewski.
Co tu dużo gadać, smutek i wkurw1ienie !
Jesli chodzi o Miesiaca to widac bylo ze ma ekstra fure pod dupa. Moment startowy mial jak to on, ale bil wszystkich na glowe na dojezdzie do luku. Zal tego frajerstwa z 0:5, nie upilnowal rywala jak w lublinie gdy wyszli na 5 z lambertem. W mojej ocenie decyzja sedziego sluszna, Pawel probowal ratowac skore zakladaniem sie na Szweda, ale do tego manewru trzeba byc choc minimalnie przed rywalem. Miesiac juz nie byl...
Mecz zawalili ci którzy byli kontraktowani jako armaty i zwykle jechali w 15 biegu. Aż do dziś. Jeleniewski + Pedersen razem uciułali 8pkt. Dla porównania Jabłoński i Nowak tydzień temu w Lublinie przywieźli 17pkt. I dlatego Start to wygrał. Kilku z was jedzie po Lambercie ale on kontraktowany był jako uzupełnienie i nikt przed sezonem nie oczekiwał że młody tak wypali. Dziś szału nie było, ale naszych 2 mega napieraczy razem nie zdobyło tyle co Robert.
Druga rzecz to dziwi mnie skąd taki strach przed Rzeszowem? To 7 druzyna 1 ligi a nie Leszno czy Wrocław. Drużyna bez duzych nazwisk, za to z duzymi problemami finansowymi. Moim zdaniem są do zrobienia.
Ktoś może dać jakieś oficjalne info o tym ilu obco może jechać u nich i u nas?
Druga rzecz to dziwi mnie skąd taki strach przed Rzeszowem? To 7 druzyna 1 ligi a nie Leszno czy Wrocław. Drużyna bez duzych nazwisk, za to z duzymi problemami finansowymi. Moim zdaniem są do zrobienia.
Ktoś może dać jakieś oficjalne info o tym ilu obco może jechać u nich i u nas?
- niespokojny
- Trener
To co zrobil Jelen w 15 biegu przypomina mi Stevena Gerarda. 90 minuta, dostaje strasznie prosta pilke od partnera, poslizgnal sie na pilce, napastnik chelsea wychodzi sam na sam i strzela brame co daje mistrzostwo Chelsea. I tu wychowanek i tu. 4 biegi na odrobienie 8 pkt mialoby Gniezno. Po meczu i awans Lublina. Niestety zaliczamy mocny hamulec tak jak w 2010 roku. Tez byla mowa o szybkim awansie i ekstralidze.
A Pedersen nas pograza, czy to startuje dla Gniezna, czy dla nas.
A Pedersen nas pograza, czy to startuje dla Gniezna, czy dla nas.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych