Żużel w TV
Re: Żużel w TV
O matko i córko ale macie parcie na forum
dobrze ze za 1h GP to będzie spokoj przez 3 h.
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
Deri pisze:dobrze ze za 1h GP
Za dwie
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Tez dzisiaj mialem takie watpliwosci ale na syfach podaja, ze o 19:00, w programie C+ tez 
Motor mocny
można gdzieś śledzić gp w internecie?
Deri Ty żyjesz ??? Żeby nie było nie na temat
www.soccer-live.pl
tutaj możecie znaleść wszystkie relacje z GP Ligi i nie tylko
ps.Deri szukałem Cię na Łotwie ale próżno
www.soccer-live.pl
tutaj możecie znaleść wszystkie relacje z GP Ligi i nie tylko
ps.Deri szukałem Cię na Łotwie ale próżno
-
mechanizator
- Junior
http://www.meczyki.pl/transmisja-na-zyw ... nii,1.html
tak jak by ktoś nie mógł znaleźć a chce obejrzec
A czemu nie ma Darii ?
A czemu nie ma Darii ?
dzięki 
dobry 8 bieg
dobry 8 bieg
- manjolo
- Junior
- Kontakt:
bo wczoraj rodziła bliźniaki - mówił Olkowicz.mechanizator pisze:http://www.meczyki.pl/transmisja-na-zywo,13464,grand_prix_wielkiej_brytanii,1.html
A czemu nie ma Darii ?
motoru brum
Sorry, ale muszę, bo mi ciemnotę wciskają.
Czy Twoim zdaniem przepis "kto zabija podlega karze" zawiera katalog otwarty, bo każdy może zabić?
Przecież punktem wyjścia zawsze jest rzeczywistość, czyli coś, co nie jest w przepisie wyliczone. Dopiero wynik subsumcji wskazuje, czy przepis ma zastosowanie, czy nie. Tu jest dokładnie tak samo - na wejściu masz rzeczywistość ("całość") i masz ją porównać z trzema i tylko trzema wskazanymi przykładami. Jeśli pasują, stosujesz przepis. Gdzie tu katalog otwarty?
To zamknięty katalog trzech modeli "całości".
Żarty żartami, ale tutaj obaj z Truskawą bez wątpienia popełniacie błąd. Wyliczenie jest z całą pewnością katalogiem zamkniętym - tylko z tymi trzema rzeczami możesz porównywać różne "całości". Dana "całość", czyli coś, co masz na wejściu, ma być albo taka jak zgromadzenie, albo jak krajobraz, albo jak - cokolwiek by to było - publiczna impreza. I tylko wtedy działa Ci wyjątek. W żadnym innym wypadku.mikas pisze:Torsen pisze:Mecz żużlowy, rozumiem, uznajecie za krajobraz? Bo zgromadzeniem ani publiczną imprezą raczej nie jestmikas pisze:2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości takiej jak zgromadzenie, krajobraz, publiczna impreza.Jest imprezą prywatną - organizowaną przez podmiot niepubliczny i wcale nie każdy może wejść
No ja tu sie nie zgodzeWykladnia jezykowa, ktora stosujemy w pierwszej kolejnosci, wskazuje, że przepis ten ma charakter otwarty.
Czy Twoim zdaniem przepis "kto zabija podlega karze" zawiera katalog otwarty, bo każdy może zabić?
Przecież punktem wyjścia zawsze jest rzeczywistość, czyli coś, co nie jest w przepisie wyliczone. Dopiero wynik subsumcji wskazuje, czy przepis ma zastosowanie, czy nie. Tu jest dokładnie tak samo - na wejściu masz rzeczywistość ("całość") i masz ją porównać z trzema i tylko trzema wskazanymi przykładami. Jeśli pasują, stosujesz przepis. Gdzie tu katalog otwarty?
Nie tylko, a ażZwrot "takiej jak" wskazuje, ze to co jest dalej jest tylko przykładem.
Wykładnia tak brzmiącego przepisu byłaby identyczna z wykładnią przepisu obowiązującego. Cokolwiek występowałoby w rzeczywistości, przepis znajdywałby zastosowanie tylko wówczas, gdyby to coś było zgromadzeniem, krajobrazem lub tym czymś na końcu.Gdyby ustawodawca chciał zastosowac w tym wypadku katalog zamkniety to by napisal: " 2) osoby stanowiącej jedynie szczegół całości zgromadzenia, krajobrazu, publicznej imprezy."
Hhahaah pisałem skonczy sie Gp i sie zacznie buhaah 
NIEPRAWDA
sorry ale dla mnie to już niepotrzebny bełkot wyższego kalibru
W skrócie moja teza wygląda tak: każda impreza masowa(żużel) jest to całość taka jak impreza publiczna wg ustawy o PAiPP
sorry ale dla mnie to już niepotrzebny bełkot wyższego kalibru
W skrócie moja teza wygląda tak: każda impreza masowa(żużel) jest to całość taka jak impreza publiczna wg ustawy o PAiPP
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Pewnie tak jest, pod warunkiem, że w praktyce powstała już jakaś definicja imprezy publicznej. Bo przecież nie można przyjąć, że jest to pojęcie tożsame z imprezą masową. Sam napisałeś, że te definicje się krzyżują, z czym się zgadzam. Pytanie, jak wyznaczona jest część wspólna tych dwóch definicji.
A z tym "bełkotem" to wiesz. Też umiem być nieuprzejmy
A z tym "bełkotem" to wiesz. Też umiem być nieuprzejmy
Proszę kolegów prawników. Dajcie poczytać to forum... 
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Koleżanka Hela, jak dobrze pamiętam, sama wywołała wilka z lasu.
To był błąd spowodowany przekonaniem, że skończy się na: jesteś w tłumie, możesz być uwieczniony bez Twojej zgody.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Dobra konczymy, bo ja podalem też tylko moj tok rozumowania, ale nie jestem jego pewny na 100%, podpytam mądrzejszych ode mnie i od Torsena jak to interpretują, jak wygląda praktyka i dam znac Torsenowi na PW 
Sa już od tygodnia. 
mikas pisze:Dobra konczymy, bo ja podalem też tylko moj tok rozumowania, ale nie jestem jego pewny na 100%, podpytam mądrzejszych ode mnie i od Torsena jak to interpretują, jak wygląda praktyka i dam znac Torsenowi na PW
Nie na PW tylko tutaj. Wbrew pozorom są osoby, które to interesuje
Ps. Podzielam zdanie Mikasa
Wbrew pozorom są osoby, które to interesuje
Ale przecież można wysłać PW do wszystkich obu
BTW - co sądzicie o tym mega efekcie promocyjnym w połowie pustych trybun Motoareny w tym serialu co go mieli kręcić? Lipa by była trochę
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:BTW - co sądzicie o tym mega efekcie promocyjnym w połowie pustych trybun Motoareny w tym serialu co go mieli kręcić? Lipa by była trochę
Na pewno nie ma to związku z tym, że zrezygnowali z kręcenia scen na Motoarenie po tym, jak najaktywniejsi kibice się wypięli
Honorki honorkami, a reklama dla sportu stracona...
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
Przecież ci protestujący kibice i tak byli tam gdzie zawsze czyli na pierwszym łuku, nawet jeden idiota rzucił pempertyną w jadacych zawodników. Chodzi mi o to, że ogólnie jak na mecz decydujący o wejściu do "czwórki" to frekwencja była bardzo marna i raczej fajnie by to nie wyglądało w tym tefałenie puszczone jako "promocja żużla".
Powinien tvn zaplacic za 5000 biletow, to by sie piknikow naszlo i byloby lepiej:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
BTW - rozwalił mnie Darżynkiewicz tym tekstem o januszach