Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#4776 Postautor: $korzen$ » 26 stycznia 2006, o 22:28

No przyznam ze klub zaskoczyl mnie strasznie, jeszcze do dzisiaj do tematu naszej walki o awans podchodzilem z dystansem, jednak zakontraktowanie Louisa calkowicie zmienia postac rzeczy. Na chwile obecna mamy dwoch zawodnikow (Swist oraz Louis) ktorzy sa w stanie wygrac z kazdym i wszedzie. Co najwazniejsze, Louisa na pewno stac zeby w I lidze robic punkty na poziomie Maxa oraz Karlssona, licze na to bardzo. Wszystko oczywiscie wyjdzie na torze, ale na papierze jestesmy w stanie jak rowny z rownym mierzyc sie z Ostrowem i Zielona Gora. Coz, piekny nam sie szykuje sezon :wink: Na dzien dzisiejszy nasz sklad widze tak (oczywiscie wszystko sie moze zmienic po starcie ligi brytyjskiej oraz pierwszych sparingach) :

Brhel(Norris)
Knapp
Swist
Rempala
Louis
Tomicek
Messing
Jelen

No i w obwodzie Shields oraz ktos z dwojki Norris/Brhel. Mysle ze nie ma sensu na sile pchac do skladu 3 obco, zwlaszcza ze o "polskich" seniorow jestem dziwnie spokojny, no chyba ze ktorys nie trafi z forma/sprzetem.

Holly

#4777 Postautor: Holly » 26 stycznia 2006, o 22:31

Na Sparing z Rzeszowem :

1.Åšwist
2.Brhel
3.Norris
4.Rempała
5.Louis
6.Messing
7.Pavlic
8.Jeleniewski

Na Krosno :

1.Rempała
2.Suchanek
3.Shields
4.Pavlic
5.Knapp
6.Tomicek
7.Messing
8.Jeleniewski

Awatar użytkownika
forester

#4778 Postautor: forester » 26 stycznia 2006, o 22:38

jak podaje strona espeedway.pl Robert Wardzala podpisał w Krośnie
Forest

Awatar użytkownika
Troll
Kontakt:

#4779 Postautor: Troll » 26 stycznia 2006, o 23:02

Holly pisze:Na Sparing z Rzeszowem :

1.Åšwist
2.Brhel
3.Norris
4.Rempała
5.Louis
6.Messing
7.Pavlic
8.Jeleniewski

Nie znam warunków kontraktu Chrisa ale nie sądzę, aby udało sie go sciągnąć na sparing.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4780 Postautor: Gelo » 26 stycznia 2006, o 23:35

No i w obwodzie Shields oraz ktos z dwojki Norris/Brhel. Mysle ze nie ma sensu na sile pchac do skladu 3 obco, zwlaszcza ze o "polskich" seniorow jestem dziwnie spokojny, no chyba ze ktorys nie trafi z forma/sprzetem.

To ile masz w tym obwodzie? :wink:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#4781 Postautor: papi » 26 stycznia 2006, o 23:38

podobnie jak pozostali uważam, że zakontraktowanie Louisa jest świetnym podsumowaniem okresu transferowego, który po raz pierwszy od kilku lat był dla nas naprawde udany. W obecnej sytuacji pozostaje wierzyć, że zawodnicy pojadą na takim poziomie na jakim potrafią, no i że sytacja finanswa będzie stabilna (choć mając za dyrektora człowieka o pseudonimie kasa chyba można być o to spokojnym :lol: ). W obecnej sytuacji bez względu na skład 1 ligi jesteśmy jednym z faworytów, choć mam nadzieje, że Zielona trafi do extraligi juz teraz i będzimy mogli rywalizować z Ostrowem o 1 miejsce 8)
Holly pisze:Na Krosno :

1.Rempała
2.Suchanek
3.Shields
4.Pavlic
5.Knapp
6.Tomicek
7.Messing
8.Jeleniewski

wszystko ok, tylko gdzie się Twisty zgubił :?: Jakoś nie wierzę by mogło go zabraknąć w jakimkolwiek meczu. Wybrzydzać możemy ze startem obcokrajowców, natomiast nie wydaje mi się, by klub zrezygnował ze startu Śwista z powodu słabego przeciwnika :roll:

Holly

#4782 Postautor: Holly » 26 stycznia 2006, o 23:41

Zdaje sobie sprawe ze Świst jest cięty na kase i z takim Krosnem może za komplecik przyczesać niezłą gotówke , ale jak nie podpisał kontraktu na full spotkań to ja osobiście bym go na Krosno nie wystawiał.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#4783 Postautor: boxing » 26 stycznia 2006, o 23:43

Nie wiem, jakie sa zapisy kontraktowe Swista, ale nie sadze, zeby zrezygnowal z latwego zarobku. Odsuniecie go od meczu gdzie moze sporo zarobic - to gotowa awantura na starcie sezonu.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4784 Postautor: Gelo » 26 stycznia 2006, o 23:47

Ja uważam, że Świst Rempała i Knapp mają jechać w każdym meczu - możemy w zależności od potrzeb szachować obcokrajowcami - w pierwszej kolejnosci postawiłbym na brhela , bo pewnie bedzie najbardziej dyspozycyjny i bedzie mógł nawet przyjezdzac na treningi

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#4785 Postautor: $korzen$ » 27 stycznia 2006, o 00:08

Gelo pisze:

To ile masz w tym obwodzie? :wink:

Juz sie czepia :D w obwodzie mamy Shieldsa i teoretycznie Norrisa, jezeli ktorys z polskich seniorow sie "zesra" (sorry ale mania kolegow z Grudziadza dziala :D ) to mamy jeszcze Suchanka. Ujdzie ? :wink: linijka mierzyl nie bede :D nie mam takiego sprzetu

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#4786 Postautor: Nazir » 27 stycznia 2006, o 01:26

Gelo pisze:Ja uważam, że Świst Rempała i Knapp mają jechać w każdym meczu - możemy w zależności od potrzeb szachować obcokrajowcami - w pierwszej kolejnosci postawiłbym na brhela , bo pewnie bedzie najbardziej dyspozycyjny i bedzie mógł nawet przyjezdzac na treningi

Po raz pierwszy chyba zgadzam sie w 100% z tym co Gelo napisał.
Do wymienionych zawodników dodałbym jeszcze Shieldsa + juniorzy (Pavlic, Messing) i rezerwa (u nas: "Jeleń", na wyjazdy: Suchanek). Norris i Louis na najważniejsze mecze (5-6 spotkań) za najsłabszych. Taka opcja na pewno nie nadszarpnie budzetu a i o wynik sportowy można by było być spokojnym.

Danio

#4788 Postautor: Danio » 27 stycznia 2006, o 07:50

propozycje składu na Krosno proponuje założyć osobny temat! Wkońcu Klub nie ma trenera więc każdy z kibiców może pobawić sie w tą rolę albo jak kto woli w rolę menagera :D
Powracając do tematu zakontraktowanie Louisa chyba na wszystkich zrobiło MEGA SENSACJĘ nawet na tych najbardziej wybrednych. Gratuluje wszystkim którzy przyczynili się do zmontowania takiego skłądu i zycze aby cel został spełniony a wszystkie klocki ułożyły się pomyślnie w ciagu całego sezonu :!: Mieliśmy ciakawy okres transferowy i chyba mało kto domyślał się rok temu, że kreowany na krajowego lidera Piszcz nie znajdzie sie w składzie na 2006 r. 8)
Podsumowując Chris Louis jest lepszy od Hamilla a na pewno nie gorszy od Maxa czy Okularnika, więc realnie myśląc mamy nie gorsze składy od Z.G. i Ostrowa i liczymy się na równi do awansu! jednym słowem sezon będzie BARDZO ciekawy

Czarek
Trener

#4789 Postautor: Czarek » 27 stycznia 2006, o 07:56

A ja uważam (zwłaszcza jeśli ma zostać uzupełniona nawierzchnia toru), że w sytuacji gdy mamy tylu zawodników w kadrze można by zorganizować dla nich trening w formie turnieju indywidualnego.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Speedway-Mati
Zawodowiec

#4790 Postautor: Speedway-Mati » 27 stycznia 2006, o 08:25

Speedway-Mati pisze:
maestro76 pisze:kiedy te sparingi???

Z tego co wiem to:
27 marca - we Wrocławiu z tamtejszym Atlasem
28 marca - w Lesznie z tamtejszÄ… UniÄ…
2 kwietnia - w Lublinie z Rzeszowem :twisted:

O troszke się pozmieniało:
28 marca - w Poznaniu z PSÅ»-em
29 marca - we Wrocławiu z Atlasem
i bez zmian z Rzeszowem 2 kwietnia :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4791 Postautor: Gelo » 27 stycznia 2006, o 08:41

Podsumowując Chris Louis jest lepszy od Hamilla a na pewno nie gorszy od Maxa czy Okularnika, więc realnie myśląc mamy nie gorsze składy od Z.G. i Ostrowa

Zdecydowanie za bardzo sie rozpędziłeś w swoim entuzjażmie.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec