Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#476 Postautor: harry » 11 listopada 2009, o 10:09

Karol to podstawa. Bez niego będzie trochę nudno na torze.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#477 Postautor: Gelo » 11 listopada 2009, o 10:44

dla mnie Karol to rowniez podstawa i bardzo bym chcial zeby zostal. ale jak mozna wyczytac na niektorych forach mocno zainteresowane jest nim Krosno. Mam jednak nadzieje ze zakonczy sie jak zwykle - bedzie dogadany z Krosnem a potem przez tydzien nie bedzie odbierał telefonów i trafi gdzie indziej.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#478 Postautor: K.A.M.I.L. » 11 listopada 2009, o 10:52

Jeżeli udałoby się namówić do startów u nas Marcina (Balans :P ) Rempałę to niekoniecznie wiałoby nudą. Co prawda nie widziałem go na żywo przez pare lat, ale zawsze był zadziorny na torze. Karol pewnie do Rzeszowa nie wróci w przyszłym sezonie, ale na brak ofert z 1 ligi narzekać nie będzie. Jak wiadomo obecnie jeżdżących wychowanków z Lublina nie ma za wielu więc musimy posiłkować się zawodnikami spoza naszego miasta. Koncepcja budowy składu rzeszowsko-tarnowskiego nie jest wcale taka zła, nawet powiem, że na 2 ligę byłaby całkiem niezła. Taka oto kadra gwarantowałaby sporo widowiska :

Karol Baran
J. T. M. Rempała
Grzegorz Knapp/Paweł Miesiąc
Hynek Stichauer
Lubos Tomicek
Mateusz Szostek
Dawid Bąk/Marcin Bubel

Osobną kwestią jest to czy nasz klub stać na taką kadrę, zapewne byłaby ona bardzo kosztowna, ale ja jestem tylko kibicem i takie sprawy nie powinny mnie za bardzo obchodzić. Głęboko wierzę, że władze KMŻ zrobią wszystko, żeby taką lub podobną kadrę zmontować na przyszły sezon. Jestem przekonany, że ta kadra pozwoliłaby realnie włączyć się do walki o awans do 1 ligi.

W połączenie w 2011 roku 1 i 2 ligi nie chce mi się wierzyć, takie coś nie przejdzie, zablokują to pewnie zamożniejsze kluby 1 ligi, powołując się na mało atrakcyjne mecze i poniesione w związku z tym koszty.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

straho
Junior

#479 Postautor: straho » 11 listopada 2009, o 11:07

lepiej brać staszka niż tomicka.
Z niczego może być tylko nic.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#480 Postautor: papi » 11 listopada 2009, o 11:10

ze Staszkiem to bym negocjował ile się da. Dogadał warunki, a na koniec zrezygnował, tak jak on to robił wielokrotnie. Mam nadzieję, że nikt z nim na poważnie rozmawiać nie będzie. Ale zrobić go w balona byłoby bardzo wskazane

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#481 Postautor: Torsen » 11 listopada 2009, o 11:37

Szczególnie, że lubelski klub cieszy się niesłychaną estymą wśród zawodników na całym świecie, którzy walą do niego drzwiami i oknami, więc jeden taki niewinny numer z pewnością nam nie zaszkodzi :twisted:

meesha
Trener
Kontakt:

#482 Postautor: meesha » 11 listopada 2009, o 14:53

W połączenie w 2011 roku 1 i 2 ligi nie chce mi się wierzyć, takie coś nie przejdzie, zablokują to pewnie zamożniejsze kluby 1 ligi, powołując się na mało atrakcyjne mecze i poniesione w związku z tym koszty.

I slusznie. Nie wiem czy pamietacie 1996 rok, 12-zespolowa II lige i koszaca wszystkich rowno Ujnie Leszno? Jak nie pamietacie to dla przykladu taki wynik zarzuce: CemWap Opole - Unia Leszno 15:74 (tak, tak to wynik z toru w Opolu!). Naprawde chcemy do tego wracac???
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Sledzio
Trener
Kontakt:

#483 Postautor: Sledzio » 11 listopada 2009, o 14:56

A może ktoś mi napisać dlaczego 74 ?? bo zawsze sie zastanawiałem na jakiej podstawie taki wynik zdobyli ??? bo każdy bieg po 1:5 daje dla Opola 15 czyli mają tyle, a Leszno 74 zamiast 75.

meesha
Trener
Kontakt:

#484 Postautor: meesha » 11 listopada 2009, o 15:04

13 razy 5:1 + 1 raz 4:2 + 1 raz 5:0
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#485 Postautor: papi » 11 listopada 2009, o 15:06

jeśli się nie mylę to jedyny punkt urwał wtedy nieżyjący już Karol Lis. Za to w innym biegu musiało być 5:0

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#486 Postautor: K.A.M.I.L. » 11 listopada 2009, o 16:27

meesha pisze:I slusznie. Nie wiem czy pamietacie 1996 rok, 12-zespolowa II lige i koszaca wszystkich rowno Ujnie Leszno? Jak nie pamietacie to dla przykladu taki wynik zarzuce: CemWap Opole - Unia Leszno 15:74 (tak, tak to wynik z toru w Opolu!). Naprawde chcemy do tego wracac???

Jak najbardziej jestem za ekstra, 1 i 2 ligą. Ten podział jest najlepszy. Połączenie 1 i 2 ligi byłyby katastrofą bo obecnie nie ma tylu zawodników na świecie, którzy są na tyle dobrzy, żeby rywalizować w 1 lidze. Dlatego podział na 3 ligi jest jedną z niewielu rzeczy jakie GKSŻ zrobił dobrze.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#487 Postautor: Gelo » 11 listopada 2009, o 17:30

tylko, ze na dzis mamy 6 zespolow w 2 lidze i zanosi sie znowu na 2 mecze w miesiącu. a nigdzie nie jest powiedziane ze za rok bedzie lepiej.

meesha
Trener
Kontakt:

#488 Postautor: meesha » 11 listopada 2009, o 17:40

Nie widze zadnego problemu aby przy 6 zespolach zrezygnowac z play-off, a jezdzic z kazdym przeciwnikiem po dwa razy u siebie i na wyjezdzie. To daje kazdej druzynie 20 meczow. Jak dla mnie liczba idealna. Takie rozwiazanie zastosowalbym w obu nizszych ligach, a E-lige powiekszyl do 10 zespolow.

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#489 Postautor: sting126 » 11 listopada 2009, o 17:59

A ja uwazam,ze powiekszenie e-ligi to zly pomysl. Juz dzis przy osmiu zespolach widac wyraznie, ze sa druzyny odstajace od ekstraligowego poziomu. W tym roku bylo to Wybrzeze, w zeszlym Unia T. Nie mamy na dobra sprawe nawet 8 zespolow bedacych w stanie udzwignac ciezar startow w ekstralidze, nie mowiac juz o 10. Skonczyloby sie tak, ze pierwsza 7 walczy miedzy soba i loi tylki pozostalym z miejsc 8-10 a ci wygrywaja tylko ze soba. Moim zdaniem optymalny jest dzisiejszy uklad lig czyli 8+8+x w II lidze.
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#490 Postautor: Cooper » 11 listopada 2009, o 17:59

meesha pisze:Nie widze zadnego problemu aby przy 6 zespolach zrezygnowac z play-off, a jezdzic z kazdym przeciwnikiem po dwa razy u siebie i na wyjezdzie.

Minus taki, ze patrzac na ten sezon, to Lodz po ok. 10-15 kolejkach mialaby juz duuuza przewage i w zasadzie sprawy awansu zostalyby rozstrzygniete.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#491 Postautor: meesha » 11 listopada 2009, o 18:17

sting126 pisze:A ja uwazam,ze powiekszenie e-ligi to zly pomysl. Juz dzis przy osmiu zespolach widac wyraznie, ze sa druzyny odstajace od ekstraligowego poziomu. W tym roku bylo to Wybrzeze, w zeszlym Unia T. Nie mamy na dobra sprawe nawet 8 zespolow bedacych w stanie udzwignac ciezar startow w ekstralidze, nie mowiac juz o 10. Skonczyloby sie tak, ze pierwsza 7 walczy miedzy soba i loi tylki pozostalym z miejsc 8-10 a ci wygrywaja tylko ze soba. Moim zdaniem optymalny jest dzisiejszy uklad lig czyli 8+8+x w II lidze.
Przesadzasz. Nigdzie nie jest powiedziane, ze wszystkie 10 druzyn musi prezentowac rowny poziom. Takie slabsze druzyny u siebie tez potrafia powalczyc z faworytem i sprawiac niespodzianki. Nie rozumiem czemu wszyscy by chcieli, zeby przed ostatnia kolejka wszystkie druzyny w lidze mialy po rowno punktow :D Marketingowo natomiast Ekstraliga zyskalaby na pewno na powiekszeniu. 5 meczow w kolejce i 10 miast w lidze uczyniloby ja ciekawszym "produktem".
Co do tej Lodzi - przynajmniej byloby wtedy sprawiedliwie bo w przekroju sezonu najbardziej zasluzyli na ten awans. Zawsze pozostaloby emocjonowanie sie walka o drugie miejsce miedzy Miszkolcem, Krosnem i Lublinem :p Nie musze chyba przypominac ilu kibicow obejrzalo ostatni dwumecz lubelsko-krosnienski na zakonczenie wspanialego Play-offu 8)

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#492 Postautor: bartosch » 11 listopada 2009, o 18:30

meesha pisze:Nie widze zadnego problemu aby przy 6 zespolach zrezygnowac z play-off, a jezdzic z kazdym przeciwnikiem po dwa razy u siebie i na wyjezdzie. To daje kazdej druzynie 20 meczow. Jak dla mnie liczba idealna. Takie rozwiazanie zastosowalbym w obu nizszych ligach, a E-lige powiekszyl do 10 zespolow.

mysza tylko kto za to zaplaci? na mecze o "pietruszke" przychodza tylko najbardziej zagorzali kibice. jak bylo ze sponsorami w tym roku bylo widac golym okiem, miasto? temat rzeka, a i tak w tym sezonie poszly dotacje jakie byly nieosiagalne w latach ubieglych. wieksza liczba meczy to i wieksze koszty, a jak bylo widac w tym sezonie nawet przy mniejszej ilosci zarzad nie poradzil sobie z budzetem.
carpe diem!

harry
Trener

#493 Postautor: harry » 11 listopada 2009, o 18:49

:lol: :lol: :lol: :shock: No po raz pierwszy dzisiaj ryknąłem śmiechem. :lol: :lol: :lol:
No chciałbym zobaczyć te miny tych ścigantów, którym byś to zaproponował :shock: :lol: :lol: :shock:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#494 Postautor: Regdal » 11 listopada 2009, o 20:13

Gawrzyk pisze:robic jak w Premier League. Cieniasiom po 30 funciakow za punkt, lepszym po 50 i mozna jezdzic 8)

Jesteś jeszcze młody,możesz spłodzić syna,potem go wychowaj,wyślij na żużel i niech jeździ za tyle co napisałeś.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#495 Postautor: mustafa » 11 listopada 2009, o 23:15

Regdal pisze:Jesteś jeszcze młody,możesz spłodzić syna,potem go wychowaj,wyślij na żużel i niech jeździ za tyle co napisałeś.

A czy na rynku pracy żużlowiec i jego zarobki to jakaś świętość? Czy jak ktoś zostaje żużlowcem w to ma zagwarantowane że będzie trzepał kapuchę? Jednym się udaje utrzymać w branży innym nie, takie życie.
Czy jak człowiek napoci się na studiach, pokończy kursy, to też ma zagwarantowane, że będzie trzepał kasę w swojej dziedzinie? Albo że w ogóle znajdzie pracę? Jak nie wychodzi, to trzeba zmieniać branże, a nie mieć pretensję do wszystkich.

Akurat nie tylko nasz biedny klub odczuwa chore stawki zawodników i ich "widzi mi się". To samo dzieje się w pierwszej lidze i klubach ekstraligi... A widzi się że zawodnicy postradali rozumy.

meesha
Trener
Kontakt:

#496 Postautor: meesha » 11 listopada 2009, o 23:19

Zawodnicy postradali rozumy glownie z powodu horrendalnych cen sprzetu i jego tuningu. To jest tak niszowy rynek, ze producenci czy dobrzy tunerzy moga dyktowac ceny z kosmosu niestety. A pamietajmy, ze lwia czesc zarobionych przez zuzlowca pieniedzy idzie wlasnie na sprzet i jego eksploatacje. Nie ma zatem porownania chyba z zadna inna popularna dyscyplina sportu...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#497 Postautor: Cooper » 11 listopada 2009, o 23:31

Czyli najlepiej jakby wprowadzic przepis ze zakazany jest tuning fabrycznych motocykli GM i Javy:)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#498 Postautor: meesha » 11 listopada 2009, o 23:41

Najlepiej jakby zwiekszyla sie liczba dobrych tunerow, tak zeby musieli konkurowac cenami, bo teraz tych pieciu co jest moze sie nawet miedzy soba dogadac i kosic taka kase, ze az strach :p A za wszystko placa polskie kluby, bo przeciez nie czeskie ani angielskie nawet :/

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#499 Postautor: Gelo » 12 listopada 2009, o 11:15

jak na razie to byc moze pojawią się nowi zawodnicy do wzięcia "- Do tego czasu, czyli do końca listopada nie można prowadzić oficjalnych rozmów z zawodnikami z innych klubów. Natomiast jeżeli chodzi o naszych obecnych zawodników to myślę, że niewielu z nich może liczyć na angaż na nowy sezon "- powiedziała Marta Półtorak.
Trener Wilk i być może Jacek Ziółkowski mają teraz pole do popisu :)

Awatar użytkownika
zycho
Junior

#500 Postautor: zycho » 12 listopada 2009, o 16:32

warunkowa licencja i ani slowa o zaleglosciach finansowych:

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... -licencji/

edit: zaleglosciach w stosunku do zawodnikow ;)