Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 26.08.2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

Re: Play-off I runda GTŻ Grudziądz - TŻ Lublin 26.08.2007

#477 Postautor: arturek111 » 27 sierpnia 2007, o 17:16

BYŁEM, ZOBACZYŁEM, NO I STALO SIĘ

Najbardziej mnie boli to że probujemy zwalić wine na pewne okoliczności, ktore i tak nie mialy lub też nie mogły mieć wplywu na wynik. Porostu zbieg pewnych okoliczności (zapomniana ksiażeczka zdrowia Frankowa, odwolany lot z GB, no i oczywiście ten deszcz opd 1 biegu do co najmniej 4 biegu. Może co nie którzy ( przynajmniej mam nadzieje że to będą Ci ktorych tam nie było) stwierdzą że się nieznam - trudno. Ale do rzeczy - przedewszystkim tor beton - co wcześniej było na ten temat powiedziane. Bardzo szybkie prowadzenie spotkania przez sędziego - tak szybkie że tylko raz wyjechał ciągnik na cały mecz - a do czego zmierzam. Własnie wczoraj szczegolnie decydowały starty, (a że nasi wojownicy nie szczególnie w tym temacie kumaci) Porostu deszcz bardzo pomógł GKM - owi. (zaoszczędzili na polewaczce), A wtym momencie założenia GKM-u ubity tor zwierzchu zlanie wodą i sie slizgamy po wytyczonej ścieżce. I tak się stało GKM odsypał sobie ścieżke o szr. od 2 do3 metrów na obu łukach (odrzucając błotko na zewnątrz, oczywiści). No i śmigamy. Odnosiłem wrażenie ogladając mecz że Nasi "matadorzy" od ok. 9 - 10 biegu zaczeli to zalegające błotko odrzucać coraz dalej od środka - chym no i zaczeła się walka, poprostu zrobiło sie szerzej na łukach. do ok. 4 - 5 m (chym gdyby nasi zaczeli odgarniać to błotko od 4 biegu). Ale to juz było za poźno.

Można tu mieć pretensje w tym meczu o wszystko - organizacja, przygotowanieTŻ do zawodów, ale poprostu ten mecz miał wygrać GKM. Poprostu siła przebicia - gdyby Nasz klub przygotował tak tor,to już na dzień dobry by było 1 godzina w plecy. Bo przecież już jest tradycją że My tor przygotowujemy pod przeciwników - a jak przygotujemy pod siebie to zaczynają się protesty. (Chyba że przyjechała Wanda kraków ( Krakuski nie obrazajcie się) ),a pozostali chym albo za mięko albo za twardo. I były by protesty. U nas ciągnik (traktorek)śmiga co 4 biegi a tam wyjechał tylko raz - no coż tor był równy. Ale od nas nikt nie zakfestjonował żeby tor zrobić równo na calej szerokości (czyżby brak odwagi) a traktorek sobie śmignoł po zewnetrznej (oczywiście zostawiając ścieżeczke praktycznie nie ruszoną). I można tutaj długo pisać i pisać - ale czy ma to sens - czy ma to sens. Mamy jechać z Gnieznem minimum 2 mecze . A potem Łotwa. I co dalej ? Jezeli sie obronimy przed spadkiem - nadal pytanie i co dalej? Żużel w tym wydaniu przestaje bawić coraz wiekszą i większą grupe kibiców. Połączenie Lig - dla nas ratunek nie jedziemy w drugiej. No men omen Janusz S. wprowadził TŻ do 1 ligii, a teraz do 2 ligii (niechce być wyrocznią )

Ale teraz posypią się mi joby - także kończe pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieje że ten scenariusz się nie spełni, że znajdzie sie ktoś lub też ktosie ktorzy podniosoł ten Nasz klub z popiołów.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#478 Postautor: Hans » 27 sierpnia 2007, o 17:20

Smirnek_ pisze:Hans Andersen? 8)

Oj chyba nie :cool:

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#479 Postautor: FREDek » 27 sierpnia 2007, o 17:43

sacreble9 pisze:
FREDek pisze:...totalny "-" (czyt.: minus) dla kibiców z Grudziądza, jak i "ochrony". Mam nadzieję, ze w przyszłym roku "odwiedzicie" Nasze duuuuuuuuuuuuuużo piękniejsze miasto od Waszego i... również będziecie tak "mocni".

Mówisz o sytuacji po meczu w parkingu?? Jesli tak, to masz rację. Tylko zauważ, że jeden z waszych wieśniaków ( czapeczka w kratkę, czarne dresowe spodnie :shock: :lol: ) prowokował naszych wieśniaków, którzy zwykle udają się po meczu nad parking by sobie pokrzyczeć. Tyle w temacie.

1. Wydzielacie sektor dla kibiców gości i... na ten sam sektor wpuszczani są kibice gospodarzy! Gdzie tu sens i logika?

2. Podczas zawodów jeden z kibiców przez pas bezpieczeństwa i bandę wszedł sobie na tor, by zrobić fotki Waszej "sektorówki". Zajęło mu to jakieś 5 minut, po czym wrócił sobie na trybuny. Czy takie coś jest dopuszczalne?

3. Grupa pijanych ludzi (przez płot) "wchodzi" do parkingu "na oczach" ochrony (znali się doskonale, bo kilku się przywitało) i atakuje kibiców, ale i nie tylko drużyny przyjezdnej! Dopiero po interwencji Naszych działaczy wkroczyła ochrona. Brawo za refleks.

Dla bandy pijanych debili, którzy są mocni w grupie wszystko jest prowokacją!

Skoro wpuszczacie na stadion nieudaczników, którym w życiu nie wyszło i nie mają gdzie odreagować, to zainwestujcie w ochronę!

Jednak, trafi kosa na kamień...
"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

jataman22

#480 Postautor: jataman22 » 27 sierpnia 2007, o 18:24

Co do meczu brak mi słów...
Natomiast:
Pokemon napisał(a):
Toż jak zależało nam aby Hans jechał, to limuzynę mu się podstawiało! No fakt, że Kauko to nie Hans...nie ten format zawodnika...ale do jasnej anielki komu powinno zależec na jego występie? Czemu nie przyjechał dzień albo nawet dwa wczesniej?

Pierwsze słyszę

Chłopcze zrozum raz na zawsze, że masz taki nick to nie znaczy, że mozesz wpieprzać się w każdą dyskusję i nabijać sobie posty jeden za drugim, bo ktoś znów wspomniał Hansa Nielsena. Wiem, należysz do FK i czujesz się władcą forum i możesz tak samo sobie pstrykać jednowyrazówki jak niektórzy, co ich liczba postów jest tysięczna.
To jest akurat temat o meczu, dość przykrym dla Nas a Ty sobie co chwile dopowiesz kolejne :
Oj chyba nie
to aż mnie szlak trafia... Pierwszy rok Cie czeka w liceum, zajmij się moze już nauką ??

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#481 Postautor: kleczes_GKM » 27 sierpnia 2007, o 19:35

1. Wydzielacie sektor dla kibiców gości i... na ten sam sektor wpuszczani są kibice gospodarzy! Gdzie tu sens i logika?

Na wielu meczach w Grudziadzu kibice gosci siedza przy starcie(krzeselka), mimo to ze maja wydzielony sektor gdzie tu sens i logika? Czy kibice siedzacy w waszym sektorze, wyzywali, prowokowali, robili cokolwiek przez czuliscie sie zagrozeni? Jesli tak to takie sprawy zglasza sie ochronie lub/i policji ktora zabezpiecza kazdy mecz...

2. Podczas zawodów jeden z kibiców przez pas bezpieczeństwa i bandę wszedł sobie na tor, by zrobić fotki Waszej "sektorówki". Zajęło mu to jakieś 5 minut, po czym wrócił sobie na trybuny. Czy takie coś jest dopuszczalne?

Niedopszuczalne jest rowniez odpalanie srodkow pirotechnicznych na stadionu, ktorych na pewno Wasz FanClub uzywal, wtedy tez tak zaciekle sie w tym temacie wypowiadales? Poza tym zdjecie z tego co pamietam bylo robione po meczu, nie wydaje mi sie zeby czynnosc wykonywania zdjecia zajela mu jak piszesz 5 minut, jednak nie bylo to ani dziecko ktore moglo wpasc pod motocykl ani pijany zul, ktory moglby powodowac jakiekolwiek zagrozenie. Jestem rowniez ciekaw co wg Ciebie powinno sie z takim czlowiekiem stac? Publiczna chlosta na plycie boiska? Dozywotni zakaz wstepu na stadion i 2 lata publicznych robot?

3.
Grupa pijanych ludzi (przez płot) "wchodzi" do parkingu "na oczach" ochrony (znali się doskonale, bo kilku się przywitało) i atakuje kibiców, ale i nie tylko drużyny przyjezdnej! Dopiero po interwencji Naszych działaczy wkroczyła ochrona. Brawo za refleks.

Hm jakich kibicow atakowali w parkingu? to w parkingu maja prawo przebywac jacykolwiek kibice? Jednak smutna prawda jest to ze wczoraj duzo osob przesadzilo z alkoholem delikatnie mowiac, no majac w sobie duza ilosc promili, odwaga i glupota rosna...

Czy sa debilami nie wiem, nie znam (chyba) zadnego z nich wiec takich wnioskow nie bede wysuwal

Skoro wpuszczacie na stadion nieudaczników, którym w życiu nie wyszło i nie mają gdzie odreagować

No coz widzisz niektorzy sa jak piszesz nieudacznikami na stadionie, a inni cwaniakami rzucajcymi oszczerstwami zza monitora

KrzysztofC

#482 Postautor: KrzysztofC » 27 sierpnia 2007, o 22:00

arturek111 pisze:BYŁEM, ZOBACZYŁEM, NO I STALO SIĘ

Ale do rzeczy - przedewszystkim tor beton - co wcześniej było na ten temat powiedziane. Bardzo szybkie prowadzenie spotkania przez sędziego - tak szybkie że tylko raz wyjechał ciągnik na cały mecz - a do czego zmierzam. Własnie wczoraj szczegolnie decydowały starty, (a że nasi wojownicy nie szczególnie w tym temacie kumaci) Porostu deszcz bardzo pomógł GKM - owi. (zaoszczędzili na polewaczce), A wtym momencie założenia GKM-u ubity tor zwierzchu zlanie wodą i sie slizgamy po wytyczonej ścieżce. I tak się stało GKM odsypał sobie ścieżke o szr. od 2 do3 metrów na obu łukach (odrzucając błotko na zewnątrz, oczywiści). No i śmigamy. Odnosiłem wrażenie ogladając mecz że Nasi "matadorzy" od ok. 9 - 10 biegu zaczeli to zalegające błotko odrzucać coraz dalej od środka - chym no i zaczeła się walka, poprostu zrobiło sie szerzej na łukach. do ok. 4 - 5 m (chym gdyby nasi zaczeli odgarniać to błotko od 4 biegu). Ale to juz było za poźno.

Można tu mieć pretensje w tym meczu o wszystko - organizacja, przygotowanieTŻ do zawodów, ale poprostu ten mecz miał wygrać GKM. Poprostu siła przebicia - gdyby Nasz klub przygotował tak tor,to już na dzień dobry by było 1 godzina w plecy. Bo przecież już jest tradycją że My tor przygotowujemy pod przeciwników - a jak przygotujemy pod siebie to zaczynają się protesty. (Chyba że przyjechała Wanda kraków ( Krakuski nie obrazajcie się) ),a pozostali chym albo za mięko albo za twardo. I były by protesty. U nas ciągnik (traktorek)śmiga co 4 biegi a tam wyjechał tylko raz - no coż tor był równy. Ale od nas nikt nie zakfestjonował żeby tor zrobić równo na calej szerokości (czyżby brak odwagi) a traktorek sobie śmignoł po zewnetrznej (oczywiście zostawiając ścieżeczke praktycznie nie ruszoną).

Weź się czlowieku nie ośmieszaj! Zwalanie winy na tor po takiej klęsce to brak honoru. Z początku pogoda niepewna , więc sędzia szybko prowadzil mecz , żeby odjechać 8 biegów . Później bylo już po zawodach a , że tor byl w dobrym stanie , nie bylo sensu przedlużać zawodów. Prawda jest taka , że grudziądz wygralby wczoraj nawet na kopie.

jataman22

#483 Postautor: jataman22 » 27 sierpnia 2007, o 22:31

Na kopie, to Grudziadz przegrał w Lublinie jeszcze więcej niż wygrał wczoraj, mogę przypomnieć wynik 65:25 jak szybko kolega zapomina... To tak na marginesie oczywiście, swoją drogą gratuluję, w końcu na betonie pokonać Was to nie lada problem.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#484 Postautor: Cooper » 27 sierpnia 2007, o 22:42

Skonczylibyscie juz te pomeczowe napinki, bo szkoda forum odswiezac dla takich postow. Jesli sie nie myle, to Grudziadz skonczyl juz sezon, a przed nami dopiero decydujaca faza...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

koniuszko
Szkółkowicz

#485 Postautor: koniuszko » 27 sierpnia 2007, o 22:43

Jest na http://www.tv9.pl mecz z Grudziądzem z 19.08.2007

U was też jakieś bzdury wyskakują z płatnościami???

Koper
Trener
Kontakt:

#486 Postautor: Koper » 27 sierpnia 2007, o 22:46

Cooper pisze:Skonczylibyscie juz te pomeczowe napinki, bo szkoda forum odswiezac dla takich postow.
Czas na pomeczowe wypowiedzi: http://www.tzlublin.com

KrzysztofC

#487 Postautor: KrzysztofC » 27 sierpnia 2007, o 23:17

koniuszko pisze:Jest na http://www.tv9.pl mecz z Grudziądzem z 19.08.2007

U was też jakieś bzdury wyskakują z płatnościami???

niestety wprowadzili oplaty 2 godzinny dostęp kosztuje 2,44 z vat. Pozwala to na obejrzenie 2 spotkań. Oczywiście można być cwanym : otworzyć dodatkowy link i przypauzować . Wtedy obejrzy się 3 mecze

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#488 Postautor: dilucio » 27 sierpnia 2007, o 23:19

Cooper pisze:Skonczylibyscie juz te pomeczowe napinki, bo szkoda forum odswiezac dla takich postow. Jesli sie nie myle, to Grudziadz skonczyl juz sezon, a przed nami dopiero decydujaca faza...

i byc moze z daugavpils przyjedzie moj ulubieniec piotrek swist do lublina jak sobie poradzimy z gnieznem i wtedy pokaze na co go stac naprawde :D

jataman22

#489 Postautor: jataman22 » 28 sierpnia 2007, o 07:34

Mało tego że Świst! Tomek Bajerski będzie! Pokaże naszym mięczakom co to stara szkoła i jak to jest z byłymi uczestnikami GP 8)

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#490 Postautor: kdsz » 28 sierpnia 2007, o 08:01

No właśnie - wydaje mi się, że w momencie gdy dopuszczono zespoły zagraniczne do polskiej ligi gdzieś przeczytałem, że te drużyny nie będą mogły awansować do 1 ligi. Mogę źle pamiętać a może był to tylko projekt, więc niech napisze ktoś zorientowany jak to jest
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Koper
Trener
Kontakt:

#491 Postautor: Koper » 28 sierpnia 2007, o 08:06

jataman22 pisze:Mało tego że Świst! Tomek Bajerski będzie! Pokaże naszym mięczakom co to stara szkoła i jak to jest z byłymi uczestnikami GP 8)

W tym sezonie mielismy okazje ogladac aktualnych uczestnikow GP wiec byli juz nie sa taka atrakcja :wink:

go!
Trener

#492 Postautor: go! » 28 sierpnia 2007, o 09:22

[...]
Połączenie Lig - dla nas ratunek nie jedziemy w drugiej. No men omen Janusz S. wprowadził TŻ do 1 ligii, a teraz do 2 ligii (niechce być wyrocznią )

Co ty pierdolisz wogole?
I jaki nomen-omen?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#493 Postautor: Cooper » 28 sierpnia 2007, o 09:26

go! pisze:
[...]
Połączenie Lig - dla nas ratunek nie jedziemy w drugiej. No men omen Janusz S. wprowadził TŻ do 1 ligii, a teraz do 2 ligii (niechce być wyrocznią )

Co ty pierdolisz wogole?
I jaki nomen-omen?

Stary, dobry Olo 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#494 Postautor: Hans » 28 sierpnia 2007, o 11:02

jataman22 pisze:Co do meczu brak mi słów...
Natomiast:
Pokemon napisał(a):
Toż jak zależało nam aby Hans jechał, to limuzynę mu się podstawiało! No fakt, że Kauko to nie Hans...nie ten format zawodnika...ale do jasnej anielki komu powinno zależec na jego występie? Czemu nie przyjechał dzień albo nawet dwa wczesniej?

Pierwsze słyszę

Chłopcze zrozum raz na zawsze, że masz taki nick to nie znaczy, że mozesz wpieprzać się w każdą dyskusję i nabijać sobie posty jeden za drugim, bo ktoś znów wspomniał Hansa Nielsena. Wiem, należysz do FK i czujesz się władcą forum i możesz tak samo sobie pstrykać jednowyrazówki jak niektórzy, co ich liczba postów jest tysięczna.
To jest akurat temat o meczu, dość przykrym dla Nas a Ty sobie co chwile dopowiesz kolejne :
Oj chyba nie
to aż mnie szlak trafia... Pierwszy rok Cie czeka w liceum, zajmij się moze już nauką ??

Nie widać ironii ? Ja sobie piszę jak mi się podoba i co mi się podoba, a to gdzie należe to nie twoja sprawa, bo ch*j ci do tego. Zajmij się lepiej grą w szachy. Nie życzę sobie kolejnych uwag do mojej osoby.
FK nie istnieje, więc nie mogę do niego należeć :cool:
PS. Uczony w mowie i piśmie Jatamanie- szlag się piszę.

Edit: Usunąłem zbędną spację :wink:
Ostatnio zmieniony 28 sierpnia 2007, o 16:35 przez Hans, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#495 Postautor: DonKamizi » 28 sierpnia 2007, o 14:34

Hans a co znaczy "na leże" :?: :twisted:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Koper
Trener
Kontakt:

#496 Postautor: Koper » 28 sierpnia 2007, o 14:40

Przecież masz definicje to po co się pytasz?:) "na leże" to "nie twoja sprawa, bo ch*j ci do tego" :wink:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#497 Postautor: kilar » 28 sierpnia 2007, o 14:44

hahaha, plus za powyzszy post 8)

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#498 Postautor: dilucio » 28 sierpnia 2007, o 15:39

kdsz pisze:No właśnie - wydaje mi się, że w momencie gdy dopuszczono zespoły zagraniczne do polskiej ligi gdzieś przeczytałem, że te drużyny nie będą mogły awansować do 1 ligi. Mogę źle pamiętać a może był to tylko projekt, więc niech napisze ktoś zorientowany jak to jest

http://dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dl ... S/70827036

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#499 Postautor: Hans » 28 sierpnia 2007, o 16:28

Przypadkowa spacja. Zgadza się- Koper dobrze napisał :]

Powracając do tematu. Kdsz nie wydawało Ci się, także kiedyś na sportowych faktach wyczytałem taką informację, jak widać zasady zostały zmienione. Mimo wszystko lepiej by było, aby drugie miejsce zajęła Łódź. Bliżej dla zawodników i kibiców.