Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Troll
Kontakt:

#4551 Postautor: Troll » 20 stycznia 2006, o 11:12

Pod koniec stycznia ma być konferencja, na której bedzie podany ostateczny skład drużyny. Mam wobec tego prosbę do osób 'wtajemniczonych' o podanie konkretnej daty.
Od pewnego czasu nie jestesmy informowani na bieżąco, co sie dzieje w klubie to przynajmniej bysmy mieli jakis punkt zaczepienia w czasie.

wojteko
Senior

#4552 Postautor: wojteko » 20 stycznia 2006, o 11:44

Troll pisze:Pod koniec stycznia ma być konferencja, Mam wobec tego prosbę do osób 'wtajemniczonych' o podanie konkretnej daty. .

moze ja "wtajemniczony" niejestem ale idąc tokiem rozumowania wspomniana konferencja powinna odbyc sie w/g mnie w sobote 28 stycznia 2006....... ale moge sie mylić :cry: pozdrawiam

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#4553 Postautor: dilucio » 20 stycznia 2006, o 11:47

Po decyzji o zniesieniu limitu dla obcokrajowców na polskim rynku transferowym rozpętał się istny szał. Prezesi niektórych klubów niemal bez opamiętania sprowadzają nowych stranieri. Nasz rynek zaczęła więc zalewać masa zawodników. Na dzień 18 stycznia ilość obcokrajowców, którzy popdpisali tej zimy kontrakty w Polsce wynosi aż 73! Jest to na pewno swojego rodzaju rekord.

Najwięcej do tej pory zawodników zakontraktowano w 1. lidze, bo 37 przy 25 w Ekstralidze i 11 w najniższej klasie rozgrywkowej. Najbardziej "chwytliwym towarem" są Szwedzi, których sprowadzono aż 22.

Włodarze rozpędzili się w kontraktowaniu zawodników, ale czy zdołają przekroczyć setkę? Czasu pozostało niewiele, bo niecałe dwa tygodnie, ale cel wydaje się możliwy. Jednego obcokrajowca ma tylko Polonia Bydgoszcz, możliwe więc, że jeszcze kimś się wzmocni, kontrakty na pewno popdpiszą jeszcze w Gdańsku. Tu i ówdzie słyszy się o napływie młodych Węgrów do Krosna, niemal pewne są kontrakty Gallianina w Opolu i Daniela Davidssona w Lublinie. Bez obcokrajowców pozostaje póki co większość klubów drugiej ligi. Tak więc możliwe, że granica stu obcokrajowców będzie przekroczona. Przypomnijmy, że w sezonie 2005 kontrakty z polskimi klubami popdpisało... 35 zawodników zagranicznych

speedway.info.pl

Awatar użytkownika
Troll
Kontakt:

#4554 Postautor: Troll » 20 stycznia 2006, o 11:53

dilucio pisze:niemal pewne sÄ… kontrakty Gallianina w Opolu i Daniela Davidssona w Lublinie.

Teraz tylko pozostaje pytanie, czy speedway.info.pl ma jakieś wiarygodne informacje, czy tylko zasugerowało się tym co napisał inny serwis żużlowy.

Mi osobiscie pasowałby ten zawodnik w Lublinie.

garsija

#4555 Postautor: garsija » 20 stycznia 2006, o 16:12

Na stronie jest napisane ze kontrakty podpisalo jak na razie 8 zawodnikow.Wedlug moich szczegolowych,pracochlonnych obliczen i analiz wychodzi ze:
1.Brhel
2.Norris
3.Shields
4.Suchanek
5.Åšwist
6.Knapp
7.Rempała
8.Messing
9.Tomicek
10.Michaluk

z ktorej strony by nie liczyc wychodzi 10.Chyba ze jakis blad w obliczeniach popelnilem.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4556 Postautor: Cooper » 20 stycznia 2006, o 16:15

Michaluka to chyba ani dyro ani oficjalna strona powaznie nie traktuje, bo nawet info o podpisaniu kontraktu z nim sie nie pojawilo.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Troll
Kontakt:

#4557 Postautor: Troll » 20 stycznia 2006, o 16:27

Dobrze się jednak stało, że podpisał. Klub oprócz dobrych występów powinien dbać również o szkolenie młodzieży, a nie ma lepszej metody na nabieranie przez młodych doświadczenia, jak występy w meczach ligowych.
Mam nadzieję, że kierownictwo da mu szansę na występ w łatwiejszych meczach. Nie będzie ich za wiele, ale zawsze. Jeżeli Krosno nie uzbroi się znacząco to widzę Michaluka w składzie na inaugurację.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#4558 Postautor: boxing » 21 stycznia 2006, o 13:54

Przeglad Zuzlowy powtarza informacje, ktora podaly juz Sportowe Fakty: Todd Wiltshire jak widac powaznie rozwaza powrot do Europy. Szansa na konktakt z rekreacyjnie jezdzacym Australijczykiem byla zadna, ale w przypadku powrotu do scigania na angielskich torach - rosna szanse polskich klubow na zakontraktowanie "kangura". Tyle tylko, ze nam zostalo 10 dni na ewentualne podpisanie kontraktu. W obecnej sytuacji jak najbardziej wskazane jest skontaktowanie sie z Wiltshire'm - propozycja z polskiego klubu moze pozytywnie wplynac na decyzje o powrocie do europejskie ligowe tory. Jezeli sama propozycja Oxfordu nie do konca go przekonuje - to dojdzie argument zarabiania pieniedzy w polskiej lidze, ktora podobno niezle placi :D Czasu malo, dlatego ja na miejscu klubu zaproponowalbym mu "na szybko" jakis prosty kontrakt - bez kasy za podpis i bez gwarancji startowych ze strony klubu (inna opcja nie wchodzi w gre), i bez zobowiazan startowych ze strony Todda (gdyby jednak nie zdecydowal sie na powrot do Europy). Jak nie wroci do ligowego scigania - to trudno, kontrakt do kosza; jezeli zdecyduje sie jednak na jazde o ligowe angielskie i polskie punkty - wowczas aneks do kontraktu, precyzujacy warunki umowy.

Na 10 dni przed zamknieciem okresu transferowego - raz jeszcze lista zyczen:

1. Wiltshire
2. Louis
3. Gjedde
4. Smolinski
5. Czerwinski
6. Kennett
7. Batchelor
8. Holder

W gre wchodzi jeszcze rzecz jasna Piszcz i Jeleniewski.

Gdyby Gdansk mial jechac jednak w 2 lidze - wowczas mozna pomyslec o kims z Wybrzeza: na Chrzanowskiego szansa niewielka (drogi, nie chce jezdzic w 1 lidze, na wszelki wypadek ponoc dogadany z Rzeszowem). Ja bym powaznie pomyslal o Jablonskim, ale nie o Krzysztofie, ale o Mirku. Mlodszy Jablonski moze jechac na pozycji mlodziezowca, niezle wypadl na naszym torze w polfinale Srebrnego Kasku. Wiem, ze w e-lidze jezdzil slabiutko, ale patrzac na sklady juniorskie rywali - wydaje mi sie, ze moglby byc jednym z lepszych mlodziezowcow w pierwszej lidze. Troche to wrozenie z fusow, ale moim zdaniem na polskich pierwszoligowych torach bylby o niebo skuteczniejszy od roznych Tomickow. Messing jest nasza duza nadzieja, ale i duza zagadka. Wspomniani wyzej Kennett, Batchelor i Holder to duze talenty i przyszlosc angielskiego i australijskiego speedwaya, ale rownoczesnie niewiadoma, jak by sobie radzili juz teraz na polskich torach. Mirek Jablonski nie jest dla mnie zadnym wielki talentem, ale biorac pod uwage 1 lige sezonu 2006 - bylby wzmocnieniem pozycji mlodziezowca w naszym klubie. Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#4559 Postautor: Dobromir » 21 stycznia 2006, o 16:10

No i powrót Todda do żużla jest całkiem realny a jeszcze tydzień temu niektórzy zarzekali si że to niemożliwe. Ja wam mówie on byłby niezłym rzeźnikiem w 1 lidze licze że przynajmniej podejmiemy negocjacje.

wojteko
Senior

#4560 Postautor: wojteko » 21 stycznia 2006, o 16:24

Troll pisze: Klub oprócz dobrych występów powinien dbać również o szkolenie młodzieży, .

mnie to sie wydaje ze nietyle powinien co musi -jest chyba cos takiego w przepisach ....

Awatar użytkownika
Anioł

#4561 Postautor: AnioÅ‚ » 21 stycznia 2006, o 16:50

a co z Jeleniem,bo ponoć dyskutuje w Krośnie:)

Pebas
Szkółkowicz

#4562 Postautor: Pebas » 21 stycznia 2006, o 17:07

chce sie uczyc pływać w Wisłoku? :idea:

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#4563 Postautor: wojtas » 21 stycznia 2006, o 17:35

Spokojnie, tak sie sklada ze przegladalem ostatnio krosnienskie forum i kolega Aniol slynie z tego ze podaje jakze ciekawe i jakze nieprawdopodobne informacje. Donosil juz o takich cudach jak to ze Wilk podpisal u nas, ze Smolinski juz z nami dogadany i jeszcze kilka ciekawych kwiatkow tam bylo. Radze sie wiec jego gadaniem nie przejmowac.

Uciekam - pzdr
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#4564 Postautor: boxing » 21 stycznia 2006, o 19:57

Do (ewentualnego) transferu Jelenia podchodze bez wiekszych emocji. Kto wie, moze i cos jest na rzeczy - przeciez Daniel juz tyle razy "byl dogadany", a wciaz nie podpisal kontraktu w Lublinie. Moze Jelen sie zastanawia co lepsze - pewne miejsce w druzynie, ktora nie wiadomo czy dojedzie do konca i czy zaplaci (Krosno), czy ciezka walka o sklad (i ryzyko wystepu w 3-4 meczach) w Lublinie.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Jordan18

#4565 Postautor: Jordan18 » 22 stycznia 2006, o 21:18

czesc.gadalem dzis z synem prezesa i daniel jeleniewski rozmawia z ksz-tem i rozmowy sa bardzo zaawansowane.daniel jest bliski zasilenia ksz-u.lubie lubin i wierz ze awansujecie.

KSZ KROSNO TO JEST POTEGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Krosno i Lublin=potega

Speedway Fan
Senior

#4567 Postautor: Speedway Fan » 22 stycznia 2006, o 22:04

Jordan18 pisze:lubie lubin i wierz ze awansujecie.

No to kolega zle wpadł bo tutaj jest Lublin b;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4568 Postautor: Gelo » 22 stycznia 2006, o 22:06

Muszę się zgodzić z boxingiem - młody Jabol byłby niezły - od Tomicka lepszy jest z pewnością. Problem tylko, czy nie będzie z nim jak z Gollobami - albo razem albo wcale. Co do Todda - będe to powtarzał do znudzenia - to byłoby superwzmocnienie - taka namiastka Karlika :wink: Mielibyśmy pewniaka na 10 oczek, nie bez szans na wygrywanie z Hamillami, Karlssonami i Ferjanami.

meesha
Trener
Kontakt:

#4569 Postautor: meesha » 22 stycznia 2006, o 22:08

Gelo pisze:Co do Todda - będe to powtarzał do znudzenia - to byłoby superwzmocnienie

No... Łajldszajer to byłoby coś :D :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4570 Postautor: Gelo » 22 stycznia 2006, o 22:10

meesha pisze:
Gelo pisze:Co do Todda - będe to powtarzał do znudzenia - to byłoby superwzmocnienie

No... Łajldszajer to byłoby coś :D :wink:

Nawet mnie nie wk... :wink:

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#4571 Postautor: Regdal » 22 stycznia 2006, o 22:32

Gelo pisze:Muszę się zgodzić z boxingiem - młody Jabol byłby niezły - od Tomicka lepszy jest z pewnością. Problem tylko, czy nie będzie z nim jak z Gollobami - albo razem albo wcale. Co do Todda - będe to powtarzał do znudzenia - to byłoby superwzmocnienie - taka namiastka Karlika :wink: Mielibyśmy pewniaka na 10 oczek, nie bez szans na wygrywanie z Hamillami, Karlssonami i Ferjanami.

Nie zakładasz ,że może mieć słaby sezon ? To tylko żużel.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4572 Postautor: bkapusta » 22 stycznia 2006, o 22:35

Gelo pisze:Muszę się zgodzić z boxingiem - młody Jabol byłby niezły - od Tomicka lepszy jest z pewnością. Problem tylko, czy nie będzie z nim jak z Gollobami - albo razem albo wcale. Co do Todda - będe to powtarzał do znudzenia - to byłoby superwzmocnienie - taka namiastka Karlika :wink: Mielibyśmy pewniaka na 10 oczek, nie bez szans na wygrywanie z Hamillami, Karlssonami i Ferjanami.

Chyba w karty ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#4573 Postautor: Talib » 22 stycznia 2006, o 22:37

A ja zaśpiewam starą piosenkę. Andy Smith, no chyba, że już gdzieś podpisał bo ostatnio nie mam czasu śledzić giełdy transferowej. Wiem, wiem "stary i wypalony", ale w zasadzie wiekowo będzie pasował jak ulał, a i punktów przywiezie sporo więcej niż np. dajmy na to taki Shields.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4574 Postautor: bkapusta » 22 stycznia 2006, o 22:39

Blagam talib zlituj sie nad nami, nie przekraczajmy pewnych granic ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#4575 Postautor: Talib » 22 stycznia 2006, o 22:40

bkapusta pisze:Blagam talib zlituj sie nad nami, nie przekraczajmy pewnych granic ;-)

Sorry za OT, ale o co chodzi?