Inne sporty
Re: Inne sporty
Jak popatrzyłem na te przegrane Niemców i Japończyków pomimo prowadzenia 2:0 to najbardziej pamiętam mecz Polaków o nie jakąś wybitnie wielką stawkę - chyba półfinał czy finał ligi światowej (początek nowego tysiąclecia). Turniej finałowy był w Serbii i prowadziliśmy z gospodarzami 2:0 w setach i 23:16 czy nawet 15, ale ,, obudził się serbski niedźwiedź i dostaliśmy w papę 3:2. Ale to były czasy Milijkovica, Grbica (którego uważałem za absolutnie najlepszego rozgrywającego) i Gericia.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jestem na urlopie, gdzie internet jest tak chujowy jak występy Polaków na IO, ale dajcie mi złoto Oli Mirosław i siatkarzy, medal siatkarek i Natalii Kaczmarek i będę w 99% usatysfakcjonowany, a cała reszta rozgrzeszam z występow. Julka Szeremeta już medal na, więc ja skreślam z listy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Wielkie widowisko robią koszykarze Serbii i Australii.
Dostosowali się poziomem do playoff turnieju siatkarskiego.
Za chwilę dogrywka po rzucie Millsa na 1,4 sekundy do końca.
Dostosowali się poziomem do playoff turnieju siatkarskiego.
Za chwilę dogrywka po rzucie Millsa na 1,4 sekundy do końca.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Czyli Kanadyjczycy, że tak powiem, zabrali nam młota ;)
Koniec pewnej epoki, strasznie szkoda, że Anita nie domknęła tej kariery kolejnym medalem olimpijskim.
Cztery lata temu wydawało się, że jest kontynuacja w postaci Malwiny, ale tam chyba głowa do końca nie zagrała.
Koniec pewnej epoki, strasznie szkoda, że Anita nie domknęła tej kariery kolejnym medalem olimpijskim.
Cztery lata temu wydawało się, że jest kontynuacja w postaci Malwiny, ale tam chyba głowa do końca nie zagrała.
Marysia Andrejczyk już w pierwszej próbie season best i naprawdę mocny wynik, wow! :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
No chyba popsuła trochę głowy rywalkom. Brawo! :)
Zapaśnik Arkadiusz Kułynycz pokonał faworyta do złota w pierwszej rundzie i sensacyjnie awansował do ćwierćfinału! Według rozpiski na TVP Sport kolejna walka o 12:50.
Wcześniej, o 12:35, fazę pucharową zaczną Aleksandry we wspinaczce, o 16:00 siatkarze grają półfinał, a o 21:45 Julia Szeremeta walczy o uszlachetnienie swojego medalu.
To może być naprawdę dobry dzień :)
Może kajakarze coś dorzucą i trochę pozytywniej to zacznie wyglądać.
Zapaśnik Arkadiusz Kułynycz pokonał faworyta do złota w pierwszej rundzie i sensacyjnie awansował do ćwierćfinału! Według rozpiski na TVP Sport kolejna walka o 12:50.
Wcześniej, o 12:35, fazę pucharową zaczną Aleksandry we wspinaczce, o 16:00 siatkarze grają półfinał, a o 21:45 Julia Szeremeta walczy o uszlachetnienie swojego medalu.
To może być naprawdę dobry dzień :)
Może kajakarze coś dorzucą i trochę pozytywniej to zacznie wyglądać.
Polski półfinał we wspinaczce za chwilę. Oby było złoto i brąz.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Bez niespodzianki - Mirosław w finale, Kałucka o brąz.
A w tle po biegu muzyka do "Domin Kubera nie przywozi nigdy zera"
A w tle po biegu muzyka do "Domin Kubera nie przywozi nigdy zera"
Dokonało się.
Richie Faulkner:
Supremacji białych kobiet ciąg dalszy - prowadzą z facetami już 6:1. Teraz to chyba tylko siatkarze i kajakarz Wiktor Głazunow mogą strzelić gole honorowe. Ew. jeszcze zapaśnik Arkadiusz Kułynycz, skoro dał radę wyeliminować MŚ.kdsz pisze:Na igrzyskach dziewczyny miażdżą chłopaków niemiłosiernie. Gdyby je zagonić do prasowania i gotowania, jak postulują niektóre środowiska (szczególnie te od "dobytku"), to byśmy teraz współdzielili miejsce w klasyfikacji generalnej z Republiką Zielonego Przylądka.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Zapaśnik już nie.
Richie Faulkner:
Kułynycz właśnie odpadł.
A siatkarzy trochę w tej kadrze jest, więc mogą przechylić szalę zwycięstwa w tej wewnętrznej rywalizacji ;)
JEŚLI się uda, to byłby pierwszy medal w sportach drużynowych od piłkarzy Wójcika w Barcelonie. Siatkarze wiele lat w czołówce, szczypiorniści też przez kilka lat dawali nam sporo radości, a nigdy nie udało się ugrać tego medalu na igrzyskach.
A siatkarzy trochę w tej kadrze jest, więc mogą przechylić szalę zwycięstwa w tej wewnętrznej rywalizacji ;)
JEŚLI się uda, to byłby pierwszy medal w sportach drużynowych od piłkarzy Wójcika w Barcelonie. Siatkarze wiele lat w czołówce, szczypiorniści też przez kilka lat dawali nam sporo radości, a nigdy nie udało się ugrać tego medalu na igrzyskach.
Zapaśnik ma szansę na brąz, ale musi trzymać kciuki aby ten który go pokonał awansował do finału. Wtedy dostałby się do repasaży. Tam są dziwne zasady.
Kargolo pisze:szczypiorniści też przez kilka lat dawali nam sporo radości, a nigdy nie udało się ugrać tego medalu na igrzyskach.
Półfinałowa porażka w Rio z Danią kosztowała mnie dużo zdrowia. Z tego co pamiętam doprowadziliśmy do dogrywki w ostatnich sekundach, więc pomyślałem sobie wtedy, że nie ma bata, załamią się Duńczycy utratą prowadzenia w końcówce i ich pogonimy w doliczonym czasie. I widać ile są warte te moje przepowiednie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Tak, teraz doczytałem.ezbeg pisze:Zapaśnik ma szansę na brąz, ale musi trzymać kciuki aby ten który go pokonał awansował do finału. Wtedy dostałby się do repasaży. Tam są dziwne zasady.
Zadecydował chyba PESEL zawodników. Zabrakło sił w tej dogrywce. Strasznie mi brakuje tej polskiej kadry w czołówce. Nie oglądam żadnych innych meczów piłki ręcznej, ale reprezentacja wzbudzała we mnie potężne emocje. Pewnie dlatego, że widziałem jak charakterni byli na boisku. Banda zadziornych, nieodpuszczających zakapiorów.kdsz pisze:Półfinałowa porażka w Rio z Danią kosztowała mnie dużo zdrowia. Z tego co pamiętam doprowadziliśmy do dogrywki w ostatnich sekundach, więc pomyślałem sobie wtedy, że nie ma bata, załamią się Duńczycy utratą prowadzenia w końcówce i ich pogonimy w doliczonym czasie. I widać ile są warte te moje przepowiednie.
Siatkarze tragedia.
Richie Faulkner:
Zaczyna to przypominać wczorajszy mecz siatkarek. Ale miazga.
A ja przypominam sobie dlaczego przestałem oglądać ten irytujący sport. Nikt nigdy tak nie zawodzi jak siatkarze.
Richie Faulkner:
Kargolo pisze:Zaczyna to przypominać wczorajszy mecz siatkarek. Ale miazga.
No ja chyba inny mecz wczoraj oglądałem.
Jeśli dzisiejszy trzeci set nie przypominał Ci wczorajszego meczu to chyba faktycznie kanały pomyliłeś ;)
Big time players make big time plays, to jest moment Kurka i Wilfredo.
Kargolo pisze:Jeśli dzisiejszy trzeci set nie przypominał Ci wczorajszego meczu to chyba faktycznie kanały pomyliłeś ;)
Skoro Ty porównujesz w siatkówce jeden set do całego meczu to nie mamy o czym gadać.