Nasi rywale - 2023

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Nasi rywale - 2023

#451 Postautor: go! » 20 lutego 2023, o 11:11

Flagg pisze: I tylko w tym żużlu wszyscy święci i troskliwi o swoje podatki (które swoją droga gówno mają do sponsoringu SSP).

I to jest sedno, przy calym obrzydzeniu do wladzy w tym kraju, nie moge poprzec podatnika spod Bialegostoku, ze mu PIS zabralo podatki i dalo na zuzel w Lublinie. Kazde z tych przedsiebiorstw musi zie wykazac jakimis zarowno zyskami jak i strategia (takze ta marketingowa).

Jesli zas chodzi o szkolenie w Lublinie, to proces zaczyna sie od wyniesienia zuzla na Lubelszczyznie na szczyt atrakcyjnosci, a nie od zatrudnienia najlepszego szkoleniowca. Bo kogo szkolic? Musi minac pare lat, musza tatusiowie pochodzic z kilkuletnimi synami troche na zuzel na najwyzszym poziomie, musza ci chlopcy poobcowac z "gwiazdami" na codzien, z ich splendorem, bogactwem i blaskiem. Musza im miec czego pozazdroscic zanim przybiegna tlumnie na stadion dac sie polamac dla slawy, dziewczyn i pieniedzy. To proces ktory pewnie musi potyrwac, a w takim Lesznie mial zawsze miejsce, wiec spokojnie, dajmy temu "zajobowi" kwitnac :-P

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#452 Postautor: Gelo » 20 lutego 2023, o 11:17

W Polsce :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#453 Postautor: ravajas » 20 lutego 2023, o 11:58

Gelo pisze:Dlatego szanujmy swoje pięć minut, bo to nie będzie trwało wiecznie. Nie srajmy we własne gniazdo krzycząc w jednym chórze z Komarnickimi, Ostafińskimi i im podobnymi.

Mam nadzieję, ale też wiele na to wskazuje, że to nie jest 5 minut. Jakub Kępa nie buduje pozycji Klubu na zasadzie "po mnie choćby potop", i drużyna z Lublina na trwałe wpisze się w stawkę zespołów rokrocznie liczących się w realnej walce o medale. Tym bardziej nie srajmy we własne gniazdo, ale też miejmy na uwadze to, że owo sranie dotyczy tych, którzy srają, a nie tych, na których rzekomo się sra.
Czuwaj!
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

CKM1946
Zawodowiec

#454 Postautor: CKM1946 » 20 lutego 2023, o 13:32

Karamba pisze:
CKM1946 pisze:
ravajas pisze:Ja jako podatnik też nie mam problemu z tym, aby państwowa firma sponsorowała drużynę, której kibicuję.

Ale np. podatnik z Białegostoku już może mieć problem że państwowa firma sponsoruje prywatny klub. I moim zdaniem jest to dość zrozumiałe.

Ja ogólnie jestem za tym żeby SSP w ogóle nie sponsorowały prywatnych klubów a jak już gdzieś chcą ładować kase to w lige jako tytularny np.

Kolega musi jakiś protest zorganizować transparenty jakieś , że nie dla Tauronu w klubie albo przynajmniej jak Mikus będzie trójki woził to klaskać ale się nie cieszyć .

Nawet jak będzie Tauron to nie znaczy że moje podejście się zmienia. Nie jestem jak chorągiewka. Tyle tylko że moje , twoje czy innego kibica zdanie tak na prawde obraca się w gówno bo liczy się tylko biznes ;)

I przede wszystkim nie przekładam wszystkiego na wynik bo na żużlu świat mi się nie kończy także ten przytyk do Michelsena mało trafiony

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#455 Postautor: Kargolo » 20 lutego 2023, o 14:35

go! pisze:Jesli zas chodzi o szkolenie w Lublinie, to proces zaczyna sie od wyniesienia zuzla na Lubelszczyznie na szczyt atrakcyjnosci, a nie od zatrudnienia najlepszego szkoleniowca. Bo kogo szkolic? Musi minac pare lat, musza tatusiowie pochodzic z kilkuletnimi synami troche na zuzel na najwyzszym poziomie, musza ci chlopcy poobcowac z "gwiazdami" na codzien, z ich splendorem, bogactwem i blaskiem. Musza im miec czego pozazdroscic zanim przybiegna tlumnie na stadion dac sie polamac dla slawy, dziewczyn i pieniedzy. To proces ktory pewnie musi potyrwac, a w takim Lesznie mial zawsze miejsce, wiec spokojnie, dajmy temu "zajobowi" kwitnac :-P

Pisałem o tym kiedyś tutaj i właśnie tego internetowi krzykacze z zachodu nie rozumieją albo udają że nie rozumieją. Tego że po latach totalnej olewki na szkolenie nie da się od razu zbudować skutecznego systemu. Potrzebny był potężny impuls (jak np. 2 medale DMP czy ściągnięcie do Lublina najlepszego zawodnika na świecie).
Motor Kępy idzie słuszną drogą. Za 2 miesiące w rozgrywkach młodzieżowych będą zapewne jeździć Młynarski, Grzeszczyk, Jaworski, kolejni małolaci zaczęli śmigać na Kresowej pod okiem Maćka Więckowskiego. Trust The Process ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#456 Postautor: istred » 20 lutego 2023, o 19:11

Kto zrobil piłkarza z Lewandowskiego? Varsovia? Delta? Legia? Znicz Pruszków? Lech? Borussia?
Który z tych klubów ma świetny system szkolenia i produkuje regularnie zawodników wysokiej klasy?

Przekładając na żużel... Żaden klub nie weźmie chłopaka z ulicy i nie zrobi z niego żużlowca. Tu musi się zgrać szereg czynników, zaczynając od determinacji samego dziecka, przez ogromne wsparcie rodziców po właściwe poprowadzenie przez klub.
Motor idzie dobrą drogą. Podobnie jak Częstochowa. Biorą chłopaków utalentowanych i próbują w nich inwestować oraz korzystać z ich talentu. To nie jest alpinizm, że wejście bez tlenu się nie liczy.

Karamba
Kadrowicz

#457 Postautor: Karamba » 21 lutego 2023, o 09:56

CKM1946 pisze:
Karamba pisze:
CKM1946 pisze:
Ale np. podatnik z Białegostoku już może mieć problem że państwowa firma sponsoruje prywatny klub. I moim zdaniem jest to dość zrozumiałe.

Ja ogólnie jestem za tym żeby SSP w ogóle nie sponsorowały prywatnych klubów a jak już gdzieś chcą ładować kase to w lige jako tytularny np.

Kolega musi jakiś protest zorganizować transparenty jakieś , że nie dla Tauronu w klubie albo przynajmniej jak Mikus będzie trójki woził to klaskać ale się nie cieszyć .

Nawet jak będzie Tauron to nie znaczy że moje podejście się zmienia. Nie jestem jak chorągiewka. Tyle tylko że moje , twoje czy innego kibica zdanie tak na prawde obraca się w gówno bo liczy się tylko biznes ;)

I przede wszystkim nie przekładam wszystkiego na wynik bo na żużlu świat mi się nie kończy także ten przytyk do Michelsena mało trafiony

Trafiony i to bardzo jeszcze brakuje opowieści jaki to Włókniarz biedny i Mikuś z Misiem pod klasztorem stali i kwestowali na jego kontrakt a tam już krąży za plecami SSP a to nie jedyny klub co czuć oddech SSP. Wyszło na to ,że Kuba udowodnił ,że milczenie jest złotem przeczekał nagonkę na klub i SSP i teraz spokojnie może powiedzieć i co jak teraz wyglądacie ? .

PS. to nie do ciebie peresonalnie oczywiście a już poziom cygara ha ha dramat typowy polityk bez krzty przyzwoitości.

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#458 Postautor: Rusek » 22 lutego 2023, o 16:29

https://sport.interia.pl/zuzel/news-kupili-gwiazdy-a-tu-taki-zonk-szok-pod-jasna-gora,nId,6611817 Zestawienie ilości sprzedanych karnetów na nowy sezon.

1. Motor Lublin - cały stadion, około 8500
2. Betard Sparta Wrocław - około 6800
3. Cellfast Wilki Krosno - około 4500
4. ZOOLeszcz GKM Grudziądz - około 2300
5. ebut.pl Stal Gorzów - około 2200
6. For Nature Solutions Apator Toruń - około 2170
7. zielona-energia.com Włókniarz Częstochowa - około 1400
8. Fogo Unia Leszno - około 700
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

blajar
Trener

#459 Postautor: blajar » 22 lutego 2023, o 19:33

Była chyba edycja artykułu, bo przy Czewie widnieje teraz 3900 (liczba podana przez klub).
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#460 Postautor: Rusek » 22 lutego 2023, o 20:36

blajar pisze:Była chyba edycja artykułu, bo przy Czewie widnieje teraz 3900 (liczba podana przez klub).

I od razu zmienił się tytuł artykułu. Z "Kupili gwiazdy a tu taki zonk..." oczywiście chodzi o Włókniarza na "Ledwo awansowali, a już są w topie. Co za liczby!" Tu już chodzi o Krosno. Ah te redaktory ;-)

blajar
Trener

#461 Postautor: blajar » 22 lutego 2023, o 21:03

Rusek pisze:
blajar pisze:Była chyba edycja artykułu, bo przy Czewie widnieje teraz 3900 (liczba podana przez klub).

I od razu zmienił się tytuł artykułu. Z "Kupili gwiazdy a tu taki zonk..." oczywiście chodzi o Włókniarza na "Ledwo awansowali, a już są w topie. Co za liczby!" Tu już chodzi o Krosno. Ah te redaktory ;-)

U Ostafy nic nie zdziwi :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Haron90
Kadrowicz

#462 Postautor: Haron90 » 22 lutego 2023, o 21:50

Z medalem też będzie zonk :-P

Karamba
Kadrowicz

#463 Postautor: Karamba » 24 lutego 2023, o 10:21

blajar pisze:
Rusek pisze:

a mnie jedno wpadło w oko ( chyba ,że nie zauważyłem ) kompletna cisza na temat zaorania żużla do 2040 roku u Pana redaktora zawsze czujny i chętny w poszukiwaniu sensacji a tu jak makie zasiał ?

Czarek
Trener

#464 Postautor: Czarek » 24 lutego 2023, o 14:53

Karamba pisze:a mnie jedno wpadło w oko ( chyba ,że nie zauważyłem ) kompletna cisza na temat zaorania żużla do 2040 roku u Pana redaktora zawsze czujny i chętny w poszukiwaniu sensacji a tu jak makie zasiał?

Nie mam zamiaru bronić tego człowieka, ale czy ktokolwiek ze środowiska dziennikarskiego bije na alarm w tej sprawie?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#465 Postautor: ravajas » 24 lutego 2023, o 15:00

Planeta umiera, a Wy tu o jakimś "żużu"...
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

ezbeg
Trener

#466 Postautor: ezbeg » 24 lutego 2023, o 19:44

Karamba pisze:
blajar pisze:
Rusek pisze:I od razu zmienił się tytuł artykułu. Z "Kupili gwiazdy a tu taki zonk..." oczywiście chodzi o Włókniarza na "Ledwo awansowali, a już są w topie. Co za liczby!" Tu już chodzi o Krosno. Ah te redaktory ;-)

a mnie jedno wpadło w oko ( chyba ,że nie zauważyłem ) kompletna cisza na temat zaorania żużla do 2040 roku u Pana redaktora zawsze czujny i chętny w poszukiwaniu sensacji a tu jak makie zasiał ?

Za słaba klikalność. Zresztą niedobra o tym mówić. Lepiej napisać milion pińset artykułów powiedzmy na temat sponsorów Motoru co by nakręcać do zbiorowej nagonki w mediach społecznościowych. Temat ma być prosty i łatwy w odbiorze dla przeciętnego czytelnika.

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#467 Postautor: Rusek » 1 marca 2023, o 11:28

Prezes PZM Michał Sikora postanowił przeciąć spekulacje wokół Wadima Tarasienki, który otrzymał ostatnio polski paszport. Zawodnik ZOOleszcz GKM-u pojedzie w PGE Ekstralidze jako Polak i będzie wliczany do limitu polskich seniorów.

https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1047895/zuzel-wszystko-jasne-pzm-podjal-decyzje-w-sprawie-wadima-tarasienki
Brak słów...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#468 Postautor: kibicLBN » 1 marca 2023, o 19:35

I jazda:
1. Tarasienko
2. Jakobsen U24
3. Fricke
4. Czugunow
5. Pedersen
6. Pludra
,,Naszo siłom polski skład "
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#469 Postautor: Saeyl » 6 marca 2023, o 10:42

Dobre informacje przekazała kibicom Unia Leszno. Tuż przed sezonem klub pochwalił się pozyskaniem potężnego sponsora, jakim jest koncern energetyczny z Poznania, Enea. Spółka będzie sponsorem strategicznym Unii Leszno w rozgrywkach PGE Ekstraligi oraz zespołu młodzieżowego w rozgrywkach U24 Ekstraligi.

https://po-bandzie.com.pl/zuzel-unia-le ... tegicznym/

Najpierw KGHM, teraz Enea :) Rosną nam te kluby jak na drożdżach.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#470 Postautor: kdsz » 6 marca 2023, o 10:49

A jeszcze niespełna 1,5 miesiąca temu Łukasz Borowiak, prezydent Leszna, pisze:- Dochodzimy do czystego szaleństwa. W Lublinie buduje się budżet za prawie 20 milionów złotych. Nie mają co z pieniędzmi robić, to nawet sobie zlecają firmie NIKE w Stanach Zjednoczonych, by przygotowała buciki, czy też dresy klubowe. Czyste szaleństwo, tylko dlatego że tam pompowane są pieniądze ze spółek Skarbu Państwa, wiele milionów złotych. Wtedy można sobie budować zespół i kupić sobie złoty medal. Ja jednak cały czas uważam, że największym darem Unii Leszno jest Roman Jankowski, który od kilkunastu lat szkoli zawodników, którzy reprezentują kluby w całej Polsce.
https://magazynzuzel.pl/pl/11_aktualnos ... enstw.html
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Flagg
Trener

#471 Postautor: Flagg » 6 marca 2023, o 10:59

Czyli co? Przerzucamy się 100% na "ale oni nie mają wychowanków!!!" :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

ezbeg
Trener

#472 Postautor: ezbeg » 6 marca 2023, o 11:00

Pan prezydent Leszna brał mocny towar. No i co z tego że zamówili buty czy dresy od Nike. Co w tym złego? Mają chodzić w dresie z bazaru ? A jeśli zamówili, to pewnie z jakiejś hurtowni sportowej. Natomiast malunki na butach dla zawodników zrobiono na zamówienie w podmiocie zewnętrznym. Klub zakupił "czyste" buty.
A co do sponsorów. Pewnie dają grosze :lol: Tak symbolicznie, żeby było na wodę dla zawodnikow. To Motor dostaje grube miliony od podatników.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#473 Postautor: kdsz » 6 marca 2023, o 11:17

ezbeg pisze:Pan prezydent Leszna brał mocny towar.

Tak się właśnie zastanawiałem, czy w trakcie wypowiedzi szła mu piana z ust, czy pulsowała żyła na skroni. Bo facet był wyraźnie nakręcony. Kolejny mąż stanu obok pana senatora Władka.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#474 Postautor: Saeyl » 6 marca 2023, o 11:23

Tak czytam komentarze na Facebooku i głównie przeważają, że jak to tak, to teraz finansowanie przez SSP już jest dobre? Dopiero co mieliście z tym problem.
Po czym narracja się zmieniła i odpowiedzi brzmią: ALE WAM DAJĄ WIĘCEJ!

ezbeg
Trener

#475 Postautor: ezbeg » 6 marca 2023, o 11:26

Tak jak mówiłem. Oni dostają tylko na wodę dla zawodników. Nie znam się, ale wypowiem.