Motor Lublin w sezonie 2018

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

Re: Motor Lublin w sezonie 2018

#451 Postautor: Kargolo » 18 października 2017, o 11:04

Kościuch - myślę, że zaatakuje ekstraligę bo to ostatnia jego szansa
Kildemand - też raczej zostanie w ekstralidze
Hansio - nie ruszy się pewnie z Łodzi
Jamróg - pewnie zostanie w Tarnowie
Lebiediew - no błagam, serio ktoś wierzy, że wróci do 1 ligi?
Zengi - jak wyżej
Lindbaeck - jakoś tak kojarzy mi się ze strasznie nierówną formą, albo wystrzeli albo cienizna

Chciałbym więc u nas dwóch z czwórki Batch/Sundstroem/Hougaard/Michelsen, do tego pakiet Miśków albo pakiet Lampartów. Lambert jeśli faktycznie zrezygnuje z tych czempionszipów itd. to będzie oznaczało więcej czasu na regenerację, pracę przy silnikach i myślę, że przełoży się na lepsze wyniki. Mniej więcej takie jak na początku sezonu. Później było coraz więcej startów, dzwon gonił dzwona i widzieliśmy zadyszkę u Roberta. Wierzę, że to będzie sezon Lamberatora :) Jeleń, Miesiąc i Lampart/Misiek do walki o 2 pozostałe miejsca. Ewentualnie na rezerwę bez żadnej gwarancji Masters/Smolinski.

1. Batchelor/Hougaard
2. D. Lampart/R. Miśkowiak
3. Lambert
4. Jeleniewski
5. Sundstroem/Michelsen
6. W. Lampart/J. Miśkowiak
7. Peroń
rez. Miesiąc, Smolinski/Masters

Nie wiem czy ten skład byłby dla nas drogi czy tani, bo nie mam pojęcia ile chcą ci zawodnicy ani jaką kwotą będzie dysponował Motor Lublin. Po prostu taki skład byłby ciekawy. Co by gwarantował? Myślę, że walkę o PO, a tam już wszystko może się zdarzyć.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#452 Postautor: $korzen$ » 18 października 2017, o 11:07

Akurat tezy, ze Drozdz jest lepszy od Barana to bym nie zaryzykowal. Jamrog mi strasznie skrzywdzil psychike w 2014 na finale Rzeszow - Lodz. Boze jak on fatalnie wygladal wtedy na torze, pol sektora na nowej trybunie sie smialo z tego, jak Jamrog pokonuje luki. Zawsze jak o nim mysle, to mi sie przypomina ten mecz. Nawet kolanko Franka, kij w plecach Pavlica czy jaja na ramie Holty nie przebija tego, jak wygladal wtedy na torze Jamrog. Ale reszta wciaga Karola nosem.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#453 Postautor: istred » 18 października 2017, o 11:24

Kościuch - myślę, że zaatakuje ekstraligę bo to ostatnia jego szansa
Zengi - jak wyżej
Lindbaeck - jakoś tak kojarzy mi się ze strasznie nierówną formą, albo wystrzeli albo cienizna
Jaki jest sens bawić się w jasnowidzów, którzy wiedzą co siedzi w głowach zawodników i w której lidze będą jeździć?
Już nie tacy zawodnicy jak ww. jeździli w I lidze, więc po co z góry cokolwiek zakładać?
Przy kontraktowaniu Pedersena w zeszłym roku też wielu nie wierzyło, że taki zawodnik może jeździć w II lidze.
Zresztą, wolnych miejsc w drużynach ekstraligowych też może nie być tak dużo i nie wszyscy się załapią.
Kościuch? Z pewnością by chciał. I z pewnością, podobnie jak Karol w tym sezonie, miejsce w ekstralidze by znalazł. Tylko czy odpowiadałaby mu rola oczekującego na miejsce w składzie? Bo nie sądzę, żeby którakolwiek drużyna zagwarantowałaby mu miejsce nawet na początku sezonu.

Lindback? Kiedy miał nierówną formę? Chyba raz zrobił średni wynik - w 2014 r. - kiedy przeżywał generalny kryzys. Obecnie jest to petarda na I ligę. Dwa ostatnie sezony ponad 1,9 w ekstralidze, a wcześniej ponad 2,3 w I lidze. Cienizna jak nic.

Może udałoby się kogoś z Torunia wyrwać? Już w tym sezonie w rezerwie mieli porządnych zawodników - Przedpełskiego i Walaska - a będą musieli się na przyszły rok wzmocnić. Obaj byliby świetną opcją na numery 1/9.
Ostatnio zmieniony 18 października 2017, o 11:28 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

bartollo
Senior

#454 Postautor: bartollo » 18 października 2017, o 11:27

Sundstroema oddali lekka reka w Gdansku. Moim zdaniem blad ale gosc mi nie lezy. Jezdzi ostro ale drewniany jest taki troche, wachlarza atakow nie ma tez duzego. Wiem, ze nas jeden Dunczyk w tym sezonie troche wyrolowal, ale postawilbym na Kildemanda i Michelsena. Pajak ma swietna sylwetke i jest jednym z najwiekszych walczakow w tym sporcie. Ja bym sie tym transferem baaaardzo cieszyl. W razie niepowodzenia z dwoam powyzszymi to kolejno:
Batchelor, dwa lata temu srednia 2.3 w Nice, ostatnio 2.0. Typowo na odbudowanie sie.
Hougaard ponad 2.1 sezon temu. Wciaz rozwojowy zawodnik.

I tyle z ciekawych obco. Duny wiekszosci. Zakladam ze Thomsena i Andersena bedzie szalenie ciezko wyrwac z ich klubow i wymagaloby to duzej podwyzki.

Lindbaeck to dla mnie nieralny cen. Gosc ostatnie dwa lata konczyl z 16 srednia w Ekstralidze.
Mastersa bym chcial ale do walki o sklad. O ile rzuci Championship to moze odpalic w polskiej lidze.

Wsrod Polakow duzego wyboru nie ma. Najchetniej w kolejnosci: Lampart z bratem - naturalny kierunek, wiadomo ze negocjuje sie latwiej z tymi, ktorzy maja blisko. Kosciuch bo mega walczak.
Okoniewski - jeszcze cos tam potrafi
Jamrog - z sezonu na sezon coraz lepiej, lezy mu nasz tor, do tego walczak.

No i tyle. Malo tych ciekawych zawodnikow. Mam nadzieje, ze postawimy bardziej na walczakow, a nie nudnych startowcow.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#455 Postautor: DrPaiHiWo » 18 października 2017, o 11:31

$korzen$ pisze:Akurat tezy, ze Drozdz jest lepszy od Barana to bym nie zaryzykowal.

Ale jest młody, waleczny i perspektywiczny, chce się rozwijać, nie przegrywał w Krakowie z Pysznym a jego forma to nie rollercoaster.
Ostatnio zmieniony 18 października 2017, o 13:16 przez DrPaiHiWo, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Zaratustra
Kadrowicz

#456 Postautor: Zaratustra » 18 października 2017, o 12:06

Jeśli się pojawi duży sponsor, a dodatkowy weźmie na siebie kontrakt indywidualny dla jakiegoś nowego obcokrajowca, to wtedy możemy liczyć na nazwiska typu Michelsen, czy Kildemand i mieć (przynajmniej do wiosny ) zadowolone michy; ) Inaczej trzeba będzie się skupić na zbudowaniu po prostu wyrownanego składu i liczyć, że większość odpali.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#457 Postautor: DrPaiHiWo » 18 października 2017, o 12:33

Może Azoty w końcu wejdą.
W ogóle to trochę dziwię się Państwowym firmom z ich opieszałością, kwota dobrego wsparcia to dla nich promil z dochodu.
W dodatku mega zysk polityczny.
Nie rozumiem ich działania...
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#458 Postautor: dannie » 18 października 2017, o 13:03

DrPaiHiWo pisze:Może Azoty w końcu wejdą.
W ogóle to trochę dziwię się Państwowym firmom z ich opieszałością, kwota dobrego wsparcia to dla nich promil z dochodu.

A ja nie rozumiem działań państwa, które przyzwalają, aby spółki państwowe przekazywały pieniądze na lokalne kluby sportowe, np. GKS Bełchatów, Zagłębie Lubin, Wisłę Puławy itd. Już wystarczy, że grube miliony trafiają z tych spółek do lokalnych samorządów. W moim przekonaniu państwowe spółki jak najbardziej mogą wspierać polski sport, ale nie konkretne lokalne kluby. Nie rozumiem dlaczego z pieniędzy wszystkich obywateli kraju funduje się rozrywkę kibicom w Lubinie, Bełchatowie itd. Państwowe spółki powinny sponsorować dyscypliny jako takie, np. jako sponsor ligi piłki ręcznej, piłki nożnej, siatkówki, sponsor reprezentacji lekkoatletycznej itd.

Ale to temat chyba na innych wątek. Sorry za OT.
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#459 Postautor: RadeKas » 18 października 2017, o 13:17

dannie pisze:
DrPaiHiWo pisze:Może Azoty w końcu wejdą.

A ja nie rozumiem działań państwa, które przyzwalają, aby spółki państwowe przekazywały pieniądze na lokalne kluby sportowe, np. GKS Bełchatów, Zagłębie Lubin, Wisłę Puławy itd. Już wystarczy, że grube miliony trafiają z tych spółek do lokalnych samorządów. W moim przekonaniu państwowe spółki jak najbardziej mogą wspierać polski sport, ale nie konkretne lokalne kluby. Nie rozumiem dlaczego z pieniędzy wszystkich obywateli kraju funduje się rozrywkę kibicom w Lubinie, Bełchatowie itd. Państwowe spółki powinny sponsorować dyscypliny jako takie, np. jako sponsor ligi piłki ręcznej, piłki nożnej, siatkówki, sponsor reprezentacji lekkoatletycznej itd.

Ale to temat chyba na innych wątek. Sorry za OT.

Lepiej na sport niż na "Polską Fundację Narodową" od billboardów.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#460 Postautor: luCas » 18 października 2017, o 13:24

PFN wspiera tez sport :cool:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#461 Postautor: Gelo » 18 października 2017, o 13:44

Jak pokazuje kilka ostatnich sezonów mecze wygrywa się juniorami. Dlatego naturalnym naszym wyborem na początek powinien być pakiet braci. Zakładam, że Oskara i Trofika nie da sie wyciągnąć. Jamróg dogadany w Unii. Pająk może przebierać w ofertach. Lindback i Lindgren to chyba za wysokie progi a jak pokazuje Tarnów można awansować bez zawodników z Gp. Z tych realnych widziałbym u nas najprędzej Michelsena.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#462 Postautor: RadeKas » 18 października 2017, o 13:56

luCas pisze:PFN wspiera tez sport :cool:

Co najwyżej przekazuje otrzymane od spółek skarbu Państwa pieniądze na sport, bo sami raczej nie mają kasy.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#463 Postautor: Perez » 18 października 2017, o 14:02

grzesieck pisze:
K.A.M.I.L. pisze:Kildemand
Lampart
Jeleniewski
Lambert
Michelsen
Lampart
Peron/Trofimow

Walka o sklad: Miesiac/Baran, Smolinski (o ile zgodzi sie na rez.)

korzen pisze:Pajak/Andersen
Jelen
Lampart
Lambert
Sundstroem
W. Lampart
Peron

Na taki skład czekam obym się doczekał ;) Korzen ma rację w tym co pisze, potrzeba nam napieraczy ze dwóch z prawdziwego zdarzenia.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Gecko
Szkółkowicz

#464 Postautor: Gecko » 18 października 2017, o 20:22

Kargolo pisze:Kościuch - myślę, że zaatakuje ekstraligę bo to ostatnia jego szansa
Zengi - jak wyżej

Piszesz tak jakby wszyscy zawodnicy chcieli za wszelką cenę jeździć w Ekstralidze. A jakoś Ostrów potrafił zakontraktować Holtę, kolejny sezon w pierwszej lidze zaliczy pewnie Lindgren, jeździli Lindbaeck czy Bjerre.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#465 Postautor: kibicLBN » 18 października 2017, o 20:48

Jestem bliski pewności że któryś z powyższych trafi do 1 ligi. O ile nie 3 z nich.
A co do Zengoty to zuzlok jakiego sobie wymarzyłem w Motorku, niezależnie od ligi. Dobry zawodnik i przesympatyczny, serio jest dla mnie gościem który byłby w stanie mnie zmotywować bez problemu do poświęceń nawet żeby się na meczu znaleźć, nie wiem czy z nim klub rozmawia, ale pięknie by było mieć kogoś takiego jak Grześ, bardzo się cieszyłem jak przebił się do mocnego składu Unii i tam bez problemów pokazał, że jest miejsce dla niego.
Plus jest też taki że jeśli by nic mu się ze zdrowiem nie stało poniżej pewnego poziomu nie zejdzie i rozszarpie 1 lige w strzępy :)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#466 Postautor: MikeMistrz » 19 października 2017, o 08:51

Nawrocki (tajemniczy sponsor Rzeszowa) zapowiada zatrzymanie Grajczonka, Morrisa i pakietu Lampartów. Jeśli zawodnicy wiedzą o tym że zostają, można kilka nazwisk z listy życzeń wykreślić. ;)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#467 Postautor: istred » 19 października 2017, o 09:17

Wcale mnie to nie dziwi. Za te kilkudniowe imprezy w hotelach i możliwość jazdy o sztabkę złota sam bym mógł w Rzeszowie jeździć ;)

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#468 Postautor: lombard » 19 października 2017, o 09:39

Cytat z rzeszowskiego forum : "...nowy inwestor dowiedział się o zaległościach klubu wobec m.in. Dawida i Wiktora Lampartów. - Jak usłyszałem o tych zaległościach, włosy stanęły mi dęba - mówi biznesmen.
Przez ostatnie lata mówiło się, że Stal Rzeszów ma problemy z wypłacalnością i długami wobec zawodników. Jako pierwsi po zaległe pieniądze zgłosili się Greg Hancock oraz Peter Kildemand i tak naprawdę od tego momentu zaczęły się finansowe problemy klubu. Ireneusz Nawrocki, który chce przejąć żużlową spółkę, w ostatnich dniach dowiedział się o zaległościach wobec braci Lampartów. – Byłem zszokowany - nie ukrywa. - Jak usłyszałem tę informację, to włosy stanęły mi dęba. Jest to dla mnie niewyobrażalne, że obcy zawodnicy dostawali jakieś pieniądze, a wobec lokalnych żużlowców są długi. Poprzedni zarząd musi się rozliczyć z chłopakami – powiedział stanowczo Nawrocki.
Główny cel: Zostawić Dawida i Wiktora w Stali Rzeszów
Biznesmen z Bielska-Białej zapewnia, że nawet w przypadku problemów z zapłaceniem przez obecny zarząd długów wobec Dawida i Wiktora Lampartów sam zajmie się ich spłatą. – Proszę się nie martwić. Nie zniechęcam się i nadal chcę zostać właścicielem Stali. W razie gdy zarząd nie będzie w stanie spłacić długów, wtedy ja wezmę je „na klatę” – obiecuje Nawrocki.
Nowy inwestor jako jeden z celów postawił sobie pozostawienie w składzie Dawida i Wiktora Lampartów. W ostatnich dniach Dawid na swoim Facebooku ogłosił, że Rafał Trojanowski, wychowanek Stali Rzeszów, będzie zajmował się sprawami żużlowymi braci. Trojanowski od pewnego czasu jest związany bliżej z zespołem Orła Łódź, który często wymienia się w kontekście przyszłych startów Dawida i Wiktora. Innego zdania jest Nawrocki. – We wtorek rozmawiałem z Dawidem. Chce jeździć dla naszego zespołu, ale niekoniecznie w II lidze. Podobnie sytuacja wygląda z Wiktorem, ponieważ wiadomo, że są oni do wzięcia w pakiecie. Obiecałem Dawidowi, że będzie dostawał takie same pieniądze jak w I lidze. Daliśmy sobie czas do przyszłego wtorku. Wtedy spotkamy się i porozmawiamy, co dalej z naszą współpracą – wyjaśnia Nawrocki."

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#469 Postautor: _piotrusss » 19 października 2017, o 09:48

Poprzedni zarząd MUSI się rozliczyć z zawodnikami, bo jak nie... To ja to zrobię!

Komedia trwa. Potrzebują roku przerwy, oczyszczenia środowiska i tyle.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#470 Postautor: Cooper » 19 października 2017, o 09:55

Zastanawia mnie co wobec tak brawurowych deklaracji pana Nawrockiego zrobi poprzedni zarzad :lol: :lol: :lol:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#471 Postautor: Gelo » 19 października 2017, o 10:00

heh - niezły błazen :)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#472 Postautor: Kargolo » 19 października 2017, o 10:26

Cooper pisze:Zastanawia mnie co wobec tak brawurowych deklaracji pana Nawrockiego zrobi poprzedni zarzad :lol: :lol: :lol:

Pewnie stanie na rzęsach żeby spłacić długi. W końcu teraz to już sprawa honorowa :lol:
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#473 Postautor: dannie » 19 października 2017, o 10:26

Miszcz strategii negocjacyjnej :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#474 Postautor: Gelo » 19 października 2017, o 10:48

Lepiej siedzieć cicho i być podejrzewanym o bycie debilem niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#475 Postautor: lombard » 19 października 2017, o 11:02

A w temacie ewentualnego napieracza przegląd sportowy opublikował nam ściągawkę:
FOGO UNIA LESZNO
Zostają: Pawlicki, Sajfutdinow, Kołodziej, Smektała, Kubera
Odchodzą: Zengota, Kildemand
Dogadani: Hampel, Kurtz

BETARD SPARTA WROCŁAW
Zostają: Woffinden, Janowski, Milik, Lebiediew, Jędrzejak, Drabik, Dróżdż
Odchodzą: Woźniak
W kręgu zainteresowań: Fricke, Mazur

CASH BROKER STAL GORZÓW
Zostają: Zmarzlik, Vaculik, Kasprzak, Karczmarz, Szczotka, Czerniawski
Odchodzą: Iversen, Prz. Pawlicki
Dogadani: Woźniak
W kręgu zainteresowań: Jepsen Jensen

EKANTOR.PL FALUBAZ ZIELONA GÓRA
Zostają: Protasiewicz, Dudek, Thorssell, Zgardziński, Niedźwiedź, Tonder
Odchodzą: Hampel, Doyle, Karpow
Dogadani: Zengota
W kręgu zainteresowań: Fricke, Lindgren, Pedersen, Hancock

WŁÓKNIARZ VITROSZLIF CROSSFIT CZĘSTOCHOWA
Zostają: Madsen, Žagar, Holta, Jonsson, Polis, Gruchalski
Odchodzą: Ułamek, Baran
Dogadani: Musielak

MRGARDEN GKM GRUDZIĄDZ
Zostają: A. Łaguta, Lindbäck, Buczkowski, Pieszczek, Huckenbeck,
Odchodzą: Okoniewski, Trzensiok, Rujner
Dogadani: Prz. Pawlicki

GET WELL TORUŃ
Zostają: Ch. Holder (?), Jepsen Jensen, Przedpełski, Miedziński, Kaczmarek, Kopeć-Sobczyński
Odchodzą: Walasek
Dogadani: Doyle, Iversen
W kręgu zainteresowań: Holta

GRUPA AZOTY UNIA TARNÓW
Zostają: K. Bjerre, Jamróg, Czaja, Mroczka, Rolnicki
Odchodzą: Michelsen, Ljung
Mogą przyjść: Pedersen, Hancock, Kildemand, Lindgren