BARAŻE O I LIGE - MOTOR LUBLIN - STAL RZESZOW

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: BARAŻE O I LIGE - MOTOR LUBLIN - STAL RZESZOW

#451 Postautor: go! » 1 października 2017, o 17:18

"ciesza sie, spiewaja, od czasu do czasu tez tancza"

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#452 Postautor: mustafa » 1 października 2017, o 17:20

czy bartosh i jego sarkastyczne "powodzenia, życzę dobrego widowiska", skomentuje wynik tego meczu oraz nasze szanse na awans? ;)

Spirit
Szkółkowicz

#453 Postautor: Spirit » 1 października 2017, o 17:20

Ktoś jeszcze chce powrzucać na Pana Kapitana Daniela Jeleniewskiego? ^_^

go!
Trener

#454 Postautor: go! » 1 października 2017, o 17:21

Lambert dzisiaj klapal gazem jak panienka, Jeleniewski - super wystep. Czekamy na powtorke

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#455 Postautor: kibicLBN » 1 października 2017, o 17:24

mustafa pisze:czy bartosh i jego sarkastyczne "powodzenia, życzę dobrego widowiska", skomentuje wynik tego meczu oraz nasze szanse na awans? ;)

Daj chłopakowi spokój, on szykuje jakiegoś Australijczyka na mistrza świata. bartosch a może Erik Riss? ma potencjał. Może warto zmienić azymut? Nie przejmuj się, będziesz miał baraże z Krosnem :)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

ezbeg
Trener

#456 Postautor: ezbeg » 1 października 2017, o 17:26

Dobra robota. Pojechali tak jak mieli pojechać, każdy zrobił swoje a Trofimow nawet więcej jak oczekiwałem. Raj coraz bliżej, ale trzeba jeszcze zmobilizować się na ten jeden mecz. Jeśli mnie matematyka nie zawodzi, musimy osiągnąć 39 punktów a to jest u siebie do zrobienia. Będzie dobrze za tydzień a potem święto :)

miedziany
Senior

#457 Postautor: miedziany » 1 października 2017, o 17:26

Brawa dla chlopakow!! nikt nie zawiodl! brawa dla kapitana! mam nadzieje ze ucial nosa tym ktozi w niwgo nie wierzyli :-) jak tam korzen? bez zlosliwosci, ale jednak przyznaj ze w najwazniejszym meczu Daniel nie zawiodl!

mechanizator
Junior

#458 Postautor: mechanizator » 1 października 2017, o 17:31

Obstawiam ze za tydzień bedzie rekord frekwencji

Grucha
Junior

#459 Postautor: Grucha » 1 października 2017, o 17:36

Brawa dla drużyny jeszcze jeden mecz i będziemy w raju :)

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#460 Postautor: Speedway » 1 października 2017, o 17:36

Ten mecz byl tak dziwny, ze az nie wiem co o nim napisac. Te manewry Rissa i poczatek D.Lamparta...
Jednakze problemy Rzeszowa nie sa naszymi, jestesmy dwiema nogami w 1 lidze! To, co po Gnieznie wydawalo sie juz tylko mzonka, teraz jest na wyciagniecie reki. Tego nie da sie juz stracic, nawet biorac pod uwage lubelski stan umyslu. Jeszcze tydzien i otwieramy topic ze skladem na pierwsza lige 2018 \o/
Obrazek

go!
Trener

#461 Postautor: go! » 1 października 2017, o 17:36

Po raz setny uklony w strone dzialaczy. Ta ekipa nie moze utknac w 2 lidze!

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#462 Postautor: mustafa » 1 października 2017, o 17:38

Musiałby chyba meteoryt uderzyć, żeby się coś zmieniło. Dzisiaj praktycznie nie mieliśmy żadnej dziury, nawet Grajczonek za Porsinga nic by nie zmienił. Za tydzień jedziemy u siebie, 1 liga jest nasza!
Gratulacje za ten mecz dla zawodników oraz zarządu.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#463 Postautor: Hayden » 1 października 2017, o 17:43

Każdy zrobił swoje, wszystko w końcu wygrało i mamy wynik marzeń w Rzeszowie. Trzeba przyznać, że dziwnie wyglądały te zawody w wykonaniu Lamparta czy Rissa ale to na całe szczęście nie nasze zmartwienie.

A Toruń 47:43 Gdańsk, co za cudowny dzień!
Motor mocny

miedziany
Senior

#464 Postautor: miedziany » 1 października 2017, o 17:53

jestem w austrii i pochwale sie ze o zwyciestwie Motoru wobec przechodnich miejscowych, kazdy uslyszal! :-)

go!
Trener

#465 Postautor: go! » 1 października 2017, o 17:55

Lamparty chyba dzisiaj stracily troche cętek, czy centów.. Cos mi smierdzi to zwyciestwo.. troche za latwo. Nasi byli nasi, ale Stal byla zardzewiala jakas.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#466 Postautor: mustafa » 1 października 2017, o 17:58

śmierdzi czy nie śmierdzi co nas to obchodzi :) Jestem ciekaw jaki inwestor wyłoży 1 mln na spłatę długu i jazdę w drugiej lidze ;) No ale to nie nasz problem, w niedzielę trzeba postawić kropkę nad "i".

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#467 Postautor: spokojny » 1 października 2017, o 18:17

Wynik bardzo dobry, mógłby być wyższy ale i też niższy. Z tą pewnością siebie bym się wstrzymał jednak. Rzeszów nas zlekceważył i poległ sromotnie, nie popełnijmy tego samego błędu. Przygotować się równie ostro na rewanż i jedziemy! Pamiętajmy że Marcie P. może zrobić się nagle żal i pieniążki na spłatę i (o zgrozo) nowego zawodnika się znajdą. Jest dobrze ale trzeba postawić kropkę nad "i" i cisnąć ostro.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#468 Postautor: tezetomaniak » 1 października 2017, o 18:20

Bardziej prawdopodobne jest to, że Rzeszów przyjedzie juniorami i skończy się do 20. Nie wiadomo co gorsze : >

go!
Trener

#469 Postautor: go! » 1 października 2017, o 18:21

mustafa pisze:śmierdzi czy nie śmierdzi co nas to obchodzi :) Jestem ciekaw jaki inwestor wyłoży 1 mln na spłatę długu i jazdę w drugiej lidze ;) No ale to nie nasz problem, w niedzielę trzeba postawić kropkę nad "i".

Chodzi o to ze jak zaczna od 2 ligi to nie trzeba splacac dlugu?

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#470 Postautor: mustafa » 1 października 2017, o 18:23

jak to nie? no chyba że rok przerwy od żużla.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#471 Postautor: DrPaiHiWo » 1 października 2017, o 18:30

Cieszę się, ze zwycięstwa ale błagam zachowajcie spokój i nie świętujcie przedwcześnie.
Jeśli my mogliśmy 14 wygrać tam to i oni mogą u nas.
Bardzo chcę awansu ale nie chłodźcie jeszcze szampana.
Zdążycie. Zapewniam :-)
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#472 Postautor: Cz@rek » 1 października 2017, o 18:46

^^^Dokładnie,tym bardziej że już nic do stracenia nie mają a Riss będzie na pewno zmieniony.
Trzeba zachować spokój i na chłodno postawić za tydzień kropkę nad i... :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#473 Postautor: kibicLBN » 1 października 2017, o 18:51

Racja. Muszą chłopaki jeszcze dac nieco od siebie. W każdym razie. Ż tegorocznego składu bardzo chciałbym, żeby niezależnie od ligi pozostał u nas Oskar. Po cholerę się ma tułać po żużlowym świecie skoro tu mu idzie najlepiej.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#474 Postautor: Moran » 1 października 2017, o 19:07

go! pisze:Lamparty chyba dzisiaj stracily troche cętek, czy centów.. Cos mi smierdzi to zwyciestwo.. troche za latwo. Nasi byli nasi, ale Stal byla zardzewiala jakas.

Stal ma duże problemy organizacyjne. Nawet jeśli tajemniczy inwestor to prawda, to i tak zawsze bardziej opłaca się zacząć bez długów.
Żaden inwestor nie będzie chętnie spłacać czyjegoś długu tylko dlatego żeby pojechać sobie w PLŻ rok czy nawet dwa wcześniej.
Lamparty pod koniec sezonu były w gazie. Tak niskiej średniej jak dziś Dejwid nie robił z pierwszoligowcami.
Grajczonek za Rissa to jakieś +12, co i tak nie zmieniłoby raczej losów dwumeczu, nie wiem co wyprawiał Niemiec, ale różne już przeboje były w tym roku z Harrisem, Berge i Wattem. Jak się nie ma miedzi to się w 2 lidze siedzi. W rzeszowskim klubie nie ma atmosfery, Lampart się rządzi choć i tak wiadomo że z bratem odejdą. Wojdyło przestał jeździć. Nie zdziwi mnie jakiś niepełny, juniorski skład Stali przy Zygmuntowskich w rewanżu, co dla publiczności byłoby fatalne.
Do tego dochodzi pycha Stachyry (już drugi raz po barażu z Dauga), ale chyba nikt nie myślał, że zdolności do mobilizacji w Rzeszowie w ogóle nie ma. Stal ma dobry skład, który w dobrze zorganizowanym klubie z PLŻ by nie spadł. Dużo lepszy od Gniezna jednak tam była organizacja, mobilizacja i kasa. To jednak nie nasze problemy, tylko Rzeszowa, któremu wyjdzie to na dobre. Obecnie nie ma klimatu dla żużla w tym mieście. Przerabialiśmy to w Lublinie nieraz. On wróci gdy klub zacznie się bić o awans do PLŻ i będzie dobrze zorganizowany. Cieszy mnie potencjalny pojedynek Lublin - Toruń w PLŻ. Ja awans przyjąłem spokojnie, bo uważam że jak nie teraz to za rok w cuglach by się udało. Z uwagi na być może najbardziej atrakcyjną stawkę PLŻ od lat, dobrze że udało się już teraz, za pierwszym podejściem. Chociaż jakieś wnioski też można z tego sezonu wyciągnąć. My i Gniezno zastępujemy w PLŻ dwa organizacyjne trupy. Dodam jeszcze słowa pochwały dla Daniela, wielokrotnie krytykowanego bezpodstawnie. Bronią go wyniki w finale i barażu. lepsze niż przewidywałem.
Za rok widziałbym u nas skład: Lambert, Daniel, Miesiąc, Lampart, Morris, Grajczonek, młody Lampart, Bober. Taki mix lubelsko-rzeszowski obejmujący zarówno startowców jak i walczaków. Jeśli nie my, to inne kluby zrobią rozbiór Stali. Peronia wypożyczyć do Krosna.
DrPaiHiWo pisze:Cieszę się, ze zwycięstwa ale błagam zachowajcie spokój i nie świętujcie przedwcześnie.

Błagam, nie twórz fałszywej dramaturgii. :) Awans już jest na 100%. To nie Szwecja, gdzie najbogatsza Vetlanda wygrywa finałowy mecz na wyjeździe z biedną Smederną 49:41, a na drugi dzień przegrywa rewanż u siebie do 36. W Polsce takich cudów nie ma
Prędzej ktoś odrobi 30 punktów straty u siebie i wygra 61:29, niż 14 na wyjeździe, zwłaszcza w sytuacji Stali.
Bardziej obawiałbym się, żeby nie przyjechali w pięciu z Szymko i Rząsą.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#475 Postautor: InDorka » 1 października 2017, o 19:19

Mnie dzisiaj cieszy absolutnie wszystko :-D
Nawet to, że nikt z ekspertów SF typujących wyniki nie przewidział naszego zwycięstwa. Najbliżej była Marta Półtorak... tyle, że w drugą stronę...wywróżyła 52:38.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~