Motor Lublin w sezonie 2018

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

Re: Motor Lublin w sezonie 2018

#401 Postautor: DrPaiHiWo » 16 października 2017, o 22:04

spokojny pisze:Masters to dobra opcja, ale tylko wtedy jeśli nasz klub postawi na pierwszym miejscu. Jeżeli dojdzie Baran no to mamy w zasadzie skład zamknięty (zakładając, że Jeleń, Miesiąc i Labo zostają). Szczerze mówiąc, taki skład niczego nie gwarantuje więc nie wiem co by o nim myśleć, albo odpali - albo walka o utrzymanie.

Ty tak serio ?
Lambert, Jeleń, Paweł, Karol i Sam to miałby być skład na play offy ???
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

ermen
Zawodowiec

#402 Postautor: ermen » 16 października 2017, o 22:14

Różnicę robią juniorzy.

Porównaj:
Lambert, Jeleń, Paweł, Karol i Sam + Emil + Kuromonow
v
Lambert, Jeleń, Paweł, D. Lampart i Sam + W. Lampart + Trofimow

A tak w ogóle to jeśli zatrudnia się dwóch zawodników uwikłanych w ligę angielską, to i trzeci jest niezbędny. Startują wymiennie, kiedy mogą :) Zawsze to któremuś podpasuje termin.
Ostatnio zmieniony 16 października 2017, o 22:18 przez ermen, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdemu jego Everest...

bartollo
Senior

#403 Postautor: bartollo » 16 października 2017, o 22:17

U siebie polowa meczow do przodu z szansa na 3/4. Na wyjazdach baty do 35. Brakuje lidera, takiego jak Bjerre w Tarnowie. A tak to nawet ok. Ale bez lidera to nie rozmawiajmy o jakichkolwiek PO, bo kazdemu z tych zawodnikow bedzie bardzo trudno znalezc sie w top 10.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#404 Postautor: Gelo » 16 października 2017, o 22:30

Ja osobiście nie uważam Mastersa za zawodnika gorszego od Fricke (który być może będzie jeździł we Wrocławiu) czy Kurtza (który ma trafić do Leszna). Poszedłbym dalej - przy obecnym braku formy wcale Holder nie jest dużo lepszy. Tak naprawdę to widzę że apetyty rosną. Tylko na kogo? Petardą byłby Lindgren czy Pająk. Ale wystarczy popatrzeć na skład ekstraligowej już Unii Tarnów. Pomijając Bjerre (pogranicze GP) - Czaja, Jamróg, Mroczka to nie są jacyś meganapieracze w porównaniu z Karolem czy nawet Lampartem

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#405 Postautor: DrPaiHiWo » 16 października 2017, o 23:04

Z tym Jamrógiem to przesadziłeś...
Chciałbym przypomnieć jak Daniel i Paweł pojechali m. in. w pierwszym meczu w Gnieźnie czy Ostrowie.
Ja jestem zdania, że Daniel, Paweł i Karol to co najwyżej uzupełniacie par ale nie prowadzący.
Potrzebujemy dwóch, trzech prowadzących a nie zapchajdziur.
Masters może być ale jako ten słabszy z dwóch nowych obco.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#406 Postautor: RadeKas » 16 października 2017, o 23:09

Myślę, że Jeleń nawet w 1 lidze na naszym torze spokojnie może 12 punktów robić i prowadzić parę. Natomiast na wyjazdach pewnie już tak dobrze nie będzie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#407 Postautor: Gelo » 16 października 2017, o 23:16

No ok. Ale tak krawiec kraje jak mu materii staje. Takie nazwiska jak Czaja Jamróg Mroczka Gomólski Fajfer Mazur Puodzuks Bogdanow Miskowiak to nie są zawodnicy poza zasięgiem np. Daniela. Zakładam że Daniel trafi w silnik gdzie będzie strzelał ze startu.

jerry78
Trener

#408 Postautor: jerry78 » 16 października 2017, o 23:33

http://www.przegladsportowy.pl/zuzel,zu ... 1,281.html
Sprawa powrotu Smolinskiego do polskiej ligi na stałe pozostaje wciąż otwarta. Niemiec w ubiegłym sezonie przełamał się po latach i wystąpił w jednym meczu lubelskiego Speed Car Motoru - Przed zawodami rozmawiałem z ludźmi z Lublina na temat tego, co robimy dalej. Będziemy w kontakcie. W końcu mogłem sprawdzić, jaki to tor. Pod rozwagę trzeba jeszcze wziąć kwestię terminów w niedzielę, kiedy mogą się odbywać jakieś zawody w Niemczech i za jakiś czas podejmiemy decyzję – zapowiada.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#409 Postautor: Hans » 16 października 2017, o 23:53

A moze Sundstroem? Tez nie glupi na pierwsza lige.

Smolinski traktuje powazniej szlagierowe turnieje o zloty stanik cioci Gertrudy w silnych zuzlowych Niemczech niz PLZ. Dla mnie on zachowuje sie jak nastolatka, co chciala by miec fajnego chlopaka, ale w sumie jak w sobotni wieczor nie ma kogo wyrwac to bierze tego, co stawia kazdemu przy barze. Zdecydowanie wolalbym kogos innego nawet innego niemca- Kaia H.

jerry78
Trener

#410 Postautor: jerry78 » 17 października 2017, o 00:25

Taki mało dyspozycyjny zawodnik, mam nadzieję, nie ma szans otrzymać kasy za podpis, tylko samą punktówkę. Wtedy mając go w swojej drużynie jako 7 czy 8 zawodnika zawsze można z niego skorzystać, gdy nadarzy się okazja i potrzeba. A nuż wypali. Jeśli jest to korzystne finansowo, zawsze lepiej mieć niż nie mieć takiego zawodnika. Nie musi być kontraktowany jako pewniak do składu.

Gecko
Szkółkowicz

#411 Postautor: Gecko » 17 października 2017, o 07:07

Poważnie bierzemy kandydaturę Mastersa do składu? Już zapomnieliśmy jak nas olewał za czasów Zająców, gdzie jego menadżer mówił że nie przyjedzie do Gdańska bo nie ma połączeń lotniczych, co okazało się nieprawdą?

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#412 Postautor: MikeMistrz » 17 października 2017, o 07:12

Z ciekawszych wynalazków, ja bym się zainteresował Rohanem Tungate. Pod względem średniej poziom Grajczonka i Lamparta, potrafi zapunktować w trudnych meczach. Tak patrzę i naprawdę ciężko ściągnąć jakiegoś pewnego napieracza na średnią 2,1+. Prawie każdy taki zawodnik podpisuje w e-lidze, albo przedłuża kontrakt w dotychczasowym klubie.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#413 Postautor: Metalliczny » 17 października 2017, o 07:22

Przyznam, że doniesienia medialne trochę mnie martwią (o ile są prawdziwe). Masters? Dla mnie żaden pewniak, dodatkowo na 2-3 mecze w sezonie. Co więcej nie ma pewności, czy zaraz się nie obrazi. Karol? Spoko, jako alternatywa dla składu, coś na zasadzie Stacha w tym sezonie. Pakiet seniorów Miesiąc-Jeleń-Baran na naszym torze może zrobić i 10 pkt, ale nie będzie niespodzianką jak nie uzbiera w sumie 15. Jeżeli faktem jest, że Gdańsk, Łódź, Rybnik mają bić się o ekstraligę, trzeba naprawdę zebrać mocną pakę.

Podoba mi się propozycja Sundstroema. Wydaje się pewniejszy od Tungate'a czy innych Cooków.

I błagam, Ułamek? Dorzućmy do tego Ogóra i Okonia, będzie powtórka z rozrywki w 2006 roku.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#414 Postautor: lombard » 17 października 2017, o 07:44

grzesieck pisze:
Gelo pisze:A o Oskarze skąd ta pewność?

pewnie info pewne KMO 100% tak samo jak to, ze wciagamy te lige nosem ;)

Też chciałbym zatrzymać Oskara w Lublinie ale w Memoriale Krystiana Rempały reprezentował barwy Wrocławia a do tego piszą takie coś:
"Szans na to, by Bober startował w przyszłym sezonie w Lublinie raczej nie ma, bo będzie on potrzebny Betard Sparcie."- cytat stąd:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/71633 ... e-trofimow
W przyszłym roku możemy jechać 3 obco, a więc jest miejsce i dla Mastersa i Smolińskiego i jeszcze kilku innych, tym bardziej, że nie zawsze każdemu będzie pasowało.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#415 Postautor: Gelo » 17 października 2017, o 08:43

Ano właśnie - wierzę, że nasi działacze zadbają, żeby nie było czegoś takiego, że "termin nie pasuje". W tym kontekście zestaw Lambert, Masters, Smoliński byłby do niedawna mocno ryzykowny. Robert na szczescie chyba zrozumiał, co jest priorytetem i odpuści jedną z dwóch lig angielskich. Jeżeli chodzi o dyspozycyjność to potrzebujemy zawodnika typu Bjarne. Co do składu to ja naprawdę nie widzę na horyzoncie ŻADNEGO zawodnika, za którego można ręczyć, że będzie wzmocnieniem. Dlatego trzeba się cieszyć z takiego Mastersa. Z dostępnych i jeszcze chyba niezbyt ceniących się zawodników - jest w absolutnej czołówce. A, że to żaden pewniak? Pewniacy skończyli się na Nielsenie :)

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#416 Postautor: GIGI » 17 października 2017, o 10:28

Gelo pisze:Zakładam że Daniel trafi w silnik gdzie będzie strzelał ze startu.

Trafiles w sedno. SEC tylko potwierdzil teorie ze jak Daniel wystrzeli ze startu to jedzie. Kiedy natomiast starty nie wychodza to wozi ogony. To nie jest typ walczaka. Miesiac tez udiwodnil ze jak ma super fure pod tylkiem to i w I lidze stac go na 10 pkt.

bartollo
Senior

#417 Postautor: bartollo » 17 października 2017, o 10:37

Masters
Lambert
Jeleniewski
Baran
Lampart/Miesiac

Jezeli tak to ma wygladac to troche ten sklad po rzeszowsku wyglada. Dla Mastersa powiedzialbym tak, ale do powalczenia o sklad, bo faktycznie on moze w koncu odpalic. Moze pojdziemy w strone Lodzi i zakontraktujemy kilku rokujacych zawodnikow do walki o sklad i ktorys odpali? Pomysl nie jest glupi. Ale jakiegos pewniaka tez trzeba miec. Moim zdaniem takie pewniaki sa. Nie mowie o Holderze czy innym Lindgrenie, ale taki Michelsen, Kosciuch ostatnie 2-3 lata w pierwszej lidze rzadzili. No i jeszcze wiekowo sa ok, szczegolnie ten pierwszy. O Kildemandzie nie wspominam bo te 700 tys. to chyba ciut drogo dla nas. Wtedy musielibysmy miec budzet kolo 3.5 mln, albo nawet 4.

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#418 Postautor: lombard » 17 października 2017, o 11:03

A dlaczego nie mówisz o Lindgrenie? Lindgren po groźnej kontuzji pogodził się z jazdą w niższej lidze i dał swoją propozycję Rybnikowi a na razie ekstralidze nie odpowiadał na oferty. Czy tam zostanie? Nie wiem, bo dogadany jest w Rybniku Karpov.
Na tym samym wózku jadą Hancock i N. Pedersen. Nazwiska dobre, drodzy zawodnicy ale po kontuzjach i piorun wie jak to z nimi będzie. Do tego obaj dziadki jak na sportowców.
A czy 700 tysi za sezon dla Kildemanda to dużo? No nie wiem nie wiem...W końcu jak na warunki Nice ligi to dobry byłby napieracz, ale on z kolei wykluczał w wywiadach jazdę ligę niżej i pewnie wyląduje w jakimś Tarnowie.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#419 Postautor: DrPaiHiWo » 17 października 2017, o 11:55

Masters mnie nie przekonuje.
Woodward robił w II lidze komplety, potem w I przywoził po 7 pkt...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#420 Postautor: Gelo » 17 października 2017, o 12:05

Woodward komplety? Jakoś sobie nie przypominam :) To jednak troszkę dwie rózne półki zawodników. Cam zawsze był rzetelnym - ale średniakiem. Masters jest w tej chwili w trójce, czwórce najlepszych Australijczyków.

Zaratustra
Kadrowicz

#421 Postautor: Zaratustra » 17 października 2017, o 12:14

Masters to niezłej klasy zawodnik, na pewno ma wszystko, by w żużlu osiągać sukcesy. Brakuje mu jednego ogniwa - poukładania w głowie ;) Jazda na zasadzie zabawy tzn. "płaćcie mi na czas, to jak będę mógł to przyjadę", mnie nie przekonuje. Dlatego, jak mamy zakontraktować na przykład Mastersa, Smolińskiego i Pedersena i liczyć na formę tego ostatniego lub wolne terminy u pozostałych, to ja podziękuję.

Może jednak nastał czas na zmiany w podejściu do pewnych spraw w teamie Mastersa. Tylko, że każdy kolejny zatrudniający go klub w Polsce na to liczył i się przeliczył.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#422 Postautor: istred » 17 października 2017, o 12:15

O Woodwardzie nie ma co się rozpisywać. Zawodnik miał talent, potrafił świetnie rozgrywać I łuk i mógłby dużo osiągnąć, gdyby nie kontuzja.

Masters tak, ale tylko jeżeli chce poważnie potraktować polską ligę i zagwarantuje, że wszystkie terminy będzie miał dostępne.
W tym roku widzieliśmy doskonale, że drużyna zaczyna jechać, gdy każdy zawodnik był pewny miejsca w składzie. Oczywiście nie chodzi o to, żeby kogoś nie mieć w odwodzie i nie odsuwać od składu zawodnika, który zawodzi, ale o to, żeby nie rotować bezsensownie składem, w zależności od wolnych terminów.

Uważam, że Masters może być znaczącą postacią w żużlu, ale musi w końcu podejść poważnie do tematu, bo do tej pory nie odjechał w Polsce pełnego sezonu.

Sober
Senior

#423 Postautor: Sober » 17 października 2017, o 12:40

Masters jest jak najbardziej OK. Dobry napieracz, wciaz rozwojowy, Australijczyk, nasz tor ma obcykany. Ogolnie bardzo zdziwilem sie, ze zdecydowal sie zejsc lige nizej rok temu. Tylko niech oleje ta pieprzona Anglie i w pelni skupi sie na naszej lidze, liczyc chyba potrafi :-) Do tego Karpow, Drozdz jako straszak, Trofimow i mozemy jechac. Natomiast stanowcze NIE dla przeplaconych dziadkow odcinajacych kupony - szczegolnie dla Okonia i Ulamka.

Ge(L)o
Trener

#424 Postautor: Ge(L)o » 17 października 2017, o 12:46

Okoniewski, Ułamek, Walasek, Jędrzejak, Bjarne i jedziemy :twisted:

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#425 Postautor: DrPaiHiWo » 17 października 2017, o 12:49