Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3776 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2005, o 19:34

rob7 pisze:... po co nam zawodnik z piąta średnią (2,29) w ub.sezonie? to ja juz czegoś nie rozumię

A co tu rozumieć? - jazda Czerwinskiego pozbawia miejsca w skladzie któregoś z zakontraktowanych już zawodników -jeszcze raz powtórze - nie sugerujcie sie jego średnią - w Ekstralidze jezdziłbardzo słabo, a teraz w I lidze będzie wielu ekstraligowców. Zbynio wcale nie musi jezdzić równieskutecznie - mało tego - mogę przyjąć kazdy zaklad, że nie bedzie

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3777 Postautor: Łoptymista » 20 grudnia 2005, o 19:53

Cooper pisze:robal, nie wiem kim jestes, i malo mnie to obchodzi, ale zastanow sie na czyja korzysc dzialasz?

Swojego E G O
tylko to sie liczy. Ktoś jest na tyle głłupi, że gada z tym sześciolatkiem a ten jak małpa wszyustko powtarza na forum.
Coop chyba przesadzasz wymagając od niego myślenia.

rob7
Senior

#3778 Postautor: rob7 » 20 grudnia 2005, o 19:55

Gelo pisze:
rob7 pisze:... po co nam zawodnik z piąta średnią (2,29) w ub.sezonie? to ja juz czegoś nie rozumię

A co tu rozumieć? - jazda Czerwinskiego pozbawia miejsca w skladzie któregoś z zakontraktowanych już zawodników -jeszcze raz powtórze - nie sugerujcie sie jego średnią - w Ekstralidze jezdziłbardzo słabo, a teraz w I lidze będzie wielu ekstraligowców. Zbynio wcale nie musi jezdzić równieskutecznie - mało tego - mogę przyjąć kazdy zaklad, że nie bedzie

idąc tym tokiem rozumowania to także Knapp może jechać gorzej w tym roku niż w ubiegłym, Brhel po kontuzji może mieć słabszy sezon i po to potrzebny jest Zbynio a jeśli pozbawi miejsca kogoś w składzie, takie prawa rynku jedzie lepszy...
co do zakładu to czemu nie, obstawiam że Czerwiński będzie miał wyższa średnią
niż Knapp czy Brhel

wojteko
Senior

#3779 Postautor: wojteko » 20 grudnia 2005, o 20:05

Gelo pisze: Zbynio wcale nie musi jezdzić równieskutecznie - mało tego - mogę przyjąć kazdy zaklad, że nie bedzie

moze o kolejnego blue whisky z harrym :?: :wink: :mrgreen: bedzie szansa na odegranie sie..............

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#3780 Postautor: Smirnek » 20 grudnia 2005, o 20:06

Mark Loram miał porówynwalną średnią do Czerwińskiego w tamtym sezonie i poszedł do e-ligi, to co uważacie że Czerwiński powinien pójść do 2ligi? To gdzie w takim wypadku mają iść Piszcz, Franków albo Jurczyński? Do Włoch czy Słowenii?

Awatar użytkownika
Arkadiusz

#3781 Postautor: Arkadiusz » 20 grudnia 2005, o 20:20

Smirnek pisze:Mark Loram miał porówynwalną średnią do Czerwińskiego w tamtym sezonie i poszedł do e-ligi, to co uważacie że Czerwiński powinien pójść do 2ligi? To gdzie w takim wypadku mają iść Piszcz, Franków albo Jurczyński? Do Włoch czy Słowenii?

Frankowa chetnie wzialbym jako mechanika do mojego Ursusa, na traktorach dobrze sie zna co pokazal w tym sezonie :-).

Wkoncu mamy plusy zniesienia limitow na obco i nikt juz takich wynalazkow nie przymierza do naszego skladu.

Co do Czerwinskiego to nie wiem czy oplaci sie skorka za wyprawke - napewno zawodnik ktory by nam sie przydal tylko czy koszt jest adekwatny do jego teoretycznych zdobyczy punktowych.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3782 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2005, o 20:45

idąc tym tokiem rozumowania to także Knapp może jechać gorzej w tym roku niż w ubiegłym, Brhel po kontuzji może mieć słabszy sezon i po to potrzebny jest Zbynio a jeśli pozbawi miejsca kogoś w składzie, takie prawa rynku jedzie lepszy...
co do zakładu to czemu nie, obstawiam że Czerwiński będzie miał wyższa średnią
niż Knapp czy Brhel

Nie o taki zaklad mi chodzi - chodzi, że Czerwinski nie bedzie mial takiej sredniej jak teraz. Pamietaj, że zakontraktowanie Zbynia niemało kosztuje - naprawdę chcesz, żeby knapp lub brhel nie jezdził?

rob7
Senior

#3783 Postautor: rob7 » 20 grudnia 2005, o 20:52

z tym to się zgadzam, że Zbynio nie powtórzy średniej z ub.roku tylko ze Knapp i Brhel pewnie będą mieli też niższą średnią niż w ub.roku i obstawiam że Czerwiński będzie w stystykach wyżej niż dwaj wcześniej wymienieni...
ps.
chcę przynajmniej baraży a kto będzie jeździł to druga sprawa, tym bardziej, że Brhel
przy obecnym poziomie I ligi pewniakiem nie jest (dodatkowo poważna kontuzja)

Holly

#3784 Postautor: Holly » 20 grudnia 2005, o 20:59

Ja jestem tego samego zdania co Gelo , po co nam Czerwiński ? jakie miejsce w składzie widzicie dla niego ?
Powtarzam poraz setny nam potrzebny jest trzeci dobry junior (Kennett) i ewnetualnie dwóch przeciętnych obco (bo dobrych już nie ma :D )

rob7
Senior

#3785 Postautor: rob7 » 20 grudnia 2005, o 21:09

co Ty z tymi juniorami, myślisz ze oni to za darmo będą jeździć tym bardziej że chcą gwarancji 10 meczy jak ktoś wcześniej pisał, przecież w kwietniu pewnie pojawi się TZ
Klimek a Czerwiński byłby dużym wzmocnieniem bo nikt nie wie jak pojadą zakontraktowani zawodnicy jedna wielka niewiadoma no może poza Świstem...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3786 Postautor: Łoptymista » 20 grudnia 2005, o 21:11

Wszystko zależy od tego ile Zbyniu ma nas kosztować. Jeśli niewiele to... od przybytku głowa nie boli. Zawsze będzie bat (bacik) na innych. Po za tym osłabi sie nieco konkurencję. Więc jestem za sprowadzeniem Z.Cz. + jeszcze jakiegoś juniora na wszelki wypadek (może Davey Watt?). I wtedy już na amen skończą sie zimowe emocje i pozostanie nam czekanie na wiosnę.

harry
Trener

#3787 Postautor: harry » 20 grudnia 2005, o 21:13

Holly pisze:Ja jestem tego samego zdania co Gelo , po co nam Czerwiński ? jakie miejsce w składzie widzicie dla niego ?
Powtarzam poraz setny nam potrzebny jest trzeci dobry junior (Kennett) i ewnetualnie dwóch przeciętnych obco (bo dobrych już nie ma :D )

Po raz pierwszy ( chyba) zgadzam sie z Hollym

harry
Trener

#3788 Postautor: harry » 20 grudnia 2005, o 21:18

Łoptymista pisze:Wszystko zależy od tego ile Zbyniu ma nas kosztować. Jeśli niewiele to... od przybytku głowa nie boli. Zawsze będzie bat (bacik) na innych. Po za tym osłabi sie nieco konkurencję. Więc jestem za sprowadzeniem Z.Cz. + jeszcze jakiegoś juniora na wszelki wypadek (może Davey Watt?). I wtedy już na amen skończą sie zimowe emocje i pozostanie nam czekanie na wiosnę.

Od tego przybytku głowa bardzo boli a D. Watt nie jest juniorem. ale oprócz tego jest bardzo dobrym zawodnikiem

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#3789 Postautor: Łoptymista » 20 grudnia 2005, o 21:33

harry pisze:Od tego przybytku głowa bardzo boli a D. Watt nie jest juniorem. ale oprócz tego jest bardzo dobrym zawodnikiem

No fakt... Jest solidnym ex - juniorem. Miałem napisać, że przydałby sie junior i obco (może D.W.) Pewno z tego dostatku mi się pokiełbasiło. :twisted: Rok się jeszcze nie skończył, a tu ekipa prawie zebrana, a rynek wygląda jak mediamarkt po promocji. Zostały same odpadki. Nawet Pulpet znalazł zatrudnienie.
LUDZIE O CZYM MY BĘDZIEMY PISAĆ DO KWIETNIA????!!!!!!!!!!!! :|

Holly

#3790 Postautor: Holly » 20 grudnia 2005, o 21:37

Ja sie chyba poraz pierwszy zgadzam z Panem Harrym.
Otóż jeżeli skład ma wyglądac tak :

1.Åšwist
2.Rempała
3.Brhel
4.Knapp/Shields/Czerwiński
5.Norris
6.Tomicek
7.Messing
8.?

i dajmy na to przyjdzie mecz z Rybnikiem u siebie , to może mi ktoś powie kto ma jechać z nr.4 ????? bo ja bym osobiście nie widział.
Pojedzie Knapp (koncertowo mu występ nie wyjdzie) i co wtedy ??? będą żale że nie pojchał Shields !!! Wstawicie do składu Shieldsa (mecz mu nie wyjdzie) co wtedy ??? bedzie niesmak że nie pojechał Czerwiński i tak może być w kółko.
Skład powinien być skrystalizowany ! oczywiście trzeba mieć w obwodzie kilku zawodników , ale najlepiej stranieri którzy EWNETUALNIE mogą przyjechać wrazie potrzeby.
Inna sprawa ma sie z juniorami , daje ktoś głowe za Tomicka i Messinga ??? a jak sie okaże ze to dziady i całe lato będą ich wozić inni juniorzy , to co wtedy ???
Już mówiłem wcześniej o kontuzjach , jak zabraknie kogoś z tej dwójki i przyjdzie mecz z Gorzowem ? to co wpuścicie Michaluka na Brzozowskiego i Głuchego ???
MUSIMY ZABEZPIECZYĆ SIE DOBRYM JUNIOREM i cacy. :D

Zulu
Junior

#3791 Postautor: Zulu » 20 grudnia 2005, o 23:28

Smirnek pisze: To gdzie w takim wypadku mają iść Piszcz, Franków albo Jurczyński? Do Włoch czy Słowenii?

Franków i Jurczyński - nie wiem. Piszcz i Trumiński - zapewne do Grudziądza.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3792 Postautor: boxing » 20 grudnia 2005, o 23:57

harry pisze:Od tego przybytku głowa bardzo boli a D. Watt nie jest juniorem. ale oprócz tego jest bardzo dobrym zawodnikiem

Szczerze mowiac, ja bym Watta nie przecenial: w Anglii zdecydowanie "nabijal" swa srednia na specyficznym torze w Eastboutne, ktory z naszymi torami niewiele ma wspolnego. Na wyjazdach moze nie katastrofa, ale duuuzo gorzej:
http://www.elite-eagles.com/modules.php?name=averages
Istnieje pewne ryzyko, ze u nas czulby sie jak rybka akwariowa w Zalewie Zemborzyckim :wink: W Szwecji jezdzil w odpowiedniku polskiej 1 ligi - bez rewelacji: w 5 spotkaniach srednia niezla 2,00 na bieg, ale rywale niezbyt wymagajacy (taka sama srednia biegowa mial nasz nowy mlodziezowiec Messing). Za wiele bym sobie po nim nie obiecywal, ale "na sztuke" bez placenia za podpis i gwarancji startow moze byc. Drabol kiedys cos pisal, ze tani nie jest, ale moze wysoka cena Watta odnosila sie do mozliwosci klubu drugoligowego, ktorego kibice chcieli widziec u siebie tego zawodnika.

Czy nie ma juz dobrych zuzlowcow? Nie da sie ukryc. ze rynek przebrany, ale cos jeszcze moze da sie znalezc. Dla mnie pojecie "dobry" pasuje do Chrisa Louisa - chociaz co chwila pojawiaja sie powtarzane jak mantra na zmiane zdania "nie chce jezdzic w polskiej lidze" i "jak gdzies to tylko w Rzeszowie". Nie wiem, czy jest to aktualne stanowisko Chrisa, czy tylko domysly? Czy ktos z naszego klubu teraz sie z Anglikiem kontaktowal i uslyszal taka wlasnie odpowiedz? To pytanie do Harrego i Gawrzyka - juz kiedys pytalem, ale na razie odpowiedz na forum nie padla. A jezeli Chris rzeczywiscie rozmawia tylko z ludzmi z Rzeszowa, to moze na mediatora wziac Jacka Ziolkowskiego :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Holly

#3793 Postautor: Holly » 21 grudnia 2005, o 00:13

dobry" pasuje do Chrisa Louisa - chociaz co chwila pojawiaja sie powtarzane jak mantra na zmiane zdania "nie chce jezdzic w polskiej lidze" i "jak gdzies to tylko w Rzeszowie

Jeżeli chciałby wogóle jeździć w Polsce to już by podpisał kontrakt z Rzeszowem , ale wydaje mi sie że nie ma co sobie głowy nim zawracać , nie ujmując że na tą chwile jest najmocniejszy do wzięcia.
Nawet na dzień dzisiejszy taki A.Smith byłby nienajgorszy , ale chyba zostane wyśmiany :D (chodzi głównie o objeżdżenie w Polsce)

Moja niezmienna trójca przy której będe sie upierał do końca stycznia to :

* E.Kennett
* T.Suchanek
* ktoś z trójki (D.Howe , J.Screen , S.Darkin)

Awatar użytkownika
j23

#3794 Postautor: j23 » 21 grudnia 2005, o 00:45

Kandydature KEENETTA popieram w calej okazalosci ale joe screen to chyba lekka przesada nam potrzebny jest szlony młody angielski walczak taki jakim byl kilmakorpi i będzie wtedy skład który powali wszyskich na kolana.A przypominam że działacze lubelscy słyna z wyławiania zagranicznych talentów z pominięciem ciężkiego przypadku klinicznego jakim okazał sie J.B.JENSEN :lol: :lol:

POZDRO DLA HARREGO I GAWRZYKA 8)

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#3795 Postautor: pav4u » 21 grudnia 2005, o 06:34

[quote="j23"]Kandydature KEENETTA popieram w calej okazalosci ale joe screen to chyba lekka przesada nam potrzebny jest szlony młody angielski walczak taki jakim byl kilmakorpi i będzie wtedy skład który powali wszyskich na kolana.....quote]

jo... a najlepiej ausie(Shlein, Betchelor) , może powtorzy sie historia jak z nikomu nieznanym żółtodziobem Adamsem.. o ile to juz letek.. 15....pierwszy start... komplecik ... rekordzik... i jedziemy do ekstraligi!

pozdr.
pav4u

Danio

#3796 Postautor: Danio » 21 grudnia 2005, o 08:27

Śmieszą mnie wypowiedzi niektórych, że nie potrzebny nam Czerwiński :!: Chyba niektórzy rozum potracili

Holly napisał:
1.Åšwist
2.Rempała
3.Brhel
4.Knapp/Shields/Czerwiński
5.Norris
6.Tomicek
7.Messing
8.?

a kto powiedział że w każdym meczu będziemy jechali trójką obcokrajowców- Norris, Shields,Brhel :?: że martwicie się z miejscem dla Czerwińskiego!
o formę Norrisa jestem BARDZO SPOKOJNY! kto da gwarancję że Shields, Brhel po poważnej kontuzji będą dobrze jeździli- a może będziemy mieli powtórkę z pulpetem, który przecież też chciał jeździć jak najlepiej ale po prostu jemu nie wychodziło :!:

ewnetualnie dwóch przeciętnych obco (bo dobrych już nie ma )

Po jakiego grzyba potrzebni nam tacy- takich niech sobie szuka Krosno, Grudziądz- żebyśmy denerwowali się jak z pulpetem- że może wypali albo nie :twisted:
Czerwiński jest lepszy niż jakikolwiek teraz zagraniczny przeciętniak! zna polskie tory i gwarantuje odpowiednią liczbe punktów min 10 pkt i to dają statystyki
W Rybniku modlą się aby Czerwiński u nich podpisał a u nas tacy wszyscy z głowami dumni chodzą, że na co nam taki zawodnik :!: Może z mety już powinniśmy awansować :D
Zgodze się że jeżeli Czerwiński miałby słono kosztować to należałoby się zastanowić, ale sądze że nasi działacze dobrze wiedza co robią i mam nadzieje że obie strony dogadają się i wszyscy będą zadowoleni czyli wilk syty i owca cała :D

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3797 Postautor: bkapusta » 21 grudnia 2005, o 08:50

Nie no bez dwoch zdan Czerwinski bylby duzym wzmocnieniem. Jesli utrzyma progresje wynikow to nawet mocniejsza liga mu nie straszna. Z powodzeniem moglby wygryzc ze skladu nawet kazdego naszego obco.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Sober
Senior

#3799 Postautor: Sober » 21 grudnia 2005, o 10:16

W moim przekonaniu, z obecnego składu pewnymi zawodnikami seniorami są Świst, Rempała, Knapp i Brhel. Niestety, Norris i Shields to wielka niewiadoma. Anglia i Polska to dwa światy. Do tej pory "Chuck" w polskiej lidze prezentował się słabiutko, więc dlaczego miałoby się to nagle zmienić? Adam podobno bardzo zaangażowany, lecz też jego występy też są wielką niewiadomą. W tej sytuacji zakontraktowałbym Czerwińskiego. Wiem, że liga będzie silniejsza, ale biorąc pod uwage stały rozwój tego zawodnika, jest w stanie być wysoko w statystykach. Dołączyłby do "pewniaków" i razem ze Świstem wyróżniałby się z tej grupy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3800 Postautor: Gelo » 21 grudnia 2005, o 10:21

Manback pisze:W moim przekonaniu, z obecnego składu pewnymi zawodnikami seniorami są Świst, Rempała, Knapp i Brhel. Niestety, Norris i Shields to wielka niewiadoma. Anglia i Polska to dwa światy. Do tej pory "Chuck" w polskiej lidze prezentował się słabiutko, więc dlaczego miałoby się to nagle zmienić? Adam podobno bardzo zaangażowany, lecz też jego występy też są wielką niewiadomą. W tej sytuacji zakontraktowałbym Czerwińskiego. Wiem, że liga będzie silniejsza, ale biorąc pod uwage stały rozwój tego zawodnika, jest w stanie być wysoko w statystykach. Dołączyłby do "pewniaków" i razem ze Świstem wyróżniałby się z tej grupy.

Wszystko fajnie - ale skąd ta pewność?