Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#3751 Postautor: Koper » 20 lipca 2012, o 18:31

harry pisze:Bo mi się wydaje że to trochę juź legenda z tą niegotowością. Była już próba dyskusji na ten temat i kilku ludzi już próbowało wmawiać że jeszcze za wcześnie itp. Po kilku konkretnych kontrargumentach przeciwnicy awansu zamilkli a sam prezes obwieścił, że udaje się na konsultacje do głów koronowanych, czyli nawet i on zrozumiał że coś jest na rzeczy.

Czyli nie jesteśmy gotowi bo???

Sam pewnie zgodzisz się że skład w sezonie 2012 nie był budowany na awans o ile można w ogóle użyć takiego stwierdzenia więc brak gotowości wynika z aspektów czysto sportowych na tzw. papierze. Sam twierdziłeś że gdyby udało sie w miejsce przykładowego Pawła Miesiąca zakontraktować Petera Karlssona to Lublin byłby wymieniany w roli głównego faworyta do awansu obok Grudziądza i Gniezna. Tak więc pierwszy argument sceptyków, ktorzy twierdzili o niegotowości do awansu był aspekt sportowy, do tych sceptyków w jakimś sensie sam sie zaliczałeś. Fajnie że wygląda na to że zawodnicy na torze zaprezentowali nam solidny kontrargument i oby tak już czynili do konca sezonu.

Drugi argument sceptyków to przygotowanie organizacyjne klubu. W tym wypadku Jacek Ziółkowski na przedsezonowej konferencji mowil m.in. że przydałoby się zakupić nową polewaczkę, ciągnik, tak aby kiedyś w perspektywie dalszej przyszłosci przygotowywać się do awansu do extraligi. W innych aspektach klub też jeszcze wiele ma do wypracowania aby być gotowym na sprostanie wymogom extraligowym. Oczywistą oczywistością jest powołanie spółki akcyjnej co będzie warunkiem niezbędnym do przystąpienia do extraligi ale w tym wypadku mysle ze to jednak jest łatwiejsze niż spełnienie I ligowego wymogu jakim było oświetlenie, więc mysle że jak będzie taka konieczność to ten warunek zostanie rownież spełniony.

Trzeci argument sceptyków to zbudowanie odpowiedniego budżetu na warunki extraligowe. Czy większa kwota od Bogdanki i miasta będzie w stanie pokryć finansowe potrzeby? Osobiscie nie jestem przekonany co do tego i chyba odnośnie tego aspektu mam osobiscie największe obawy w perspektywie awansu.

Czwarty argument sceptyków to stadion, ktory co prawda zyskał nowe oswietlenie, ale daleko mu do spełnienia standardów extraligowych i jesli awansujemy to pod względem infrastruktury będziemy na szarym końcu, ale z drugiej strony zgadzam się że chyba tylko awans do extraligi moze spowodować kolejne inwestycje w modernizację tego trupa i nie mówię tutaj o spełnieniu wymagań licencyjnych "na styk" bo zdaje się te są spelnione skoro Rzeszow uzyskal licencje na start na naszym stadionie w extralidze. Jesli będą coraz droższe bilety to i standard stadionu musi ulegać radykalnej poprawie.

Nieprzypadkowo używam słowa sceptycy a nie przeciwnicy awansu bo takich myslę że wśród kibiców nie ma i wszyscy jak jeden mąż będziemy emocjonować się do samego konca sportowej rywalizacji o awans. Jesli będzie to baraż to co się nie udało z Zieloną Górą niech uda się np. z Gdańskiem, chociaż łatwo na pewno nie będzie. Nawet jednak awans wcale nie rozwiewa tych obaw ktore wyżej wymieniłem, ale w tej dyskusji nie stosowałbym zasady kto nie jest z nami jednomyślny ten przeciwko nam. Jesli już mowa o przeciwnikach to ja osobiście uważam się za przeciwnika zasady awans albo śmierć, czyli innymi słowy że jeśli nie awansujemy to możemy się żegnać z żużlem w Lublinie w ogóle. Natomiast jestem zdecydowanym zwolennikiem awansu jeśli mimo wszystko pojawia się na niego realna szansa w pierwszoligowej rywalizacji na torze.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#3752 Postautor: tezetomaniak » 20 lipca 2012, o 19:54

przygotowanie toru do sezonu;
(...)
Z tym wszystkim klub sobie poradził

Jeżeli nasz tor jest przygotowany do sezonu, to rzeczywiście, bliżej Ukrainy niż ekstraligi :?

harry
Trener

#3753 Postautor: harry » 20 lipca 2012, o 20:01

Koper jesteś niesamowity i z góry dziękuję, że wyręczyłeś mnie z odpowiedzi bo sam na wszystkie niewygodne pytania zadane przez siebie odpowiedziałeś.
Jeżeli chodzi o budżet to myślę że właśnie z tym byłoby najmniej problemów.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3754 Postautor: Torsen » 20 lipca 2012, o 20:34

Dlaczego ciągnik i polewaczka miałyby nie odpowiadać wymogom Ekstraligi? Jak ostatnio byliśmy w Ekstralidze, to ten sam ciągnik i ta sama polewaczka dawały sobie świetnie radę ;)

Taki żarcik, oczywiście. Polewaczka była pomarańczowa, a ciągnika nie pamiętam.

Koper
Trener
Kontakt:

#3755 Postautor: Koper » 21 lipca 2012, o 03:53

harry pisze:Koper jesteś niesamowity

Skoro jestem niesamowity to poniżej postaram się pozaklinać rzeczywistość, a noż wszystko to stanie się faktem :)

1. Aspekt sportowy:
Nasza drużyna niespodziewanie wygrywa w niedzielę Grudziądzu, a w rundzie finałowej okazuje się gorsza jedynie od Startu Gniezno i zajmuje drugie miejsce dające prawo do startu w dwumeczu barażowym z Wybrzeżem Gdańsk który wygrywamy i awansujemy do extraligi.

2. Organizacja klubu:
Z nadwyżki finansowej zakupujemy nową polewaczkę i ciągnik, wymieniamy maszynę startową oraz sygnalizację przerwania biegu i co najważniejsze: zostaje powołana spółka akcyjna i w ten sposób spełniamy niezbędny warunek aby wystartować w extralidze

3. Budżet
Bogdanka oraz miasto zachwyceni awansem zapewniają finansowanie na poziomie 3,5 mln zł, resztę dorzucają sponsorzy oraz kibice i w ten sposób budujemy budżet zapewniający skompletowanie składu na miarę co najmniej środka extraligowej tabeli.

4.Stadion
Po awansie prezydent Krzysztof Żuk zapewnia że stadion przejdzie gruntowną modernizację, po której zakończeniu będzie prezentował się mniej więcej tak jak na tej wizualizacji:

Obrazek

Torsen pisze:Dlaczego ciągnik i polewaczka miałyby nie odpowiadać wymogom Ekstraligi? Jak ostatnio byliśmy w Ekstralidze, to ten sam ciągnik i ta sama polewaczka dawały sobie świetnie radę ;)

Taki żarcik, oczywiście. Polewaczka była pomarańczowa, a ciągnika nie pamiętam.

Żarcik nie żarcik, skoro Jacek Ziółkowski uważa że potrzebne są takie zakupy to ja z tym nie polemizuję bo na pewno wie on na ten temat znacznie więcej niż Ty i ja.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3756 Postautor: ravajas » 21 lipca 2012, o 11:49

nasza polewaczka nie nadaje się do ekstraligi z powodów ewidentnych: jest za lekka i nie dość dobrze ubija wiraże. nawet napełniona wodą. Tu trzeba jakiegoś pięcioosiowego "cemenciaka" ;)

Koper pisze:1. Aspekt sportowy:
Nasza drużyna niespodziewanie wygrywa w niedzielę Grudziądzu, a w rundzie finałowej okazuje się gorsza jedynie od Startu Gniezno i zajmuje drugie miejsce dające prawo do startu w dwumeczu barażowym z Wybrzeżem Gdańsk który wygrywamy i awansujemy do extraligi.
Coś strasznie słabo zaklinasz :) 1. nasza drużyna wygrywa w niedzielę w Grudziądzu, a w fazie finałowej nieznacznie przegrywa na wyjeździe jedynie ze Startem, za to gromi go sromotnie u siebie, wskutek czego bezpośrednio awansuje do Ekstraligi...

Gibl... Giblartal.... eee, nie piję więcej 8)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

BR
Senior

#3757 Postautor: BR » 21 lipca 2012, o 18:31

niezbędny sprzęt na extraligę:
Obrazek
;)

miedziany
Senior

#3758 Postautor: miedziany » 21 lipca 2012, o 19:12

po co nam gruszka do przewożenia betonu :D

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3759 Postautor: ravajas » 21 lipca 2012, o 19:15

gruszkędo przewożenia betonu niech sobie kupią w Grudziądzu, Gnieźnie, Ostrowie itp.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3760 Postautor: mikas » 23 lipca 2012, o 09:40

bkapusta pisze:Mecenas nie wiem jak w Lublinie, ale u nas spółkę to się zakłada w kilka dni :)

No pod warunkiem, że masz gotowe papiery, to faktycznie Sąd jest to zdolny zrobić szybko. Problem w tym, że Bogdanka juz ponad rok czeka na chociazby ostateczny projekt statutu spolki. Okazuje sie, że dla ludzi w naszym klubie zgromadzenie odpowiednich dokumentów do zalozenia spolki nie jest takie proste, a przypominam, że bedzie tez trzeba zgromadzic szybko odpowiednie fundusze.

Ja tam caly czas mam nadzieje, ze to sie uda zrobic i że bedzie po co (awans), ale jednak czasami trzeba zwracac uwagę na problemy które moga wystąpic.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#3761 Postautor: sadychor » 23 lipca 2012, o 11:56

mikas pisze:(...)ale jednak czasami trzeba zwracac uwagę na problemy które moga wystąpic.

Na szczescie istniejesz Ty i jeszcze kilka innych osob, bo bez nich bysmy zgineli w niewiedzy :wink: :mrgreen: :-D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3762 Postautor: mikas » 23 lipca 2012, o 13:22

Na szczescie :D
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3763 Postautor: niespokojny » 23 lipca 2012, o 14:50

A ja mam pytanie z innej beczki. Czy prezes Sprawka jest juz dogadany z Wroclawiem w sprawie wystepow Malitowskiego u nas jako goscia? Sparta najprawdopodobniej skonczy sezon 26 sierpnia i Malitowski na ostatnie 3 mecze RF bylby jak znalazl, jezeli chcemy o cos wiecej zawalczyc.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#3764 Postautor: Piocze » 23 lipca 2012, o 14:53

Podejrzewam, że sam Patryk w takiej sytuacji nalegałby na Lublin - nie dość, że o coś walczymy na niezłym pierwszoligowym poziomie, to jeszcze zna trochę już nasz tor. A Sparta raczej problemów robić nie będzie.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3765 Postautor: Cooper » 23 lipca 2012, o 15:14

niespokojny pisze:A ja mam pytanie z innej beczki. Czy prezes Sprawka jest juz dogadany z Wroclawiem w sprawie wystepow Malitowskiego u nas jako goscia? Sparta najprawdopodobniej skonczy sezon 26 sierpnia i Malitowski na ostatnie 3 mecze RF bylby jak znalazl, jezeli chcemy o cos wiecej zawalczyc.

Nie bedzie mogl pojechac tak czy inaczej (m.in. pewnie dlatego podpisalismy kontrakt z Tadkiem).

8. 1) Wypożyczenie zawodnika w charakterze „gościa” do meczu Ekstraligi, DM
I Ligi, DM II Ligi nie jest dopuszczalne w przypadku meczów barażowych
oraz meczów rozgrywanych w ramach części finałowej.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

jerry78
Trener

#3766 Postautor: jerry78 » 25 lipca 2012, o 10:47

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3767 Postautor: Torsen » 25 lipca 2012, o 11:11

Jak widać, dowolność określeń nie dotyczy tylko drużyn, które biorą udział w rozgrywkach, ale również systemu tych rozgrywek. Pan redaktor nie wie, że play-off nie oznacza tego, co dzieje się po sezonie zasadniczym, tylko że "przegrywający odpada".
No ale komu by to przeszkadzało? Lepiej brzmi. Jest lapidarne. Jest ucieleśnieniem naszych wyobrażeń o finale rozgrywek. Więc ch*, jedziemy play offy, w cztery drużyny każdy z każdym.

Awatar użytkownika
Złoty
Szkółkowicz

#3768 Postautor: Złoty » 26 lipca 2012, o 08:05

Dobra wiadomość dla lubelskich kibiców. – Podjęliśmy decyzję, że ceny biletów na wszystkie mecze fazy play-off pozostają bez zmian – informuje Dariusz Sprawka, prezes LW KMŻ. Normalny kosztuje 25 zł, ulgowy 15 zł, a szkolny 10 zł. Pierwszy mecz w Lublinie z Lechmą odbędzie się o godz. 19. Pory rozpoczęcia pozostałych dwóch nie są jeszcze ustalone. Wiadomo jedynie, że na ostatnie spotkanie z GTŻ ważność tracą karnety. Chcąc go obejrzeć, ich posiadacze będą musieli kupić bilety.

Karnetu nie mam, ale pytam z ciekawości. Ktoś wie czemu akurat na ostatni mecz tracą ważność?

Awatar użytkownika
zycho
Junior

#3769 Postautor: zycho » 26 lipca 2012, o 08:31

Bo jest 7 zrywek - na 7 meczy. Mecz z Grudziądzem będzie 8...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#3770 Postautor: Manitou » 26 lipca 2012, o 10:23

Niezłe posunięcie... Jak ktoś chodził cały sezon, to przecież na ostatni mecz też będzie chciał pójść, tym bardziej, że od tego meczu może dużo zależeć. A to ekonom z tego naszego prezia :shock:

Piguła
Szkółkowicz

#3771 Postautor: Piguła » 26 lipca 2012, o 10:40

chodziło o to, że karnet miał być tylko na pierwszą rundę, ale że dwa zespoły się wycofały to wyszło jak wyszło

martins1982

#3772 Postautor: martins1982 » 26 lipca 2012, o 10:41

Zdaje się że miało być 8 drużyn w 1 lidze dlatego też jest 7 zrywek. Swoją drogą ciekawe co by było z karnetami gdybyśmy zajęli 5 miejsce

edit. Piguła szybszy

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#3773 Postautor: grzesiek » 26 lipca 2012, o 11:30

Przedarł mi sie ten pieprz....y karnet. I mam 1 kupon oddzielnie, a jeden razem z całoscią karnetu. Ciekawe czy będą robili problemy na bramce?!
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#3774 Postautor: smerf_997 » 26 lipca 2012, o 11:56

Mi się oderwały wszystkie zrywki (cała na część ze zrywkami), skleiłem taśmą i jakoś nie mam problemów :D
Obrazek

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#3775 Postautor: grzesiek » 26 lipca 2012, o 11:59

to mnie zdeka uspokoiłeś, bo średnio miałem ochotę płacić podwójnie za bilety.
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/