Inne sporty
- tezetomaniak
- Trener
Re: Inne sporty
Ewidentnie potrzebuje przerwy i jakiegoś resetu. Nie wiem czy ta Daria Abramowicz nie jest problemem. Babka nie robi pozytywnego wrażenia, a efekty pracy nad psychiką Igi są chyba takie sobie.
Przecież ona maja zagrała jeden turniej przed igrzyskami - Wimbledon.
A od momentu współpracy z Abramowicz jest praktycznie nieprzerwanie nr. 1 na świecie, wyciągała mecze, których nie miała prawa wyciągnąć, a do meczu z Chinką była niepokonana na mączce od zdaje się roku. Tak, na pewno jej psycholog jest tutaj problemem. Nie tacy jak ona nie dźwigali presji olimpijskiej. Djokovic czy Federer też nigdy złota nie wygrali.
A od momentu współpracy z Abramowicz jest praktycznie nieprzerwanie nr. 1 na świecie, wyciągała mecze, których nie miała prawa wyciągnąć, a do meczu z Chinką była niepokonana na mączce od zdaje się roku. Tak, na pewno jej psycholog jest tutaj problemem. Nie tacy jak ona nie dźwigali presji olimpijskiej. Djokovic czy Federer też nigdy złota nie wygrali.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
absolutnie nie mieszając tego z wczorajszą porażką, to dla mnie aż takie eksponowanie psychologa jest jednak dziwne. Ja rozumiem, że mamy czasy gdzie wiele osób walczy z (de)presją i sportowców też to nie omija. Rozumiem, że czują taką potrzebę, że może im to pomagać. Natomiast pokazywanie na każdym kroku - korzystam z psychologa sportowego, nie jest dla mnie zrozumiałe. To są zawodowcy na najwyższym poziomie, okazywanie jakiejkolwiek, najdrobniejszej słabości to szansa dla rywala żeby to wykorzystał i wbił szpilę przy pierwszej okazji podczas meczu.
Tak samo film po meczu z Osaką, gdzie Iga leży zapłakana, bo zeszły z niej emocje. Dla kibica? Na pewno ciekawe, pokazuje że to nie są roboty, ale po co mają to widzieć rywale? Pewnie jestem za głupi, ale naprawdę tego nie rozumiem.
Tak samo film po meczu z Osaką, gdzie Iga leży zapłakana, bo zeszły z niej emocje. Dla kibica? Na pewno ciekawe, pokazuje że to nie są roboty, ale po co mają to widzieć rywale? Pewnie jestem za głupi, ale naprawdę tego nie rozumiem.
Nasza lubelska bokserska naoglądała się Rockiego i Muhammada Aliego. Ale wygląda to dość efektownie i najwyraźniej działa.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Ta Australijka była rozstawiona z numerem 2... Teraz Polka powalczy w ćwierćfinale z jakąś laska z Portoryko. Jak wygra ma medal, bo w boksie nie rozgrywa się walki o 3 miejsce
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ta z Portoryko niby nie rozstawiona, ale w pierwszej rundzie miała wolny los, więc to też jakaś lepsza zawodniczka.
Te wigibasy Julii i opuszczone ręce wyglądają dość spwcyficznie, ale jak działa ;)
Te wigibasy Julii i opuszczone ręce wyglądają dość spwcyficznie, ale jak działa ;)
Te opuszczone ręce przypominają mi pewnego bokserskiego asa, który po kilku zaliczonych bombach w łysą głowę przerzucił się na walki w klatce.
Na razie jest skuteczna, pewna siebie, efektowna i bardzo dobrze się bawi. I oby tak do końca! :)
Na razie jest skuteczna, pewna siebie, efektowna i bardzo dobrze się bawi. I oby tak do końca! :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Znów się się skusiłem na to durne 3x3 i to był błąd. Nie dotrzymałem trzeźwości, nakląłem za cały miesiąc. Toż to na TKKFie kiedyś lepiej się grało. Grali jak klauny. Przepraszam wielbicieli tej wspaniałej dyscypliny.
Koszykarze zaliczyli najsłabszy do tej pory mecz na igrzyskach. Przy 1:3 na początku meczu zaczęli zwieszać głowy i stracili wiarę w zwycięstwo. Co najgorsze tracą do siebie nawzajem cierpliwość i zaufanie, a w tej odmianie drużyna musi być wyjątkowym monolitem.
Bogucki z meczu na mecz wydaje się być coraz wolniejszy, a pozostała trójka straciła kompletnie skuteczność.
Zostaje jutrzejszy mecz z niepokonaną Łotwą, porażka może wyrzucić Polaków z turnieju.
Bogucki z meczu na mecz wydaje się być coraz wolniejszy, a pozostała trójka straciła kompletnie skuteczność.
Zostaje jutrzejszy mecz z niepokonaną Łotwą, porażka może wyrzucić Polaków z turnieju.
Reprezentacja Polski fazę grupową turnieju olimpijskiego zakończy w sobotę, gdy zmierzy się z Włochami o pierwsze miejsce w grupie B i lepsze rozstawienie w ćwierćfinałach. Po tym meczu pozna też rywala w ćwierćfinale. Pewne jest, że jeśli wygra 3:0, to zmierzy się o półfinał z Japonią. W przypadku zwycięstwa 3:2 zagra z Niemcami. W przypadku porażki 0:3 lub 1:3 rywalem Biało-Czerwonych będzie Słowenia. Więcej możliwości rywala w ćwierćfinale jest, gdy Polska wygra 3:1 (Niemcy, Brazylia lub Japonia) lub przegra 2:3 (Francja, Słowenia lub Włochy). Wtedy trzeba będzie liczyć małe punkty.
Ale juz prawie wiem, ze to bedzie Slowenia. Nie dlatego, ze uważam, ze gladko przegramy z Wlochami, ale dlatego, ze nieszczescia chodza parami. I jak mamy pozbywac sie demonow przeszlosci to w pakiecie: "Slowenia w cwiercfinale igrzysk".
Tytul dla najstraszniejszego horroru ;)
Ale juz prawie wiem, ze to bedzie Slowenia. Nie dlatego, ze uważam, ze gladko przegramy z Wlochami, ale dlatego, ze nieszczescia chodza parami. I jak mamy pozbywac sie demonow przeszlosci to w pakiecie: "Slowenia w cwiercfinale igrzysk".
Tytul dla najstraszniejszego horroru ;)
Ja już tyle razy chodziłem struty przez te ćwierćfinałowe porażki olimpijskie naszych siatkarzy że nie będę oglądać. Dobijają mnie zbytnio. Najbardziej boli chyba 2008 i 16, w Pekinie ten mecz z Włochami zawalił całkowicie Zagumny no i Lozano, że zbyt długo liczył na jego przebudzenie. Guma grał wtedy tak przewidywalnie, rozgrywał na podwójny, potrójny pasywny blok, że i tak dziwne że wygraliśmy z Włochami te 2 sety. Mimo że Włosi wtedy mieli zdecydowanie słabszy zespół niż teraz i nawet brązu nie zdobyli. Po prostu my wykazaliśmy się straszną niemocą w ćwierćfinale.
Fakt, faktem że Woicki był trudną alternatywą ze względu na znikomą użyteczność w bloku, ale uważam, że gdyby dał mu większą szansę to byśmy to przeszli.
Fakt, faktem że Woicki był trudną alternatywą ze względu na znikomą użyteczność w bloku, ale uważam, że gdyby dał mu większą szansę to byśmy to przeszli.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jak odpadną znowu w ćwierćfinale ze Słowenią to składam wniosek o rozwiązanie reprezentacji.
Richie Faulkner:
kibicLBN pisze:Ja już tyle razy chodziłem struty przez te ćwierćfinałowe porażki olimpijskie naszych siatkarzy że nie będę oglądać. Dobijają mnie zbytnio. Najbardziej boli chyba 2008 i 16, w Pekinie ten mecz z Włochami zawalił całkowicie Zagumny no i Lozano, że zbyt długo liczył na jego przebudzenie. Guma grał wtedy tak przewidywalnie, rozgrywał na podwójny, potrójny pasywny blok, że i tak dziwne że wygraliśmy z Włochami te 2 sety. Mimo że Włosi wtedy mieli zdecydowanie słabszy zespół niż teraz i nawet brązu nie zdobyli. Po prostu my wykazaliśmy się straszną niemocą w ćwierćfinale.
Mnie jednak najbardziej rozbiła ta Francja. Od tego meczu praktycznie nie oglądałem reprezentacji siatkarskiej. Z doskoku, pojedyncze mecze.
Ja zupełnie nie rozumiem fenomenu siatkówki. Wydaje mi się schematyczna do porzygania. Raz, dwa, trzy... aaaa. Ale oczywiście fajnie, że choć w jednej dyscyplinie drużynowej Polska należy do światowej czołówki.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Na boisku w pierwszym secie tego nie było widać. Na razie gramy jak Iga w półfinale.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Lepiej teraz niż w playoff.
Może testują sprzęt. Buty czy coś ;)
Może testują sprzęt. Buty czy coś ;)
Pachnie Słowenią
.
Richie Faulkner:
kdsz pisze:Ja zupełnie nie rozumiem fenomenu siatkówki. Wydaje mi się schematyczna do porzygania. Raz, dwa, trzy... aaaa. Ale oczywiście fajnie, że choć w jednej dyscyplinie drużynowej Polska należy do światowej czołówki.
Mam to samo, poszedłem raz nawet na mecz LUKu, grali 5 setów akurat, no emocje w 5 secie ok, ale skończyło się o 23:15 w piątek więc i tak wyszedłem wkurzony :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- tezetomaniak
- Trener
Dobrze widzieć uśmiechniętą Igę na podium. Całe szczęście, że ogarnęła się po półfinale, bo jednak 4 miejsce by było gwoździem.
dannie pisze:Ale juz prawie wiem, ze to bedzie Slowenia. Nie dlatego, ze uważam, ze gladko przegramy z Wlochami, ale dlatego, ze nieszczescia chodza parami. I jak mamy pozbywac sie demonow przeszlosci to w pakiecie: "Slowenia w cwiercfinale igrzysk".;)
Hip, hip.... Hurra?
Jest Słowenia. Nie wiem czemu ubzdurałem sobie, że z nimi przegrywaliśmy zawsze w ćwierćfinale Igrzysk. Tak na prawdę przegrywaliśmy z nimi na 4 z ostatnich 5 mistrzostwach Europy.
Tak czy siak na złoto ta drużyna raczej nie wygląda, więc w dalszym ciągu jesteśmy w sytuacji "albo Mirosław albo nikt".
Tak czy siak na złoto ta drużyna raczej nie wygląda, więc w dalszym ciągu jesteśmy w sytuacji "albo Mirosław albo nikt".
Richie Faulkner:
- tezetomaniak
- Trener
Swoboda zaraz po Świątek w kategorii rozczarowań :(
Rozczarowań?
Jej udział w finale to byłby wielki sukces biorąc pod uwagę rekordy życiowej jej rywalek.
I tak chyba została najszybszą białą kobietą świata.
Jej udział w finale to byłby wielki sukces biorąc pod uwagę rekordy życiowej jej rywalek.
I tak chyba została najszybszą białą kobietą świata.
Wasick w finale 100 kraulem, wygrała swój połfinał
tezetomaniak pisze:Swoboda zaraz po Świątek w kategorii rozczarowań :(
Niektórzy trafiają na słabe pokolenie w swojej konkurencji i kolekcjonują złota (Majewski), a inni trafiają na potężną konkurencję i nie wchodzą do finału.
Życie, sport.
Barkley i Malone byli świetni, tylko ten cholerny Jordan ;)