Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

Re: Stadion

#3201 Postautor: _piotrusss » 3 sierpnia 2010, o 13:28

Smirnek_ pisze:Od kiedy parking przy mosirze jest platny? A moze nie jest i jakis dziadek nielegalnie zbiera kase?

Jakieś 3 tygodnie temu znajomy z MOSiRu mówił że to nie ich sprawka i że mają to sprawdzić.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#3202 Postautor: Manitou » 3 sierpnia 2010, o 13:35

_piotrusss pisze:
Smirnek_ pisze:Od kiedy parking przy mosirze jest platny? A moze nie jest i jakis dziadek nielegalnie zbiera kase?

Jakieś 3 tygodnie temu znajomy z MOSiRu mówił że to nie ich sprawka i że mają to sprawdzić.
No i mamy winnego ;)

Smirnek_
Senior

#3203 Postautor: Smirnek_ » 3 sierpnia 2010, o 14:01

Dziadek rozdaje jakies bileciki, odnotowuje marke samochodu i chyba numery na liscie. Byl w kamizelce jakiejs firmy na C bodajze. Coz... jesli ma to sie powtarzac to musze znalezc sobie inne miejsce do parkowania.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#3204 Postautor: Cz@rek » 3 sierpnia 2010, o 16:10

Ktoś wydzierżawił parking (Grabiec?),w każdym razie ktos legalnie robi kibiców w h... :?
Tak ma juz byc,ale dlaczego miasto na to pozwala? Czy przy takim obiekcie sportowym nie powinna być
odpowiednia ilość dostępnych miejsc parkingowych? Bezpłatnych!

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#3205 Postautor: Speedway » 3 sierpnia 2010, o 18:27

Tez sie zdziwilem jak zajchałem na parking. Pytam od kiedy jest płatny a typ mi coś zaczął wkręcać, że zawsze tak było jak jest żużel ;d Nie miałem czasu się kłócić bo wyjeżdżali do 6 wyścigu :)

A nastepnym razem stanę na końcu Zamojskiej przy moście 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#3206 Postautor: jas » 3 sierpnia 2010, o 19:15

polecam parking przy Targach. tylko troche dalej, ale za to caly wolny, bezplatny i wyjazd zajmuje pol minuty zamiast 15 jak spod Mosiru.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

zombie
Szkółkowicz

#3207 Postautor: zombie » 3 sierpnia 2010, o 19:29

postawa panow niebieskich jest zenujaca,

zbysio narzeka ze malo ludzi przychodzi,
to ciekawe gdize ludzie z poza miasta maja auta zostawiac...
najprosciej mandaty wlepieac...
i wez tu sie czlowieku do zuzla nie zrazaj

go!
Trener

#3208 Postautor: go! » 3 sierpnia 2010, o 19:46

Cz@rek pisze:Ktoś wydzierżawił parking (Grabiec?),w każdym razie ktos legalnie robi kibiców w h... :?

Dlaczego robienie w h... ? Nie rozumiem tego narzekania, jakbyscie placili zawsze i wszedzie za parkowanie, to nikt by sie nie dziwil. W wiekszych miastach miejsca parkingowe to prawdziwa zmora, dochodzi do tego, ze to nie jest sposob na zysk, tylko na sklonienie kierowcow do spaceru, ruszenia sie komunikacja, czy tam w dowolny, inny sposob dotarcie do centrum miasta.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#3209 Postautor: Cz@rek » 3 sierpnia 2010, o 20:56

Tu nie chodzi o miejsca parkingowe w centrum miasta,a o zapewnienie parkingu przy obiekcie sportowym!
Również tego na chodniku przy stadionie.Glubus tez jest w srodku miasta i parking jest bezpłatny.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3210 Postautor: ravajas » 3 sierpnia 2010, o 21:13

Manitou pisze:Dziadek jakiś identyfikator posiada i rozdaje paragony? Jeśli nie to kopa w dupę mu jak podejdzie i tyle ;)

a potem Stypuła będzie zapodawał: kierowca pojazdu o numerze rejestracyjnym RZ XXXXX ;) proszony do swojego pojazdu. prawdopodobnie wybita szyba.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#3211 Postautor: sadychor » 3 sierpnia 2010, o 21:18

ravajas pisze:(...)o numerze rejestracyjnym RZ XXXXX(...)

Sugerujesz polowanie na podkarpackie fury :?: :wink: :)

Ktos dobrze pomyslal i zakombinowal z tym parkingiem. Biznes plan made in Polska kapitalistyczna :D
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

harry
Trener

#3212 Postautor: harry » 3 sierpnia 2010, o 21:27

Może i ktoś dobrze zakombinował ale to klub na tym traci. Ludzie przychodzili do kas i zamiast programów wkurwieni na masę pokazywali kwitki po 5 zyli za parking i sprzedaż programów spadła o 50%.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3213 Postautor: ravajas » 3 sierpnia 2010, o 21:48

sadychor pisze:
ravajas pisze:(...)o numerze rejestracyjnym RZ XXXXX(...)

Sugerujesz polowanie na podkarpackie fury :?: :wink: :)

nieee, tak tylko ;)
swoją drogą Wilk nie stawia pod MOSiRem ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Smirnek_
Senior

#3214 Postautor: Smirnek_ » 3 sierpnia 2010, o 21:57

Pewnie tez nie chce placic tych 5zl :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3215 Postautor: istred » 3 sierpnia 2010, o 22:05

Tu nie chodzi o miejsca parkingowe w centrum miasta,a o zapewnienie parkingu przy obiekcie sportowym!
Również tego na chodniku przy stadionie.Glubus tez jest w srodku miasta i parking jest bezpłatny.
Ale przecież parking jest. Co z tego, że płatny?
Przecież zawsze można dojechać autobusem.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3216 Postautor: ravajas » 3 sierpnia 2010, o 22:23

istred pisze:Przecież zawsze można dojechać autobusem.

albo obejrzeć relację na Sportowych faktach, co za różnica
pozdrawia:
Rafał Borowski

harry
Trener

#3217 Postautor: harry » 3 sierpnia 2010, o 22:27

Tu nie chodzi o parking płatny bo od kiedy pamiętam to zawsze był z małymi przerwami ( płatne przerwy).
Tu chodzi o to dlaczego policja gania za parkowanie przy Zygmuntowskich? Wiem, że jest znak zakazu parkowania ale właśnie na czas imprez sportowych powinien być zawieszony. I właśnie o to powinien się ktoś zatroszczyć. To znaczy o kibiców.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3218 Postautor: istred » 3 sierpnia 2010, o 22:31

Jeśli nie stać cię na bilet to oglądasz na sportowych faktach, jeśli nie stać cię na zapłacenie za parking to jedź autobusem, jeśli nie stać cię na bilet autobusowy to idź na piechotę itd.

Nie ma obowiązku jechania na mecz samochodem.
Nie parkujesz na swojej własności. Stawiając samochód na czyimś terenie należy uiścić opłatę jaką życzy sobie właściciel, a jak nie pasuje wybrać inne miejsce, a nie się bulwersować.
Tobie też nikt w ogródku, bez twojej wiedzy samochodu nie stawia.

PS. Nie piszę do żadnego konkretnego użytkownika :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3219 Postautor: Gelo » 3 sierpnia 2010, o 23:22

harry pisze:Tu nie chodzi o parking płatny bo od kiedy pamiętam to zawsze był z małymi przerwami ( płatne przerwy).
Tu chodzi o to dlaczego policja gania za parkowanie przy Zygmuntowskich? Wiem, że jest znak zakazu parkowania ale właśnie na czas imprez sportowych powinien być zawieszony. I właśnie o to powinien się ktoś zatroszczyć. To znaczy o kibiców.

Ponawiam apel - niech klub umozliwi parkowanie przy stadionie - chodnik pusty, a ludność krąży po trawnikach. Takim czymś traci sie kibiców. A jest to niczym nieuzasadnione.

Awatar użytkownika
Paweł

#3220 Postautor: Paweł » 3 sierpnia 2010, o 23:50

5 zł od Was dziasza parkingowy krzyczał? To niezły burdel muszą miec, ja wjechałem pierwszym wjazdem przy Orlenie, usłyszałem od parkingowego, żebym jechał na 2 koniec parkingu bo "może u tamtych są wolne miejsca", pojechałem gdzie kazał i krzyknął sobie ode mnie nie 5, a 2 złote, po czym stwierdził, żebym jechał, bo nie ma czasu teraz mi szukac reszty i robie mu korek. :?

Kibice
Szkółkowicz

#3221 Postautor: Kibice » 4 sierpnia 2010, o 08:23

zombie pisze:postawa panow niebieskich jest zenujaca,

zbysio narzeka ze malo ludzi przychodzi,
to ciekawe gdize ludzie z poza miasta maja auta zostawiac...
najprosciej mandaty wlepieac...
i wez tu sie czlowieku do zuzla nie zrazaj

Tylko, że 3/4 zaparkowanych samochodów ma rejestracje z Lublina. Ale tak to jest, lata zaniedbań w dziedzinie komunikacji miejskiej i ścieżek rowerowych (na stadionie powinien być jakiś parking rowerowy). A jak ktoś już musi przyjechać samochodem na mecz to może postawić na parkingu Gali. Tylko pewnie dla większości osób jest to kawał drogi.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3222 Postautor: Gelo » 4 sierpnia 2010, o 10:07

można i na strażackiej, narutowicza - tylko po co utrudniać życie ludziom jak pod samym stadionem jest idealne miejsce, ktore nie wiedziec czemu na dwoch meczach bylo wyłaczone dla samochodow. oczywiscie ci nieliczni ktorzy przyjechali 2 godziny wczesniej i sobie staneli stali bez problemow.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#3223 Postautor: Egon » 4 sierpnia 2010, o 10:21

Wg mnie idealnym miejscem do parkowania jest parking a nie ulica. Nie lubię parkować przy ulicy i jeśli mogę to unikam tego jak ognia. Fakt nie ma w Lublinie zbyt wielu parkingów i ludzie parkują gdzie się da, sam też tak robię, bo nie ma nieraz innego wyjścia..no ale bez przesady..czy przejść się z Gali pod stadion to taki wieli problem? No bez jaj. Oczywiście..powinien być pod stadionem kilkupoziomowy parking..ale go nie ma i trzeba sobie radzić inaczej. Chociaż..też pewnie byłyby narzekania, że trzeba z parkingu podziemnego dostać się jeszcze na swoje miejsce na stadionie.. :?
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3224 Postautor: ravajas » 4 sierpnia 2010, o 10:32

Istred, jest tak, jak piszesz. Ale tu nie chodzi o żądania rzeczy nieosiągalnych, tylko o drobną - powtarzam: drobną - kwestię organizacyjną.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#3225 Postautor: Cz@rek » 4 sierpnia 2010, o 11:16

Gelo pisze:można i na strażackiej, narutowicza - tylko po co utrudniać życie ludziom jak pod samym stadionem jest idealne miejsce, ktore nie wiedziec czemu na dwoch meczach bylo wyłaczone dla samochodow. oczywiscie ci nieliczni ktorzy przyjechali 2 godziny wczesniej i sobie staneli stali bez problemow.

Dodam jeszcze jako ciekawostę ze pod stadionem Startu już można parkować bez problemów,ja zaparkowałem nawet wczesnie na wysokości budynku klubowego (nieopodal radiowozu 8) ) i tam juz się nie czepiali.
Może klub powinie oficjalnie wystapić w tej sprawie do U.M.? Na zawody przychodzi viceprezyden Żuk,może on by pomógł?