Nasi rywale - 2022
Re: Nasi rywale - 2022
chyba ,ze tak bo z u24 to chyba nie bardzo czekały dziadki z decyzją i trzeba było Komandosa odesłać
istred pisze:Skoro wielokrotnie zawodził to chyba nie ma po kim płakać. Częstochowa ma ZZ i powinna być zadowolona, efekt widzieliśmy wczoraj.
Zawodnikowi się dziwię, bo jego akcje na pewno spadły. Oczywiście jakiś klub sobie bez problemu znajdzie, ale jego akcje z pewnością spadły co prędzej czy później przełoży się na liczbę ofert i ich treść.
Z tą ZZ to ostrożnie, Miśkowiak każdego meczu takiego mieć nie będzie.
Mam ogromną nadzieję, że z tym KSM się opamiętają i że żadne dodatkowe regulacje dotyczące składu nigdy nie wejdą w życie. Dla mnie podważa to sens współzawodnictwa i oglądania żużla jako takiego.
Motor mocnyj!
Haron90 pisze:Z tą ZZ to ostrożnie, Miśkowiak każdego meczu takiego mieć nie będzie.
To po części ironia. Bo z jednej strony w Częstochowie psioczą na Lindgrena od lat, a z drugiej teraz płacz, że go nie ma. Albo jedno, albo drugie.
Moim zdaniem wyjdzie im to na plus i nie trzeba do tego kompletu Miśkowiaka.
Swoją droga jeszcze niedawno śmialiśmy się chyba z Danii i ich 4-5-osobowych składów... Dzisiaj chyba żadna drużyna w Ekstralidze nie jedzie pełnym składem, a nierzadko składy opierają się na 3-4 zawodnikach.
-
CKM1946
- Zawodowiec
istred pisze:Haron90 pisze:Z tą ZZ to ostrożnie, Miśkowiak każdego meczu takiego mieć nie będzie.
To po części ironia. Bo z jednej strony w Częstochowie psioczą na Lindgrena od lat, a z drugiej teraz płacz, że go nie ma. Albo jedno, albo drugie.
Moim zdaniem wyjdzie im to na plus i nie trzeba do tego kompletu Miśkowiaka.
Swoją droga jeszcze niedawno śmialiśmy się chyba z Danii i ich 4-5-osobowych składów... Dzisiaj chyba żadna drużyna w Ekstralidze nie jedzie pełnym składem, a nierzadko składy opierają się na 3-4 zawodnikach.
Do końca zasadnicznej można jechać tą z/z ale żeby w ćwierfinale być konkurencyjnym to potrzeba Lindgrena w miare przyzwoitej formie.
Czewa już miała jedną dziurę w składzie do łatania. Teraz doszła druga. I trzeba to robić Woryną (pół biedy), Smykiem (cała bieda) i juniorami, którzy raz pojadą na 10, a innymi razem na 4 punkty.
Jak juz przed wypadnieciem Lindgrena, Czewa była zespołem wręcz nieobliczalnym, zdolnym z każdym wygrac, ale i wręcz z każdym przegrać. Tak teraz zostało to podniesione do kwadratu, przy czym margines błedu znacznie zmalał i o te porazki moze byc trochę łatwiej niż zwycięstwa.
Patrząc na tabele i terminarz, to wiele wskazuje na to, ze 5-6 miejsce rozstrzygnie sie miedzy Spartą i Włókniarzem, a decydujący tutaj, może być nasz mecz pod Jasną Górą ;)
Jak juz przed wypadnieciem Lindgrena, Czewa była zespołem wręcz nieobliczalnym, zdolnym z każdym wygrac, ale i wręcz z każdym przegrać. Tak teraz zostało to podniesione do kwadratu, przy czym margines błedu znacznie zmalał i o te porazki moze byc trochę łatwiej niż zwycięstwa.
Patrząc na tabele i terminarz, to wiele wskazuje na to, ze 5-6 miejsce rozstrzygnie sie miedzy Spartą i Włókniarzem, a decydujący tutaj, może być nasz mecz pod Jasną Górą ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kiedy ma być ta decyzja w sprawie KSM ?
Mam nadzieję, że Kuba nie da się złamać.
Jak dla mnie to próba zagrywki, przede wszystkim, pod Falubaz.
Nikogo jakoś nie interesowało to kiedy my byliśmy beniaminkiem...
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
Krosno wyjaśni Falubaz w półfinale I ligi. Bardzo na to liczę.
DrPaiHiWo pisze:Kiedy ma być ta decyzja w sprawie KSM ?
NIe po raz pierwszy marynarki próbują naprawiać nieudolność klubów durnymi przepisoami. Pisałem to już chyba kilka razy, ale od 2016 roku, czyli od 7 sezonów, beniaminek 4 razy skutecznie bronił się przed spadniek, a 3 razy lecial z ligi. te 3 przykłady to Rybnik, Ostrów i Unia Tarnów, która o utrzymanie walczyła do ostatniego biegu ostatniego meczu sezonu. Więc to pierdzielenie, że beniaminek stoi na przegranej pozycji nie ma zadnego pokrycia w faktach.
Motor Lublin w 2019 roku wszedł do Eligi z młokosem Lambertem, nie chcianym nigdzie Jonssonem, mającym praktycznie zerowe doświadcznie Michelsenem oraz Lampartem i Miesiącem. I wiecie co? W kazdym z 5 spotkań, które rozegrał do momentu przyjścia Łaguty wypadł lepiej, niż Ostrów w swoim najlepszym meczu w tym sezonie.
Grudządz od kilku kolejek jedzie składem, który nie byłby nawet faworytem w 1 lidze, a zdołał wygrać 2 mecze i zrobić 43 punkty w Lesznie.
Ostrowii najwięcej szkód narobił chyba ten ekstraligowy sprzęt w 1 lidze. Tam mieli przewage nad wszystkimi w tym elemencie, co zamazał nieco faktyczna siłe tego zespołu. Weszli do Elipy, gdzie taki sprzęt maja nawet juniorzy i nie było z czego poprawić, tak jak np. Motor w 2019 roku
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Patrząc na tabele i terminarz, to wiele wskazuje na to, ze 5-6 miejsce rozstrzygnie sie miedzy Spartą i Włókniarzem, a decydujący tutaj, może być nasz mecz pod Jasną Górą ;)
Patrząc na tabelę to można żałować, że 3/4 ligi wchodzi do PO. W normalnych warunkach Toruń, Wrocław, Częstochowa i Leszno musiałyby jeszcze ostro walczyć przez te 4 kolejki.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
istred pisze:Krosno wyjaśni Falubaz w półfinale I ligi. Bardzo na to liczę.
Nie Ty jeden. Propsuje.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Doyle zostaje w Lesznie na 2023
To wcale nie jest dobrze
Częstochowa przestanie gadać z Doylem a zacznie z MM :D
no właśnie, przydałoby się szybko ogłosić Mikkela. O Dominika jakoś jestem spokojny, Mateusza też, a pozostali na ten moment muszą sami starać się żeby zostać. Także ogłoszenie kapitana już teraz byłoby mocnym sygnałem dla innych
samba pisze:Częstochowa przestanie gadać z Doylem a zacznie z MM :D
Powodzenia :)
Nie wiem czy są jakieś argumenty ze strony innych klubów, żeby wyciągnąć jakiegokolwiek zawodnika z aktualnie najlepszego i najbogatszego klubu w Polsce. Niech se biorą Drabika.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Perez pisze:Sebekmotor pisze:O piwko na stadionie.
Niech będzie ale nie widzę stania w tych kolejkach po sikacza. Szkoda meczu.
Za późno na stadion wchodzisz :))) od razu mówię, że częściej bywam na meczach wyjazdowych i gdybym miał ten zakład przegrać to mogę się tak od razu nie wywiązać. Ale umowa jest umową i czekamy na bieg juniorski w Częstochowie ;)
Władysław w mistrzowskiej formie:
"Wartością Stali jest stabilny zarząd"
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10103 ... e-bedzie-t
"Wartością Stali jest stabilny zarząd"
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/10103 ... e-bedzie-t
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
no tak, nigdy nie będzie miał tak dobrze w żadnym klubie niż w Gorzowie, gdzie wsadzają wspaniałego PREZESA do aresztu i oskarżają o milionowe pranie pieniędzy, drugiego takiego może nie znaleźć, Bartek zostań w Gorzowie!. ;)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Jak to dobrze, że Stal nie jest finansowana z publicznych pieniędzy. W stu procentach prywatny biznes, prywatny stadion a na czele boss honorowy Władysław.
-
kamikadze28
I oczywiście mocne akcentowanie, finansowania naszego klubu przez spółki SP. Natomiast w Gorzowie fundament w postaci 200 prywatnych przedsiębiorców. Władek zmień leki, bo te już nie dają rady, a później obejrz program zawodów z Lublina.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Ten marny manipulator zapewne doskonale wie, że w Lublinie nie rządzi wcale PiS, a twór ala PO z Prezydentem Żukiem na czele, a to właśnie gmina Lublin jest największym sponsorem Motoru. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi. Co do spółek SP to poza Piłką Nożną to one wspólnie z samorządami utrzymują polski sport, więc dlaczego miałoby się to zmienić w najbliższych latach w przypadku naszego klubu? Jak to było w Unii Tarnów nie wiem dokładnie, ale tam zdaje się doczepiły się do klubu osoby mające później problemy z prawem, bądź zwykli karierowicze mający w dupie klub. U nas to jednak wygląda trochę inaczej, bo Motor to jest dziecko Kępy i Wieckowskiego, które póki co jest zdrowe i dobrze prowadzone.
Czym wy się w ogóle przejmujecie? To, że wszystkich dupa boli to jasne. Tak samo jasne jak to, że gdyby byli na miejscu Motoru to by piali z zachwytu, że mają takich sponsorów.