Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#2901 Postautor: Cooper » 13 sierpnia 2024, o 14:19

"Poziom" ten sam, tylko skutki na razie inne. Jeszcze.

Nie wiem po co idziemy tą drogą i komu to potrzebne :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2902 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 14:40

Cooper pisze:"Poziom" ten sam, tylko skutki na razie inne. Jeszcze.

I tu się nie zgadzamy, trudno. Rozumiem przyczyny i jestem przekonany, że to nie jest tendencja i żadna droga, tylko wyjątek od reguły.

Czarek
Trener

#2903 Postautor: Czarek » 13 sierpnia 2024, o 15:12

radonis pisze:
Saint pisze:Nasz sektor nad Bystrzycą robi co może żeby wyrównać do poziomu przeciętniaków ..

Przez kilka tygodni po meczu domowym Motoru z UL powstrzymywałem się od dyskusji ze stwierdzeniami forumowych kanapowych klepaczy w klawiaturę - ekspertów i znafcóf recenzujących doping SE na tym meczu.

Tak się składa, że byłem w tym roku na wszystkich wyjazdach i to co się wydarzyło w Leszcznie nie pozostawiło żadnych złudzeń, że SE odpowie. Doping na meczu w Leszcznie był po naszej stronie skupiony na wspieraniu naszych. Fanzona leszczyńska postanowiła nas w zamian ugościć atakiem wycelowanym w kradzież i zbezczeszczenie neutralnej flagi z barwami i napisem Lubelacy. Ochrona w tym klubie to mem. Flaga ostała się tylko dzięki kilku naszym czujnym kibicom, z czego co najmniej dwóch wychodziło ze Smoczyka pokaleczonych. Miasto leszczy to jedyne miejsce, gdzie zostaliśmy fizycznie zaatakowani. Na drugi dzień byłem w leszczyńskiej żabce i 18-letnia sprzedawczyni z rozbawieniem opowiadała swojemu znajomemu klientowi, będącemu najwyraźniej spoza środowiska żużlowego, że najbardziej jej się z tego meczu podobała.....właśnie rzeczona próba kradzieży flagi.

Można się było zastanawiać nad jakimiś finezyjnymi akcjami odwetowymi, ale SE zapewne uznała, że do tego zezwierzęcenia trzeba było odezwać się językiem dla nich zrozumiałym. Trudno w sytuacji, kiedy ktoś pluje w twarz mówić z uśmiechem, że pada deszcz. Może za gęsto, może trochę zbyt wulgarnie, ale mnie to zupełnie nie dziwi.

Ja bym pewnie napisał nad uratowaną flagą, którą SE wywiesiła nad C3 w rewanżu z UL: "Zwykłe leszcze, nie żadne byki", albo coś w ten deseń i zredukował część przyśpiewek. Warto zauważyć, że żadnych odwetów zakładających fizyczną przemoc, albo symetrii z kradzieżą barw nie było. Pokrzyczeli i temat zamknięty. We Wrocławiu znowu był wyłącznie doping skupiony na wspieraniu Motoru, więc proponowałbym odpuścić na każdym kroku bezrefleksyjną krytykę SE.

To co się zdarzyło w ostatnią niedzielę w Leszcznie było do przewidzenia, bo te tępogłowce z każdym meczem pozwalali sobie na coraz więcej. Im trzeba otrzeźwienia i spadek dobrze im zrobi.

PS. Tych wszystkich, którzy będą chcieli wejść w polemikę dotyczącą używanej przeze mnie nazwy miasta, które nas tak przykładnie ugościło, odsyłam do źródła: https://pl.wikipedia.org/wiki/Leszno.

Między meczem w Lesznie a rewanżem w Lublinie minęło ponad 2 miesiące. W tym czasie można było wymyślić 10 haseł, 5 przyśpiewek i 2 oprawy bez żadnego wulgaryzmu, które w żużlowej opinii publicznej sprowadziłyby na ziemię leszczyńskie bydło, ale prostaki i matoły z wiadomego sektora przyjęli zasady gry kibiców Unii i de facto zaśpiewali z nimi w jednym chórze. Smród pozostał, bo teraz Lublin = Leszno, a mogło być Lublin >>>>>Leszno.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2904 Postautor: tezetomaniak » 13 sierpnia 2024, o 15:25

Dlaczego nie było sektorówki "Unia Leszno To Nie Jest Polski Klub"?

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2905 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 15:34

Czarek pisze:
radonis pisze:
Saint pisze:Nasz sektor nad Bystrzycą robi co może żeby wyrównać do poziomu przeciętniaków ..

Przez kilka tygodni po meczu domowym Motoru z UL powstrzymywałem się od dyskusji ze stwierdzeniami forumowych kanapowych klepaczy w klawiaturę - ekspertów i znafcóf recenzujących doping SE na tym meczu.

Tak się składa, że byłem w tym roku na wszystkich wyjazdach i to co się wydarzyło w Leszcznie nie pozostawiło żadnych złudzeń, że SE odpowie. Doping na meczu w Leszcznie był po naszej stronie skupiony na wspieraniu naszych. Fanzona leszczyńska postanowiła nas w zamian ugościć atakiem wycelowanym w kradzież i zbezczeszczenie neutralnej flagi z barwami i napisem Lubelacy. Ochrona w tym klubie to mem. Flaga ostała się tylko dzięki kilku naszym czujnym kibicom, z czego co najmniej dwóch wychodziło ze Smoczyka pokaleczonych. Miasto leszczy to jedyne miejsce, gdzie zostaliśmy fizycznie zaatakowani. Na drugi dzień byłem w leszczyńskiej żabce i 18-letnia sprzedawczyni z rozbawieniem opowiadała swojemu znajomemu klientowi, będącemu najwyraźniej spoza środowiska żużlowego, że najbardziej jej się z tego meczu podobała.....właśnie rzeczona próba kradzieży flagi.

Można się było zastanawiać nad jakimiś finezyjnymi akcjami odwetowymi, ale SE zapewne uznała, że do tego zezwierzęcenia trzeba było odezwać się językiem dla nich zrozumiałym. Trudno w sytuacji, kiedy ktoś pluje w twarz mówić z uśmiechem, że pada deszcz. Może za gęsto, może trochę zbyt wulgarnie, ale mnie to zupełnie nie dziwi.

Ja bym pewnie napisał nad uratowaną flagą, którą SE wywiesiła nad C3 w rewanżu z UL: "Zwykłe leszcze, nie żadne byki", albo coś w ten deseń i zredukował część przyśpiewek. Warto zauważyć, że żadnych odwetów zakładających fizyczną przemoc, albo symetrii z kradzieżą barw nie było. Pokrzyczeli i temat zamknięty. We Wrocławiu znowu był wyłącznie doping skupiony na wspieraniu Motoru, więc proponowałbym odpuścić na każdym kroku bezrefleksyjną krytykę SE.

To co się zdarzyło w ostatnią niedzielę w Leszcznie było do przewidzenia, bo te tępogłowce z każdym meczem pozwalali sobie na coraz więcej. Im trzeba otrzeźwienia i spadek dobrze im zrobi.

PS. Tych wszystkich, którzy będą chcieli wejść w polemikę dotyczącą używanej przeze mnie nazwy miasta, które nas tak przykładnie ugościło, odsyłam do źródła: https://pl.wikipedia.org/wiki/Leszno.

Między meczem w Lesznie a rewanżem w Lublinie minęło ponad 2 miesiące. W tym czasie można było wymyślić 10 haseł, 5 przyśpiewek i 2 oprawy bez żadnego wulgaryzmu, które w żużlowej opinii publicznej sprowadziłyby na ziemię leszczyńskie bydło, ale prostaki i matoły z wiadomego sektora przyjęli zasady gry kibiców Unii i de facto zaśpiewali z nimi w jednym chórze. Smród pozostał, bo teraz Lublin = Leszno, a mogło być Lublin >>>>>Leszno.

Czarku - zgadzam się z Tobą, że było dużo czasu. Nie szanuję Cię za obelgi z kanapy w kierunku prowadzących doping.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2906 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 15:36

tezetomaniak pisze:Dlaczego nie było sektorówki "Unia Leszno To Nie Jest Polski Klub"?

To też jest pomysł - wystarczyłby skrót "ULTNJPK", bo to funkcjonuje już w środowisku w tej formie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2907 Postautor: papi » 13 sierpnia 2024, o 15:48

i jeszcze napisać po niemiecku ;)

ezbeg
Trener

#2908 Postautor: ezbeg » 13 sierpnia 2024, o 15:52

Unia Leszno ist nicht polnische Manschafft ? :lol: Wybaczcie niemiecki miałem z 10+ lat temu.

Czarek
Trener

#2909 Postautor: Czarek » 13 sierpnia 2024, o 15:56

radonis pisze:Czarku - zgadzam się z Tobą, że było dużo czasu. Nie szanuję Cię za obelgi z kanapy w kierunku prowadzących doping.

Podejmij z nimi dyskusję o żużlu, zapytaj jaką książkę ostatnio przeczytali, sprawdź jakie mają poczucie humoru, popatrz w jakim stanie pojawiają się na wyjazdach, odnotuj ich słownictwo, a przyznasz mi rację.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2910 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 16:00

Czarek pisze:
radonis pisze:Czarku - zgadzam się z Tobą, że było dużo czasu. Nie szanuję Cię za obelgi z kanapy w kierunku prowadzących doping.

Podejmij z nimi dyskusję o żużlu, zapytaj jaką książkę ostatnio przeczytali, sprawdź jakie mają poczucie humoru, popatrz w jakim stanie pojawiają się na wyjazdach, odnotuj ich słownictwo, a przyznasz mi rację.

Możesz nie szanować, ale opluwać na forum? Czarku...

KDS
Junior

#2911 Postautor: KDS » 13 sierpnia 2024, o 16:06

A po co na buractwo odpowiadać buractwem? Co to komu daje? Czy kibice leszczyńscy wzięli sobie do serc Waszą "odpowiedź" i wracając z Lublina przemyśleli sprawę i postanowili, że już więcej tak nie będą?

Jakbyście kulturalnie i inteligentnie wyśmiali leszczyńskich pseudokibiców, to cała żużlowa Polska by Wam tylko przyklasnęła. A tymczasem w świat poszedł przekaz, że w Lublinie też jest chamstwo i prostactwo.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2912 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 16:07

KDS pisze:A po co na buractwo odpowiadać buractwem? Co to komu daje? Czy kibice leszczyńscy wzięli sobie do serc Waszą "odpowiedź" i wracając z Lublina przemyśleli sprawę i postanowili, że już więcej tak nie będą?

Jakbyście kulturalnie i inteligentnie wyśmiali leszczyńskich pseudokibiców, to cała żużlowa Polska by Wam tylko przyklasnęła. A tymczasem w świat poszedł przekaz, że w Lublinie też jest chamstwo i prostactwo.

Wy to znaczy kto?

KDS
Junior

#2913 Postautor: KDS » 13 sierpnia 2024, o 16:12

Ci co krzyczeli "Unia to k..." itp.

Czarek
Trener

#2914 Postautor: Czarek » 13 sierpnia 2024, o 16:33

radonis pisze:
Czarek pisze:

Możesz nie szanować, ale opluwać na forum? Czarku...

Nie użyłem wulgarnego języka, który najbardziej przemawia do tych ludzi, więc nie powinni czuć się opluci. Co więcej, stwierdziłem fakt, bo tak nazywa się ludzi postępujących w ten sposób.
I jeszcze jedno. Stało się coś czego obawiało się również parę osób na tym forum. Wśród lubelskich kibiców najdonośniejszy głos należy w tej chwili do osób, które najmniej wspólnego mają z żużlem, a najwięcej z rynsztokiem. Ratuje nas tylko to, że czasem i chwilowo są pacyfikowane przez tzw. "starą gwardię".

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#2915 Postautor: Saint » 13 sierpnia 2024, o 16:43

radonis pisze:
Cooper pisze:
radonis pisze:
Można się było zastanawiać nad jakimiś finezyjnymi akcjami odwetowymi, ale SE zapewne uznała, że do tego zezwierzęcenia trzeba było odezwać się językiem dla nich zrozumiałym.

Marne to wytłumaczenie niestety.

Ja bym właśnie był pod wrażeniem finezyjnej akcji a nie czerstwych bluzgów, które spozycjonowały nas na tej samej półce co popisy kibiców UL.

Zachowajmy proporcje. Gdzie seria przyśpiewek, owszem wulgarnych, a gdzie kradzież barw, czy wyrywanie krzesełek na własnym stadionie i rzucanie nimi i butelkami na tor i w policję.... Pobudka.

Początek Twojej wypowiedzi o „klawiaturowych klepaczach” upewnia mnie tylko w opinii. Właśnie klasę ludzi poznaje się po tym, że na chamstwo potrafią odpowiedzieć inteligentnie i z klasą. Wulgarne przyśpiewki i wyzywanie ani nie jest przejawem inteligencji ani klasy. Wystarczy wejść na profil na fb by przekonać się jak na jakiekolwiek zwrócenie uwagi odpowiadają przedstawiciele „sektoru”. Nawet jeśli to pojedyncze osoby to nikt z tej grupy nie robi nic, żeby ich uciszyć - a oni wystawiają świadectwo… każdy kto ma odmienne zdanie jest „niedzielnym” kibicem kategorii drugiej i najlepiej bez prawa odzywania się. Ja na tym stadionie jestem dość regularnie od 89 roku - i nie czuje się ani lepszym ani gorszym kibicem .. natomiast na pewno standardy kultury i klasy mam zdecydowanie powyżej ..

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2916 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 16:45

"prostaki i matoły" to obelgi, nie ma z czym dyskutować. Próbujesz się stawiać wyżej, samemu wyznaczając sobie niski pułap.

Haron90
Kadrowicz

#2917 Postautor: Haron90 » 13 sierpnia 2024, o 16:47

radonis pisze:"prostaki i matoły" to obelgi, nie ma z czym dyskutować. Próbujesz się stawiać wyżej, samemu wyznaczając sobie niski pułap.

Myślę, że kolega radonis chciał tu nam jakąś prawdę objawić o euphorii jej stylu prowadzenia dopingu ostatnimi czasy, ale jedyne co mu udało się zobrazować, to w czym tak naprawdę tkwi problem. Wszystko już jasne.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#2918 Postautor: Saint » 13 sierpnia 2024, o 16:48

radonis pisze:"prostaki i matoły" to obelgi, nie ma z czym dyskutować. Próbujesz się stawiać wyżej, samemu wyznaczając sobie niski pułap.

Chyba nie do mnie. Nie przypominam sobie tego rodzaju epitetów, ale jeśli użyłem - internet nie wybacza - to przepraszam.
Czyli bluzgać na bluzgających można, ale nazwać tego zachowania prostackim nie wolno, bo to już obelga ? Zapamiętam ;)

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2919 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 16:54

Saint pisze:
radonis pisze:
Cooper pisze:

Marne to wytłumaczenie niestety.

Ja bym właśnie był pod wrażeniem finezyjnej akcji a nie czerstwych bluzgów, które spozycjonowały nas na tej samej półce co popisy kibiców UL.

Zachowajmy proporcje. Gdzie seria przyśpiewek, owszem wulgarnych, a gdzie kradzież barw, czy wyrywanie krzesełek na własnym stadionie i rzucanie nimi i butelkami na tor i w policję.... Pobudka.

Początek Twojej wypowiedzi o „klawiaturowych klepaczach” upewnia mnie tylko w opinii. Właśnie klasę ludzi poznaje się po tym, że na chamstwo potrafią odpowiedzieć inteligentnie i z klasą. Wulgarne przyśpiewki i wyzywanie ani nie jest przejawem inteligencji ani klasy. Wystarczy wejść na profil na fb by przekonać się jak na jakiekolwiek zwrócenie uwagi odpowiadają przedstawiciele „sektoru”. Nawet jeśli to pojedyncze osoby to nikt z tej grupy nie robi nic, żeby ich uciszyć - a oni wystawiają świadectwo… każdy kto ma odmienne zdanie jest „niedzielnym” kibicem kategorii drugiej i najlepiej bez prawa odzywania się. Ja na tym stadionie jestem dość regularnie od 89 roku - i nie czuje się ani lepszym ani gorszym kibicem .. natomiast na pewno standardy kultury i klasy mam zdecydowanie powyżej ..

Saint - nasi na przemoc fizyczną wybrali odpowiedź słowną.

Pisząc o klawiaturowych klepaczach mam na myśli ludzi, którzy nie byli na żadnym wyjeździe i nie przeżyli tych leszczyńskich scen osobiście, a mają tu najwięcej do napisania z zacisza domowego fotela.

Nie popadajmy w paranoję i patrzmy trzeźwo na to co się stało i dlaczego. Można mieć różne zdanie na temat metod odpowiedzi SE.

Ale nie mogę już w kółko czytać tego narzekania. A już zupełnie nie rozumiem, tego że bezkrytycznie opluwa się kibiców za jednorazową ripostę i stawia się na równi z troglodytami z Leszczna.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#2920 Postautor: Perez » 13 sierpnia 2024, o 16:54

Btw. A Powie mi ktoś dlaczego Sparta pierwszy mecz jedzie u siebie a My i Gorzów na wyjeździe? zgodnie z tym iż jesteśmy wyżej w tabeli niż nasz rywal, więc pierwszy mecz na wyjeździe czy Sparta też nie powinna mieć pierwszego meczu na wyjeździe?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2921 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 16:56

Saint pisze:

Chyba nie do mnie. Nie przypominam sobie tego rodzaju epitetów, ale jeśli użyłem - internet nie wybacza - to przepraszam.
Czyli bluzgać na bluzgających można, ale nazwać tego zachowania prostackim nie wolno, bo to już obelga ? Zapamiętam ;)

Nie Saint nic takiego nie napisałeś. Odpowiadałem Czarkowi, ale nie zacytowałem go i wpadło pod Twój post. Sorki za bałagan

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2922 Postautor: papi » 13 sierpnia 2024, o 16:56

Pycha kroczy przed upadkiem.

Bądźcie dalej tak pewni swoich racji, nie słuchajcie innych, reagujcie agresją na krytykę, a niedługo będziecie stawiani w jednym szeregu z neandertalczykami z najgorzej kojarzonych ośrodków. Wasz (SE) wybór

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2923 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 16:57

Perez pisze:Btw. A Powie mi ktoś dlaczego Sparta pierwszy mecz jedzie u siebie a My i Gorzów na wyjeździe? zgodnie z tym iż jesteśmy wyżej w tabeli niż nasz rywal, więc pierwszy mecz na wyjeździe czy Sparta też nie powinna mieć pierwszego meczu na wyjeździe?

Powinna, ale dogadali się z Ekstraligą na zamianę, bo mają kolizję z SGP na własnym torze w ten sam weekend.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#2924 Postautor: radonis » 13 sierpnia 2024, o 16:57

papi pisze:Pycha kroczy przed upadkiem.

Bądźcie dalej tak pewni swoich racji, nie słuchajcie innych, reagujcie agresją na krytykę, a niedługo będziecie stawiani w jednym szeregu z neandertalczykami z najgorzej kojarzonych ośrodków. Wasz (SE) wybór

Czytanie ze zrozumieniem. Wy, Wasz.

A Wy to co obywatelu papi?

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#2925 Postautor: Saint » 13 sierpnia 2024, o 16:58

Niestety to nie było jednorazowe - od trzech przynajmniej spotkań pojawiły się wulgarne okrzyki, których wcześniej nie było - czym się -słusznie - szczyciliśmy i było to doceniane.
Dla mnie chamstwo to chamstwo - nie podlega stopniowaniu… agresja rodzi agresję i właśnie ludzie inteligentni powinni to wiedzieć i potrafić wyciszyć - zamiast eskalować.