Stadion
Re: Stadion
Wlasnie! Srodki produkcji w rece panstwa! Precz z burżuazja! Proletariusze wszystkich krajow laczcie sie! 
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2010, o 15:53 przez luCas, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Jak dla mnie to mozecie wychwalac i system Korei Polnocnej, ale moze odpuscic to na forum zuzlowym, a juz szczegolnie w w dziale stricte o zuzlu? Jest dzial Inne, tam sie mozna dowoli woli wymadrzac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
W jednej kwestii sie zgadzamy, snieg przydalo by sie usunac, a kto to zrobi, to mnie nie interesuje. Licze na MOSIR- choc juz kilka razy sie przeliczylem.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Logika jest prosta - skoro kluby placa kase Mosirowi za wynajem stadionu, to Mosir powinien doprowadzic stadion do stanu uzywalnosci na czas. A jak nie to powinna byc jakas sankcja.
Ale patrzac bardziej realnie, to cos mi sie wydaje, ze jezeli kluby same sie nie zorganizuja to nic z tego nie bedzie.
Ale patrzac bardziej realnie, to cos mi sie wydaje, ze jezeli kluby same sie nie zorganizuja to nic z tego nie bedzie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Czyli jak ja wynajmuje mieszkanie to wlasciciel ma obowiazek mi go sprzatac jak sie zabrudzi? 
Wszystko kwestia umowy. Jak wynajmujesz pokoj w hotelu to nie musisz go sprzatac
Chyba, ze narobisz szkod "ponadstandardowych"
W przypadku stadionu to zarowno LKP jak i KMZ maja zaleglosci w platnosciach za jego wynajem wiec nie spodziewalbym sie ze strony MOSiRu zadnych akcji dobroczynnych 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Ta umowa nie jest umową najmu, nawet jeśli jest tak zatytułowana. Jest umową nienazwaną, do której - ewentualnie - można pewne przepisy o najmie stosować w kwestiach nie uregulowanych w samej umowie. Normalnie nie wyobrażałbym sobie, by nie było w niej uregulowane, kto ma odśnieżyć stadion, ale po zeszłorocznej umowie z Piszczem nic mnie nie zdziwi.
- niespokojny
- Trener
Tak na chlopski rozum. Kmż na spolke wynajmuje stadion. Placi kase za korzystanie ze stadionu, jego uzytkowanie. Wiec zasranym obowiazkiem jest doprowadzenie przez wlasciciela stadionu(tu MOSiR) do stanu uzywalnosci. Ja tu innej zaleznosci nie widze. To drogi tez maja odsniezac sami kierowcy? Z mieszkaniem to kiepskie porownanie bo ty sam robisz balagan a nie 'sila wyzsza'.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Prosta analogia,chciałbym na wiosnę pograć w tenisa na otwartym korcie,a tam mi mówią nie ma sprawy tylko śnieg jeszcze zalega więc weź se Pan i odśnież
A po godzinie odśnieżania mam dosyć i odechciało mi się tenisa, ale właściel obiektu mówi
hola,hola a Pan gdzie? Dwie dychy się należą...na korcie spędziłeś Pan ponad godzinkę

A po godzinie odśnieżania mam dosyć i odechciało mi się tenisa, ale właściel obiektu mówi
hola,hola a Pan gdzie? Dwie dychy się należą...na korcie spędziłeś Pan ponad godzinkę
niespokojny pisze:Tak na chlopski rozum. Kmż na spolke wynajmuje stadion. Placi kase za korzystanie ze stadionu, jego uzytkowanie. Wiec zasranym obowiazkiem jest doprowadzenie przez wlasciciela stadionu(tu MOSiR) do stanu uzywalnosci.
Tylko,ze zdaje sie, ze obydwa uzytkujace kluby wisza za ten najem kase... Moze nieodsniezanie jest wynikiem naleznosci?
Czas na zmiany :]
Moze cos sie ostatnio zmieniło ale prawie od zawsze tor i stadion był wynajmowany bezpłatnie. Płatne były tylko wszystkie pomieszczenia i monitoring.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Kod: Zaznacz cały
W przyszłym miesiącu nie odczujemy znacznej poprawy pogody. – Nie będzie już takich mrozów jak w styczniu i lutym, ale nadal temperatury będą niskie i raczej nie będą przekraczać zera – tłumaczy Godek. Większa odwilż i zagrożenie powodziowe czeka nas dopiero pod koniec marca lub na początku kwietnia.Re: Stadion
Nawet Rawicz uprzątną już śnieg http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... u-zdjecia/
Torsen pisze:ZRÓDŁOKod: Zaznacz cały
W przyszłym miesiącu nie odczujemy znacznej poprawy pogody. – Nie będzie już takich mrozów jak w styczniu i lutym, ale nadal temperatury będą niskie i raczej nie będą przekraczać zera – tłumaczy Godek. Większa odwilż i zagrożenie powodziowe czeka nas dopiero pod koniec marca lub na początku kwietnia.
Ostatnio ogladałem wywiad z jakimś profesorem od pogody. Mówił wiele madrych rzeczy ale jedno ważne co powiedział, że obecnie są takie anomalia pogody że dobrze prognozować pogodę można na tydzień. Dwa tygodnie to już duże ryzyko. Dalej to już wróżenie z fusów. Dzisiaj w Lublinie 3-4 stopnie. Ogladam dużo różnej prognoz ale nigdzie się nie zajakneli że będzie tak ciepło dzisiaj.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
TUTAJ wyswietla sie to ciagle i zmienia nieraz bardzo dynamicznie. 
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Uwaga!Prośba!
Byłem w godz. 9 - 9.30 na stadionie. Nagrałem 7-8 filmików[ ok. 2 min.!] na amatorskiej kamerce ilustrujących, co się tam dzieje, stan toru, ilość śniegu, itd. itp.
Szukam kogoś z umiejętnością szybkiego wrzucania filmików na Y.T., czy gdzie tam...
Proszę pisać na pw lub dzwonić Piotr - 693-471-439, a najlepiej przyjechać do mnie i podszkolić mnie[ czas i piwko mam
] z korzyścią dla wszystkich forumowiczów.
p.s. Może sam to zrobię, ale w jakim czasie. Tak więc kamerzyści ..pomożecie?
Byłem w godz. 9 - 9.30 na stadionie. Nagrałem 7-8 filmików[ ok. 2 min.!] na amatorskiej kamerce ilustrujących, co się tam dzieje, stan toru, ilość śniegu, itd. itp.
Szukam kogoś z umiejętnością szybkiego wrzucania filmików na Y.T., czy gdzie tam...
Proszę pisać na pw lub dzwonić Piotr - 693-471-439, a najlepiej przyjechać do mnie i podszkolić mnie[ czas i piwko mam
p.s. Może sam to zrobię, ale w jakim czasie. Tak więc kamerzyści ..pomożecie?
http://www.youtube.com/user/djsmoddotpl Tylko przypomnę:
1. ja się uczę - nie jestem zawodowym kamerzystą, nakręciłem raptem 5-6 filmików w życiu...
2. śniegu po kolana albo wyżej, zimno w ręce - stąd sapanie, trzęsienie kamerką i ..drgania obrazu
3. proszę komentować stan toru, nie - filmików
4. zezwalam na wykorzystanie któregoś filmiku na S.F. lub ESpeedway itd.[ tylko bez podawania autora - wstyd]
1. ja się uczę - nie jestem zawodowym kamerzystą, nakręciłem raptem 5-6 filmików w życiu...
2. śniegu po kolana albo wyżej, zimno w ręce - stąd sapanie, trzęsienie kamerką i ..drgania obrazu
3. proszę komentować stan toru, nie - filmików
4. zezwalam na wykorzystanie któregoś filmiku na S.F. lub ESpeedway itd.[ tylko bez podawania autora - wstyd]
Nic nowego.
Śniegu pełno i jak od lat piłkarze lecą w ciula i śnieg zgarniają na tor. Ciekawe kiedy nasze władze się obudzą i ich pogonią. Bo jak nie to sezon zaczniemy w maju...
Śniegu pełno i jak od lat piłkarze lecą w ciula i śnieg zgarniają na tor. Ciekawe kiedy nasze władze się obudzą i ich pogonią. Bo jak nie to sezon zaczniemy w maju...
Nie na tor - lecz przeważnie za bramki[co pokażą - mam nadzieję filmiki] lub wzdłuż toru, co nie zmienia faktu, że woda z tych ''gór śniegu'' spłynie na...tor.[ Kurde, 3 razy tor w jednym zdaniu]
Popatrzcie, na czym usiąść? Cała nadzieja w...słoneczku!
Popatrzcie, na czym usiąść? Cała nadzieja w...słoneczku!
a jutro wladze kmz powinni wynajac koparke i snieg zgarnac na plyte boiska
poprostu brak slow.
Pozdrawiam
Tragedia
ale jeszcze w marcu dowali śniegu. W końcu jeszcze mamy zimę, a jak widać w tym roku daje ostro popalić. I przy takiej ilości śniegu to patrzeć jak bystrzyca wyleje.
Ten filmik dedykuje VIP-om, może pomyślą, gdzie by tu usiąść
http://www.youtube.com/watch?v=NWScRDADxjc
A przy okazji poszukajcie ''swoich'' ulubionych miejsc
A przy okazji poszukajcie ''swoich'' ulubionych miejsc
A ten kibicom... gości ...Serdecznie zapraszamy ..do odśnieżania
http://www.youtube.com/watch?v=PLBuslGrxq8