#254 Postautor: Egon » 6 stycznia 2013, o 18:18
Nikt nie pisze, że Woodward jest bogiem. Ale masz podane statystyki z POLSKIEJ ligi tych dwóch zawodników z dwóch sezonów i na przestrzeni tych dwóch sezonów jasno widać kto jest lepszy. A nasza drużyna startuje w polskiej lidze a nie w angielskiej. Dla mnie tam Cam może być i ostatni a nawet w ogóle nie startować, wcale mnie to nie obchodzi, dla mnie ważne jest to aby TU w NASZEJ lidze jechał dobrze.
1. Billy Janniro (USA) - 21 (1,2,3,3,3,3,6) + 1 miejsce w finale
2. Greg Hancock (USA) - 16 (1,3,2,3,1,2,4) + 2 miejsce w finale
3. Ricky Wells (USA) - 18 (3,3,3,3,2,2,2) + 3 miejsce w finale
4. Billy Hamill (USA) - 13 (2,1,3,1,3,3,0) + 4 miejsce w finale
5. Scott Nicholls (Wielka Brytania) - 11 (3,3,w,2,2,1)
Który zawodnik wg Ciebie jest lepszy? 1 czy 5? Na pewno lepszy jest 1 no bo wygrał. Tylko co z tego że wygrał, kiedy Scott już nie mówiąc o Gregu w polskiej lidze wciągnie go przez filtr powietrza już na starcie. No chyba, że jeszcze przed startem obsra się po pachy widząc kilka tys ludzi na stadionie i poczuje polską presję na wynik. Po prostu takie porównania są bez sensu. Biorąc trzech takich brytyjskich wynalazków do drużyny nie ma ŻADNEJ gwarancji że zrobią średnią powyżej 1,2-1,5, najpewniej jeden będzie miał około 1,5 a dwaj pozostali 1,0 tym samym zawalając nam mecz/mecze lub jeśli w porę nie wywalimy na zbity pysk ze składu lub nie będziemy mieli dobrej rezerwy spuszczą nas z hukiem do II ligi.
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."