Sparta Wrocław - Motor Lublin 59:31 [94:86], 09.08.2026
Re: Sparta Wrocław - Motor Lublin [35:55], 09.08.2026, godz. 19:30
W czarter nie wierzę. Co do rejsowych, patrząc na skyscanner to kiepsko. Na przesiadki we Frankfurcie jeśli przylot o normalnej porze.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Fredem rzuca po torze jak diabłem w kościele.
- Dragon_Juventino
- Junior
ezbeg pisze:W czarter nie wierzę.
Uwierz:)

"W niedzielę o 19:30 Motor Lublin zmierzy się w wyjazdowym spotkaniu z Betard Spartą Wrocław. Prezes Motoru, Jakub Kępa zadbał o swoich podopiecznych i zorganizował im samolot do Polski.
- Jakub Kępa mnie, Kacpra Worynę i Fredrika Lindgrena zabiera do Polski samolotem, więc się na pewno prześpimy - zakończył Bartosz Zmarzlik."
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12668 ... l-predkosc
No, no.. :)
- Jakub Kępa mnie, Kacpra Worynę i Fredrika Lindgrena zabiera do Polski samolotem, więc się na pewno prześpimy - zakończył Bartosz Zmarzlik."
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12668 ... l-predkosc
No, no.. :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Dragon_Juventino pisze:ezbeg pisze:W czarter nie wierzę.
Uwierz:)
Nie wierzyłem, a uwierzyłem.
Trochę zmroził mnie wczorajszy występ Fredrika. Szczerze mówiąc nie wyglądał na gościa, który powinien uczestniczyć w rywalizacji sportowej. A dzisiaj może być jeszcze trudniej, bo pojedzie trzecie zawody dzień po dniu. Pozostała dwójka super. I ważne, że były to czyste zawody w wykonaniu Woryny - bez wjeżdżania w przeciwników i zakładania rywali będących wyraźnie z przodu.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Sparta 1,16 Motor 4,55
ale bonus we Wrocławiu z Lesznem 47 i gramy dalej.
ale bonus we Wrocławiu z Lesznem 47 i gramy dalej.
Sparta ma o co jechać. Jak nie zrobimy na nich punktu bonusowego, to nas (prawdopodobnie) unikną w półfinale.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Re: Sparta Wrocław - Motor Lublin 59:31 [94:86], 09.08.2026
Kompromitujący występ większości naszej drużyny. Pretensji nie można mieć jedynie do Bartka i Freda. A to co Vaculik i Cierniak jadą w tym sezonie słów brakuje.
Jeżeli mamy jeszcze w tym sezonie jechać do Wrocławia albo Torunia to ja nie chcę i poproszę 5 miejsce.
Podczas meczu kibicuję i wierzę do końca. Ale po meczu czas na rzetelną ocenę. Nie ma jakichkolwiek przesłanek, że w ewentualnym półfinale unikniemy kompromitacji na wyjeździe. Więc może lepiej będzie, chociaż trudno to przez klawiaturę przechodzi, jak do tej czwórki nie wejdziemy.
Ja mam tego sezonu w wykonaniu Motoru dosyć i niech jak najszybciej się skończy.
Jeżeli mamy jeszcze w tym sezonie jechać do Wrocławia albo Torunia to ja nie chcę i poproszę 5 miejsce.
Podczas meczu kibicuję i wierzę do końca. Ale po meczu czas na rzetelną ocenę. Nie ma jakichkolwiek przesłanek, że w ewentualnym półfinale unikniemy kompromitacji na wyjeździe. Więc może lepiej będzie, chociaż trudno to przez klawiaturę przechodzi, jak do tej czwórki nie wejdziemy.
Ja mam tego sezonu w wykonaniu Motoru dosyć i niech jak najszybciej się skończy.
Taka postawa kibicowska jest równie żenująca jak dzisiejszy występ drużyny.Ge(L)o pisze:Jeżeli mamy jeszcze w tym sezonie jechać do Wrocławia albo Torunia to ja nie chcę i poproszę 5 miejsce.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Trochę się nie dziwię temu wkurwowi- ostatnie kilka lat przyzwyczailiśmy się, że Motor odjeżdża rywalowi - kwestia kiedy. Przyszło zblazowanie i przesyt, chcieliśmy emocje - to mamy. Pewnie nie o takie emocje chodziło - ale zawsze ;) Od zawsze powtarzałem - jeszcze zatęsknimy za "nudną" hegemonią Motoru. Nic nie jest dane na zawsze.
Łączę się ze wszystkimi w bólu.
Oczy bolały oglądając wczorajsze baty we Wrocku, podobnie jak poprzednio w Turoniu.
Ale zauważyliście dziwną koincydencję?
20.06.2026 SGP we Wrocławiu
21.06.2026 mecz w Toruniu
08.08.2026 SGP w Rydze
09.08.2026 mecz we Wrocławiu
Szczęściem, na dzień przed meczem w Grudziądzu nie ma żadnego SGP
Oczy bolały oglądając wczorajsze baty we Wrocku, podobnie jak poprzednio w Turoniu.
Ale zauważyliście dziwną koincydencję?
20.06.2026 SGP we Wrocławiu
21.06.2026 mecz w Toruniu
08.08.2026 SGP w Rydze
09.08.2026 mecz we Wrocławiu
Szczęściem, na dzień przed meczem w Grudziądzu nie ma żadnego SGP
od 1988 tylko SPEEDWAY
Lecz przed meczem z Lesznem jest finał IMP.
ezbeg pisze:Lecz przed meczem z Lesznem jest finał IMP.
I świeżo upieczony mistrz Polski z Rybnika po trzykrotnym odbiciu od bandy w każdym wyścigu zrobi swoje 7 punktów :)
- niespokojny
- Trener
Po tym meczu można już stwierdzić, że nie ma słynnej magii Motoru. Sezon 2023 i 2024 to był fart, że Holder z Lindgrenem wykrzesali ambicje żeby coś osiągnąć jeszcze w tym sporcie. A najlepszym dowodem jest… Cierniak, któremu od kilku lat ta magia się nie udzieliła.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Człowiek się budzi, za oknem piękna pogoda a za chwilę uśmiech gaśnie bo się przypomina wczorajszy wp...rdol we Wrocku. Kac tylko trochę mniejszy niż po Toruniu. Poza Fredem (obstawiałem że nie da rady 3 dzień pod rząd pojechać zawodów i za niego po jednym biegu polecą taktyki) zawiedli wszyscy. Matiemu trzeba załatwić Hampela do nauki strzelania ze startu i sobowtóra Lewickiego do dobierania ustawień sprzętowych.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
niespokojny pisze:Sezon 2023 i 2024 to był fart, że Holder z Lindgrenem wykrzesali ambicje żeby coś osiągnąć jeszcze w tym sporcie.
No fakt, też myślałem że Holder po latach sukcesów przyszedł odcinać kupony a tu proszę, zawodnik jak malowany
- niespokojny
- Trener
A gdzie ja napisałem że przyszli odcinać kupony? Czytaj ze zrozumieniem. Było wielu średniaków co przepadli w Polsce i skończyli na jezdzie w lidze brytyjskiej. I Holder szedł w tym kierunku, I liga była na horyzoncie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Holder był gościem na dorobku, z potencjałem ale bez sukcesów, sugerowanie że wykrzesal ambicje wskazuje że już był po drugiej stronie
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Po prostu tegoroczny skład został kiepsko zbudowany. Dwóch juniorów, którzy najczęściej nie dadzą przewagi nad rywalem, nie licząc początku sezonu, który okazał się być skrajną anomalią (obecnie Bańbor jednym ze słabszych liderów juniorki w lidze), Lindgren, który nawet bez kontuzji niestety nie jest napieraczem na bycie bohaterem meczów, Cierniak, który miewa solidne mecze, ale też praktycznie nie zdarza mu się być bohaterem, no i przestrzelony Vacul, który chyba teraz jest największym problemem Kępy, bo zapewne kontrakt gwiazdorski. Trzeba mieć nadzieję, że ten Bubba przyjdzie i trochę bardziej efektywny będzie niż Cierniak.
KrzyczącyK1b1c pisze:(obecnie Bańbor jednym ze słabszych liderów juniorki w lidze)
Dość zaskakująca opinia biorąc pod uwagę, że przed tą kolejka Bartek miał najwyższą średnią ze wszystkich juniorów w lidze :) dopiero teraz wyprzedzili go Paluch i Bendar
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Mecz we Wrocławiu to kolejna kompromitacja. Jechaliśmy pełnym składem... A wynik jest taki jak byśmy jechali dwoma seniorami Bartkiem i Fredem bo akurat do nich nie ma co się czepiać a reszta to statyści. Bańbor zmierza w kierunku Lamparta... Jaworskiemu wyjdzie coś raz na kilka meczów. Woryna ma w tym sezonie tak że albo jedzie albo nie. Cierniak niestety więcej rozczarowuje niż zadowala. Vaculik to moim zdaniem powinien być już spakowany. Ten skład to przepis na katastrofę w kolejnym roku. Zważając na to że oddajemy Szweda, nie planujemy nikogo na u24 a podobno czeski Zmarzlik to chce tyle kasy co on więc raczej też go nie ściągniemy. Przykre i smutne. Ale kogo wina że taki skład w tym sezonie? Raczej nie trafiona koncepcja ale to że za rok nie zmienimy praktycznie nic na plus to już jest bardzo niezrozumiałe.
Ja bym dzwonił do Zagara czy podejmie rękawice za rok w e lidze i powiedział Słowakowi baj baj.
Ja bym dzwonił do Zagara czy podejmie rękawice za rok w e lidze i powiedział Słowakowi baj baj.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tylko, że jak spojrzysz na wyniki w konkretnych meczach, to taki Małkiewicz czy Pedersen znacznie częsciej potrafili być ważnymi postaciami w poszczególnych meczach niż Bańbor, a średnią mają niższą. Bańbor w żadnym z przegranych meczów w tym sezonie nie był najlepiej punktującym juniorem meczu.
Chyba nie, bo obecnie Bańbor jest na 5 miejscu. Na pewno przed tą kolejką nie był przed Nazarem.
Flagg pisze:przed tą kolejka Bartek miał najwyższą średnią ze wszystkich juniorów w lidze :) dopiero teraz wyprzedzili go Paluch i Bendar
Chyba nie, bo obecnie Bańbor jest na 5 miejscu. Na pewno przed tą kolejką nie był przed Nazarem.
Ja już nawet nie chcę nad nikim się pastwić. Zresztą co tu mówić o jeździe Vaculika, Cierniaka czy wczorajszym występie Woryny. Widzieliśmy i każdy sobie wyrobił opinie. Drugi raz w tym roku pokaz bezsilności. Występ z Częstochowy 2021 został po raz kolejny przebity. Jak dzieci we mgle. Wyglądali jakby nie inwestowali w sprzęt od paru miesięcy. Ale to nie te czasy. Raczej dostają pieniądze na czas.
Przez lata Wrocław czy Toruń do nas przyjeżdżał i dostawał manto. Też byli zagubieni. Nie mogli znaleźć ustawień. Ząb w dół czy górę nie dawały efektów. A składów nie mieli kelnerskich. W sumie w tym roku też dostały, ale my u nich jeszcze bardziej dostaliśmy. Jakościowo skład jest jaki jest. Zlepiony też na zasadzie "z braku laku" po numerze Kubery + nadzieja w Vaculiku który był zaklepany przed poprzednim sezonem. Do tego chcieli wychowanka na juniorce, chociaż jeśli wierzyć mediom były plany z Nagelem lecz Stal nie chciała wzmacniać rywala. Aczkolwiek my tutaj to sobie możemy dyskutować, debatować. Jednak jak coś Kępa będzie chciał zrobić to zrobi.
Tyle co do meczu.
Przez lata Wrocław czy Toruń do nas przyjeżdżał i dostawał manto. Też byli zagubieni. Nie mogli znaleźć ustawień. Ząb w dół czy górę nie dawały efektów. A składów nie mieli kelnerskich. W sumie w tym roku też dostały, ale my u nich jeszcze bardziej dostaliśmy. Jakościowo skład jest jaki jest. Zlepiony też na zasadzie "z braku laku" po numerze Kubery + nadzieja w Vaculiku który był zaklepany przed poprzednim sezonem. Do tego chcieli wychowanka na juniorce, chociaż jeśli wierzyć mediom były plany z Nagelem lecz Stal nie chciała wzmacniać rywala. Aczkolwiek my tutaj to sobie możemy dyskutować, debatować. Jednak jak coś Kępa będzie chciał zrobić to zrobi.
Tyle co do meczu.