Co można jeszcze poprawić aby zacząć wygrywać??

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#26 Postautor: Apocalips » 21 maja 2005, o 13:54

Łoptymista pisze:
Apocalips pisze:
Cooper pisze:
Boss pisze:Teraz jak Wanda wycofała się z rozgrywek łakomym kąskiem jest Grzegorz Dzik-sypie komplety w II lidze:)

Ja jako kompletny ignorant niuansów regulaminu, chcialbym sie jasno i konkretnie dowiedziec, czy istnieje taka mozliwosc, by tego Dzika wypozyczyc?

Dziekuje :wink:

Tak, jest taka możliwość.

Prosze :wink:

Poważnie?? :shock: Ja jako jeszcze większy ignorant szczerze w to wątpę.

No przecież Papi podał Wam odpowiedni link niewierni Tomasze :wink: Ja go podam jeszcze raz: http://www.pzm.pl/regulaminy/k_7/62_72.pdf (Art. 207 punkt 2) Wanda rozegrała do tej pory 5 spotkań więc mniej niż połowa. W takim przypadku gdy krakowska drużyna wycofa się z ligi, wtedy Grzegorz Dzik zapewne wraca do Unii Tarnów skąd będzie mógł być wypożyczony do innego klubu, oczywiście jeśli tarnowscy działacze by na takie coś przystali.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#27 Postautor: jas » 21 maja 2005, o 14:32

tylko, ze Tarnow ma za krotka lawke - 3 juniorow, z ktorych 1, Kamil Zielinski, jest kontuzjowany na dluzszy czas. o tym, ze jest to zla metoda przekonali sie przedwczoraj, gdy podczas nieobecnosci Kolodzieja w biegu juniorskim jechal osamotniony Marcin Rempala. jesli wiadomosci o wycofaniu Wandy sie potwierdza, to raczej Dzik zostanie w Tarnowie.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#28 Postautor: kdsz » 21 maja 2005, o 14:52

Co za problem zadzwonić do Tarnowa z pytaniem o możliwość wyporzyczenia Dzika? Nie uda się, to się nie uda, ale nie popełniajmy grzechu zaniechania. O tego chłopaka trzeba po prostu się postarać a nie mówić ciągle, że biednemu wiatr w oczy itp, itd, a to niestety stało się domeną GTW od zimowego okresu transferowego
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Hobberto:)

#29 Postautor: Hobberto:) » 21 maja 2005, o 14:52

A ja mam takie pytanie na stronie napisali że Krzysiek Wrona pojechał raz a ja widziałem że jechał 2 razy jak jestem w błędzie to napiszcie a jak nie to poprawcie bo na naszej stronce nie powinno być takich błędów
TÅ» LUBLIN TÅ»!!!!!!!!!

Snys
Zawodowiec

#30 Postautor: Snys » 21 maja 2005, o 14:56

Hobberto:) pisze:A ja mam takie pytanie na stronie napisali że Krzysiek Wrona pojechał raz a ja widziałem że jechał 2 razy jak jestem w błędzie to napiszcie a jak nie to poprawcie bo na naszej stronce nie powinno być takich błędów

Tak, pojechał dwa razy.....

Davv
Kadrowicz

#31 Postautor: Davv » 21 maja 2005, o 15:44

No to jak dla mnie sprawa Dzika zakonczona! Od znajomego z Krosna dowiedzialem sie przed chwila, ze Krosno tez jest zainteresowane. Wiec znajÄ…c zdolnosci negocjacji Siwka ch... z tego bedzie :x

Żeby nie było pozniej na mnie to informacja nieoficjalna. :wink:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#32 Postautor: papi » 21 maja 2005, o 15:53

akurat z kim jak z kim, ale z Krosnem to na pewno jesteśmy w stanie wygrać wyścig po juniora. Problem tylko w tym zeby TŻ zaczął prowadzić rozmowy, a Unia wykazała odrobine chęci w wypozyczeniu z Dzika :wink: Początkowo byłem optymistą, ale powoli rowniez zaczynam wątpić czy Unia bedzie skłonna wypozyczyc tego juniora. A jeśli koniecznie chcemy kogos wypozyczyc to moim zdaniem najlepszym pomysłem jest Oskar Wolsztyński, to nazwisko juz sie pojawilo i moze trzebaby sie skupic na tym zawodniku :roll:

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#33 Postautor: czaszka » 21 maja 2005, o 16:11

papi pisze:A jeśli koniecznie chcemy kogos wypozyczyc to moim zdaniem najlepszym pomysłem jest Oskar Wolsztyński, to nazwisko juz sie pojawilo i moze trzebaby sie skupic na tym zawodniku :roll:

Wczoraj właśnie o nim pisałem. Ale sparawa nie jest już niestety aktualna, Sprawdziłem i się okazało że już jechał w MDMP. Ale jak mnie pamięć nie myli w żadnych oficjalnych zawodach nie jeździł jeszcze Mateusz Jurga :roll: Znając życie to i tak będziemy musieli patrzeć na męczącego się na motocyklu Wronę albo Bałabucha :lol:

Pozdro.

Awatar użytkownika
Boss

#34 Postautor: Boss » 21 maja 2005, o 16:13

Jeszcze dobrym wyborem było by pozyskanie Mateusza Jurgi z Uni Leszno. Pragnie jeździć w pierwszym składzie Uni , ale tam sa tacy juniorzy (R. Kasprzak, N. Kościuch), że raczej nie ma szansna jazde. Więc może warto spróbować 8)

Co do Wolsztyńskiego to zawodnik mniej więcej taki jak nasz "Domino"
Co ja widzÄ™, co ja widzÄ™ TÅ» Lublin w e-lidze

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#35 Postautor: Fork » 21 maja 2005, o 16:55

Jezeli chodzi o Grzeska Dzika to zawodnik jest mlody i niedoswiadczony, ale widac w nim chec do jazdy. Sadze ze jezeli tak mlodziutki zawodnik trzaska komplety na tak trudnym krakowskim torze to warto by sie bylo mu przyjzec.Ale z drugiej strony to Tarnow ma problemy z juniorami i bedzie trudno...
Takze raczej jestem na niee

Poco sciagac kogos obcego (juniora), i obiecywac nie wiadomo ile ??

Marcin29
Kontakt:

#36 Postautor: Marcin29 » 21 maja 2005, o 19:51

Wydaje mi się że powińniśmy zakontraktować jakiegoś seniora,a tak wogóle to zawcześnie zrezygnowano z usłóg Jurka Mordela.A teraz przyda się kolejny junior.Strasznego pecha mamy w tym sezonie?

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#37 Postautor: Drabol » 21 maja 2005, o 20:55

Jurga odpada.

Pojechał 1 cały bieg , i potem w drugim wjechał w Jarmożego w półfinale krajowych eliminacji IMŚJ w Toruniu. Tak więc jego wypożyczenie też odpada. To raz. A dwa - on ma poważne złamanie i szybko nie wróci. A wam jest potrzebny ktoś "od zaraz". Krosno interesowało sie Adrianem Płuską, ale ten dostał sprzęcik i będzie walczył o miejsce w składzie we Wrocławiu. (rywale nie są zbyt wymagający :P). W sumie nie wiem czy jest jeszcze ktoś sensowny do wypożyczenia. W czerwcu prawdopodobnie jest egzamin na licencje i ma zdawać Maciej Piaszczyński, ale czarno widze że Rusko go puści, bo otrzaskany już w lidze Niemieckiej może sporo namieszać. To samo Damian Baliński junior czy Sławomir Musielak - też z Wroną czy innymi gwiazdamy by żadnych problemów nie mieli. Tak więc z tych wyliczanek wyszło mi...że nie ma kogo ściągnąć.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

dupman

#38 Postautor: dupman » 22 maja 2005, o 09:55

tak mnie zastanawia po co wam dodatkowy senior? przeciez z takim skladem jak macie powinniscie utrzymac sie w 1 lidze. na cos wiecej raczej bym nie liczyl. czy nie szkoda pieniedzy na dodatkowych zawodnikow? nie lepiej zainwestowac w swoich?

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#39 Postautor: auganoff » 22 maja 2005, o 10:11

Boss pisze:Dzik ma dopiero 18 lat, a licencje zdał w tamtym roku. Widać, że ma talent jak jeździł w Wandzie(a tam mają raczej słaby sprzęt) i walczy jak równy z równym z czołowymi seniorami II ligi to chyba o czymś świadczy.
Co do Focusa to wczoraj był grząski tor na którym Adam nie zabardzo sobie radzi(mówił o tym eks trener Studziński w jednym z wywiadów).

Gdzieś czytałem, że sprzętowo wspomaga go Tomek Gollob, więc na osiołkach raczej tych punktów nie robi, co nie zmienia faktu, że byłby sporym wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
Mike
Kontakt:

#40 Postautor: Mike » 22 maja 2005, o 23:13

Myśle że Dzik jest spoko do wziecia. Unia przed sezonem do Wandy wypożyczyła 2 juniorow: Dzika i jakiegos innego zioma, a jeżeli plan z Dzikiem nie wyjdzie to jest jeszcze Romańczuk w Czewie ktory jest IMP 2004 na minitorze ;)

Awatar użytkownika
siber84
Kontakt:

#41 Postautor: siber84 » 23 maja 2005, o 12:44

Jak jest coś kasy w klubie to wypożyć Grześka Dzika z Tarnowa !

[ Dodano: Pon 23.05.2005 12:45 ]
Jak jest coś kasy w klubie to wypożyczyć trzeba Grześka Dzika z Tarnowa !
>>TÅ» MOTOR LUBLIN<<

Awatar użytkownika
Boss

#42 Postautor: Boss » 23 maja 2005, o 14:21

Mike pisze:Myśle że Dzik jest spoko do wziecia. Unia przed sezonem do Wandy wypożyczyła 2 juniorow: Dzika i jakiegos innego zioma, a jeżeli plan z Dzikiem nie wyjdzie to jest jeszcze Romańczuk w Czewie ktory jest IMP 2004 na minitorze ;)

Romańczuk dopiero zdał licencję. Mysle ze prezentuje cos takiego jak Dominiczak. To jedzmy narazie Dominiczak:Wrona(dopóki nie ma Dzika:). To moze za rok juz cos Wrona zacznie jechać.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#43 Postautor: sadychor » 23 maja 2005, o 19:48

Jeżeli tylko i wyłącznie Moran wydaje decyzje o przygotowaniu toru, to ma niezły orzech do zgryzienia. Pietraszko na betonce jest the best, jednocześnie ta nawierzchnia obcina skrzydła Joonasowi. Na przyczepnym Adaśko cieniuje a Kylmaekorpi szaleje z niezłym skutkiem. Żarty żartami, ale powoli się przekonuje do prawdy zawartej w stwierdzeniu, że "wszystkie tory w Polsce są takie jak w Pile, tylko nie ten lubelski :roll: ". Nie mogę już się połapać w tej całej "frankońskiej" dyspozycij. Wszystko jedno chyba jest tylko Danielowi, który zaczyna jeździć coraz równiej i Wronie :wink: :lol: No i może Dominiczakowi. Reszta niech się kuruje.

PS Oby ta machina naprawdę zaczeła się rozkręcać. Trybiki coraz lepiej do siebie pasują.

rob7
Senior

#44 Postautor: rob7 » 23 maja 2005, o 19:52

u Adama to raczej problemy sprzętowe /brak silnika na długie tory/ skutkują takimi wynikami w Lublinie przecież jeździ w Anglii a tam na betonie sie raczej nie jeździ

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#45 Postautor: sadychor » 23 maja 2005, o 19:57

rob7 pisze:u Adama to raczej problemy sprzętowe /brak silnika na długie tory/ skutkują takimi wynikami w Lublinie przecież jeździ w Anglii a tam na betonie sie raczej nie jeździ

Jest w tym masę racji, ale pewnie pamiętasz mecz z resorakami. Był beton no i jakoś mu szło. A na długości nasz tor nie stracił od tamtego meczu.

rob7
Senior

#46 Postautor: rob7 » 23 maja 2005, o 20:05

tylko wtedy Studziński zrobił beton i decydował start a potem gęsiego do mety....
ponieważ większość w Lublinie woli tor przeczepny to Adam musi mieć silnik "na Lublin" bo jak sam powiedział w Opolu jechał na silniku kupionym jeszcze w zimie "na Opole"

Awatar użytkownika
Boss

#47 Postautor: Boss » 24 maja 2005, o 09:11

http://www.zuzelnews.com/news.php?id=769

Tutaj jakiś prezes mowi ze być może Grzesiek Dzik zostanie wypożyczony do jakiegoś klubu :twisted:

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#48 Postautor: Prymus » 24 maja 2005, o 22:31

Czemu tak sracie sie co niektórzy o tego Dzika?! :shock:
Przyjdzie Dzik, zaczniemy wygrywac :lol: a po sezonie papa do Tarnowa?! Po co to komu?!

Macie, przydziczył dzis: http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=66633

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#49 Postautor: Soluk » 25 maja 2005, o 00:15

oj prymus, prymus jak bym Cie nie znal to bym pomyslal ze zwariowales :D To nie o to chodzi ze on ma tu przyjsc jako zbawca i lider ale biorac pod uwage jego jazde w 2 lidze mozna pokusic sie o opinie ze nie bedziemy zaczynac meczu od biegu w plecy. Nie mamy teraz zadnego mlodziezowca ktory by nam gwarantowal przynajmniej te 2pkt. w 1 biegu. Bo Balabuch czy Wrona ledwo do mety dojezdzaja. A poza tym to nawet nie wiemy czy klub jest nim zainteresowany...

pozdro

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#50 Postautor: Gelo » 27 maja 2005, o 13:52

Moze ma ktoś taką wiedzę albo przebrnął przez regulamin (mi sie nie chcialo) - czy zgłoszenie Dzika przez Unię Tarnów w finale MMPPK (nie pojechał biegu) oznacza, że można sie z nim pożegnać?