ANKIETA NT. BILETOW

żużel w Lublinie

Czy zgodzilbys sie na podnieseinie ceny biletu o 1 zl z przeznaczeniem wylacznie na oprawe meczow??

TAK
50
52%
NIE
47
48%

Liczba głosów: 97

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#26 Postautor: mikas » 4 października 2004, o 17:04

Sorry Bimmer ale cos mi sie wydaje ze gdyby u nas nie bylo wcale oprawy to jakbys pojechal na wyjazd tam zobaczyl porzadna oprawe to bys potem zadawal pytanie czemu by nie mozna u nas na stadionie zrobic czegos takiego, bo to fajnie wyglada i warto tez naszych zawodników ladnie przywitac na prezentacji. Rok temu wlasnie takie glosy byly, teraz jak juz oprawa jest to nagle ma byc zbedna??
Na razie jest dobrze tak jak jest i nie trzeba tego zmieniac.Oprawa jest taka jakie sa mozliwosci kibicow i tak powinno zostac a moze za jakis czas znajdzie sie jakis sponsor czy inny sposob znalezienia pieniedzy na to aby jeszcze uatrakcyjnic widowisko. Jak na pierwszy sezon działalnosci fan klubu to uwazam ze i tak było bardzo dobrze a z tego co wiem na barazach bedzie jeszcze lepiej niz w dotychczasowych meczach. Wszystko idzie w dobrym kierunku ale potrzeba na to czasu. Fan klub jakos zdecydowanie sie od klubu kasy nie domaga i probuja radzic sobie sami i bardzo dobrze.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#27 Postautor: _piotrusss » 4 października 2004, o 17:49

Bimmer pisze:Jak idę na mecz, to idę na mecz, a nie żeby sobie pokrzyczeć, postrzelać, pośpiewać, czy komuś w mordę dać. Interesują mnie wyłącznie wyścigi, całej reszty może w ogóle nie być. Pozdrawiam

Równiedobrze możesz obejrzeć mecz w TV... Myślę że jednak "być kibicem" oznacza co innego niż Tobie się wydaje. Wyobrażasz sobie stadiony ciche jak grób? STADION TO NIE KINO!
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
istred
Trener

#28 Postautor: istred » 4 października 2004, o 18:10

Może Ci się Bimmer nie podobać oprawa, krzyczenie itp. ale chyba zdajesz sobie sprawe, ze jestes w mniejszosci. Nikt Cię nie zmusza, żebyś płacił jakiekolwiek pieniądze na oprawę. Jakby z biletów szły pieniądze do Fan Klubu to też nie mógłbyś mieć pretensji, bo to co postanowi klub to tylko jego sprawa. Równie dobrze mógłby przeznaczać na każdy mecz daną kwotę pieniędzy na oprawę niezależnie od ilości sprzedanych biletów. To jest tylko i wyłącznie decyzja klubu.

Ja też nie jestem zwolennikiem, żeby kasę sciągać od ludzi, bez ich woli. Jednak gdyby klub uznał, że ma na to fundusze, to czemu nie. Póki co chyba daleko jest od takiego rozwiązania, co mnie w zasadzie cieszy, bo mam inne poglądy dotyczące zbierania pieniędzy na oprawy itp. Ale to jest moja indywidualna opinia.

PS. Odnośnie wcześniejszych postów z krytyką fajerwerków.
Po pierwsze to fajerwerki są klubu kibica. Żadna petarda nie została zakupiona z pieniędzy ze zbiórek, które organizował Fan Klub.
Po drugie nigdy wszystkim się nie dogodzi. Jest jak jest, uważam, że jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Cieszcze się, że w Lublinie wrzuca się tylko na bardzo "niebezpieczna pirotechnike"... a nie tak jak jest w innych miastach, na chuliganow zuzlowych, których wbrew powszechnej opinii w wielu zuzlowych miastach nie brakuje.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#29 Postautor: istred » 4 października 2004, o 18:43

Nie powiedziałem nigdzie, że mi się to nie podoba, tylko że mnie to nie interesuje i równie dobrze może tego w ogóle nie być.
Co zaÅ› do samego krzyczenia, to i mi siÄ™ czasem zdarza

Tak czy inaczej, masz do tego pełne prawo.
Myślę, że dla zdecydowanej większości osób "oprawy" mogłoby nie być.
Myślę, że mimo wszystko się mylisz.
Popatrz na to z innej strony. Taka oprawa to spora atrakcja. Jest to coś co tworzy atmosferę na trybunach, jak przyjdzie osoba, która bywa na stadionie raz na parę lat, to dobrze, zeby zapamietala mecz tztu jako bardzo dobre widowisko nie tylko ze strony sportowej. Inna sprawa, że oprawa robi na prawde duże wrażenie. Przypomnij sobię pierwsze mecze tego sezonu jak większość publiczności podziwiała w pewnym momencie oprawę zamiast zawodników.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#30 Postautor: RadeKas » 4 października 2004, o 18:47

Co do puszek to ja raz wrzucilem do niej pieniadz (pierwszy mecz). Nie bylo to wiele ale zawsze cos (2 zl). Reakcja na to byl szyderczy smiech tego ktory trzymal puszke oraz jego znajomego ktory stal obok. Od tego czasu nie wrzucilem juz nic.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#31 Postautor: istred » 4 października 2004, o 19:15

A wracając do mniejszości i większości, tak jak mówiłem, właściwym kryterium jest gotowość ludzi do partycypacji w kosztach. Moim zdaniem, ludzie może i chętnie na to patrzą, ale jak przyjdzie się zrzucić, to 90% stuknie się w głowę i stwierdzi, że żużel jest równie atrakcyjny bez światełek na trybunach

Dlatego też nie jestem zwolennikiem zbierania kasy "po ludziach".
Poza tym, ciągle mnie źle rozumiesz. Mnie się też to wszystko podoba, owszem, całkiem miło jest popatrzeć. Tyle tylko, że nie jest to dla mnie niezbędny element meczu, wręcz przeciwnie. A atrakcja? Co jest atrakcją i dla kogo? Fruwające śmiecie, zwane konfetti, serpentyny, zimne ognie, czy czerwone race? Bez jaj, to atrakcja, ale dla 7-latków.
Oczywiście, że nie jest to niezbędny element meczy, ale mimo wszystko coś co przyciąga uwagę i wzbudza ciekawość. Czy to atrakcja dla 7- latków, chyba nie jeśli się prześledzi opinie ludzi nawet na tym forum. Z drugiej strony nawet jakby to była atrakcja dla 7latków, to rodzic, który zabiera takie dziecko na żużel ucieszy się widząc małego zadowolonego.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#32 Postautor: Prymus » 4 października 2004, o 19:17

Przypomnij sobię pierwsze mecze tego sezonu jak większość publiczności podziwiała w pewnym momencie oprawę zamiast zawodników.

No moze bylo, ale wiekszosc z tej wiekszosci nigdy nie widziala czegos podobnego wczesniej. Dlatego tak "podziwiali" moim skromnym juniorskim zdaniem. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#33 Postautor: dannie » 4 października 2004, o 20:38

RadeKas pisze:Co do puszek to ja raz wrzucilem do niej pieniadz (pierwszy mecz). Nie bylo to wiele ale zawsze cos (2 zl). Reakcja na to byl szyderczy smiech tego ktory trzymal puszke oraz jego znajomego ktory stal obok. Od tego czasu nie wrzucilem juz nic.

no to przykro, bo ktos Cie zrobil w konia... niestety taka jest prawda, na pierwszym meczu FK nie zbieral zadnych pieniedzy (chcielismy najpierw pokazac ze cos mozemy zrobic a dopiero potem zbierac kase) ...wiec pewnie byli to jacys oszusci ktorzy twoim kosztem troche zarobili...

Uwaga na oszustów!
Obrazek

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#34 Postautor: _piotrusss » 4 października 2004, o 20:43

Bimmer piszesz najpierw:
Mnie się też to wszystko podoba, owszem, całkiem miło jest popatrzeć.

a dwie linijki po tym:
Bez jaj, to atrakcja, ale dla 7-latków

Masz 7 lat?
Andrzej Waligórski

KrzyÅ›
Junior

Re: ANKIETA NT. BILETOW

#35 Postautor: KrzyÅ› » 4 października 2004, o 20:47

kaar pisze:Czy zgodzilbys sie na podniesienie ceny biletu o 1 zl z przeznaczeniem wylacznie na oprawe meczow??

Nigdy w życiu!!! Już tą złotowką wolałbym wspomóc szkółkę albo zawodników...

p.s.
Jak chcecie bawić się w zaśmiecanie stadionu to róbcie to za swoje pieniążki. Gdybym chciał porzucać serpentyny, zapalić racę, wystrzelic fajerwerki to poszedlbym do sklepu wyciągnął kasę i zakupił te zabawki...
Oklaski i głośny doping są za darmo - no może kosztem naszych gardł...
Ostatnio zmieniony 4 października 2004, o 20:53 przez KrzyÅ›, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#36 Postautor: jas » 4 października 2004, o 21:21

istred pisze:Popatrz na to z innej strony. Taka oprawa to spora atrakcja. Jest to coś co tworzy atmosferę na trybunach, jak przyjdzie osoba, która bywa na stadionie raz na parę lat, to dobrze, zeby zapamietala mecz tztu jako bardzo dobre widowisko nie tylko ze strony sportowej. Inna sprawa, że oprawa robi na prawde duże wrażenie. Przypomnij sobię pierwsze mecze tego sezonu jak większość publiczności podziwiała w pewnym momencie oprawę zamiast zawodników.

i tutaj musze sie z istredem zgodzic. :lol: ostatni zabralismy ze soba na mecz kolegow (2 na 1szy mecz ze Stala, 3-ego na Wybrzeże) i wlasnie glownie z powodu oprawy bardzo im sie pdobalo. potem poszli juz na reszte spotkan, a jeden z nich to ostatnio nie moze wytrzymac - tak mu spieszno do meczu. na nastepny mecz mysle wezmiemy jeszcze kilku i podejrzewam, ze im sie to spdoba. jestem pewien, ze oprawa i atmosfera wywarly na nich glownie wrazenie, bo nie sadze aby znali nazwiska naszych zuzlowcow, a jak sami wiecie pierwszy mecz na korym byli (19.07 vs. Stal) nie byl zbyt dobra reklama zuzla i srednio mogl zachecic do ponownego przyjscia na stadion. :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#37 Postautor: _piotrusss » 4 października 2004, o 21:25

jas pisze:i tutaj musze sie z istredem zgodzic. :lol: ostatni zabralismy ze soba na mecz kolegow (2 na 1szy mecz ze Stala, 3-ego na Wybrzeże) i wlasnie glownie z powodu oprawy bardzo im sie pdobalo. potem poszli juz na reszte spotkan, a jeden z nich to ostatnio nie moze wytrzymac - tak mu spieszno do meczu. na nastepny mecz mysle wezmiemy jeszcze kilku i podejrzewam, ze im sie to spdoba. jestem pewien, ze oprawa i atmosfera wywarly na nich glownie wrazenie, bo nie sadze aby znali nazwiska naszych zuzlowcow, a jak sami wiecie pierwszy mecz na korym byli (19.07 vs. Stal) nie byl zbyt dobra reklama zuzla i srednio mogl zachecic do ponownego przyjscia na stadion. :wink:

No, kolejni 7-dmilatkowie, co nie Bimmer? ;-) A ja pwoiem ze ostatnio przyptrowadzilem kumpla z Lęcznej (17 lat) i też mu się bardzo spodobało, miedzy innymi ze względu na oprawę przyjdzie na baraże. pozdro
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
minia

#38 Postautor: minia » 4 października 2004, o 21:29

Być może nie chodzę na mecze tak czesto jak Wy, ale za kazdym razem jak jestem, oprawa meczu robi na mnie duże wrażenie, a im lepsza i ładniejsza tym fajniejsza atmosfera na stadionie.

Np na meczu z Rzeszowem im wieksze byly emocje tym glosniejszy i bardziej kolorowy doping. A czy ktoś widział oprawe meczu Mistrzów Polski ....

Nie wiem może sie na tym nie znam bo na pewno nie jestem w tym wszystkim tak dlugo jak Wy, ale oprawa meczu potrafi lepiej poderwac publiczność - kibiców do dopingu niż wulgaryzmy wykrzykiwane na cale gardlo.

PS. nie mam 7 lat.... :wink:

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#39 Postautor: prt » 4 października 2004, o 21:43

i ja, gdy wchodze na stadion to najpierw patrze na tor a dopiero pozniej na trybuny. i gdy czekam z niecierpliwoscia na kolejne spotkanie, to tez mysle o 15 biegach a nie o 15 racach czy tym podobnych.

co nie oznacza, ze nie dre japy ile moge albo ze nie moge wrzucic swojego groszaka do puszki.
mam takie wrazenie, ze jednak mecz bez oprawy to jak mecz bez jednego biegu. niby mozna bez tego wytrzymac, ale czuc, gdy tego brak.

swoje zdanie na temat petard i fajerwerkow juz prezentowalem.
co do kartonow - jestem jak najbardziej za, choc mialoby to znacznie lepsze dzialanie, gdyby byly numerowane miejsca i za kazdym razem Kowalski siadalby na krzeselku Kowalskiego.
jakos nie moge sobie wyobrazic, ze gdy jeden kibic dostanie karton to go zwroci po meczu w stanie nienaruszonym, tak, by ktos inny mogl z niego skorzystac za tydzien czy dwa.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#40 Postautor: _piotrusss » 4 października 2004, o 21:52

Bimmer pisze:Siedmio- czy siedemnastolatkowie, z mojego punktu widzenia to nie tak duża różnica... Jednym słowem dzieci :twisted:
A jak ktoś chce iść na żużel ze względu na race i baloniki, to ja nie mam pytań. Nie skomentuję wyłącznie dlatego, że to Wasi koledzy.
Pozdrawiam

Nikt tutaj nie pisał, że chodzi na żużel aby zobaczyć race czy balonki, nie zmyślaj. Z mojego punktu widzenia człowiek w wieku 7 a 17 lat różni się czymś więcej niż sposobem zapisania ile ma lat... Może nie dośc uważnie obserwujesz otaczający Cię świat, że nie potrafisz zauważyć tej różnicy.
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#41 Postautor: _piotrusss » 4 października 2004, o 22:09

Bimmer pisze:Robisz wrażenie rozsądnego gościa
Dzięki
, więc nie udawaj, że nie łapiesz żartu
Może po prostu nie w kazdym temacie mam ochote na żarty :]
Andrzej Waligórski

homer

#42 Postautor: homer » 5 października 2004, o 13:06

widze, ze myslicie kategoriami pierwszo ligowcow... bilet na mecz np. u falubazow to 25pln normalny+ oczywiscie nie obowiazkowy program5pln. chcemy eligi t sie przygotujmy na eligowe ceny...
:(

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#43 Postautor: dannie » 5 października 2004, o 17:47

moze i masz troche racje ale Zielona Gora a Lublin to roznica... to tak troche jakby porownywac ceny w Warszawie i u nas... to nie ma sensu - za 25 zl nawet na e-lige nie przyszloby wiecej niz 4-5 tys (takie jest moje zdanie) - no chyba ze jakis mecz o DMP.
Obrazek

Awatar użytkownika
Klubowicz

#44 Postautor: Klubowicz » 6 października 2004, o 21:18

a ile z tych waszych śmiesznych puszek, do których macie niby zbierać na oprawę meczu idzie na KK? Przecież to totalna paranoja ludzie wrzucają cenne grosze a brygada KK wali w gaz cały tydzień. No niech ktoś pomyśli nad tym co.....?

za co oni walÄ… gaz... ?
Jeżeli chodzi o to to TŻ MISTRZEM JEST

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#45 Postautor: prt » 6 października 2004, o 21:35

powracajac bezposrednio do tematu podam interesujacy przyklad:

od 1. maja za wejscie do Karkonoskiego Parku Narodowego placi sie okragla zlotowke wiecej. ta zlotowaska od jednego biletu miala byc przeznaczona na szkolenia i sprzet karkonoskiej grupy GOPR (wbrew pozorom Karkonosze to dosc niebezpieczne gory - w ostatnich 10 latach zginelo tam plus minus tylu ratownikow co turystow w Tatrach!).
do dzis GOPR nie dostal ani grosza. a te pieniadze, jak to bywa, "rozplynely sie".

rozwiazanie kwestii zorganizowanego dopingu wydaje mi sie jedno:
najpierw zgoda pomiedzy roznymi grupami aktualnych kibicow TÅ», potem zawiazanie stowarzyszenia ze statutem, kierownictwem, skladkami i tak dalej.
z tego, co wiem, wsrod kibicow pilkarskiego Motoru ta idea zwyciezyla i montuja oni juz takie wlasnie stowarzyszenie!

Starter

#46 Postautor: Starter » 6 października 2004, o 21:38

KTO TO WIE?

KTO MOŻE URZĄDZAĆ SOBIE SCHADZKI NORBI I JEGO EKIPA, PSEUDO-SPONSORZY I TAKIE TAM. JA MAM NA TEN TEMAT INNE ZDANIE.

Ludzie dajcie spokój zobaczcie, że ktoś na tym zarabia niezłą kasę a Wy dajecie sie w maliny wpuszczać.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#47 Postautor: istred » 6 października 2004, o 22:04

rozwiazanie kwestii zorganizowanego dopingu wydaje mi sie jedno:
najpierw zgoda pomiedzy roznymi grupami aktualnych kibicow TÅ»

A nie ma zgody ? :shock: Członkowie obu ekip znają się między sobą, podają sobie ręce, rozmawiają ... a że czasami są jakieś spięcia, bywa. Forum służy do dyskutowania, wymieniania poglądów i tak też się dzieje.
potem zawiazanie stowarzyszenia ze statutem, kierownictwem, skladkami i tak dalej.
W najbliższych planach Klubu Kibica jest zarejestrowanie stowarzyszenia, ponieważ to jest wymóg niektórych naszych "pseudosponsorów". Kierownictwo, składki, status... wszystko w swoim czasie. Jak już kiedyś pisałem sprawy organizacyjne zostawiamy na zimę.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#48 Postautor: prt » 6 października 2004, o 22:30

pewnie. zgoda jest, ale monolitem tego nazwac nie sposob.
nikt nie wymaga od grupy kilkudziesieciu czy nawet kilkuset osob, zeby wszyscy mieli jednakowe zdanie w pewnych kwestiach. to oczywiste.
ja natomiast patrzac zupelnie z boku, bo kibicuje od niedawna, moge powiedziec, ze podzialy sa - a dobre to nie jest.

organizacja w zimie. tak, wiem. napisalem tylko, ze moim zdaniem to dobry pomysl. jestem jak najbardziej za.

a doping w niedziele bedzie fantastyczny. czuje w kosciach! :P

Awatar użytkownika
istred
Trener

#49 Postautor: istred » 6 października 2004, o 22:43

pewnie. zgoda jest, ale monolitem tego nazwac nie sposob.

No wiesz ... to nie ma być monolit, to są dwie odrębne grupy.

A co do dopingu, to wierze że będzie na prawde dobry ! W końcu można się spodziewać kompletu więc trzeba pokazać się z dobrej strony.

Snys
Zawodowiec

#50 Postautor: Snys » 7 października 2004, o 11:22

istred pisze:W końcu można się spodziewać kompletu więc trzeba pokazać się z dobrej strony.

Ehh 8 stopni w niedziele - watpie w komplet