#31 Postautor: Fazi » 23 września 2004, o 09:50
A co do samych barazy, to, abstrachując od samego wyniku, uważam, że klub nie jest przygotowany na ekstraligę.
Bo:
1. z teraźniejszym składem (z całym szacunkiem dla naszych sportowców za to, co zrobili w ostatnich dwóch sezonach - chwała im za to!) trudno by mysleć o utrzymaniu się w lidze.
2. sponsor, z jego dotychczasowym zaangażowaniem, tez nie jest e-ligowy, a nie wydaje mi się, żeby w razie ewentualnego awansu Sipma wyłozyła kasę na poziomie zespołów ekstraligowych. Chyba, że doszedłby jakiś naprawdę mocny sponsor, ale kto??? Lubelszczyzna, niestety do najbogatszych regionów nie należy. A jak nie ma kasy, to nie ma ani sprzętu, ani składu. Wystarczy, że jest kasa, to jest wszystko, łącznie z Mistrzostwem Polski (Unia Tarnów).
3. Infrastruktura. To przecież wstyd! Nawet w porównaniu z innymi stadionami I-ligowymi, a nie mówiąc już o e-ligowych! Niestety, miasto ma gdzieś remont stadionu, a kluby (Motor i TŻ) nie wyłozą przecież kasy na remont czegoś, co nie jest ich własnością, to zrozumiałe.
Z uwagi na to, co napisałem powyżej, uważam, że, niestety, ale jeszcze teraz do ekstraligi nam daleko. A to wielka szkoda, bo przecież każdy kibic chciałby oglądać rozgrywki na najwyższym poziomie. Ale to jest moje zdanie, może inni są większymi optymistami.
Ale na barażach, oczywiście, będę i, jak zawsze zedrę gardło dopingując naszych żuzlowców.
Pozdro,
Fazi