Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2476 Postautor: boxing » 5 grudnia 2005, o 14:21

Jedyna rzecz, ktora teraz moze przekonac Karlssona (oprocz punktowki co najmniej rownej tej z Ostrowa) to regularnosc startow. Ostrow, gdyby rzeczywiscie zmontowal taka pake (Karlsson, Max, Jedrzejak, Wegrzyk, Szczepaniak, moze junior z importu) z pewnoscia nie bralby obu Szwedow na wszystkie mecze - po co im obaj Karlssonowie na mecze z Gnieznem, Krosnem czy Grudziadzem? W najsilniejszym skladzie pojechaliby przeciwko Zielonej, Rybnikowi, moze przeciw nam. Jezeli mamy jeszcze pole do negocjacji - to ta sama kasa za punkt ale z gwarancja wiekszej ilosci spotkan: jezeli Okularnik sobie to przekalkuluje, to moze jeszcze mamy szanse.

Co do Zielonej - czy ich sklad nie rzuca na kolana? Po zakontraktowaniu Hamilla na najtrudniejsze mecze - maja b.silna pake: Hamill, Walasek, Okoniewski, Staszewski, Lindgren... Ze slabszymi poradza sobie i w krajowce, bez Hamilla (Lindgrena wtedy maja wstawiac jako seniora, a nie juniora). Ostrow z dwoma Karlssonami moze ich przebic, ale z samym Maxem raczej beda slabsi od Zielonej.

PS Daniela na razie nie nazywalbym fighterem - Jelen raczej walczyl o obronienie pozycji, niz szarzowal pod banda.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Michael

#2478 Postautor: Michael » 5 grudnia 2005, o 14:30

Jelen na takich rywali jak zielonka czy Ostrow to cienka d..pa.

Wole ciut ( o ile bedzie ciut) drozszego Piszcza ktora jest niespelniony i w koncu musi mu sie trafic dobry seozn.
Ma potencjal tylko musi wszystko zagrac.

A jak nie Piszcz to niech gadaja z Trumna.
Najlpeszy ze wszystkich naszych zawodnikow ( z Lublina) pod wzgledem sredniej, najwyzej w klasyfikacji.
Ostatnio zmieniony 5 grudnia 2005, o 14:36 przez Michael, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2479 Postautor: boxing » 5 grudnia 2005, o 14:31

U nas o ile mnie pamiec nie myli Karlsson raczej jezdzil w nominowanych... Nie pojechal chyba piatego biegu z Rzeszowem ostatni mecz przed barazem - ale moge sie mylic.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Czarek
Trener

#2480 Postautor: Czarek » 5 grudnia 2005, o 14:36

Te zapowiedzi klubu dotyczące walki o awans są tylko po to by zmobilizować sponsorów i wprawić zmęczonych poprzednim sezonem kibiców w lepszy nastrój. Wiadomo, że skład będzie lepszy i obejrzymy parę dobrych meczy, ale o Ekstralidze możemy sobie pomarzyć. Zielona Góra i Ostrów rozwalą nas nawet na lubelskim torze.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2481 Postautor: Torsen » 5 grudnia 2005, o 14:37

Pokemon pisze:pamiętam jak dwa lata temu Karlik u nas jeździł, zdarzały się tzw. oszczędności np. nie jechał piątego biegu tj. w nominowanych. I...odszedł...
To samo robił Ostrów w tym sezonie! Czyżby sytuacja miała się powtórzyć? :wink:

Jeśli dobrze pamiętam, taka sytuacja miała w Lublinie miejsce dwa razy, raz jak Karlsson nie był w pełni zdrowia, a drugi raz, gdy sam zaproponował, że odciąży klubowy budżet.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2482 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2005, o 14:56

A jak nie Piszcz to niech gadaja z Trumna.
Najlpeszy ze wszystkich naszych zawodnikow ( z Lublina) pod wzgledem sredniej, najwyzej w klasyfikacji.

Z Sebkiem jest mały problem. Ponieważ u nas wyciąga się zbyt daleko idące wnioski z jednego turnieju, Sebek zawalił wielką szansę - w memoriale. Ja liczyłem na Krzyżaka i dał ciała, Sebek rownież bez wyrazu na tle średnich bądz co bądz ekstraligowców i Staszka z Knappem. Ja osobiście w obecnej sytuacji nie widzę miejsca w składzie dla niego. Liczę, że klub zrobi wszystko żeby podpisać z Peterem, co zmusi Piszcza, Jelenia i Trumińskiego do weryfikacji żądań - wszak zostanie tylko jedno wolne miejsce w składzie. A jak nie - to zielona trawka.

Danio

#2483 Postautor: Danio » 5 grudnia 2005, o 14:59

Czyli można wnioskować po insynuacjach Harrego że jeżeli Joonas podpisze np. w Gorzowie to klub ma w alternatywie Karlssona :D - czyli tym drugim tajemniczym stranieri ma być "Okularnik". No dobra kończe na dziś pracę i wychodzę z forum- oby nie okazało się że jutro prezencik na Mikołaja będe miał taki, ze rano w pracy przeczytam na necie że Joonas w Gorzowie, Karlik w Ostrowie- tfuuu że też mi to przez usta przeszło :!: ( a raczej klawiaturę) :D :D

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2484 Postautor: Łoptymista » 5 grudnia 2005, o 15:16

Danio pisze: No dobra kończe na dziś pracę i wychodzę z forum- oby nie okazało się że jutro prezencik na Mikołaja będe miał taki, ze rano w pracy przeczytam na necie że Joonas w Gorzowie, Karlik w Ostrowie- tfuuu że też mi to przez usta przeszło :!: ( a raczej klawiaturę) :D :D

...Loram w Krośnie, a Hamill w Gnieźnie. Jesli tak będzie... no cóz to będzie tylko twoja wina.
Wtedy nie pozostanuie nam nic innego jak PULPET :twisted: :lol: Albo jeszcze lepiej dwa.. Para J -S. Jensen - Screen wspólnie przebije każdą bandę... Jak dobrze wyjdą ze startu będą nie do wyprzedzenia. We dwóch zajmą cała szerokość toru.
PS Czy ktoÅ› molestuje Okularnika?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2485 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2005, o 15:24

Nawołuję do usilnego molestowania Okularnika - niech rzyga nazwą Lublin, albo niech lepiej nauczy się wymawiać TŻ, TŻ TŻ. Dzwońta chłopy do niego co 10 minut, aż w końcu padnie i podpisze za darmo!!! Nie przerażaj mnie harry zapowiedzią czekania na odpowiedz. Z tego może nie wyniknąćnic dobrego. Rozumiem, że jak gość zobaczy, ze jesteśmy napaleni zacznie się podwyższać - ale inni nie śpią. Zdaje się, ze jak nam sprzątną Maxa i Karlika to jedyne o co mozemy powalczyć to 3-4 miejsce.

Holly

#2486 Postautor: Holly » 5 grudnia 2005, o 15:35

Ja liczyłem na Krzyżaka i dał ciała,

Gelu nie przesadzaj , na koniec ciezkiego sezonu przyjechał odjechać turniej.Założe sie że jechał na trzeciej furze.
Krzyżaniak to jedyny zawodnik krajowy w naszym zasięgu , co może postraszyć Walaska.

Jeżeli okaże się że :

* Bracia Karlssonowie w Ostorwie
* Hamill w Zielonej
* Jonas w Gorzowie

zostaje tylko LORAM !!!

A czego boje się najbardziej ? a tego że zakontraktujemy cieniutkiego Klingberga , to byłby dla mnie największy zawód.
Mogę błagać na kolanach - nie chce Klingberga w naszej drużynie.

Kolejna sprawa to jeżeli nie zostanie nam nikt z czołówki stranieri , jest jedno wyjście.
Aby zrównoważyć siły trzeba będzie zatrudnić 2 kolejnych "obcych" (seniorów) i 2 "obcych" junoirów !!!

przykładowo :

Ostrów - Lublin

1.Karlsson ------ Ferjan (to przykład nie propozycja :D )
2.Pietrzyk ------ Knapp
3.Jędrzejak ------ Rempała
4.Węgrzyk ------ Shields
5.Max ----- Bjerre (to przykład nie propozycja :D )
6.Bruchajser ------ Messing
7.jakiÅ› leszcz ------ Kennett
8. Szczepaniak ------ Jeleń (przykładowo :D )

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#2487 Postautor: Smirnek » 5 grudnia 2005, o 15:37

A Andersen podpisał w końcu we Wrocławiu? To dla mnie jest najlepsza kandydatura nawet lepsza od Lorama. Jeszcze można spróbować Chrisa Louisa przekonać do startów w Polsce.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2488 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2005, o 15:40

Holly pisze:
Ja liczyłem na Krzyżaka i dał ciała,

Gelu nie przesadzaj , na koniec ciezkiego sezonu przyjechał odjechać turniej.Założe sie że jechał na trzeciej furze.:D )

Ja to wiem ale co z tego - pojechał jak pojechał i nic tego nie zmieni. We wszelkich dyskusjach nie ma się wtedy argumentów. Zawodnik tej klasy ma puszczać sprzęgło i tyle go widzieli. A tymczasem mozna powiedzieć ze przegrał z Jurkiem. Wiem że potrafi jezdzić, pokazał to dzień przed turniejem u nas. Ale u nas cienizna - ku mojej rozpaczy. I tłumaczenie sprzętem nie pomaga. Ale ale - na forum Grudziadza piszą że Krzyzak wyląduje właśnie u nich.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2489 Postautor: Łoptymista » 5 grudnia 2005, o 15:41

A Andersen podpisał w końcu we Wrocławiu
:shock:
Człowieku co ty piszesz. Myśl.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2490 Postautor: grzesieck » 5 grudnia 2005, o 15:45

Holly pisze:Gelu nie przesadzaj , na koniec ciezkiego sezonu przyjechał odjechać turniej.Założe sie że jechał na trzeciej furze.
Krzyżaniak to jedyny zawodnik krajowy w naszym zasięgu , co może postraszyć Walaska.

Krzyzaniak Walaska to moze postraszyc w nocy w jego sypialni co najwyzej.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Holly

#2491 Postautor: Holly » 5 grudnia 2005, o 15:48

Ja to wiem ale co z tego - pojechał jak pojechał i nic tego nie zmieni. We wszelkich dyskusjach nie ma się wtedy argumentów. Zawodnik tej klasy ma puszczać sprzęgło i tyle go widzieli. A tymczasem mozna powiedzieć ze przegrał z Jurkiem. Wiem że potrafi jezdzić, pokazał to dzień przed turniejem u nas. Ale u nas cienizna - ku mojej rozpaczy. I tłumaczenie sprzętem nie pomaga. Ale ale - na forum Grudziadza piszą że Krzyzak wyląduje właśnie u nich.

a o czym świadczy postawa Krzyżaka na jakimś zapiźd.... turnieju w Lublinie ? przyjechał dla paru groszy i tyle.
Trzeba sie patrzeć na możliwości sportowe na przekroju kilku sezonów , doświadczenie itp sprawy , jeżeli to prawda że mógłby podpisać w biednym Grudziądzu to ja sie pytam czego nie w " bogatym " Lublinie ?

coś czuje że mit o ekstralidze pryśnie , i to za kilka dni.

Michael

#2492 Postautor: Michael » 5 grudnia 2005, o 15:52

Gelu to zgadza odniosnie wynikow z turnieju.

Tylko ze jezdzi sie sezon a nie turniej.
A u nas w klubie jakies dziwne wnioski wysnuwaja

Osobiscie wole Sebe od Jelenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2493 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2005, o 16:06

a o czym świadczy postawa Krzyżaka na jakimś zapiźd.... turnieju w Lublinie ? przyjechał dla paru groszy i tyle.

Nie ma dymu, nie ma dymu - ja się z Tobą w pełni zgadzam, zresztą sam "wykonywałem Rejtana" po tym turnieju w obronie Krzyżaka i pisałem dokładnie to samo co Ty w tej chwili. Chodzi tylko o to, ze po tym turnieju Krzyżak wytrącił swoim, zwolennikom (w tym mnie) wszelkie argumenty merytoryczne. Pozostała jedynie sympatia.
Trzeba sie patrzeć na możliwości sportowe na przekroju kilku sezonów , doświadczenie itp sprawy , jeżeli to prawda że mógłby podpisać w biednym Grudziądzu to ja sie pytam czego nie w " bogatym " Lublinie ?

Prosta odpowiedź - bo już zakontraktowaliśmy zawodnika o zbliżonej klasie - Rempałę. Teraz potrzebujemy kogoś z czołówki światowej.

Michael

#2494 Postautor: Michael » 5 grudnia 2005, o 16:08

Zalozmy ze bedzie Peter.

Do tego jeszcze przydalby sie polak pokroju Jedrzejaka a o takim to chyab mzoemy zapomniec.

Ehhh ciezko ciezko bedzie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2495 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2005, o 16:11

Michael pisze:Zalozmy ze bedzie Peter.
Do tego jeszcze przydalby sie polak pokroju Jedrzejaka a o takim to chyab mzoemy zapomniec.
Ehhh ciezko ciezko bedzie.

Jędrzejak to moje marzenie - niestety chyba mało realne - ale jutro ma sięw Ostrowie wszystko wyjaśnić. Wobec tego zainteresowałbym się jednak Świstem. Jeszcze Hampel nigdzie nie podpisał :twisted:

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#2496 Postautor: Jinxsior » 5 grudnia 2005, o 16:16

Piszecie o wzmocnieniu jakims obco tak jakby temat polakow byl juz zamkniety.Mamy trzech zawodnikow, ale nie mamy pojecia co bedzie z tym australijczykiem.Licze na to ze nie da ciala i bedzie wymiatal az milo, ale moze warto sie zabezpieczyc jakims krajowym zawodnikiem ktory gwarantowalby okreslona liczbe pkt.
Ucichla sprawa Huszczy, ktory wedlug mnie jest idealnym kandydatem do naszego zespolu.Kto inny jak nie on zna wszystkie tory w tym kraju.Taki pan Piszcz czy Jeleniewski moze co jawyzej kewlar "Tomkowi "czyscic.
Mielismy juz w skladzie jezdzacego trenera, jak to sie skonczylo wszyscy pamietamy,moze warto powrocic do takiej koncepcji.
Harry mozesz w skrocie napisac czy sa prowadzone rozmowy z Huszcza?

Holly

#2497 Postautor: Holly » 5 grudnia 2005, o 16:17

Wobec tego zainteresowałbym się jednak Świstem

pomysl dobry ze 100% falubazem , jeżeli do tego doszedłby jeszcze Huszcza (obu stać na 10pkt w Zielonej) było by ciekawie na wyjeździe w Zielonce.

Michael

#2498 Postautor: Michael » 5 grudnia 2005, o 16:23

Odnosnie Swista.

Dyro mowil ze chce stworzyc fajna atmosfere ze chca odbudowac zespol.

Wiec Swist sie nie nadaje :!: :!: :!:
Dla mnie to taki drugi Sledz ze w trakcie sezonu moze odechciec mu sie jezdzic.

I jego chamstwo kompletnie nie pasuje mi do nowej wizji zespolu.

A Huszcza- druga linie juz mamy wiec po co nam dziadek jescze an te 8-9 pkt.
Nam teraz trzeba zawodnikow na 12-13 pkt.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2499 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2005, o 16:28

Holly pisze:
Wobec tego zainteresowałbym się jednak Świstem

pomysl dobry ze 100% falubazem , jeżeli do tego doszedłby jeszcze Huszcza (obu stać na 10pkt w Zielonej) było by ciekawie na wyjeździe w Zielonce.

Z całą sympatią - ale przy zakontraktowaniu obco i jakiegoś jeszcze seniora - Huszcza musiałby wyprzeć ze składu Grzecha lub Jacę. A na to jest za słaby. Poza tym wątpię żeby ruszył sie z Zielonej - to jeden z nielicznych przypadków, że jeździ sie za zasługi - bez względu na formę. Puściclibyście kogoś z Lublina jakby przejezdził 31 lat? Watpie. Dlatego jestem za Świstem - ble ble. Przynajmniej w dwumeczu z Zieloną mielibyśmy gościa na 20 oczek:twisted: Już widzę te ambicjonalne wożenia po płotach - mniam mniam. :twisted:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2500 Postautor: papi » 5 grudnia 2005, o 16:48

Gelo pisze:Jeszcze Hampel nigdzie nie podpisał :twisted:

Hampel rok temu podpisal na 2 lata :P Choc mozna bylo przeczytac opinie, ze Rusko nie zamierza mu robic wielkich problemow jesli ten usilnie bedzie chcial odejsc. Tyle ze pewnie walnie sume odstepnego z 700.000 i sprawa przycichnie 8)
Natomiast my mamy 3 seniorow. Potrzeba jeszcze co najmniej 3 kolejnych. Mimo, ze ani Karlsson ani Dryml nie sa moimi ulubiencami to oni powinni byc glownymi kandydatami do naszej druzyny. Max w Ostrowie, a Hamill i Loram :roll: Nie mam do nich przekonania. Kiedys byli najlepsi na swiecie, ale obaj sa po kontuzjach, jak beda jezdzic nikt nie wie. Zer przywozic nie beda, ale moim zdaniem nie gwarantuja tylu punktow co Karlik. No i oczywiscie za tytul IMS tez trzeba bedzie slono zaplacic. Dlatego ta 2 bym odpuscil. Trzeba skupic sie zeby sciagnac Karlika. W odwodzie sa jeszcze moim zdaniem dosyc solidni - Dryml i Ferjan, ale nie da sie ukryc ze jednak sa slabsi. Joonas wydaje sie ze zamknal rozdzial pod tytulem TZ Lublin. Szkoda, bo jak wielu innych kibicow polubilem go, ale tragedii nie bedzie. Da sie go zastapic :wink: Natomiast z seniorow postawilbym na Huszcze lub Piszcza. Jesli Tomek jednak nie zmieni podejscia to dogadalbym sie z Truminskim. W 2004 przyszedl do nas w trudnym momencie i spisal sie calkiem niezle. No i w tym sezonie mial wyzsza srednia niz Jelen i Piszcz. O juniorach juz troche bylo napisane takze nie bede powtarzal 8) Problemem moze byc pozycja 8 jesli odejdzie Jelen. Polaka sie juz raczej nie znajdzie, wiec bedzie trzeba szukac kolejnego obcokrajowca :x