Motor Lublin w sezonie 2019

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Talmai
Junior

Re: Motor Lublin w sezonie 2019

#2301 Postautor: Talmai » 1 listopada 2018, o 21:11

Nie tak to sobie wyobrażałem.
Jeśli to ma być ostateczny skład to teleportujemy się do 1995, z tą różnicą, że wtedy była bieda aż piszczało a teraz odwrotnie. I wtedy byli też pojedynczy żużlowcy na 7-8 pkt, a w tej kadrze takiego "pewniaka" nie ma.
Nie wiem czy z takim czymś da radę powtórzyć tamten wynik punktowy.
Nawet gdyby dołożyć do tego Taia czy Grega, to i tak odstajemy od wszystkich bardziej niż Tarnów przed rokiem. Grudziądz i ZG dużo lepsze niż przed rokiem.
Bardzo cieszyłbym się przedstawioną kadrą, gdyby miał to być skład na awans, chociaż niekoniecznie byłby zdecydowanym faworytem.
Pozostaje liczyć że chociaż jeden będzie miał sezon życia, coś jak Jamróg w Tarnowie.
Nie rozumiem tych którzy nie chcą tu Hancocka bo wystawił klub w zeszłym roku. To jest biznes i tu nie ma sentymentów. Na papierze nie mamy ani jednego seniora na Ekstraligę, a z Hancockiem mamy jednego i to na prowadzącego parę, dzięki czemu może uda się cokolwiek wygrać u siebie

hugo69

#2302 Postautor: hugo69 » 1 listopada 2018, o 21:12

Oby się nie okazało, że MM będzie takim samym złotym strzałem branym z czołówki ligi niżej jak Samuel...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2303 Postautor: Gelo » 1 listopada 2018, o 21:12

Ale może Michelsen będzie w przyszłym roku mistrzem świata? A Lambert wicemistrzem? W sporcie niczego nie można być pewnym i niczego nie można wykluczyć. Trzeba przyjąć z pokorą to co jest i nie ulegać głupawym komentarzom kibiców innych drużyn tym bardziej że ze sportem ma to niewiele wspólnego.

kondzio78
Szkółkowicz

#2304 Postautor: kondzio78 » 1 listopada 2018, o 21:15

Vino pisze:
męczybuła kondzio78 uparcie pisze:O co kaman? Przecież napisałem że skład całkiem niezły ale nie na ten poziom rozgrywek. W tym kształcie to jakieś 35pkt. Jakbyśmy dodali jeszcze "Tatuaża" to mecze mogą być na styku. Sorry ale nie wierzę w odrodzenia, przebudzenia czy inne uzdrowienia nazwisk typu Zengota, Miesiąc, Lampart.

Nie wierzyłeś w naszych zawodników również przed barażem ze Stalą Rzeszów, także w ogóle mnie to nie dziwi.

Mam nadzieję, że sezon 2019 sprawi, że będziesz cicho siedział w kącie jak to masz w zwyczaju po sukcesach naszej drużyny.

Zgadzam się jestem słabej wiary choć dalej wierzę że w ciągu 14 dni pojawią się jeszcze dwa konkretne nazwiska bo na razie upy nie urywa.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2305 Postautor: papi » 1 listopada 2018, o 21:19

Talmai pisze:Nie rozumiem tych którzy nie chcą tu Hancocka bo wystawił klub w zeszłym roku. To jest biznes i tu nie ma sentymentów. Na papierze nie mamy ani jednego seniora na Ekstraligę, a z Hancockiem mamy jednego i to na prowadzącego parę, dzięki czemu może uda się cokolwiek wygrać u siebie

gdyby ktoś dał gwarancje, że Hancock = utrzymanie to może byłaby inna gadka. Ale:
1) wystawił nasz klub rok temu,
2) ma w zwyczaju lekceważenie swoich klubów,
3) jest w tak zaawansowanym jak na sportowca wieku, że w każdej chwili jego dyspozycja może polecieć jak Mateja w Planicy

Gelo pisze:Ale może Michelsen będzie w przyszłym roku mistrzem świata? A Lambert wicemistrzem? W sporcie niczego nie można być pewnym i niczego nie można wykluczyć. Trzeba przyjąć z pokorą to co jest i nie ulegać głupawym komentarzom kibiców innych drużyn tym bardziej że ze sportem ma to niewiele wspólnego.

można tak zakładać, ale nie mając do nikogo żadnych pretensji należy chyba uczciwie przyznać, że na ten moment nasz skład bardzo odstaje od prawdopodobnych składów rywali

bartollo
Senior

#2306 Postautor: bartollo » 1 listopada 2018, o 21:20

Gelo pisze:Ale może Michelsen będzie w przyszłym roku mistrzem świata? A Lambert wicemistrzem? W sporcie niczego nie można być pewnym i niczego nie można wykluczyć. Trzeba przyjąć z pokorą to co jest i nie ulegać głupawym komentarzom kibiców innych drużyn tym bardziej że ze sportem ma to niewiele wspólnego.

Nie bedzie ani jeden ani drugi bo w GP nie jezdza. Ostatnia proba Michelsena z ekstraliga zakonczyla sie srednia 0,6 pkt na bieg, natomiast Jonssona 1,1. Dodajac nawet Pedersena z forma z tego sezonu to sklad bedzie bardzo ryzykowny. Obawiam sie ze nie bedzie trzeba oglaszac przetargu na nowy stadion.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#2307 Postautor: spokojny » 1 listopada 2018, o 21:22

A ja bym proponował inaczej podejść do sprawy. Co bym wolał - tułaczkę po 1 lidze czy awans po 23 latach i walkę motoru w ekstralidze (mimo spadku), perspektywę z nowym stadionem itp. Zdecydowanie druga opcja mi bardziej pasuje. Niestety musimy zapłacić frycowe i mieć nadzieję że uda się powalczyć.

Flagg
Trener

#2308 Postautor: Flagg » 1 listopada 2018, o 21:23

Czytając niektóre posty można spodziewać się jednego - że w przyszłym sezonie nie trzeba będzie 2 godziny wcześniej na stadion przychodzić, żeby jakieś przyzwoite miejsca zająć :)

Jedno co mi chodzi po głowie, to jakimi czynnikami kierował się klub ogłaszając taką kadrę już 1 listopada. Zarząd to łebscy ludzie, mają też speców od marketingu musieli zdawać sobie sprawę jaka będzie reakcja - zarówno wśród kibiców, jak i mediów. I że gratulacji raczej im nikt składać z tego powodu nie będzie. I w sumie to jedyne trzyma mnie jeszcze przy nadziei, że do 15 listopada coś się jeszcze urodzi. Bo jak ktoś słusznie zauważył, transferu zawodników pokroju Woffindena, Pedersena czy nawet Kasprzaka nie ogłasza się ot tak o, bez odpowiedniej otoczki. Druga sprawa, to że mamy 8 zawodników do jazdy, wiec brak jakiegokolwiek rezerwowego (chyba że, Lambert nie będzie jeździć pod 8/16). Tak czy siak - pozostaje czekać. Jakaś iskierka nadziei na petardę się jeszcze tli, ale z każdym dniem i z każdym ogłoszeniem z innego klubu będzie ona gasnąć. A jak się nie uda, to trudno. Jedziemy tym co mamy i zobaczymy co z tego wyjdzie. Szanse na utrzymanie są mizerne, ale nie takie cuda w sporcie się zdarzały
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#2309 Postautor: Jinxsior » 1 listopada 2018, o 21:26

Po co z uporem maniaka powtarzacie o jednej rakiecie.Tarnow taką miał i nic im to nie dało ( oprócz długów) Mamy w miarę wyrównany skład i zajebistych juniorów. Nie można czytać tego biadolenia. Idę o zakład o dobre whisky ze Zengota I Michelsen beds w TOP 10 w przyszlym roku. Dziekuje dobranoc.

rafir
Junior

#2310 Postautor: rafir » 1 listopada 2018, o 21:27

Gelo pisze:Ja jestem małej wiary w kwestii ściągnięcia Kasprzaków Tajów Vaculików. Ale nie jest w porządku że spora część lubelskich kibiców ulega komentarzom na sf i skupia się na tych których nie ma, zamiast cieszyć się z tych co mamy. To nie są chłopcy do bicia

Co do Tajów, Vaculików racja, za to z Kasprzakiem wszystko jest jeszcze możliwe. Trzeba być dobrej myśli.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#2311 Postautor: GIGI » 1 listopada 2018, o 21:28

A ja wbrew opinii Pereza o mojej wierze tez napisze ze obecny sklad nie jest az taki slaby. Trofimow i Lampart to prawdopodobnie bedzie druga para jesli chodzi o juniorow w elidze. Michelsen i Lambert moga byc tylko lepsi. Zengota tez bedzie chcial duzo udowodnic. Nie skreslalbym tego skladu za szybko.

max3
Zawodowiec

#2312 Postautor: max3 » 1 listopada 2018, o 21:29

Mamy budżet 12 mln a skład na 7 musi ktoś przyjść nie ma wyjścia .

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2313 Postautor: Sledzio » 1 listopada 2018, o 21:30

Z obecnym składem to w Lublinie pogonimy nie jedną ekipę. Obecny skład daje nam 6-8 msc, a żeby powalczyć o play-offy trzeba kogoś jeszcze do składu ściągnąć :)

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2314 Postautor: mustafa » 1 listopada 2018, o 21:30

Jinxsior pisze:Idę o zakład o dobre whisky ze Zengota I Michelsen beds w TOP 10 w przyszlym roku.

Bo obejrzałeś ostatni wyścig na zawodach u Irka? ;) Zengota już w tym sezonie obiecywał Falubazowi że będzie w TOP-10 , a skończył ze średnią 1.5.
No ale... pożyjemy zobaczymy.

bartollo
Senior

#2315 Postautor: bartollo » 1 listopada 2018, o 21:30

Jinxsior pisze:Po co z uporem maniaka powtarzacie o jednej rakiecie.Tarnow taką miał i nic im to nie dało ( oprócz długów) Mamy w miarę wyrównany skład i zajebistych juniorów. Nie można czytać tego biadolenia. Idę o zakład o dobre whisky ze Zengota I Michelsen beds w TOP 10 w przyszlym roku. Dziekuje dobranoc.

Wchodze!

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#2316 Postautor: DrPaiHiWo » 1 listopada 2018, o 21:31

Tak na spokojnie to jedna rzecz mnie ujęła.
Zobaczyłem klasyfikację SEC 2018.
1.Madsen
2.Hampel
3.Lambert
4.Michelsen
5.Lindbaeck
6.Syfudinov
7.Kildemand
8.Milik
9.Haukenbeck
10.Kurdyashow
11.Kasprzak
12.Pawlicki

Wiem, że to nie jest wyrocznia ale Lambo i Michelsen są wyżej niż Lindbaeck, Sayfudinov, Kasprzak czy Pawlicki.
Biorąc do tego petardę i mając na juniorce Wiktora i Wiktora, może nie być źle :-)
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2317 Postautor: papi » 1 listopada 2018, o 21:34

Flagg pisze:Jedno co mi chodzi po głowie, to jakimi czynnikami kierował się klub ogłaszając taką kadrę już 1 listopada. Zarząd to łebscy ludzie, mają też speców od marketingu musieli zdawać sobie sprawę jaka będzie reakcja - zarówno wśród kibiców, jak i mediów. I że gratulacji raczej im nikt składać z tego powodu nie będzie. I w sumie to jedyne trzyma mnie jeszcze przy nadziei, że do 15 listopada coś się jeszcze urodzi. Bo jak ktoś słusznie zauważył, transferu zawodników pokroju Woffindena, Pedersena czy nawet Kasprzaka nie ogłasza się ot tak o, bez odpowiedniej otoczki.

oczywiście, że się nie ogłasza bez otoczki, ale w takiej sytuacji po co ogłaszać to co już wiemy? Jak pisałem, można wpuszczać w maliny pseudodziennikarzy, ale nie wierzę, że Kępa robi sobie szyderę ze wszystkich mając ugrany inny temat. A nawet jeśli miałby zamiar dalej negocjować, to też nie rozumiem po co było dziś ogłaszać skład? Według mnie jest on zamknięty, ale zawsze się można łudzić najpierw do 15.11, potem do licencji, potem do startu sezonu, do odwieszenia Łaguty itd.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#2318 Postautor: Hans » 1 listopada 2018, o 21:43

Dobra, nie plakac juz, lepiej niech terminarz szybko wychodzi, bo bilety lotnicze trzeba bookowac na inauguracje :)

CKM1946
Zawodowiec

#2319 Postautor: CKM1946 » 1 listopada 2018, o 21:47

Jak chcecie powalczyć być może o jakąś armate to właśnie dziś o godzinie 20 klub sobie strzelił w stope. Kto przyjdzie jak zobaczy w składzie Zengote i Michelsena jako liderów druzyny ( oczywiście nic im nie ujmując )

Talmai
Junior

#2320 Postautor: Talmai » 1 listopada 2018, o 21:49

Żużel nie ma wiele wspólnego ze sportem.
Andreas jest wspaniałym żużlowcem, ale w swoim ostatnim sezonie w SE o ile dobrze pamiętam był gorszy od Musielaka, a indywidualnie wygrał bieg chyba pod koniec sezonu. Zengota w ostatnim sezonie w SE jechał często jak kevlar, Lambert debiutuje, a MM, Dawid i Paweł wracają po przerwie. Nikt im nie odbiera umiejętności, ale w żużlu nie one są najważniejsze.
Trzeźwa ocena składu "z węgla i papy" nie ma nic wspólnego z uleganiem jakimś komentarzom.
Gdyby skład o takiej sile i strukturze był zgłoszony w PLŻ lub w drugiej lidze, to każdy by się czuł oburzony, a zarząd oceniany mniej więcej jak Zając czy Sprawka, ale SE zamydla obraz.
Jeśli są duże pieniądze i nie udaje się przekupić choćby jednego, dwóch zawodników w miarę pewnych na SE, to jest to porażka na rynku transferowym i nie można się tłumaczyć że taki jest rynek. Najpierw trzeba wyjąć ktoremus ekstraligowcowi zawodnika, o próby czego klub jest zresztą oskarżany. Racjonalny wydaje się KK, a najlepiej i on i np Woźniak, bo osłabianie Stali Rzeszów nic nam nie daje. Gdzieś są granice lojalności tych zawodników (drugorzędnych dla Gorzowa w stosunku do Zmarzlika) i na miejscu klubu wystawiłbym je na próbę
Tylko formacja juniorska wygląda dobrze, chociaż utrzymanie Wiktora pociąga konieczność zatrudnienia zupełnie zbędnego Dawida

TreleMorele
Senior

#2321 Postautor: TreleMorele » 1 listopada 2018, o 21:54

Skład podany więc pozostaje walczyć :

9.Zengota
10.Lampart
11.Michelsen
12.Miesiac
13.Jonsson
14.Trofimow
15.Lampart
16.Lambert

Tak to mniej więcej wygląda na dzisiaj...czy się coś zmieni pozostaje czekać i patrzeć na rozwój wydarzeń .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Flagg
Trener

#2322 Postautor: Flagg » 1 listopada 2018, o 21:55

papi pisze:oczywiście, że się nie ogłasza bez otoczki, ale w takiej sytuacji po co ogłaszać to co już wiemy? Jak pisałem, można wpuszczać w maliny pseudodziennikarzy, ale nie wierzę, że Kępa robi sobie szyderę ze wszystkich mając ugrany inny temat. A nawet jeśli miałby zamiar dalej negocjować, to też nie rozumiem po co było dziś ogłaszać skład? Według mnie jest on zamknięty, ale zawsze się można łudzić najpierw do 15.11, potem do licencji, potem do startu sezonu, do odwieszenia Łaguty itd.

Dlatego też napisałem, że tego nie rozumiem. Jedyne co usprawiedliwiało taką decyzję, byłby skład petarda na walkę o PO, żeby zamknąć usta krytykantom. Zamiast tego ogłoszono skłąd "kuluarowy". Wiec albo Kępa mocno trolluje (stąd tez dopisek "w dniu okienka transferowego") albo w klubie pierwszy raz popełniono marketingowe sepuku. Ja się na żadne armaty nie nastawiam. Podejrzewam, że jedyne na co możemy się skusić to podchody pod złotówę, jeśli będą cyrki z licencją dla Rzeszowa.

Natomiast jeśli, powtarzam: jeśli (czysto hipotetycznie), Kuba ma jednak coś nagrane i np. za 4-5 dni ogłoszą transfery Taia i Kapsrzaka, to byłby to trolling level master ze strony naszych działaczy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2323 Postautor: mustafa » 1 listopada 2018, o 22:01

Kępą nikogo nie troluje bo to nie ten typ człowieka. Wydaje się po prostu, że skład ogłosili dzisiaj bo faktycznie nikogo nie dało się już wyrwać.
Co prawda jest jeszcze miejsce chociażby dla rezerwowego. Można liczyć na to, że np. jeszcze Kasprzak się nie zadeklarował, ale pewnie skończy się na tym, że Stal go spłaci i tam zostanie. Trudno wierzyć w to że przez te 2 tygodnie jeszcze cokolwiek się zmieni.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2324 Postautor: RadeKas » 1 listopada 2018, o 22:01

TreleMorele pisze:Skład podany więc pozostaje walczyć :

9.Zengota
10.Lampart
11.Michelsen
12.Miesiac
13.Jonsson
14.Trofimow
15.Lampart
16.Lambert

Tak to mniej więcej wygląda na dzisiaj...czy się coś zmieni pozostaje czekać i patrzeć na rozwój wydarzeń .

Jeżeli Miesiąc i D. Lampart będą obaj mieli miejsce w składzie w elidze to jednak jest to wielka porażka. Mam nadzieję, że tak się nie stanie i w spotkaniach pojedzie maksymalnie jeden z nich.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2325 Postautor: boxing » 1 listopada 2018, o 22:03

Gdyby to był kompletny skład, to niestety mocno odstajemy od pozostałych ekip i nie ma co zaklinac rzeczywistości że jest inaczej. Bylibyśmy głównym kandydatem do spadku. Co nie zmienia faktu że na każdym meczu będziemy kibicować i cieszyć się z każdego wybranego biegu. Ale jeżeli pieniądze nie są problemem - to trzeba mieć nadzieję na lidera. Doyle, Pedersen czy Vaculik to najemnicy nie związani ze swoimi ostatnimi klubami. Kasprzak - może się zastanowi skoro Stal ma problemy z płatnościami, a u nas może dostać kilkaset tysięcy więcej. Laguta - cos obiecal w Grudziadzu ale za pol banki wiecej pewnie też temat rozmow może wrócić. Chyba ze budzet wcale nie jest wyzszy niz gdzie indziej - wówczas faktycznie trudno znaleźć argumenty żeby gwiazdy skłonić do przejścia. Choć jak liczę podwójnie środki z miasta - mamy 4mln, z telewizją mamy już 6mln, a biletami ze 7,5mln. A do tego Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego, Azoty, Bogdanka, Speed Car. Po mojemu powinno wystarczyc na przeplacona gwiazde duzego formatu, choć akurat w kwestie wyciągnięcia Woffindena nie wierzę.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!