Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Davv
Kadrowicz

Re: Stadion

#2276 Postautor: Davv » 8 marca 2009, o 19:57

harry jak tam przygotowania toru??

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#2277 Postautor: Apocalips » 8 marca 2009, o 20:56

Ponoc bardzo dobrze, dzisiaj ratrakowali :lol:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Davv
Kadrowicz

#2278 Postautor: Davv » 8 marca 2009, o 21:31

jak nie żużel to przynajmniej ciekawe zawody enduro można będzie zrobić...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2279 Postautor: istred » 8 marca 2009, o 21:41

I co Davv, dalej żałujesz, że nie zebrano wcześniej śniegu z toru? Pewnie gdyby to uczyniono to już dziś byśmy oglądali pierwszy trening :lol:

Davv
Kadrowicz

#2280 Postautor: Davv » 8 marca 2009, o 22:29

Czy ja żałuję? A czemu ja mam żałować? Mnie to lotto. Ale jeśli, ktoś by zbierał to na bieżąco, a później zabezpieczył np. Marną Folią to chyba by to lepiej wyglądało nieprawdaż?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2281 Postautor: istred » 8 marca 2009, o 23:00

Równie dobrze można była zabiezpieczyć w ten sposób tor jesienią - temat wałkowany w każdą zimę.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2282 Postautor: tezetomaniak » 8 marca 2009, o 23:01

no nie wiem, jakby sie wydalo ze to do Lublina idzie, to by nam taka folie sprezentowali 8)

Davv
Kadrowicz

#2283 Postautor: Davv » 8 marca 2009, o 23:02

Co nie zmienia faktu, że gdyby ktoś nie dał dupki przed wczorajszymi/dzisiejszymi opadami i ściągnął śnieg, a tor by pewnie lepiej wyglądał...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2284 Postautor: mikas » 8 marca 2009, o 23:10

Gdyby ta folia o ktorej tu sie wspomina co roku spelniala swoja role, to by pewnie rok w rok korzystalo z niej wiekszosc klubow zuzlowych, ale jakos nie slyszalem nawet w Rzeszowie gdzie tej folii maja pod dostatkiem zeby zabezpieczali nia tam kiedykolwiek tor, wiec moze troche wyluzujcie z tymi swoimi dobrymi radami :lol:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Davv
Kadrowicz

#2285 Postautor: Davv » 8 marca 2009, o 23:16

Rady nie rady, ale fajnie było by aby czasami ktoś pomyślał jednak przed, a nie po.

Davv
Kadrowicz

#2287 Postautor: Davv » 9 marca 2009, o 00:14

Widziałeś co zrobili chłopaki z Motoru aby trenować? Jaki problem zagonić Klimka, Michaluka i chociażby szkółkę, aby w ramach treningu pomachali szuflą? Kasa piszesz... Koszty oczywiście będą bo łopatami to daleko tego nie wyniosą, ale samochód z przyczepką w jakimś stopniu by rozwiązał kłopot. Autko z hakiem pewnie ktoś ma klubu, a myślę, że i przyczepka by się znalazła.Z forum też pewnie paru chętnych by było chociażby w zamian za karnet. Dla mnie takie gadanie świadczy o nieudolności - bo jak powiada mądre przysłowie "Winny się tłumaczy"...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2289 Postautor: istred » 9 marca 2009, o 01:00

mikas pisze:Gdyby ta folia o ktorej tu sie wspomina co roku spelniala swoja role, to by pewnie rok w rok korzystalo z niej wiekszosc klubow zuzlowych, ale jakos nie slyszalem nawet w Rzeszowie gdzie tej folii maja pod dostatkiem zeby zabezpieczali nia tam kiedykolwiek tor, wiec moze troche wyluzujcie z tymi swoimi dobrymi radami :lol:

Zaraz, zaraz, tylko nie wy :wink:
Temat wałkowany co roku i co roku ten sam wniosek - do dupy pomysł.
Żadna moja dobra rada :)

harry
Trener

#2290 Postautor: harry » 9 marca 2009, o 01:05

Davv pisze:Widziałeś co zrobili chłopaki z Motoru aby trenować?

Ile się natrenowali??? :lol: :lol: :lol: Odezwał się bohater. I co pogoda nie ważna? Przed tymi opadami śniegu już prawie nie było na torze i znowu 15 cm. Ha,ha, ha. Znawca.
Jaki problem zagonić Klimka, Michaluka i chociażby szkółkę, aby w ramach treningu pomachali szuflą?

Dwóch ludzi ma śnieg z toru usunąć? Bo szkólka to AKŻ-tu jest jeżeli nie wiesz. Pewnie do maja by usuwali :lol: :lol: :lol:

Kasa piszesz... Koszty oczywiście będą bo łopatami to daleko tego nie wyniosą, ale samochód z przyczepką w jakimś stopniu by rozwiązał kłopot. Autko z hakiem pewnie ktoś ma klubu, a myślę, że i przyczepka by się znalazła.

Dawno tak się nie uśmiałem :lol: :lol: :lol: . "Samochód z przyczepką" :lol: , Czy ty masz pojęcie o kubaturze śniegu??? Tu dobra wywrotka ledwo by dała radę.
Z forum też pewnie paru chętnych by było chociażby w zamian za karnet.

Idąc twoim tropem myślenia już ze 100 karnetów trzeba by było rozdać a po dzisiejszym dniu i tak 15 cm śniegu na torze i tak. Czyli te rozdane karnety o dupe potłóc. Łatwo się rozdaje nie swoje. A potem się pluje na ludzi, ze długów narobili.
Dla mnie takie gadanie świadczy o nieudolności - bo jak powiada mądre przysłowie "Winny się tłumaczy"...

Tu nie ma mowy o nieudolności tylko o twojej niewiedzy ale tym akurat to się nikt nie przejmuje, co najwyżej kilka osób się pośmieje.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Davv
Kadrowicz

#2291 Postautor: Davv » 9 marca 2009, o 05:23

harry pisze:Ile się natrenowali??? :lol: :lol: :lol: Odezwał się bohater. I co pogoda nie ważna? Przed tymi opadami śniegu już prawie nie było na torze i znowu 15 cm. Ha,ha, ha. Znawca.
Szefie, ale wszystko było by ok po ostatnich opadach, gdyby przed nimi ktoś próbował cokolwiek zrobić. Pogody nikt nie przewidzi, ale jeśli powiedzmy miesiąc temu usunięto by śnieg i rozpoczęto prace nad torem to by to wyglądało trochę inaczej.
Dwóch ludzi ma śnieg z toru usunąć? Bo szkólka to AKŻ-tu jest jeżeli nie wiesz. Pewnie do maja by usuwali :lol: :lol: :lol:

A co szkółka nie może pomóc? Przecież oni też chcą trenować.
Dawno tak się nie uśmiałem :lol: :lol: :lol: . "Samochód z przyczepką" :lol: , Czy ty masz pojęcie o kubaturze śniegu??? Tu dobra wywrotka ledwo by dała radę.

To nie chodzi o formę, ale o to żeby coś robić. Leżenie i gadanie "nie ma kasy na wywrotkę" nie pomaga.
Idąc twoim tropem myślenia już ze 100 karnetów trzeba by było rozdać a po dzisiejszym dniu i tak 15 cm śniegu na torze i tak. Czyli te rozdane karnety o dupe potłóc. Łatwo się rozdaje nie swoje. A potem się pluje na ludzi, ze długów narobili.

Jeśli karnet to za dużo to wystarczy bilet na inaugurację z Łodzią. A te 15 cm to by tak nie przeszkadzało gdyby pod nimi był równy tor. A tak nie dość, że śnieg leży to i tor zabronowany.

Tu nie ma mowy o nieudolności tylko o twojej niewiedzy

Może i wszystkiego nie wiem, ale przynajmniej nie szukam wszędzie winnych za moje błędy

Nie wiem np. Jak poprawić mój post, żeby normalnie wyglądał.

harry
Trener

#2292 Postautor: harry » 9 marca 2009, o 07:55

Ale o których błędach mówisz? Popełniłeś błedy to trudno, nie musisz o tym pisać, nikogo to nie interesuje jak mniemam. :lol:
A jeżeli masz tyle dobrych pomysłów to tylko daj znać a natychmiast wyślę ci telefon do dyrektora i przedstawisz mu swój genialny plan uzdatnienia/ uzdatniania toru. Na pewno przyjmie cię z otwartymi rękoma. Na forum szkoda się produkować bo kogo to?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#2293 Postautor: luCas » 9 marca 2009, o 08:57

Co nie zmienia faktu, że gdyby ktoś nie dał dupki przed wczorajszymi/dzisiejszymi opadami i ściągnął śnieg, a tor by pewnie lepiej wyglądał...

Bylem na stadionie w sobote i praktycznie na torze sniegu nie bylo (co dziwne pod dachem tez nie), wiec przed nowymi opadami nie bylo zabardzo co sciagac.
Stan toru 07/03/2009 godzina 15
Obrazek
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Koper
Trener
Kontakt:

#2294 Postautor: Koper » 11 marca 2009, o 01:02

harry
Trener

#2295 Postautor: harry » 11 marca 2009, o 01:23

Tak czasami się zastanawiam. A jakby upadły i nie odrodziły się żużel i piłka ( Motoru), co nie jest rzeczą specjalnie trudną do wyobrażenia :( , to ciekawe komu i za co MOSiR wystawiałby faktury? I co by się stało ze stadionem? Nowa galeria? A moze o to chodzi? Może sport bardzo wadzi władzom tej koziej wólki?

go!
Trener

#2296 Postautor: go! » 11 marca 2009, o 09:30

harry pisze:Tak czasami się zastanawiam. A jakby upadły i nie odrodziły się żużel i piłka ( Motoru), co nie jest rzeczą specjalnie trudną do wyobrażenia :( , to ciekawe komu i za co MOSiR wystawiałby faktury? I co by się stało ze stadionem? Nowa galeria? A moze o to chodzi? Może sport bardzo wadzi władzom tej koziej wólki?

Kiedys mowilem ze tam gdzie stoi MOSIR ma byc zydowsko-wloski hotel. Koniunktura hotelarska sie nieco zmienila, ale taki teren mozna zawsze sprzedac dobrze, pod cokolwiek... Problem tylko zeby nie byl zbyt drogi, a co za tym idzie zbyt potrzebny. A wiec? Mysle ze z samych juz bliskich obserwacji wiesz sporo na tematy, jak w tym sporcie gry sie rozgrywa.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#2297 Postautor: Marcinex » 11 marca 2009, o 11:50

to niech wyburzą stadion i sprzedają...
tylko postawić kupującemu warunek taki jak w Toruniu - budowa nowego stadionu. Inwestor będzie zadowolony, będzie miał atrakcyjny teren pod inwestycje, a miasto i kibice nowy stadion...
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#2298 Postautor: Koper » 11 marca 2009, o 12:07

Tylko trzeba wowczas brac pod uwage ryzyko protestow mieszkancow obok ktorych powstanie taki stadion ze wzgledu na halas jaki towarzyszy treningom i zawodom zuzlowym.

meesha
Trener
Kontakt:

#2299 Postautor: meesha » 11 marca 2009, o 13:39

Koniunktura hotelarska sie nieco zmienila, ale

No zmienila sie wlasnie tak, ze jest wieksze zapotrzebowanie na noclegi w Lublinie niz kilka lat temu :P Choc to moze byc chwilowe...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...