Skład na sezon 2009 :)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Skład na sezon 2009 :)

#226 Postautor: Cooper » 12 listopada 2008, o 21:26

ZLITUJCIE SIE I PRZESTANCIE UZYWAC POLSKICH ZNAKOW, TO NIE JEST TRUDNE!

A moze "ktos" sie w koncu zlituje i naprawi to forum...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#227 Postautor: Koper » 12 listopada 2008, o 21:28

Szkoda byloby jesli jednak sie nie uda, ponizej wybor wypowiedzi prezsa Czarnego z jednego miesiaca staran o reaktywowanie ligowej druzyny:

30 wrzenia:
Na sponsorach zrobilo wrazenie to co osiagnelismy jako klub amatorski. Zaczynajac od zera, zrobilismy fajna druzyne, wygralismy w tym roku wszystko co dalo sie wygrac i to nie ogladajac sie na ratusz. Nie bylo afer, nie bylo zadnych skandali i niezdrowych sytuacji. Pokazalismy ludziom, ze w lubelskim zuzlu tez moze byc normalnie. Mysle, ze po tych kilku ostatnich sezonach, udalo nam sie w tym roku odbudowac zaufanie wielu firm. Szanse na start w lidze w sezonie 2009 oceniam na dzisiaj pol na pol, a te brakujace 50 procent to tor. Bo jestem przekonany, ze organizacyjnie i ze sponsorami jakos sobie poradzimy. Przed nami kilka bardzo waznych rozmow i to juz w najblizszych dniach. Zapalu i zaangazowania na pewno nam nie zabraknie

16 pazdziernika:
Powiem szczerze, ze nie wiem czy uda sie odbudowac druzyne. Ludzie czesto pytaja sie mnie, czy za rok bedzie liga i widze, ze sa chetni do przychodzenia na zuzel. Ale wszystko rozbija sie o tor. Czy bedziemy mieli gdzie jezdzic?

22 pazdziernika:
Slyszalem, ze w przyszlym roku nadal moglibysmy korzystac ze stadionu przy Al. Zygmuntowskich, poniewaz termin modernizacji znowu zostal przesuniety, ale ja oficjalnie nie otrzymalem zadnej informacji, nikt ze mna o tym nie rozmawial.

23 pazdziernika:
Praktycznie godzine temu dowiedzialem sie, ze bedziemy mogli w przyszlym sezonie korzystac ze stadionu zuzlowego. Istnialy spore obawy, ze w przyszlym sezonie obiekt bedzie remontowany i nie bedzie mozna na nim startowac. Na szczescie nasz najwazniejszy problem w postaci braku toru zostal rozwiazany i mozemy rozpoczac rozmowy z wladzami miasta i sponsorami.

24 pazdziernika:
Gdyby wszystko zalezalo ode mnie, to juz w tej chwili powiedzialbym, ze w przyszlym roku pojedziemy na sto procent. Ale z taka deklaracja musze wstrzymac sie do wtorku. Dzień wczesniej spotkam sie z kilkoma ludzmi, ktorzy na razie sa chetni wesprzec zuzlowy klub.

Powiem tak: jest duza szansa na start. Zapewniam kibicow, ze w tunelu widac duze swiatlo. Byc moze wszystko wygladaloby gorzej, gdyby nie sympatycy czarnego sportu ich obecnosc na ostatnim turnieju. To mnie ostatecznie przekonalo, ze warto zbudowac zespol, ktory wystapi w lidze.

28 pazdziernika:
Jeszcze raz uslyszalem zapewnienia, ze cale przedsiewziecie bedzie mialo wsparcie kilku osob, ktorym zalezy na ratowaniu zuzla w naszym miescie. I nie chcemy bylejakosci. Nasz plan zaklada zbudowanie zespolu, ktory powalczy o awans. Trzeba jednak pamietac, ze zebranie miliona zlotych - a oceniamy, ze takim budzetem nalezy dysponowac - nie jest latwym zadaniem.
W trakcie sezonu amatorskiego mialem chwile zwatpienia, balem sie, ze nie podolam. Teraz jestem wiekszym optymista i sadze, ze moge liczyc na pomoc innych sponsorow oraz wladz miasta. Zakladam, ze powinnismy miec milionowy budzet. Uzbieranie takiej kwoty nie jest proste, ale wykonalne.

Pozniej dosc dluga cisza jesli chodzi o wypowiedzi i na razie jak slusznie zauwazyl meesha brak oficjalnej wypowiedzi o rezygnacji ze zgloszenia w sezonie 2009.

go!
Trener

#228 Postautor: go! » 13 listopada 2008, o 13:59

Koper pisze:Pozniej dosc dluga cisza jesli chodzi o wypowiedzi i na razie jak slusznie zauwazyl meesha brak oficjalnej wypowiedzi o rezygnacji ze zgloszenia w sezonie 2009.

Ano wlasnie :/ :?
A co gorsza, ponoc 10.11 mial sie okazac jakims przelomowym dniem a tu cisza...
Tymczasem jutro (chyba) ostatni dzien, czy pojutrze?
Prezes Zdzislaw nigdy nie chowal glowy w piasek, miejmy nadzieje ze tym razem tez nas oswieci i nie bedziemy sie musieli dowiadywac niczego z oficjalnych komunikatow GKSZ

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#229 Postautor: Mars » 13 listopada 2008, o 16:18

Niema co sie czarowac w naszym regionie jest zaduza bieda wiec zuzla raczej niebedzie ale pochwala za próby ratowania zużla sie naleza ,mam tylko nadzieje ze wszystko wyjasni sie do 15 listopada.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Czarek
Trener

#230 Postautor: Czarek » 13 listopada 2008, o 18:09

Mars pisze:Niema co sie czarowac w naszym regionie jest zaduza bieda wiec zuzla raczej niebedzie ale pochwala za próby ratowania zużla sie naleza ,mam tylko nadzieje ze wszystko wyjasni sie do 15 listopada.

"Czemuś biedny - boś głupi" - gdy od lat głosuje się na socjalistów i biurokratów trudno oczekiwać cudów. W mięście rządzi od zawsze czerwony cwel, na wsi PSL - taki nasz biedny i głupi region.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

harry
Trener

#231 Postautor: harry » 13 listopada 2008, o 20:39

Sytuacja skomplikowala sie bardzo ostatnio gdy okazalo sie, ze do lublina nie wroci jednak Jacek. Do tej pory wszystko bylo budowane wokol jego osoby. Teraz co prawda znaleziono zastepowego ale uzgadnianie wszystkiego wokol niego jeszcze troche potrwa. Dlatego musimy uzbroic sie w cierpliwosc bo prezes Zdzislaw powiedzial, ze musi to przemyslec.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#232 Postautor: Cz@rek » 13 listopada 2008, o 20:54

A ten zastępowy to z Lublina czy obcy?

Davv
Kadrowicz

#233 Postautor: Davv » 13 listopada 2008, o 22:31

dla mnie to zalosne ze klub nie wystartuje bo jakis jacek ''z'' nie bedzie pracowal a kto to taki? jak widze organizacje tego klubu to powoli zalamuje rece! a moze ten jacek ma te 2 mln zl niezbedne do awansu!?

Davv
Kadrowicz

#234 Postautor: Davv » 13 listopada 2008, o 22:33

a poza tym lidera krajowego na chce ktos podkupic
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2008/ ... ym-klubem/

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#235 Postautor: Gelo » 14 listopada 2008, o 01:12

harry pisze:Sytuacja skomplikowala sie bardzo ostatnio gdy okazalo sie, ze do lublina nie wroci jednak Jacek. Do tej pory wszystko bylo budowane wokol jego osoby.

Jezeli tak było to dziwne zalozenie. Ten czlowiek dobry jest do papierkow i to tez nie zawsze (vide tarnow) a jak trzeba do klubu przyniesc zlotowke to nie ma. Zycze powodzenia Jozkom z Rzeszowa i krzyzyk na droge panu Jackowi.

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#236 Postautor: MIERZWIN » 14 listopada 2008, o 07:13

od 1988 tylko SPEEDWAY

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#237 Postautor: Łoptymista » 14 listopada 2008, o 09:25

Davv pisze:dla mnie to zalosne ze klub nie wystartuje bo jakis jacek ''z'' nie bedzie pracowal a kto to taki? jak widze organizacje tego klubu to powoli zalamuje rece! a moze ten jacek ma te 2 mln zl niezbedne do awansu!?

a kto powiedział, ze nie wystartuje

chodzi o to, ze ktos musi zajmowac sie klubem i Z. Czarny chce do tego kogos do kogo ma zaufanie

rece opadaja jak sie czyta wpisy osob, ktore nie maja o niczym pojecia a ich aktywnosc na forum sprowadza sie do nabijania durnawych postow

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#238 Postautor: Cooper » 14 listopada 2008, o 11:47

Czarek pisze: W mięś�e rząd� od zawsze czerwony cwel[/quote[

Chyba Lublin z Rzeszowem pomyliles;] U nas to przeciez LPR, PIS, AWS, ZChN itd. Jakims cudem i przypadkiem udalo sie teraz wybrac prezydenta z PO, to akurat koles sie totalnie nie nadaje. Taki to juz nasz lubelski los;] Ze nawet PO daje tutaj nieudolnych:)

Dziwi mnie ze p. Ziolkowski nie chce wrocic (bo rozumiem, ze wybral Jozefow), bo tyle razy juz slyszalem, ze on tutaj jak najbardziej itd., ze pierwsza okazja i bedzie.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#239 Postautor: dannie » 14 listopada 2008, o 11:52

Cooper pisze:Dziwi mnie ze p. Ziolkowski nie chce wrocic (bo rozumiem, ze wybral Jozefow), bo tyle razy juz slyszalem, ze on tutaj jak najbardziej itd., ze pierwsza okazja i bedzie.

A moze okazal sie az nazbyt honorowym czlowiekiem i nie chce opuscic tonacego okretu...
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#240 Postautor: Koper » 14 listopada 2008, o 13:10

dannie pisze:
Cooper pisze:Dziwi mnie ze p. Ziolkowski nie chce wrocic (bo rozumiem, ze wybral Jozefow), bo tyle razy juz slyszalem, ze on tutaj jak najbardziej itd., ze pierwsza okazja i bedzie.

A moze okazal sie az nazbyt honorowym czlowiekiem i nie chce opuscic tonacego okretu...

Kibice w Rzeszowie chyba nie uznaliby ze ucieka z tonacego okretu wracajac do odradzajacego sie klubu w rodzinnym miescie...nie wiem gdzie wieksza jest teraz misja do spelnienia jesli wzielibysmy wymiar honoru, czy ratowanie zuzla w Rzeszowie gdzie wszystko wskazuje nie jest az tak zle jak poczatkowo sadzono, czy tez pomoc w reaktywowaniu zuzla w Lublinie. Mysle jednak ze tutaj zadecydowaly inne aspekty ale mozemy gdybac. Z jednego z postow kibica z Rzeszowa wynika ze on z usmiechem na twarzy (emotikonce) przyjmowal fakt o mozliwym odejsciu p. Ziolkowskiego:
GRISZA pisze:Przynajmnie macie teraz do wzięcia Ziółkowskiego...:D

Czarek
Trener

#241 Postautor: Czarek » 14 listopada 2008, o 15:56

Cooper pisze:
Czarek pisze: W mięś�e rząd� od zawsze czerwony cwel[/quote[

Chyba Lublin z Rzeszowem pomyliles;] U nas to przeciez LPR, PIS, AWS, ZChN itd. Jakims cudem i przypadkiem udalo sie teraz wybrac prezydenta z PO, to akurat koles sie totalnie nie nadaje. Taki to juz nasz lubelski los;] Ze nawet PO daje tutaj nieudolnych:)

Wymieniłeś same dogmatycznie socjalistyczne ugrupowania.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#242 Postautor: Cooper » 14 listopada 2008, o 16:04

Jednak mowienie o tym ze w Lublinie rzadza czerwoni przywoluje inne skojarzenia. Jakby prezydent byl w Lublinie czerwony to by bylo tak fajnie jak w Krakowie albo w Rzeszowie;]

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#243 Postautor: GRISZA » 14 listopada 2008, o 17:52

Koper,

po jednej emotikonce jednego kibica nie można wnioskować, że Jacek Z. odejdzie z Rzeszowa czy nie. Z tego co wiem jest zaangażowany w ratowanie żużla u nas.

Zdania na temat jego kompetencji są wśród kibiców podzielone. Ja byłem kiedyś jego gorącym zwolennikiem, po ostatnim sezonie trochę stracił w moich oczach. Jednak teraz jużwiem, ze na wiele spraw nie miał wpływu, a wiele jego działań przeszło niezauważonych. Czy chciałbym żeby został ? Miesiąc- dwa temu powiedziałbym zdecydowanie nie, teraz nie wiem. Niech działa, a wiem że działa.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#244 Postautor: pav4u » 14 listopada 2008, o 20:03

o wypraszam sobie - LPR socjalici?
co do reszty zgoda....

pozdr
pav4u

Zulu
Junior

#245 Postautor: Zulu » 14 listopada 2008, o 21:58

Gelo pisze:
harry pisze:Sytuacja skomplikowala sie bardzo ostatnio gdy okazalo sie, ze do lublina nie wroci jednak Jacek. Do tej pory wszystko bylo budowane wokol jego osoby.

Jezeli tak było to dziwne zalozenie. Ten czlowiek dobry jest do papierkow i to tez nie zawsze (vide tarnow) a jak trzeba do klubu przyniesc zlotowke to nie ma. Zycze powodzenia Jozkom z Rzeszowa i krzyzyk na droge panu Jackowi.[

A od czego ma byc? Od kosmetyki toru? Od motocykli? Zalatwianie spraw papierkowych to takze element zuzla i dobrze by bylo gdyby zajela sie tym w Lublinie osoba, ktora ma na tym polu odpowiednie doswiadczenie i – co nie mniej wazne – jest rozpoznawalna w naszym zuzlowym swiatku. Wszak polski speedway to nie tylko warkot sportowych motocykli ale takze zielen stolikow, niestety. Ja chetnie ujrzalbym Pana Jacka na stadionie przy Zygmuntowskich, bo kiedy slysze haslo MOTOR LUBLIN, widze przed soba kombinezon wielkiego Hansa, czerwona choragiewke Pana Gienia z pierwszego wirazu no i oczywiscie przykrotkie nogawki u spodni, wiadomo czyich. To takie osobiste skojarzenia. Slowem, Pan J. Ziolkowski to dla mnie jedna z ikon lubelskiego zuzla, o ktorej - zdaje sie - niestety zupelnie zapomniano podczas hucznych obchodow 50-lecia sportu zuzlowego w tym miescie (26.IX.1998r.). To, ze wsrod kilkudziesieciu rozdanych tego dnia medali zabraklo medalu dla Pana Jacka, wielu lubelskich kibicow okreslilo slowem skandal. Ale coz, moze tylko pamiec mnie myli…
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2008, o 22:09 przez Zulu, łącznie zmieniany 1 raz.

Koper
Trener
Kontakt:

#246 Postautor: Koper » 14 listopada 2008, o 22:07

GRISZA pisze:Koper,

po jednej emotikonce jednego kibica nie można wnioskować�że�acek Z. odejdzie z Rzeszowa czy nie. Z tego co wiem jest zaangażow�y w ratowanie żużl�u�as.
[[/quote]

Po tej jednej emotikonce mozna tylko wnioskowac jakie ma zdanie na ten temat jeden kibic z Rzeszowa o nicku Grisza. Moje ogolne stwierdzenie o kibicach z Rzeszowa bylo moim ogolnym stwierdzeniem:) a juz na pewno nie wnioskowaniem z tego jednego cytatu Twojego krotkiego posta Grisza czy Jacek Z. odejdzie z Rzeszowa czy tez nie.

Co do ratowania zuzla u Was to tez wazna misja bo tak naprawde wszyscy siedzimy na jednej galezi i upadek jednego osrodka zuzlowego to nie to samo co upadek np. jednego osrodka pilkarskiego bo zawsze znajdzie sie inny.

Nie wiem jakie byly ustalenia z p. Jackiem w Lublinie ze w ogole byl powaznie brany pod uwage w odbudowe zuzla u nas i nagle jego rezygnacja skomplikowala sprawe, a moze nie bylo zadnych ustalen tylko liczono ze uda sie p. Ziolkowskiego do nas sciaganc i to nie wypalilo.

Do momentu kiedy nie bedzie informacji ze jednak w kolejnym sezonie bedziemy mieli jedynie zuzel amatorski ja licze na to ze jednak uda sie wystartowac w lidze juz w sezonie 2009, tym bardziej ze wyjasnila sie sprawa stadionu, a kazdy kolejny rok przerwy w zawodowych rozgrywkach zuzlowych w Lublinie bedzie powodowal ze bedzie trudniej to wszystko reaktywowac.

Czarek
Trener

#247 Postautor: Czarek » 15 listopada 2008, o 09:45

pav4u pisze:o wypraszam sobie - LPR socjalici?
pozdr
pav4u

Ostatnio postulowali nacjonalizacje bankow w Polsce...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#249 Postautor: Gelo » 15 listopada 2008, o 12:28

Do tego wlasnie zmierzam - jak beda pieniadze to oplaci sie czlowieka od papierkowej roboty. Na panu Jacku swiat sie nie konczy.

harry
Trener

#250 Postautor: harry » 15 listopada 2008, o 13:18

Na pewno jest w tym sporo prawdy, nie mniej uważam, ze niektorzy szybciej nayczyliby sie teori kwantowej niz dobrze wypelnic wniosek o dotacje z Urzedu Marszalkowskiego czy Miejskiego :( . Tym bardziej, ze te wnioski trzeba juz zaczynac robic bo zaraz przepadna terminy i pieniadze, i to spore. Chodzi o czas. To juz ktos powinien byc i sie za to zabierac. Jacek byl uwazany za pewniaka i jak w koncu zrezygnowal to sie zrobilo spore zamieszanie. Jest plan awaryjny ale jak napisalem niektorzy musza to przemyslec.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski