Lubelski klub w sezonie 2010
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
Re: Lubelski klub w sezonie 2010
Nie wiem czy to prawda ale ponoć w Lublinie był widziany bus Puszakowskiego. Dostałem taka informacje od kolegi i pojawiła się w komentarzach na SF(mało wiarygodne źródło) ale może coś w tym jest
Ktoś z lepiej poinformowanych może się wypowie.
Sipma Lublin

rAdEk23 pisze:Nie wiem czy to prawda ale ponoć w Lublinie był widziany bus Puszakowskiego. Dostałem taka informacje od kolegi i pojawiła się w komentarzach na SF(mało wiarygodne źródło) ale może coś w tym jest![]()
jezeli to prawda - to trudno
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
Gelo pisze:rAdEk23 pisze:Nie wiem czy to prawda ale ponoć w Lublinie był widziany bus Puszakowskiego. Dostałem taka informacje od kolegi i pojawiła się w komentarzach na SF(mało wiarygodne źródło) ale może coś w tym jest![]()
Czemu uważasz ze trudno taki zawodnik jak Puszakowski bez wątpienia był by wzmocnieniem. Było by 3 seniorem który coś gwarantuje po K.Baranie i T.Rempale.
Sipma Lublin

rAdEk23 pisze:Gelo pisze:rAdEk23 pisze:Nie wiem czy to prawda ale ponoć w Lublinie był widziany bus Puszakowskiego. Dostałem taka informacje od kolegi i pojawiła się w komentarzach na SF(mało wiarygodne źródło) ale może coś w tym jest![]()
Czemu uważasz ze trudno taki zawodnik jak Puszakowski bez wątpienia był by wzmocnieniem. Było by 3 seniorem który coś gwarantuje po K.Baranie i T.Rempale.
Z prostego powodu - Puszakowski jest słaby. Mało jezdzi a jak juz to kiepsko.
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
A kogo byś widział, skoro Piszcz odpada raczej a lepszych zawodników niż On to już nie wielu zostało. Klecha, Jankowski tylko oni są lepsi od Puszakowskiego i gwarantują coś więcej.(Mogę się mylić ale innych zawodników jakoś nie widzę )
Sipma Lublin

Pamiętam jak Puszakowski w 1 meczu w 2004 roku w drużynie Grudziądza walnął 15 pkt w 6 startach 
Fajno, tylko ze to bylo 6 lat temu
Od tamtej pory jakies punkty robi chyba tylko na amatorach w czasie zawodow w Kalifornii 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Ajjjjjj Puzon jest spoko gość;) Poza torem przesympatyczny. Jeździ dla kibiców, ceni i szanuje ich zdanie. Ale fakt, to nie jest najważniejsze kryterium przy kontraktowaniu zawodnika. W Toruniu zdarzały mu się występy lepsze i gorsze. Potrafił przywieźć dwucyfrowy wynik, a w następnym tygodniu 1-2 punkty zrobione na Marcinie Jagusiu. Ale w 2005 roku w play-offach z Tarnowem objechał chyba 2x Rickardssona i obecnego łódzkiego wymiatacza Stacha Burzę:D
Miał wtedy 11 pkt (1, 3, 3, 1, 3), a średnia z sezonu 2005 to 1,329, czyli niewiele mniejsza od Miedzina i Ząbika.
Prawda... to było pare lat temu.
Jedno jest pewne, Puszakowski da z siebie na pewno 100%. Myślę, że to byłby solidny racer!
Pozdro!
Miał wtedy 11 pkt (1, 3, 3, 1, 3), a średnia z sezonu 2005 to 1,329, czyli niewiele mniejsza od Miedzina i Ząbika.
Prawda... to było pare lat temu.
Jedno jest pewne, Puszakowski da z siebie na pewno 100%. Myślę, że to byłby solidny racer!
Pozdro!
ale takie wzmocnienia jak Puszakowski to nie wzmocnienie, a uzupelnienie skladu. Moze pojechac ale nie gwarantuje ze bedzie zdobywal tyle punktow co Baran
Zobaczyć Piszcza w barwach Krosna u nas - bezcenne. Mam nadzieje ze Miszkolc go weźmie
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
No trudno się mówi. Jak nie ma woli po obu stronach to nic na siłę. Pomimo tego, że Piszcz jest dobrym drugoligowym zawodnikiem i byłby pewniakiem ( czytaj wzmocnieniem ) to nie jest przecież niezastąpiony - przynajmniej na chwilę obecną. Tomek Rempała, Karol Baran i Tomek Piszcz - biorąc pod uwagę "suche" punkty - to tak czy inaczej ten sam poziom, więc myślę że jeszcze da się znaleźć co najmniej dwóch z tego co pozostało. Zobaczymy co planują dalej nasi włodarze.
Na SF w komentarzach padło nazwisko szweda Pontus Aspgren, i jest on na facebook 
Jeśli to prawda to dwóch zagranicznych juniorów byśmy mieli, do tego na zapchaj dziure pewnie Michaluk,no i brakuje jeszcze przynajmniej jednego Mocnego polskiego juniora.
P.S.
A Puszakowski mógł być w lublinie, Jacek Rempała podpisał wraz z nim kontrakt w bundeslidze na 2010, może go namówił aby przemyślał starty w Naszym klubie.
Jeśli to prawda to dwóch zagranicznych juniorów byśmy mieli, do tego na zapchaj dziure pewnie Michaluk,no i brakuje jeszcze przynajmniej jednego Mocnego polskiego juniora.
P.S.
A Puszakowski mógł być w lublinie, Jacek Rempała podpisał wraz z nim kontrakt w bundeslidze na 2010, może go namówił aby przemyślał starty w Naszym klubie.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2010, o 10:07 przez janek, łącznie zmieniany 1 raz.
tylko, ze Michaluk juz nie jest juniorem
Czy Klecha jest lepszy od Puzona to nie wiem - sytuacja podobna - on BARDZO MAŁO JEZDZIŁ przez ostatnie dwa lata i trzeba sie zastanowić dlaczego. Ma jedynie przewagę nad Mariuszem, ze jest kilka lat młodszy i moze przełamanie przyszłoby mu łatwiej. A kogo bym widział? Kilka postów wyżej wypisalem kilkanaście nazwisk "na szybko". Moim zdaniem para Rymel/Gustafsson i mozemy sie zacząć bawić na równi z najlepszymi. Do tego Proctor no i moze jednak Klecha (tutaj z nadzieją, że się uda).
A kogo byś widział, skoro Piszcz odpada raczej a lepszych zawodników niż On to już nie wielu zostało. Klecha, Jankowski tylko oni są lepsi od Puszakowskiego i gwarantują coś więcej.(Mogę się mylić ale innych zawodników jakoś nie widzę )
Czy Klecha jest lepszy od Puzona to nie wiem - sytuacja podobna - on BARDZO MAŁO JEZDZIŁ przez ostatnie dwa lata i trzeba sie zastanowić dlaczego. Ma jedynie przewagę nad Mariuszem, ze jest kilka lat młodszy i moze przełamanie przyszłoby mu łatwiej. A kogo bym widział? Kilka postów wyżej wypisalem kilkanaście nazwisk "na szybko". Moim zdaniem para Rymel/Gustafsson i mozemy sie zacząć bawić na równi z najlepszymi. Do tego Proctor no i moze jednak Klecha (tutaj z nadzieją, że się uda).
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2010, o 10:14 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
oj janek janek....Michaluk w sezonie 2010 będzie już seniorkiem...
Ja mu lat nie liczę, myślałem że w tym roku będzie ostatni rok juniorem 
nie
Maciej Michaluk 09.09.1988 
- tezetomaniak
- Trener
Michaluk w sezonie 2010 nie bedzie seniorem. Nie bedzie nawet zawodnikiem 
a ty kim bedziesz?
Dalej .. napinaczem forumowym?
Dalej .. napinaczem forumowym?
- niespokojny
- Trener
Kadra Orła Łódź na sezon 2010:
Seniorzy:
Stanisław Burza
Piotr Dym
Freddie Eriksson (Szwecja)
Łukasz Jankowski
Marcin Jędrzejewski
Jacek Rempała
Morten Risager (Dania)
Zdenek Simota (Czechy)
Claus Vissing (Dania)
Oj Jacek Jacek... moze trzeba bylo jednak wypracowac ten kompromis w Lublinie?
Seniorzy:
Stanisław Burza
Piotr Dym
Freddie Eriksson (Szwecja)
Łukasz Jankowski
Marcin Jędrzejewski
Jacek Rempała
Morten Risager (Dania)
Zdenek Simota (Czechy)
Claus Vissing (Dania)
Oj Jacek Jacek... moze trzeba bylo jednak wypracowac ten kompromis w Lublinie?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Łoptymista
- Trener
ale z kim on mial wypracowac kompromis jak w grudniu nikt z nim nie gadal?
- niespokojny
- Trener
Łoptymista pisze:ale z kim on mial wypracowac kompromis jak w grudniu nikt z nim nie gadal?
Brat zostal to on tez mogl. Nie wiem jak bylo ale postanowil to co postanowil
Co do puszakowskiego to on w przeciwienstwie do klechy cos jezdzil. I nawet w rybniku obiechal Wegrzyka:D
niespokojny pisze:Orientuje sie ktos czy to prawda ze jakis 19 letni szwed ma podpisac..
Prawda. Coś lub raczej ktoś w rodzaju Jonasa Messinga.
Ale juniorzy lubią zrobić z roku na rok duży postęp. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- niespokojny
- Trener
Final IMSJ
Wyniki:
1. Thomas H. Jonasson (3,2,2,3,2) 12+1 miejsce w finale
2. Dennis Andersson (3,2,3,2,3) 13+2 miejsce w finale
3. Linus Sundstroem (3,3,1,3,1) 11+3 miejsce w finale
4. Simon Gustafsson (1,3,1,3,3) 11+4 miejsce w finale
5. Linus Ekloef (3,3,3,0,0) 9
6. Robin Aspegren (0,3,3,2,1) 9
7. Pontus Aspgren (2,2,2,3,0) 9
8. Ludvig Lindgren (1,0,3,1,3) 8
9. Billy Forsberg (0,2,2,2,2) 8
10. Robert Petersson (2,0,1,0,3) 6
11. Kim Nilsson (2,1,0,1,2) 6
12. Anton Rosen (0,0,2,2,1) 5
13. Anders Mellgren (1,1,1,1,0) 4
14. Robert Hendersson (0,1,0,t,2) 3
15. David Rohlen (1,1,0,0,1) 3
16. Jonas Andersson (2,0,0,0,0) 2
17. Christian Ago (1)
18. Sebastian Carlsson - ns
Tak na sf pisza w komentarzach no i wiek by sie zgadzal...
Wyniki:
1. Thomas H. Jonasson (3,2,2,3,2) 12+1 miejsce w finale
2. Dennis Andersson (3,2,3,2,3) 13+2 miejsce w finale
3. Linus Sundstroem (3,3,1,3,1) 11+3 miejsce w finale
4. Simon Gustafsson (1,3,1,3,3) 11+4 miejsce w finale
5. Linus Ekloef (3,3,3,0,0) 9
6. Robin Aspegren (0,3,3,2,1) 9
7. Pontus Aspgren (2,2,2,3,0) 9
8. Ludvig Lindgren (1,0,3,1,3) 8
9. Billy Forsberg (0,2,2,2,2) 8
10. Robert Petersson (2,0,1,0,3) 6
11. Kim Nilsson (2,1,0,1,2) 6
12. Anton Rosen (0,0,2,2,1) 5
13. Anders Mellgren (1,1,1,1,0) 4
14. Robert Hendersson (0,1,0,t,2) 3
15. David Rohlen (1,1,0,0,1) 3
16. Jonas Andersson (2,0,0,0,0) 2
17. Christian Ago (1)
18. Sebastian Carlsson - ns
Tak na sf pisza w komentarzach no i wiek by sie zgadzal...
zapewne to o niego chodzi. moze to nie jest smieszne ale ma konto na facebooku.
niespokojny pisze:(...) Brat zostal to on tez mogl. Nie wiem jak bylo ale postanowil to co postanowil.. Pewne jest jednak ze musi byc lepszym zawodnikiem niz w zeszlym roku zeby sie zalapac do skladu inaczej grzanie lawy
wlasnie. wcale nie jest powiedziane, ze Jaca bedzie lapal sie do skladu Lodzi, a wtedy zawsze jest szansa na wypozyczenie:)
carpe diem!