Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

Re: Żużel w TV

#21376 Postautor: Czarek » 12 października 2024, o 10:56

niespokojny pisze:Czarek, Ty tą ruską flagę wywieszałeś?

Nie, ale siedziałem niedaleko i nie widziałem, żeby ktoś niepokoił człowieka, który wymachiwał tą flagą. Byłeś jedną z tych pizd, która miała czerwone oczy na widok tej flagi, ale nie dostała jeszcze sygnału od TV, że można nienawidzić Rosjan i nie interweniowała?

niespokojny pisze: Jakbyś miał odrobinę rozumu to byś wpadł na to, że niechęć do Rosji a szczególnie potępianie działań Putina i jego klakierów, nie oznacza uwielbienia do Ukrainy. Tym bardziej, że jeden z samych zainteresowanych się stanowczo odcina.

Jakbyś miał odrobinę odrobiny rozumu to spostrzegłbyś, że hejt na Rosję i dyskryminacja Rosjan rozpoczęły się w momencie wszczęcia oficjalnej wojny z Ukrainą, a nie wcześniej, gdy Rosja prowadziła podobną imperialną politykę i że dziwnym trafem taka kampania nienawiści dotyczy tylko Rosji, a nie innych państw zachowujących się podobnie, a nawet takich, które robią jeszcze gorsze rzeczy z ludobójstwem włącznie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#21377 Postautor: niespokojny » 12 października 2024, o 12:36

Czarek pisze:
niespokojny pisze:Czarek, Ty tą ruską flagę wywieszałeś?

Nie, ale siedziałem niedaleko i nie widziałem, żeby ktoś niepokoił człowieka, który wymachiwał tą flagą. Byłeś jedną z tych pizd, która miała czerwone oczy na widok tej flagi, ale nie dostała jeszcze sygnału od TV, że można nienawidzić Rosjan i nie interweniowała?

Nie miałem czerwonych oczu. Nie przeszkadzała mi, ani Rosjanin w składzie. Mieszkałem trochę za granicą i jest kraj z którym jestem dość blisko związany, mam dużo znajomych itd., ale w życiu bym nie wpadł na pomysł żeby zakładać barwy albo łazić z flagą tego kraju. Zakładam więc, że to był jakiś rosyjski kibic, albo wschodniego pochodzenia, stąd też pytanie moje do Ciebie.

Jeżeli chodzi o dyskryminację Rosjan to właśnie zaprzeczyłeś sam sobie. Z jednej strony twierdzisz, że to wrodzona niechęć z drugiej przyznajesz że dopiero zaatakowanie naszego sąsiada zapoczątkowało nienawiść. Jak już wspomniałem, nie ma znaczenia kogo Rosja zaatakowała, choć podbój Ukrainy byłby wyjątkowo niebezpieczny dla Polski. Jej cynizm i groźby w kierunku naszego kraju też nie zachęcają. Dodając do tego blisko 200 lat zaborów z komunizmem, wywózki na Sybir, masowe mordy Polaków i grabienie Polski, mówiąc eufemistycznie nie nastraja dobrze prawdziwego Polaka gdy Rosja siła próbuje zaprowadzać swój porządek w naszym regionie. Potępiam każdy kraj który przeprowadził ludobójstwo i obywateli tego kraju, którzy udają że nic się nie stało (m.in. „nie wiem co tam sie dzieje”). A putinowski kraj jest w tej grupie. To też uzasadnia pytanie w twoim kierunku, z pierwszej części wypowiedzi bo jak widać w ogóle Ci to nie przeszkadza.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Czarek
Trener

#21378 Postautor: Czarek » 12 października 2024, o 13:15

niespokojny pisze:Jeżeli chodzi o dyskryminację Rosjan to właśnie zaprzeczyłeś sam sobie. Z jednej strony twierdzisz, że to wrodzona niechęć z drugiej przyznajesz że dopiero zaatakowanie naszego sąsiada zapoczątkowało nienawiść. Jak już wspomniałem, nie ma znaczenia kogo Rosja zaatakowała, choć podbój Ukrainy byłby wyjątkowo niebezpieczny dla Polski. Jej cynizm i groźby w kierunku naszego kraju też nie zachęcają. Dodając do tego blisko 200 lat zaborów z komunizmem, wywózki na Sybir, masowe mordy Polaków i grabienie Polski, mówiąc eufemistycznie nie nastraja dobrze prawdziwego Polaka gdy Rosja siła próbuje zaprowadzać swój porządek w naszym regionie. Potępiam każdy kraj który przeprowadził ludobójstwo i obywateli tego kraju, którzy udają że nic się nie stało (m.in. „nie wiem co tam sie dzieje”). A putinowski kraj jest w tej grupie. To też uzasadnia pytanie w twoim kierunku, z pierwszej części wypowiedzi bo jak widać w ogóle Ci to nie przeszkadza.

Jakbyś myślał to byś zrozumiał, że nie chodzi o samą nienawiść, ale o to, że dostałeś od mediów zielone światło na epatowanie nienawiścią wobec Rosjan, na wyzywanie ich od zwierząt i opowiadanie ahistorycznych głupot jak powyższe, które nie mają bezpośredniego odniesienia do obecnej sytuacji. Gdyby dzisiaj największe stacje telewizyjne opublikowały materiały o zbrodniach amerykańskich, o wojnach wywoływanych przez USA to tobie podobni robiliby to samo z Amerykanami. Greg Hancock i Luke Becker mieliby problemy z pracą w Polsce, flagi USA znikęłyby ze stadionów, a dziennikarze przysięgaliby, że już nigdy nie będą komentować z entuzjazmem ich wyczynów.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Flagg
Trener

#21379 Postautor: Flagg » 12 października 2024, o 14:05

Wracając do Zmarzlika, to wyniki plebiscytu pokazują też, że on wciąż ma ogromne rzesze fanów wśród kibiców. I to wśród tej najliczniejszej grupy. Czyli nie "pikników" i nie tych "zagorzałych", ale wsrod, nie wiem jak to nazwać, takiej "klasy średniej". Czyli ludzi, ktorzy po prostu oglądają zuzel, ale nie bawią się w te wszystkie wojny w social mediach i są trochę z boku całego tego cyrku. Ot pójdą na stadion, obejrzą mecz w TV, pod czym wrócą do swojego życia.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

KrzyczącyK1b1c
Trener

#21380 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 12 października 2024, o 14:09

Flagg pisze:Wracając do Zmarzlika, to wyniki plebiscytu pokazują też, że on wciąż ma ogromne rzesze fanów wśród kibiców. I to wśród tej najliczniejszej grupy. Czyli nie "pikników" i nie tych "zagorzałych", ale wsrod, nie wiem jak to nazwać, takiej "klasy średniej". Czyli ludzi, ktorzy po prostu oglądają zuzel, ale nie bawią się w te wszystkie wojny w social mediach i są trochę z boku całego tego cyrku. Ot pójdą na stadion, obejrzą mecz w TV, pod czym wrócą do swojego życia.

Nazwałbym ich po prostu casualowym widzem (jeden z forumowiczów mnie zabije za to określenie :D)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#21381 Postautor: grzesieck » 12 października 2024, o 15:00

Czarek zakonczyl przygode z forum, jezeli ktos ma watpliwosci dlaczego to tam wyzej moze przeczytac
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#21382 Postautor: Perez » 12 października 2024, o 15:12

Że na zawsze?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

blajar
Trener

#21383 Postautor: blajar » 12 października 2024, o 15:17

Nie będę tęsknił. Niby mam w zablokowanych i nie widzę bezpośrednio tego pi..nia, ale cytowanie sprawia, że oczy krwawią.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#21384 Postautor: Kargolo » 12 października 2024, o 15:22

Od wiadomego momentu był tak monotematyczny i tak się uruchamiał na wiadomy temat, że zbierało się na wymioty od czytania/przewijania tego.
Wolność słowa spoko, ale to jego powtarzanie w kółko tego samego stało się już męczące.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#21385 Postautor: papi » 12 października 2024, o 15:48

Obrazek

blajar
Trener

#21386 Postautor: blajar » 12 października 2024, o 15:50

Starty to chyba nawet Lindgren ma lepsze xD
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21387 Postautor: Gelo » 12 października 2024, o 21:57

Dlaczego Czarek został zbanowany?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#21388 Postautor: papi » 12 października 2024, o 22:13

jak masz potrzebę to wymieńcie się numerami i prowadźcie prywatnie te historyczno-ideologiczne dyskusje, które nikogo tu nie obchodzą. Czarek od dawna na tematy żużlowe nie miał nic mądrego do powiedzenia, aktywował się niemal wyłącznie w tematach politycznych.

Myślę, że na tej stronie masz 2 powody:
"Byłeś jedną z tych pizd"
"opowiadanie ahistorycznych głupot jak powyższe"

Jeden mniej ignorowany użytkownik, widzę tylko pozytywy

Ge(L)o
Trener

#21389 Postautor: Ge(L)o » 12 października 2024, o 22:15

grzesieck pisze:Czarek zakonczyl przygode z forum, jezeli ktos ma watpliwosci dlaczego to tam wyzej moze przeczytac

Czyli chyba za niepopularne opinie.
Jeszcze ja i Ty Gelu i chłopaki będą mogli w spokoju i bez obaw spijać sobie z dziubków.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21390 Postautor: Gelo » 12 października 2024, o 22:17

papi pisze:jak masz potrzebę to wymieńcie się numerami i prowadźcie prywatnie te historyczno-ideologiczne dyskusje, które nikogo tu nie obchodzą. Czarek od dawna na tematy żużlowe nie miał nic mądrego do powiedzenia, aktywował się niemal wyłącznie w tematach politycznych.

Myślę, że na tej stronie masz 2 powody:
"Byłeś jedną z tych pizd"
"opowiadanie ahistorycznych głupot jak powyższe"

Jeden mniej ignorowany użytkownik, widzę tylko pozytywy
może nie wypowiadaj się za większość. Czarek został zbanowany za poglądy do których ma prawo. Nie zgadzam się z nimi ale ma wiedzę w przeciwieństwie do 90 % tego forum
Ostatnio zmieniony 12 października 2024, o 22:21 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#21391 Postautor: papi » 12 października 2024, o 22:20

jestem przekonany, że w tej kwestii reprezentuje większość

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21392 Postautor: Gelo » 12 października 2024, o 22:22

Szukaj poklasku. Z pewnością znajdziesz u admina

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#21393 Postautor: tezetomaniak » 12 października 2024, o 22:39

Ge(L)o pisze:Czyli chyba za niepopularne opinie.

Na forum Spartaka kochają Artioma, a u Amatorów Emila. Można tam próbować.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#21394 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 12 października 2024, o 22:56

Gelo pisze:Czarek został zbanowany za poglądy do których ma prawo.

Nie każde miejsce jest dobre do demonstrowania swoich poglądów. Jak wejdę do Twojego domu z wuwuzelą, to również masz prawo mnie wyrzucić. To jest forum zarządzane przez konkretne osoby, forum które "stoi" na opłacanym hostingu przez konkretne osoby, mające pełne prawo do tego, by utrzymywać ład. Nawiązując do analogii z domem - obok domu stoi altana, w której można poruszać wszystkie tematy i nawet dmuchać w wuwuzelę, na forum widnieje ona pod nazwą "Hyde Park" i ta przestrzeń jest przeznaczona do dowolnej wymiany treści, a jednak Czarek za każdym razem w żużlowych tematach uwalniał z siebie wywody polityczne. A do wyzywania od "pizd" żadne miejsce nie powinno być odpowiednie. Dziwię się, że takie podstawy funkcjonowania w internetowej społeczności trzeba tłumaczyć użytkownikowi obecnemu na forum od 2002 roku.

A i tylko tak dodam - jednym z poglądów Czarka było oświadczenie, że "Lublin jest na marginesie zdrowego rozsądku".

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#21395 Postautor: grzesieck » 12 października 2024, o 23:38

Gelo pisze:Dlaczego Czarek został zbanowany?

za robienie ruskiego burdelu w kazdym mozliwym temacie, od ponad dwoch lat
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#21396 Postautor: kibicLBN » 13 października 2024, o 03:21

Tak z ciekawości on miał polski adres IP?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#21397 Postautor: Gelo » 13 października 2024, o 07:22

Słabe to. Arbitralne i jednostronne. Nie mamy pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi. Rusofilia Czarka zalatująca korwinizmami była irytująca ale była jakaś. A dopóki Artiom i Emil jeżdżą w polskiej lidze nie jest to od rzeczy. Można to podciągnąć pod folklor. A tak kastrujemy forum z ludzi inteligentnych z własnymi poglądami. Mam wątpliwości czy to dobry kierunek. Zalatuje mi to stosowaniem prawa tak jak my je rozumiemy. Coś czuję że po Czarku czas na mnie i na Ge(L)a.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21398 Postautor: kdsz » 13 października 2024, o 07:40

tezetomaniak pisze:
Ge(L)o pisze:Czyli chyba za niepopularne opinie.

Na forum Spartaka kochają Artioma, a u Amatorów Emila. Można tam próbować.

Pewnie są też w odmętach internetu fora nocnych wilków, russia today, czy grupy Wagnera. Znajdzie coś dla siebie. O żużlu zdaje się i tak nigdy nie pisał (przynajmniej do czasu, gdy zacząłem ignorować jego posty), więc akurat dożywotni ban tutaj nie powinien go zaboleć.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#21399 Postautor: Saint » 13 października 2024, o 07:51

A ja uważam, że to słabe, bo został zbanowany za poglądy .. a to jest bardzo niebezpieczne. Jest wiele osób, które robią bałagan, piszą nie na temat czy wręcz obrażają innych użytkowników, ale im wolno bo mają poglądy zbliżone do admina. Strasznie to „malutkie” …. A jeszcze bardziej martwiąca jest powszechna aprobata i brak sprzeciwu….

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#21400 Postautor: kdsz » 13 października 2024, o 08:24

Saint pisze:A ja uważam, że to słabe, bo został zbanowany za poglądy

Admin nie pisał o poglądach w swoim uzasadnieniu. Zresztą wykazał się wyjątkową cierpliwością. Utworzył stosowny wątek w Hyde Parku, banował na krótki czas, a czarek dalej w każdym możliwym temacie publikował swoje propagandowe treści rodem z programu sołowjowa lub wystąpień grzegorza brauna. Rzeź wołyńska i wielka humanistyczna cywilizacja rosyjska z dobrym carem putinem na czele to nie są zagadnienia związane z walką czterech motocyklistów na torze. A jednak umysł czarka znajdował punkty wspólne i był zawsze chętny do swoich rusofilskich wynurzeń. Bardzo dobrze, że wyleciał. Mam nadzieję, że nie powróci z innego IP pod nowym nickiem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"