o przepraszam, mam jedno: Gdzie jest Sponsor i dlaczego jeszcze nic nie napisał???
Baraże o I lige
-
zenek
Re: Baraże o I lige
nie mam pytań.......
o przepraszam, mam jedno: Gdzie jest Sponsor i dlaczego jeszcze nic nie napisał???

Kus jeździł tez w Złatej Prilbie i co z tego. Charczenko też gdzieś tam jeździł? Trzeba było zrobić wszystko, żeby nie przegrać aż tak wysoko i nie robić z siebie pośmiewiska. Jeszcze został jeden mecz i może warto jednak go nie odpuszczać nawet przy nikłych juz szansach, albo przynajmniej zostawić jakieś pozytywne wrażenie po sezonie, żeby sponsorzy i kibice nie odwrócili się na dobre od klubu, bo sądząc po komentarzach tak właśnie się zaczyna dziać. Jeżeli chodzi o sam mecz to pan Świst super się spisał. Myslę, że w Lublinie będzie podobnie. Ostatecznie to nie jeździ już w naszych barwach, stąd taki dobra jazda! Mam nadzieję, że pomimo takiego wyniku naszym kibicom przynajmniej wycieczka na Łotwę się udała.
- tezetomaniak
- Trener
zawodnicy uwazaja ze sa w stanie odrobic strate
gratuluje poczucia humoru
dziwna sprawa ale ja tez uwazam, ze jestesmy w stanie odrobic straty z Lotwy
warunek jest taki, ze Klimek musi wozic wszystkich oprocz Laguty, bo o Jelenia, Dawida i Tomka jestem bardzo spokojny, gorzej z Kauko ale dopoki pilka w grze trzeba walczyc
warunek jest taki, ze Klimek musi wozic wszystkich oprocz Laguty, bo o Jelenia, Dawida i Tomka jestem bardzo spokojny, gorzej z Kauko ale dopoki pilka w grze trzeba walczyc
METHANOL ADVENTURE TEAM
Gawrzyk pisze:wiesci prosto z obozu
tor był twardy niemilosiernie.
ruskie szli jak skur*******, mijali naszych jak fury z sianem. wygralismy wiekoszsc startow.
franek złamał obojczyk
jelen jezdzil gorzej od klimka.
zawodnicy uwazaja ze sa w stanie odrobic strate i chca jechac. co bedzie? zobaczymy
Mam tylko jedną prośbę.Nie ośmieszaj się już.Nasi "zawodnicy" choć ciężko mi przychodzi napisać że nimi są sami już wybrali tj. pracę w II-lidze i to na własne życzenie. Bardzo w to wątpię aby ktoś pokusił się na takich asów z I-ligi (chyba że na zasadzie zapchaj dziury) Ja już się wyleczyłem z tej choroby i za mecz w przyszłym tygodniu dziękuję.
grzesieck pisze:dziwna sprawa ale ja tez uwazam, ze jestesmy w stanie odrobic straty z Lotwy
Popierm!!!!!
>>ŻyCie..To..Jazda<<
Tak szczerze, to malo mnie obchodzi jaki byl tam tor, i ile startow wygralismy. Zadne tam wielkie ruskie nas nie mijaly tylko m.in. polamator Bajerski. To, ze punkty dalo rade jakies zrobic pokazal Piszcz. Postawy Jelenia nie skomentuje, przez grzecznosc (i nie chodzi tylko o wynik punktowy). Mysle, ze totalnie zlekcewazlismy przeciwnika przed meczem i teraz sa tego skutki. Zeby nawet z 25 nie wyjsc? Nie wierze w odrobienie tych start, bo mysle, ze jak pojedziemy krajowymi juniorami to juz w pierwszym wyscigu Daugavpils zrobi conajmniej 2 punkty. Wystarczy, ze w nastepnych 14 doloza 22 i przy dobrym wietrze bedzie pozamiatane.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- _piotrusss
- Kadrowicz
Trzeba dokładnie przeanalizować na jakim torze oni jadą, a na jakim nie wiedzą jak się w łuk złożyć... taki tor zrobić, jeździć na nim aż się spasują nasi w 100%, ściągnąć Hansena i Kauko... i próbować... Nic jeszcze nie jest przesądzone... To jest sport, a prawdziwi sportowcy walczą do końca. Nie chce mi się wierzyć, że Dawid, Jasiek albo Tomek odpuszczą.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Dajcie spokoj, najpierw kompromitacja zawodnikow teraz wasza.. Paralitykow z Gniezna na torze motocrossowym do 20 nie pogonilismy, to Łotyszy pogonimy ? Bez jaj.
-
Speedway Fan
- Senior
No ale do 25 dostali a mimo wszystko to była drużyna 1 ligowa 
Chyba, że Jasiek powtórzy mecz Rzeszów - Tarnów gdzie z 20 Jaskółki nie wyszły
Chyba, że Jasiek powtórzy mecz Rzeszów - Tarnów gdzie z 20 Jaskółki nie wyszły
Przez zawodników TŻ Lublin upadła idea wywalenia zagranicznych drużyn z polskiej ligi, bo chyba nikt nie wyobraża sobie, że po wygranych barażach Łotysze mogą zostać niedopuszczeni do przyszłorocznych rozgrywek. Zatem jeśli nasi olali ten mecz gdyż wiedzą już, że II liga zostanie połączona z I ligą to i tak dali ciała po całości (innego wytłumaczenia ich katastrofalnej postawy nie przyjmuję do wiadomości).
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
_piotrusss pisze:Trzeba dokładnie przeanalizować na jakim torze oni jadą, a na jakim nie wiedzą jak się w łuk złożyć... taki tor zrobić, jeździć na nim aż się spasują nasi w 100%, ściągnąć Hansena i Kauko... i próbować... Nic jeszcze nie jest przesądzone... To jest sport, a prawdziwi sportowcy walczą do końca. Nie chce mi się wierzyć, że Dawid, Jasiek albo Tomek odpuszczą.
Taaaaaaaaa. Zróbmy zawody na muldach. W końcu Michaluk i Klimek tylko na czymś takim śmigają. Dajcie już spokój. Nasze miejsce jest w II lidze i jak słusznie zauważył Gawrzyk (no proszę nawet się z nim zgadzam) stać nas tylko na II ligę. Żużel w naszym mieście umiera śmiercią naturalną tj. z braku kasy i mądrych ludzi.
Jestem w szoku. Trudno uwierzyc w to, co sie stalo. Gdyby ktos przed meczem stawial na taki wynik, to bez obaw bym sie zalozyl o kazde pieniadze. Dwoch niezlych riderow - Laguta i mlody Bogdanow plus paru leszczy rozjechalo naszych.
Nie wiem, jak sie zakonczy sprawa polaczenia lig. Nie wiem, czy pojedziemy za tydzien. Nasi twierdza, ze sa w stanie odrobic strate? Przeciez to prawie wszystko trzeba wygrac po 5:1! Prawie wszystko - czyli nasi starzy i mlodzi powinni objezdzac Lagute!!!
Jezeli jednak liczymy na cud - to jasne jest, ze sklad z Lotwy czy ostatniego meczu z Gnieznem to za malo. Ktos bedzie musial pojechac za Frankowa, ktos bedzie musial pojechac za Michaluka. A malo kto zostal do dokontraktowania.
Nieminen - skoro wszystko musimy jechac na 5:1 - to za slabe i niepewne ogniwo. Tyle tylko, ze nikogo mocnego i pewnego na rynku juz nie ma. Pozostaje ryzykowac. Ostergaard? Chyba lepszy nie bedzie. Patrzac na wyniki - szczegolnie w Szwecji (bo Premier League zadna wykladnia nie jest) - niezly sezon ma Daniel Nermark. Nigdy nie cenilem tego zawodnika. Ale teraz wlasnie z Nermarkiem bym zaryzykowal. Bo na dokontraktowanie Shieldsa chyba liczyc nie mozna.
Pozostaje jeszcze wsparcie juniorskie. Jest jeden jedyny kandydat. Artem Vodyakov. W Rosji nie ma w tym dniu zobowiazan. Rzeszow chce go sciagnac na memorial. Moze zdarzy sie cud organizacyjny i zamiast w Rzeszowie - pokaze sie w Lublinie. A jak tak - to pozostanie czekanie na jeszcze jeden cud. Ten na torze. Sportowy. Bo jak nie polacza lig - to chyba tylko to nam pozostalo.
Pozdrawiam - z trudem dochodzac do siebie
Nie wiem, jak sie zakonczy sprawa polaczenia lig. Nie wiem, czy pojedziemy za tydzien. Nasi twierdza, ze sa w stanie odrobic strate? Przeciez to prawie wszystko trzeba wygrac po 5:1! Prawie wszystko - czyli nasi starzy i mlodzi powinni objezdzac Lagute!!!
Jezeli jednak liczymy na cud - to jasne jest, ze sklad z Lotwy czy ostatniego meczu z Gnieznem to za malo. Ktos bedzie musial pojechac za Frankowa, ktos bedzie musial pojechac za Michaluka. A malo kto zostal do dokontraktowania.
Nieminen - skoro wszystko musimy jechac na 5:1 - to za slabe i niepewne ogniwo. Tyle tylko, ze nikogo mocnego i pewnego na rynku juz nie ma. Pozostaje ryzykowac. Ostergaard? Chyba lepszy nie bedzie. Patrzac na wyniki - szczegolnie w Szwecji (bo Premier League zadna wykladnia nie jest) - niezly sezon ma Daniel Nermark. Nigdy nie cenilem tego zawodnika. Ale teraz wlasnie z Nermarkiem bym zaryzykowal. Bo na dokontraktowanie Shieldsa chyba liczyc nie mozna.
Pozostaje jeszcze wsparcie juniorskie. Jest jeden jedyny kandydat. Artem Vodyakov. W Rosji nie ma w tym dniu zobowiazan. Rzeszow chce go sciagnac na memorial. Moze zdarzy sie cud organizacyjny i zamiast w Rzeszowie - pokaze sie w Lublinie. A jak tak - to pozostanie czekanie na jeszcze jeden cud. Ten na torze. Sportowy. Bo jak nie polacza lig - to chyba tylko to nam pozostalo.
Pozdrawiam - z trudem dochodzac do siebie
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
- _piotrusss
- Kadrowicz
Taaa lepiej siedźmy na tyłkach i przez kolejny tydzień biadolmy na forum... Małysz też miał kończyć karierę, gdy ledwo bulę przeskakiwał... To jest sport i choćby dla zachowania jego ideałów trzeba zrobić wszystko, żeby ten dwumecz wygrać. Na biadolenie w przypadku (niestety obecnie bardzo prawdopodobnej) porażki będzie cała zima.moko pisze:Taaaaaaaaa. Zróbmy zawody na muldach. W końcu Michaluk i Klimek tylko na czymś takim śmigają. Dajcie już spokój. Nasze miejsce jest w II lidze i jak słusznie zauważył Gawrzyk (no proszę nawet się z nim zgadzam) stać nas tylko na II ligę. Żużel w naszym mieście umiera śmiercią naturalną tj. z braku kasy i mądrych ludzi.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Nawet formu gnieźnieńskie ożyło i mają niezły ubaw chłopaki bo blamażu na Łotwie.
no cóż zarząd musi błyskawicznie podjąć decyzję albo wzmocnić drużynę
(boxing ma rację Nieminen to żadne wzmocnienie, może Shields? Nermark?
a może dokontraktować obu, no i dogadać się z p.Martą w sprawie startu Vodyakowa w Lublinie zamiast w Rzeszowie) albo odjechać mecz żeby się odbył i liczyć że Polonia nigdy nie spadnie bo najgorszym rozwiązaniem będą półśrodki
i opowiadanie bzdur że w obecnym składzie obroni się ligę.
(boxing ma rację Nieminen to żadne wzmocnienie, może Shields? Nermark?
a może dokontraktować obu, no i dogadać się z p.Martą w sprawie startu Vodyakowa w Lublinie zamiast w Rzeszowie) albo odjechać mecz żeby się odbył i liczyć że Polonia nigdy nie spadnie bo najgorszym rozwiązaniem będą półśrodki
i opowiadanie bzdur że w obecnym składzie obroni się ligę.
Gniezno to akurat powinno siedzieć cichutko, bo skoro my jesteśmy ciency to co powiedzieć o nich (wygrali z nami w tym roku 1 z 5 meczów)... A bilans małych punktów w tych meczach z litości przemilczę 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
meesha pisze:Gniezno to akurat powinno siedzieć cichutko, bo skoro my jesteśmy ciency to co powiedzieć o nich (wygrali z nami w tym roku 1 z 5 meczów)...
Byli od nas gorsi w tym roku to nie ma zadnych watpliwosci, tak jak my bylismy gorsi od pozostalych ekip oprocz Gniezna. U nich spadek do drugiej ligi nastapil tydzien temu, wiec jeszcze duzo w nich emocji, stad komentuja nasz mecz z nieskrywana radoscia bo co im pozostało...nam natomiast pozostał ostatni mecz w Lublinie, czy warto sie na niego sprezyc? uwazam ze tak, walczymy o honor i wierze w chlopakow ze chociaz dzis dali ciała to jednak uda sie im przynajmniej otrzec sie o odrobienie strat, pokazali w tym sezonie kawalek fajnej walki, w Gnieznie wypadl nam ze skladu Darek Sledz, a teraz bardzo przydalby sie, z cieniutkim w tym sezonie Gnieznem poradzilismy sobie nawet bez "Rybki", teraz jak widac bedzie baaaardzo ciezko, a wrecz malo realne abysmy odrobili straty, ale walczyc trzeba, moim zdaniem jest sens.
Podejrzewam, że gdyby Rybka pojechał w Daugavpils to nie byłoby takiego blamażu. Obawiałem się tego, że na ZZ za wiele nie skorzystamy w tym wypadku, no i niestety to sie potwierdziło. Ale nie ma co gdybać tylko zebrać dupę w troki i pogonić "Ruskich" za tydzień 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Ruscy sie beda tym roznic od Gniezna, ze zaprezentuja na pewno ambicje i walke (nawet jesli to bedzie tylko walka z torem). A skoro jadace calkowicie bez ambicji Gniezno bylo w stanie uciulac ponad 20 punktow... Poza tym, wcale sie nie zdziwie jak Ruskie sie kims wzmocnia, tak na wszelki wypadek 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Gawrzyk pisze:temat wzmocnien akualny. Wlasnie przed chwilą Adam Shields odmówil. Ale trudno bylo spodziewac sie innego rozwiazania skoro wczesniej odmowił Ostrowowi przed barazem...Zobaczymy co bedzie dalej. Na razie chlopaki musza wrocic z Lotwy.
no to w zasadzie znającym polskie tory jest tylko Nermark (ma niezły sezon)
i warto namówić Voydakowa (podobno z Rzeszowem macie dobre układy)
jest on stanie wygrywać z ich seniorami bo z junioram to jest oczywiste
a pisałem żeby próbować go namówić na start na Łotwie
bslub pisze:Gawrzyk pisze:temat wzmocnien akualny. Wlasnie przed chwilą Adam Shields odmówil. Ale trudno bylo spodziewac sie innego rozwiazania skoro wczesniej odmowił Ostrowowi przed barazem...Zobaczymy co bedzie dalej. Na razie chlopaki musza wrocic z Lotwy.
no to w zasadzie znającym polskie tory jest tylko Nermark (ma niezły sezon)
i warto namówić Voydakowa (podobno z Rzeszowem macie dobre układy)
jest on stanie wygrywać z ich seniorami bo z junioram to jest oczywiste
a pisałem żeby próbować go namówić na start na Łotwie
Po co? Gdzie wy macie oczy? Toż gdyby im zależało to by dzisiaj tor gryźli na Łotwie
[/quote]
No nieźle mnie zjadło. 68-24 z drugoligowcem, czegoś takiego nie spodziewałem się w najczarniejszych myslach. Taki wynik, niezależnie od okoliczności to kompromitacja jakich mało. Ktoś napisał, że wolałby baraże z jakimś Rawiczem, czy Łodzią. Rawicz przegrał 54-37, a Łódź 50-40 i obie drużyny zostawiły po sobie przynajmniej dobre wrażenie. Jednak nie załamywał byn rąk. Tak jak pisze mariusz78 wcale się nie zdziwię, jesli za chwilę dowiemy się, że łączymy I i II ligę, a drużyn zagranicznych już w połączonej lidze nie będzie. Chociaż podobno obok Poznania trzy ligi coraz bardziej podobają sie w Rawiczu
. .[/quote]
Oczywiście, mogą im się podobać, bo pewnie nie spodziewali się, że TŻ wywinie taki numer. Z tego co pamietam, to gdy jeździli w drugiej lidze to najwięcej właśnie Rawicz gardłował nad całym systemem udziału zagranicznych drużyn w polskiej lidze (za dalekie wyjazdy, za mało kasy od PZM etc.). Teraz pewnie sądzili, że Lublin spokojnie wygra baraż i I liga będzie dla Rawicza mieć sens po wywalczeniu przez nich awansu. Nie zdziwię sie, jeśli teraz szybko zmienią zdanie. Zresztą, w moim przekonaniu zdanie o połączeniu lig i wyeliminowaniu tym samym drużyn zagranicznych połączy w tym tygodniu wszystkich pierwszoligowców. Nikt nie będzie miał interesu w tym, by wspierać szkoleniowo tych zespołów. Szkoleniowo, bo skoro nie mogą realnie wywalczyć awansu do E-ligi, to takie Daugavpils mogłoby co najwyżej pojeździć sobie w celach szkoleniowych. No oprócz tego, że w pewnym sensie rozdawałoby karty w lidze, nie będąc obarczonym presją żadnego wyniku.
Tak więc pierwszoligowcy "za" połączeniem (Poznań też finansowo ledwo "dojechał" do końca sezonu, więc nie wiem czy będzie taki chętny, żeby w przyszłym roku jechać na Łotwę). Drugiej ligi też nie będzie trzeba namawiać. Najwięcej problemów stwarza układ głosów w Extralidze. Ale myśle, że i Zielonka i Leszno się przełamią (podobno tylko one są na "nie") albo ktoś ich przełamie znaczy się przekona (finansowo). Pieniądze to nie wszystko, ale się przydają.
No nieźle mnie zjadło. 68-24 z drugoligowcem, czegoś takiego nie spodziewałem się w najczarniejszych myslach. Taki wynik, niezależnie od okoliczności to kompromitacja jakich mało. Ktoś napisał, że wolałby baraże z jakimś Rawiczem, czy Łodzią. Rawicz przegrał 54-37, a Łódź 50-40 i obie drużyny zostawiły po sobie przynajmniej dobre wrażenie. Jednak nie załamywał byn rąk. Tak jak pisze mariusz78 wcale się nie zdziwię, jesli za chwilę dowiemy się, że łączymy I i II ligę, a drużyn zagranicznych już w połączonej lidze nie będzie. Chociaż podobno obok Poznania trzy ligi coraz bardziej podobają sie w Rawiczu
Oczywiście, mogą im się podobać, bo pewnie nie spodziewali się, że TŻ wywinie taki numer. Z tego co pamietam, to gdy jeździli w drugiej lidze to najwięcej właśnie Rawicz gardłował nad całym systemem udziału zagranicznych drużyn w polskiej lidze (za dalekie wyjazdy, za mało kasy od PZM etc.). Teraz pewnie sądzili, że Lublin spokojnie wygra baraż i I liga będzie dla Rawicza mieć sens po wywalczeniu przez nich awansu. Nie zdziwię sie, jeśli teraz szybko zmienią zdanie. Zresztą, w moim przekonaniu zdanie o połączeniu lig i wyeliminowaniu tym samym drużyn zagranicznych połączy w tym tygodniu wszystkich pierwszoligowców. Nikt nie będzie miał interesu w tym, by wspierać szkoleniowo tych zespołów. Szkoleniowo, bo skoro nie mogą realnie wywalczyć awansu do E-ligi, to takie Daugavpils mogłoby co najwyżej pojeździć sobie w celach szkoleniowych. No oprócz tego, że w pewnym sensie rozdawałoby karty w lidze, nie będąc obarczonym presją żadnego wyniku.
Tak więc pierwszoligowcy "za" połączeniem (Poznań też finansowo ledwo "dojechał" do końca sezonu, więc nie wiem czy będzie taki chętny, żeby w przyszłym roku jechać na Łotwę). Drugiej ligi też nie będzie trzeba namawiać. Najwięcej problemów stwarza układ głosów w Extralidze. Ale myśle, że i Zielonka i Leszno się przełamią (podobno tylko one są na "nie") albo ktoś ich przełamie znaczy się przekona (finansowo). Pieniądze to nie wszystko, ale się przydają.