TŻ Lublin - Start Gniezno 16.09.07
Re: TŻ Lublin - Start Gniezno 16.09.07
A ile Gniezno kosztowałby ewentualny walkower? 11tys zł?
To chyba wystawienie polskiego składu będzie tańsze?
To chyba wystawienie polskiego składu będzie tańsze?
-
jataman22
Tańsze?? Sam Gomólski za punktówke wziął zapewne więcej niż te 11tyś. Chyba nie masz pojęcia ile taki mecz kosztuje 
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... 0479&kom=1
Moim zdaniem, te baraże wcale nie będą takie łatwe, ja bym na 2 mecze postarał się o Vodiakowa do pary z Klimkiem, chłopak jest niesamowity, robi czysty komplet punktów wygrywając 15 bieg bez mydła, to jest dopiero talent.
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... 0479&kom=1
Moim zdaniem, te baraże wcale nie będą takie łatwe, ja bym na 2 mecze postarał się o Vodiakowa do pary z Klimkiem, chłopak jest niesamowity, robi czysty komplet punktów wygrywając 15 bieg bez mydła, to jest dopiero talent.
Czysto teoretycznie:
Jakby mieli przyjechać na sztukę, odbębnić mecz zdobyć maks 15pkt. w 15 biegach, to ile by to ich kosztowało?
Dlatego pytam co wyszłoby im taniej: walkower czy w/w zagranie.
Jakby mieli przyjechać na sztukę, odbębnić mecz zdobyć maks 15pkt. w 15 biegach, to ile by to ich kosztowało?
Dlatego pytam co wyszłoby im taniej: walkower czy w/w zagranie.
-
jataman22
Czysto teoretycznie: każdy zawodnik za sam występ dostaje kase, przejazd sprzetu, mechanicy itd swoje kosztuje, myślę, że zdobywając 15pkt też by się nie zamkneli w 11tyś.
Kolejna sprawa, jaki zawodnik za darmo zgodziłby Ci się na ogony jak to jego chleb.
Kolejna sprawa, jaki zawodnik za darmo zgodziłby Ci się na ogony jak to jego chleb.
Skąd wytrzasnęliście te 11 tyś.? Za walkower Start musiałby zabulić 30 tyś. (Regulamin Drużynowych Mistrzostw i Ligi i Drużynowych Mistrzostw II Ligi, art. 768)
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:Skąd wytrzasnęliście te 11 tyś.? Za walkower Start musiałby zabulić 30 tyś. (Regulamin Drużynowych Mistrzostw i Ligi i Drużynowych Mistrzostw II Ligi, art. 768)
Zachowania zawodników Startu świadczą, że zadłużenia są większe niż nawet 30 tysiecy za ewentualny walkower. Skoro już nawet Darkin się pulta - musi być u nich naprawdę katastrofa. Jak tu spłacić zadłużenia, opłacić przejazd i zapłacić za punkty? Za trójkę Stead Allen Laukkanen musieliby wyłożyć lekko stówkę. Może jakaś ugoda? Ale wątpie - panowie z Gniezna jak widac nie mają sentymentów - nie ma kasy - nie jadą. Moim zdaniem Start odpuści ten mecz. Jeżeli sprobują powalczyc to max ściągną Poudżuksa i Laukkanena.
Tym bardziej, że wcale nie muszą płacić walkowera - stworzą sobie jakiś GTŻ Start Gniezno i zaczną z "czystą" kartą w 2008 od II ligi
Przepraszam za nic nie wnoszący post (to zresztą norma w moim przypadku), ale nie wiem u której jest mecz. Gdzieś wyczytałem, że o 15:30, ale proszę o oficjalne potwierdzenie i skasowanie tego bezsensownego wpisu. Z góry dzięki
Andrew Kwiek na łamach Kuriera Lubelskiego pisze:Nie lekceważą gnieźnian
Żużlowcy TŻ Sipma przygotowują się do najważniejszych spotkań sezonu. W następną niedzielę (o godzinie 15.30) spotkają się w decydującym meczu ze Startem Gniezno, a stawką rywalizacji jest prawo udziału w meczach barażowych o utrzymanie w I lidze z wicemistrzem drugiej dywizji.
Po dwóch meczach z gnieźnianami jest 1:1, przy czym jedni i drudzy wygrywali na własnym torze. – To najważniejszy dla lubelskiego klubu mecz ostatnich lat i wygląda na to, że nie ostatni. Jeżeli pokonamy Start, to zmierzymy się albo z Lokomotivem Daugavpils, albo Orłem Łódź. O wszystkim zadecyduje niedzielna, ostatnia kolejka w II lidze. Karty rozdaje Krosno, które gości lidera tabeli Kolejarza Rawicz – przypomina szef TŻ Sipma Jarosław Siwek.
W klubie nikt nie lekceważy gnieźnian. Najlepszym dowodem jest stały kontakt z Kauko Nieminenem, który wstępnie zaakceptował propozycję udziału w niedzielnych zawodach. Finowi odpowiada termin spotkania i chce lepiej zaprezentować się lubelskiej publiczności w drugim swoim występie. – Kauko jechał przed tygodniem na motorach kontuzjowanego Darka Śledzia, od którego jest wyższy o głowę. Nic dziwnego, że nie czuł się na tym sprzęcie najlepiej. Teraz przywiezie swoje motocykle i nie zdziwiłbym się, gdyby – znając już tor – strzelił komplet punktów – dodaje Siwek.
Do meczu ze Startem żużlowcy przygotowywać się będą indywidualnie. Jedni startują w zagranicznych ligach, inni w turniejach indywidualnych, jak Rafał Klimek, który w czwartek wystąpi na torze w Gorzowie w finale Brązowego Kasku. Wywalczył on również prawo startu w decydującej rozgrywce o Srebrny Kask. Jedyny wspólny trening lublinian odbędzie się najprawdopodobniej w piątek.
Ciekawe czy nasz skład rzeczywiście zostanie bez zmian, czy może Michaluka zmieni jakiś najemnik??
Teraz przywiezie swoje motocykle i nie zdziwiłbym się, gdyby – znając już tor – strzelił komplet punktów – dodaje Siwek.
A ja nie zdziwiłbym się gdyby na swoim sprzęcie zrobił gorszy wynik od porzedniego...
-
jataman22
Dokładnie to samo chciałem napisać... Nieminen i komplet?? Śmiech na sali, 7pkt w 6 startach to prawie 1pkt na bieg i to moim zdaniem jego maximum na jakie go stać.
Dlatego potrzebny jest junior obco
janek pisze:Dlatego potrzebny jest junior obco
Wydaje mi się że nie koniecznie jeśli nie będzie Puodżuksa bo Gomóły Kus czy Hansen raczej nie objedzie a Fajfera Maciek powinien jak najbardziej
koniuszko pisze:janek pisze:Dlatego potrzebny jest junior obco
Wydaje mi się że nie koniecznie jeśli nie będzie Puodżuksa bo Gomóły Kus czy Hansen raczej nie objedzie a Fajfera Maciek powinien jak najbardziej
Koniecznie - mecz to nie tylko pierwszy bieg.
Trzeba dmuchać na zimne. Tomek Rempała miał już w Lublinie dzień konia. Adi również. Kurcze, nawet Allen był o krok od kompletu, a to żaden asior. W niedzielę jest zbyt ważny mecz, żeby ryzykować wpadkę
Start własnie tak zwykle jezdzi w Lublinie - jeden zawodnik ma dzień konia (Jensen, Gomólski, Allen), a reszta... reszty brak. Jestem ciekaw na kogo wypadnie tym razem z tym dniem konia.
Gelo pisze:Start własnie tak zwykle jezdzi w Lublinie - jeden zawodnik ma dzień konia (Jensen, Gomólski, Allen), a reszta... reszty brak. Jestem ciekaw na kogo wypadnie tym razem z tym dniem konia.
Młodsze Jabłko na sprzecie braciaka?

Gelo pisze:koniuszko pisze:janek pisze:Dlatego potrzebny jest junior obco
Koniecznie - mecz to nie tylko pierwszy bieg.
Patrząc na umiejętności naszych juniorów Klimek,Hansen,Kus na torze w Lublinie wystarczy nam Rafał bo wątpie że Kus czy Hansen będą robili po kilka punktów.
Kiry pisze:Gelo pisze:Start własnie tak zwykle jezdzi w Lublinie - jeden zawodnik ma dzień konia (Jensen, Gomólski, Allen), a reszta... reszty brak. Jestem ciekaw na kogo wypadnie tym razem z tym dniem konia.
Młodsze Jabłko na sprzecie braciaka?
Tez mi sie wydaje, ze moze w przyplywie szalu dwucyfrowke wyhaczyc. W pierwszym meczu jezdzil bardzo ambitnie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
na forum startu mozna wyczytać, że PONOĆ mają jechac składem takim jak dwa tygodnie temu plus Stead. Laukkanen i Puodzuks odmówili przyjazdu. W sobotę w Workington są jakieś śmieszne zawody indywidualne. Jadą m.in. Nieminen, Ostergaard, Stead, Laukkanen. Ciekawe ilu z nich rzeczywiscie przyjedzie do Lublina, zapewne zabraliby się jednym samolotem.
Oby nie z silnikiem w torbie jak swego czasu bodajże Hans Andersen na mecz z... Gnieznem. Obawiam się trochę o Fina. Oby rozwiał moje wątpliwości swoją jazdą 
Speedway pisze:Oby nie z silnikiem w torbie jak swego czasu bodajże Hans Andersen na mecz z... Gnieznem. Obawiam się trochę o Fina. Oby rozwiał moje wątpliwości swoją jazdą
Juz to raz pisalem - sprzęt na ktorym pojedzie u nas na 99 procent bedzie przywieziony ze Szwecji. Tam pojechał10 spotkań i nie powiem - nawet nieźle.