Lubos Tomicek

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hans
Trener

#201 Postautor: Hans » 30 października 2006, o 22:01

To wyczytałem z forum KMO, że w tym tygodniu chcą już zakończyć rozmowy z Lubosem, a nawet kontrakt popisać w ciągu tego tygodnia.
A i jeszcze 3 sponsor KMO to Warka.

Forum nie zawsze kłamie

:wink: :lol:

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#202 Postautor: jataman21 » 30 października 2006, o 23:45

Nie mogą z nim narazie podpisać tak na marginesie...
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#204 Postautor: jataman21 » 31 października 2006, o 01:36

Jest bodajże przepis że do grudnia nie można podpisywać z zawodnikami co byli w innych klubach w poprzednim sezonie... mogę się mylić :roll:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#205 Postautor: kezman » 31 października 2006, o 08:07

Do końca października. także od jutra pewnie na dobre ruszy transferowa karuzela :)

pozdr.

piotr76
Senior
Kontakt:

#206 Postautor: piotr76 » 31 października 2006, o 18:55

Cóż ulżyło mi po poście Gawrzyka cały czas mówiłem że to "swój" chłopak ...
i co ważne nie idzie na sałate może Ostrów dawać więcej ale jeśli Lublin da mu warunki które pozwolą na jego rozwój to zostanie .... Tyle się mówi o o zaciężnych którzy olewają klub dla kasy trafia się taki który chce być związany na dłuzej z Lublinem to mu dają krzyżyk na droge ... echh szkoda gadać ...

Gelu ...
Lubosz nigdy gazu nie zamykał (czasami nawet troche przesadzał) a to że nie zawsze wychodziło no to cóż bywa .... myśląc tak jak Ty nikogo byśmy nie zakontraktowali ...
Karlson tez miał słabsze występy w lubelskim klubie i co mamy go za to skreślać ... sorki ale to chore jest .....
Wielu juniorów którzy się wybili w 1 lidze idzie do e-ligi więc Lubosz będzie mocnym ogniwem ....

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#207 Postautor: FREDek » 31 października 2006, o 19:40

Pozwolę sobie zabrać głos...

Z tego co mi wiadomo, to dla Lubosa na pierwszym planie (co nieustannie podkresla) jest Lublin. Owszem, z Ostrowa Wlkp. dostał "dość dobrą" propozycję, ale nie tylko z Ostrowa. Osobiście wierzę w Pana Siwka i jego koncepcję drużyny na przyszły rok. Gość pokazał, że zna się na rzeczy już nie jeden i nie dwa razy! Nie zapominajmy o tym, że Lubos jest młodym nie tylko zawodnikiem, ale i człowiekiem i (moim skromnym zdaniem) trzeba mieć na uwadze, że również chciałby w życiu do czegoś dojść...?! Jak (chyba) każdy z Nas?! Czyż nie?!

Dlatego jeśli (nie daj Boże) odszedłby z Lublina, to chłopaka bardzo dobrze rozumiem... Śmiem zauwazyć, że nie on pierwszy i nie ostatni...

Bądźmy jednak dobrej myśli...

janek
Kadrowicz

#208 Postautor: janek » 1 listopada 2006, o 09:55

Także znów prześpimy najlepszy okres transferowy i taki będzie finał!!.
Nie dla psa kiełbasa niestety,czy tak już musi być w Lublinie?

Awatar użytkownika
Markoni

#209 Postautor: Markoni » 1 listopada 2006, o 19:42

FREDek pisze:Pozwolę sobie zabrać głos...

Z tego co mi wiadomo, to dla Lubosa na pierwszym planie (co nieustannie podkresla) jest Lublin. Owszem, z Ostrowa Wlkp. dostał "dość dobrą" propozycję, ale nie tylko z Ostrowa. Osobiście wierzę w Pana Siwka i jego koncepcję drużyny na przyszły rok. Gość pokazał, że zna się na rzeczy już nie jeden i nie dwa razy!

A jaką koncepcję drużyny ma pan Siwek?
W TV się wypowiadał, że albo będzie sponsor, albo jakiś sezon przejściowy, albo NIC nie będzie w przyszłym roku.
Moim zdaniem dobra wypowiedź, bo realistyczna i uniwersalna. W takiej sytuacji można mieć milion koncepcji drużyny (tak jak i na tym forum) i co z tego?
I już nie dorabiajmy ideologii do tego przywiązania Tomicka do Lublina, bo takiej kurtuazji wśród żużlowców jest sporo, a fakty transferowe zupełnie inne.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#210 Postautor: ziomal » 2 listopada 2006, o 06:59

a jaką on ma koncepcje?? bo nie znam napewno jakąś ma ale bez budżetu odpowiedniego nawet ŚW. Piotr nam nie pomoże potrzebne pieniądze

a co Lubosa to myśle że jeśli damu nawet troche mniej niż Ostrów to pozostanie u nas

janek
Kadrowicz

#211 Postautor: janek » 2 listopada 2006, o 08:57

ziomal pisze:a jaką on ma koncepcje?? bo nie znam napewno jakąś ma ale bez budżetu odpowiedniego nawet ŚW. Piotr nam nie pomoże potrzebne pieniądze

a co Lubosa to myśle że jeśli damu nawet troche mniej niż Ostrów to pozostanie u nas

Myślę że nie zostanie w takim przypadku u nas.
Do Ostrowa ma bliżej z Czech + większa kasa równa się zysk.
Dobry zagraniczny junior będzie miał w każdym klubie dobre warunki

piotr76
Senior
Kontakt:

#212 Postautor: piotr76 » 2 listopada 2006, o 19:41

Markoni pisze:
FREDek pisze:Pozwolę sobie zabrać głos...

Z tego co mi wiadomo, to dla Lubosa na pierwszym planie (co nieustannie podkresla) jest Lublin. Owszem, z Ostrowa Wlkp. dostał "dość dobrą" propozycję, ale nie tylko z Ostrowa. Osobiście wierzę w Pana Siwka i jego koncepcję drużyny na przyszły rok. Gość pokazał, że zna się na rzeczy już nie jeden i nie dwa razy!

A jaką koncepcję drużyny ma pan Siwek?
W TV się wypowiadał, że albo będzie sponsor, albo jakiś sezon przejściowy, albo NIC nie będzie w przyszłym roku.
Moim zdaniem dobra wypowiedź, bo realistyczna i uniwersalna. W takiej sytuacji można mieć milion koncepcji drużyny (tak jak i na tym forum) i co z tego?
I już nie dorabiajmy ideologii do tego przywiązania Tomicka do Lublina, bo takiej kurtuazji wśród żużlowców jest sporo, a fakty transferowe zupełnie inne.

Tak Gelo miał dobre intencje tyle że słuchając go to byśmy mieli stuacje taką samą jak w Apatorze ... sztuką jest z budżetu jaki sie posiada zrobić dobry skład a tego Gelo nie potrafi ....
cóż ja też moge nakreślić skład taki że bajka z komornikami jak Karlsson i co z tego ...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#214 Postautor: Gelo » 3 listopada 2006, o 10:09

Może mi to ktoś przełożyć żebym zrozumiał? :shock:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#215 Postautor: bkapusta » 3 listopada 2006, o 11:32

Za ile? :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#217 Postautor: Gelo » 3 listopada 2006, o 12:55

Ale Ciebie zrozumialem stingu - chodzi o wpis nad Tobą. :wink: Tzn słowa rozumiem ale sensu nie za bardzo. Moze dlatego, ze wczorajszy jestem

Awatar użytkownika
Markoni

#218 Postautor: Markoni » 3 listopada 2006, o 23:03

Gelo pisze:Może mi to ktoś przełożyć żebym zrozumiał? :shock:

Trzeba brać pod uwagę, że wpisy na forum mogą być dokonywane w różnym stanie ducha i ciała. No i nie zawsze są składne.
Ale już się nie ma co zamartwiać, bo "komornik" Karlsson wyssie inny klub.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Koziołek

#219 Postautor: KozioÅ‚ek » 7 listopada 2006, o 19:47

Witam. Mam pytanko. O ile mi wiadomo to Lubos Tomicek startuje w swoim kraju w druzynie Olymp Praga :) druzyna ta zostala zgloszona do II polskiej ligi. Jak wiec on zamierza to rozstrzygnÄ…c :?: przeciez to nie Anglia, ze mozna startowac w kilku ligach w jedym kraju :? tak wiec wybierze on macierzysty klub czy ktorys z Polskich :?: jest nad czym spekulowac :D pozdrawiam

Awatar użytkownika
papi
Trener

#220 Postautor: papi » 7 listopada 2006, o 19:52

1 klub może być zgłoszony w rozgrywkach kilku lig z różnych krajów, tak było chyba 2 lata temu z drużyną z Równego albo Daugavpils. Oba składy teoretycznie tej samej drużyny miały ze sobą raczej niewiele wspólnego, przypuszczam, że podobnie będzie z Lubosem. W Polsce będzie jeździł w Lublinie/Ostrowie a w Czechach w Olymp Praga :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#221 Postautor: Cooper » 7 listopada 2006, o 20:02

O ile sie sponsor czyli Galeria Handlowa Olymp nie wycofa 8) :D :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koziołek

#222 Postautor: KozioÅ‚ek » 7 listopada 2006, o 20:06

Jesli Galeria Handlowa Olymp sie wycofa to marnie widze w przyszlym sezonie druzyne TÅ» Lublyn :D a co do Tomicka to mogloby tak tak byc :) w Czechach w Olym Praga, a w Polsce w TÅ» Lublyn :)

fan_lublin

#223 Postautor: fan_lublin » 26 listopada 2006, o 22:01

Lubos Tomicek podpisał kontrakt na starty w barwach szwedzkiej Ornarny Mariestad. Jest to drużyna, startująca na co dzień w Allsvenskan (odpowiednik polskiej pierwszej ligi). Poza Lubosem na parafowanie umowy zdecydował się Duńczyk, Leon Madsen.

źródło:www.lubostomicek.pl

Moim zdaniem starty w Szwecjii mu dobrze zrobią. Po cichu liczyem, że Lubos podpisze w Szwecjii ale w Elitserien.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#224 Postautor: Łoptymista » 27 listopada 2006, o 15:02

Lubos Tomicek najlepszy nie nasz zawodniczek :roll: Czy nasz klub ma jeszcze uregulowane zobowiazania wobec innych zawodnikow? Pozdro dla milosnikow symptycznego, kochajacego Lublin Czecha :evil:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#225 Postautor: Gelo » 27 listopada 2006, o 15:11

Lubos Tomicek najwierniejszy nasz zawodniczek.
... z naciskiem na "zawodniczek"