Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

Re: Żużlowe różności

#19501 Postautor: Kargolo » 15 czerwca 2024, o 13:33

Zabawna ta drama. Jeśli jednemu coś nie pasuje to niech powie to drugiemu w oczy albo chociaż zadzwoni, a nie szuka atencji puszczając publicznie jakieś filmiki. Nawet dzieci w przedszkolu załatwiają takie konflikty między sobą.
Drylson w ciężkiej sytuacji, trochę za późno żeby powiedzieć, że nie ma ochoty na medialne przepychanki, ale może wszystko wyjaśnić Musiałowi w cztery oczy.

Oczywiście w większości środowiska wyjdzie z tego tylko wniosek, że znowu Lublin zły, bo nienawistni Dryła z Kępą położyli się Rejtanem i zastawili drogę do pracy biednym rosyjskim zawodnikom, żeby zapewnić Motorowi DMP a Zmarzlikowi IMŚ. Jakby oni rzeczywiście mieli coś do gadania w tej kwestii.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Czarek
Trener

#19502 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 13:39

kibicLBN pisze:A co do Czarka, to coraz bardziej mam wrażenie, że w innych otchłaniach internetu sieje podobną propagandę.I nie chce mi się wierzyć, że za friko, w ramach oporu przed ,, dehumanizacją niewinnych Rosjan ".

Jakie teorie spiskowe... Daruj sobie. Nie widzisz, że traktując w ten sposób rosyjskich żużlowców (bo to o nich głównie mi tutaj chodzi) zachowujecie się gorzej niż najgorsza stadionowa dzicz? Co będzie jeśli sytuacja międzynarodowa się zmieni i wyjdą na wierzch smrody związane z Ukrainą, Wielką Brytanią, USA czy Francją? Będziesz rzygał bluzgami na Lewiszyna, Woffindena, Berge i Beckera? Przecież to jest chore.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#19503 Postautor: tezetomaniak » 15 czerwca 2024, o 14:23

Co jeśli wyjdą smrody związane z Lublinem?

Czarek
Trener

#19504 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 14:42

tezetomaniak pisze:Co jeśli wyjdą smrody związane z Lublinem?

Na pewno nie będzie to oznaczać, że lublinianie to śmiecie, których trzeba poddać ostracyzmowi.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19505 Postautor: Gelo » 15 czerwca 2024, o 15:32

Czarek pisze: Nie wiem jak czujesz się z faktem, że to za PiS-u uhonorowano niektórych Rosjan polskim obywatelstwem.

Znakomicie się z tym czuję, bo mi to wisi czy dał im obywatelstwo Kwaśniewski Komororowski czy Duda. Mieszkają tu od wielu lat ich dzieci chodzą tu do szkoły, tu płacą podatki i dają pracę polskim mechanikom. Nie mam z tym żadnego problemu. Natomiast jako Polacy a więc część kultury zachodniej popełniamy zasadniczy błąd. Patrzymy na nich przez pryzmat Puszkina, Lermontowa czy Szyszkina. Jakaś kultura wyższa, bracia Słowianie. A Rosjanie to w 2/3 stepowo-syberyjskie mongoły które na śniadanie jedzą kradziony krem Nivea. Tych którzy mogliby im pokazać trochę świata a więc inteligencję sami sobie wytłukli.

Czarek
Trener

#19506 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 15:50

Gelo pisze:
Czarek pisze: Nie wiem jak czujesz się z faktem, że to za PiS-u uhonorowano niektórych Rosjan polskim obywatelstwem.

Znakomicie się z tym czuję, bo mi to wisi czy dał im obywatelstwo Kwaśniewski Komororowski czy Duda. Mieszkają tu od wielu lat ich dzieci chodzą tu do szkoły, tu płacą podatki i dają pracę polskim mechanikom. Nie mam z tym żadnego problemu. Natomiast jako Polacy a więc część kultury zachodniej popełniamy zasadniczy błąd. Patrzymy na nich przez pryzmat Puszkina, Lermontowa czy Szyszkina. Jakaś kultura wyższa, bracia Słowianie. A Rosjanie to w 2/3 stepowo-syberyjskie mongoły które na śniadanie jedzą kradziony krem Nivea. Tych którzy mogliby im pokazać trochę świata a więc inteligencję sami sobie wytłukli.

Tym gorzej z oceną Ukraińców przez ten pryzmat, ale jak uważasz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19507 Postautor: Gelo » 15 czerwca 2024, o 16:10

Uważam że to jedna cholera

Czarek
Trener

#19508 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 16:38

Gelo pisze:Uważam że to jedna cholera

Jednak nadzwyczajnie uaktywniłeś się, gdy dwie cholery się tłuką, atakując tylko jedną z nich.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#19509 Postautor: kibicLBN » 15 czerwca 2024, o 16:47

Musiał może niech zaprosi do dyskusji Czarka :cool:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19510 Postautor: Gelo » 15 czerwca 2024, o 18:04

Czarek pisze:

Jednak nadzwyczajnie uaktywniłeś się, gdy dwie cholery się tłuką, atakując tylko jedną z nich.

Bo jedna z tych choler jest zagrożeniem militarnym dla Polski. Ta sama która łamiąc prawo zechciała uznać terytorium innego państwa za swoje.

Czarek
Trener

#19511 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 18:20

Gelo pisze:
Czarek pisze:

Bo jedna z tych choler jest zagrożeniem militarnym dla Polski. Ta sama która łamiąc prawo zechciała uznać terytorium innego państwa za swoje.

Druga nie jest? :)

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#19512 Postautor: Hayden » 15 czerwca 2024, o 19:11

Oczywiście, że nie jest
Motor mocny

Czarek
Trener

#19513 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 19:29

Hayden pisze:Oczywiście, że nie jest

Skąd taki wniosek?

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#19514 Postautor: kibicLBN » 15 czerwca 2024, o 19:45

Po co nam Putin w telewizji, skoro na żużel.info mamy swojego?
:lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#19515 Postautor: Perez » 15 czerwca 2024, o 19:54

https://www.facebook.com/share/fU46PMxCe5K6jJBZ/
Marcin Musiał obiecuję, że obejrzę Twój najnowszy materiał i odpowiem na Twoje pytania, bo zorientowałem się, że zadałeś ich kilka. Niestety, nie teraz... ale spokojnie, nie za rok... Mam teraz bardzo trudny czas... Daj mi tydzień/10 dni i kiedy tylko będę w stanie, obejrzę i pewnie jakoś się ustosunkuję.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Czarek
Trener

#19516 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 19:57

kibicLBN pisze:Po co nam Putin w telewizji, skoro na żużel.info mamy swojego?
:lol: :lol: :lol:

Następny. Usiłuję dociec dlaczego tylko jedna z choler, które nie różnią się od siebie, jest zagrożeniem. Stosując Twoją retorykę: jesteś Bidenem tego forum. Zmień pieluchę.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#19517 Postautor: kibicLBN » 15 czerwca 2024, o 20:04

Człowieku nie zapytam Cię co bierzesz, bo wiem że naprawdę na trzeźwo piszesz. Pomijam czy Twoje wypociny są aranżowane finansowo czy nie, lepiej by było gdybyś naprawdę dostawał za to kasę.
Geopolityka, gospodarka Ukrainy i nasze położenie w NATO etc powodują że militarnie Ukraina nam zagrozić nie jest w stanie w ciągu kilkudziesięciu lat. I nie strugaj idioty. Ukraina może nam zaszkodzić w niektórych gałęziach gospodarki, głównie rolnictwu i przemysłowi, ale nie militarnie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#19518 Postautor: papi » 15 czerwca 2024, o 20:06

dajecie trollowi paliwo to pisze te mądrości zaczernięte z jakichś grup dla obłąkanych. Sam do siebie by (chyba) tego nie robił

blajar
Trener

#19519 Postautor: blajar » 15 czerwca 2024, o 20:26

Ej.. jest Hyde Park, można tam pierdolić te bzdury do woli. Jak to jest, że się niektórzy nie potrafią powstrzymać i muszą nasrać do każdego wątku?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Czarek
Trener

#19520 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 20:48

kibicLBN pisze:Człowieku nie zapytam Cię co bierzesz, bo wiem że naprawdę na trzeźwo piszesz. Pomijam czy Twoje wypociny są aranżowane finansowo czy nie, lepiej by było gdybyś naprawdę dostawał za to kasę.
Geopolityka, gospodarka Ukrainy i nasze położenie w NATO etc powodują że militarnie Ukraina nam zagrozić nie jest w stanie w ciągu kilkudziesięciu lat. I nie strugaj idioty. Ukraina może nam zaszkodzić w niektórych gałęziach gospodarki, głównie rolnictwu i przemysłowi, ale nie militarnie.

Ktoś Ci płaci za tę propagandę powolnego gotowania żaby?

Raczejj
Junior

#19521 Postautor: Raczejj » 16 czerwca 2024, o 08:06

Gelo pisze:

Weź mnie urwa nie strasz.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#19522 Postautor: kibicLBN » 16 czerwca 2024, o 08:15

To jest temat na grubszą rozkmine. Rozgraniczenie kultur wschodu i zachodu nie jest łatwe i raczej zmienne w dziejach. I pytanie czym należało by klasyfikować podział? Alfabet łaciński i grecki? A może wyznanie? Wtedy za zachód można by było uznać kraje protestanckie. Jako Słowianie nie jesteśmy ludem zachodnim, tylko zdecydowanie wschodnim od Bałkanów po stepy. Ja bym powiedział, że Polska to styk kultur.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19523 Postautor: Gelo » 16 czerwca 2024, o 09:11

Łaciński

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#19524 Postautor: kibicLBN » 16 czerwca 2024, o 12:29

Możesz Gelu rozwinąć? Bo nie do końca kumam?
Napisałem, że podział kultury europejskiej możemy klasyfikować na zachodni - kraje których alfabet opiera się na łacińskim i wschodni - z alfabetem opartym na greckim (cyrylica).

rumburaquee
Zawodowiec

#19525 Postautor: rumburaquee » 16 czerwca 2024, o 20:44

Jeżeli chodzi o ruskich żużlowców z Polskim paszportem to kryterium jest jedno dla mnie. Co powiedzieli po otrzymaniu "kwitów".... tyle dziękuję i do widzenia.